Vettel és Räikkönen új motorral Monzában

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 09:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Beveti hazai hétvégéjén továbbfejlesztett erőforrását a Ferrari. A csapat reméli, négy futam után visszatérhet a dobogóra.

A Scuderia a korábbi hírek szerint már Belgium előtt elkészült új hajtóegységével, ám mivel az a próbapados teszteken még nem bizonyult elég megbízhatónak, úgy döntött, hagy még egy hetet a felkészítésére. Az Autosport információi szerint az olaszok Monzában mindkét versenyzőjénél be is vetik fejlesztéseiket a pénteki szabadedzéseken – mi több, partnercsapatuk, a Haas két autójába is bekerül az új motor.

A harmadik Ferrari-csapat, a Sauber ezzel szemben kitart előző verziójú motorjainál, náluk ezen a hétvégén még nem terveztek cserét, így Marcus Ericsson és Felipe Nasr várhatóan csak később próbálhatja ki az újítást.

Egyelőre nem erősítették meg, hogy a gyártó mindhárom fennmaradó módosító pontját felhasználta-e a mostani változtatásokra, ám a korábbi hírek alapján ez lehet a helyzet. A brit szaklap úgy tudja, nem várnak jelentős előrelépést a teljesítmény terén, csupán apróbb javulásokat – miközben a fejlesztések félig már a következő évi munkát készítik elő.

Sebastian Vettel csütörtökön elmondta, belgiumi biztató tempójuk alapján joggal várhatnak dobogós helyezést hazai versenyükön. „A nyári szünetet megelőző időszakhoz képest mindenképp előreléptünk. Sikerült újra csatlakoznunk az előttünk álló csoporthoz, és jó esélyünk lesz a dobogós helyezésekre, talán még többre is” – fogalmazott.

Egy hete Belgiumban a Honda és a Mercedes is új erőforrásokat vetett be – előbbi gyártó 7, utóbbi 5 módosító pontot használt el. A Renault ezzel szemben továbbra is kivár – még mindig 21 zsetonjuk van.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary