Vettel: Ez a Ferrari nem az a Ferrari, amit holnap fogunk látni!

írta: M4Sport
2016. október 21. 23:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem volt elégedett csapata austini nyitónapjával Sebastian Vettel. De ígéri, szombaton egy másik Ferrarit láthatunk!

Egyelőre nem képes hozni szuzukai formáját a Ferrari. A két austini szabadedzésen nemcsak a Mercedes, de a Red Bull is megelőzte őket, tempójuk ráadásul nem tűnt túl biztatónak. Délután Sebastian Vettel 4. lett, de hátránya közel 0,9 másodperc volt, miközben Daniel Ricciardo 0,2 másodpercen belül volt a győztes Nico Rosberghez képest, ráadásul hosszú etapjai is ígéretesek voltak.

Vettel az első edzésen időt is vesztett. Miután túlcsúszott a kerékvetőn az utolsó előtti kanyarban, autójáról letört egy légterelő elem, és visszapillantóját a kezében tartva tért vissza a boxba – utána már nem is folytatta a munkát. „Be kell valljam, ez egy nehéz nap volt. Délelőtt ott volt a problémánk a kis szárnnyal, ami leesett az autóról. Időt vesztettünk vele, és ez kicsit a délutánra is rányomta a bélyegét, mivel nem sikerült megfelelő egyensúlyba hozni az autót. Ma rosszul kezdtünk, nem voltam valami elégedett az egyensúllyal – még. Kicsit ideges volt mindenhol. De javulni fogunk, még csak péntek van, amikor még nem látni a tiszta képet. Remélem, hogy holnap sokkal erősebbek leszünk” – értékelt a Sky Sportsnak.

Ez mindenesetre nem túl jó ómen egy olyan istálló számára, amelynek feltett szándéka megszerezni a konstruktőri második helyet, de amely 50 pontos hátrányban van a pénteken kiváló formát mutató Red Bull-lal szemben. Vettel szerint viszont korai máris leírni az esélyeiket. „Van esélyünk. Nem is kérdés, ma nagyon gyorsak voltak. De még egyszer hangsúlyoznám, még csak péntek van. Nem tudhatjuk, mit csináltak a többiek. Azt tudjuk, hogy mi mit csináltunk. Nem volt a legjobb a napunk, és nem lesz könnyű harcolni ellenük a ma mutatott tempójuk alapján. De az a Ferrari, amit ma láttunk, nem az a Ferrari, amit holnap fogunk látni” – ígérte.

Kimi Räikkönen elrontott szuperlágy gumis köre miatt (a bukótérbe csúszott az utolsó előtti kanyarnál) csak a 10. pozícióban zárta a pénteket. Ő sem volt elégedett autójával. „A délutánom nem tűnt olyan jónak. Új gumikkal mentem, de kicsúsztam. Amúgy nem volt nagy különbség a délelőtthöz képest. Ez egy nehéz péntek volt, nehezen találtuk az egyensúlyt. Nincs konkrét probléma, egyszerűen csak nem volt ideális a péntekünk” – fogalmazott.

Esélylatolgatásba nem szívesen bocsátkozott. „Meglátjuk, holnap hogy viselkedik majd az autó. A Mercedes jónak tűnik, ahogy a Red Bull is. De ha sikerül megtalálnunk a beállításokat, akkor rendben leszünk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”