Vettel: Fejlesztések? Szigorúan titok!

írta: M4Sport
2016. május 12. 20:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fejlesztésekkel készül a Ferrari a Spanyol Nagydíjra, de Sebastian Vettel egyelőre titkolózik. Az olaszok azt remélik, végre valóban elkezdődik számukra az idei szezon.

A Williamst és a Saubert leszámítva gyakorlatilag valamennyi istálló komolyabb fejlesztésekkel vág neki az év ötödik nagydíjhétvégéjének. Miközben azonban a többségről tudható, mivel készülnek, a Ferrari újításai körül egyelőre nagy a bizonytalanság. „Minden szigorú titok! Papíron segíthetnek. De mi nem papíron, hanem pályán versenyzünk…” – nyilatkozta a témáról Sebastian Vettel. „Már szó sincs arról, mint tíz évvel ezelőtt, amikor két-három átfogó csomag érkezett. Ma intenzívebb a fejlesztés, folyamatosabb, minden versenyen érkezik valami. A csapatoknak ma már nincs idejük várakozni, ezért minden egyes verseny fontos.”

A német Bild ugyanakkor megszellőztette, mivel készülnek az olaszok. Beszámolójuk szerint új oldaldobozokat és átalakított diffúzort vetnek be a Szocsiban használt új első szárny után, emellett pedig az új alkatrészek jelentős tömegcsökkenésen is átestek. Eközben az Express című lap pedig egy képet tett közzé egy Ferrari-kamionról, mely elmondásuk szerint Kölnbe tartott épp a Toyota szélcsatornájába.

Nem lenne meglepő az olaszok igyekezete, hiszen a héten Sergio Marchionne ismét jelezte, ideje megszerezni első idei győzelmüket. „Nem olvastam, pontosan mit mondott, én azzal foglalkozom, amit nekem mond” – nyilatkozta erről Vettel. „Számomra jó jel, hogy fontos neki, mit csinálunk. Ő maga is annyira csalódott, mint mi, mert jobb eredményeket vártunk, és még nincs futamgyőzelmünk. De mellettünk áll, így nincs szó nyomásról és elvárásokról. Mind az élen akarjuk látni a Ferrarit, tehát magunkra helyezünk terhet. És mindent elkövetünk azért, hogy elérjük a célt.”

Vettel szerint a jobb eredmények elérésében a következő helyszínek is segítségükre lehetnek. „Jónak érzem az autónkat, Spanyolország és Monaco pedig jobban is fekszik majd nekünk, mint Sanghaj és Szocsi. Kínában és Oroszországban mindig erős volt a Mercedes. Barcelona remek fokmérő lesz számunkra. Monacóban pedig a versenyző jelentheti a legnagyobb különbséget” – tekintett előre.

Räikkönen: Nem vagyunk olyan messze, mint azt az eredmények mutatják

Csapattársa, Kimi Räikkönen eközben azt hangsúlyozta, Mercedesszel szembeni 81 pontos hátrányuk megtévesztő. „Ha megnézzük, hány pontot veszítettünk, közel sem vagyunk olyan messze a listavezetőtől” – nyilatkozta a finn. „Mindent megteszünk a versenyhétvégéken, utólag pedig könnyű azt mondani, mi lett volna ha. Persze, jobban is dolgozhatunk, és jobb eredményeket akarunk elérni. A cél az, hogy mindkét autóval ott legyünk az élmezőnyben, ezzel a géppel pedig ismét jó munkát végeztünk a téli hónapokban.”

A világbajnok elismerte, még nem érték el legfőbb céljukat, az első négy hétvégét azonban nem kudarcként értékeli. „Még nem lehetünk a Mercedes kihívói minden hétvégén, de nem hiszem, hogy olyan messze lennénk, mint az eredmények mutatják. Néha ezek az eredmények nem túl őszinték. Van tennivalónk, de messze vagyunk a katasztrófától.”

Räikkönen a korábbi műszaki hibák kapcsán elmondta, a Ferrari mindent megtesz, hogy rendezze sorait. Ebben a tekintetben a Mercedes sem volt tökéletes az elmúlt hetekben, ami Toto Wolff szerint annak köszönhető, hogy a Ferrari egyre nagyobb nyomást helyez a vállukra. Räikkönen viszont nem venne mérget erre. „Minden csapaton van nyomás, hogy folyamatosan jobbá váljon, ez a nyomás pedig érkezhet kívülről és belülről is. Biztosra veszem, hogy egy olyan csapat sincs, amelyik csak áll egy helyben, és semmit sem csinál. Mindenki a lehető legjobb döntéseket akarja meghozni, miközben új dolgokat próbál ki, és valamilyen módon csökkenteni akarja a kockázatokat. A dolgok néha rosszra fordulhatnak, bármelyik területen. Ezt láttuk az ő, a mi esetünkben és bármelyik csapat esetében. Mi folyamatosan feszegetjük a határokat, és a dolgok néha rossz irányba mennek” – magyarázta.

A vörösök Spanyolországban viszont azon lesznek, hogy végre jó irányba haladjanak. Idei első tiszta hétvégéjükkel máris nagy lépést tehetnének efelé.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

j0hNniE
#3 j0hNniE 2016. május 13. 09:41  
F1890:
https://pbs.twimg.com/media/CiQ5nEYWwAAWbxd.jpg https://pbs.twimg.com/media/CiQ5lS5WgAIvRrM.jpg https://pbs.twimg.com/media/CiRCzZPW0AEA-_i.jpg

Hoppá... Csinos az új szárny ( Mercedes féle rögzítéssel ) és az új hátsó is.
Remélem működni is fog....

F1890
#2 F1890 2016. május 12. 21:07  

https://pbs.twimg.com/media/CiQ5nEYWwAAWbxd.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CiQ5lS5WgAIvRrM.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CiRCzZPW0AEA-_i.jpg

andrea1
#1 andrea1 2016. május 12. 20:55  

Sajnos ott rossz már a dolog szerintem, ahogy elkaptam 1-2 dolgot ma, hogy már az elnöktől elhangzott mondatokról kérdezgették a versenyzőket. Ez azért durva és ők csak a versenyzők, nem kérdeztek még senki mást a csapatból. Igazán sajnálom már őket, hogy Marchionne ekkora nyomást helyez rájuk, nem ezzel kellene foglalkozni a hétvége előtt.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa