Vettel formában: „Én nem táncolok veled – ha ezt keresnéd…”

írta: M4Sport
2016. március 17. 07:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettelt annak ellenére nem zavarná, ha újra Daniel Ricciardo lenne a csapattársa, hogy 2014-ből nem őriz szép emlékeket vetélkedésükről. Az ausztrál már nem volt ennyire határozott e témában – de párosuk alaposan megnevettette a sajtószobát…

Ausztrália Forma–1-es világbajnoka, Alan Jones a minap azt nyilatkozta, ő a Ferrari helyében Daniel Ricciardót szerződtetné 2017-re Kimi Räikkönen helyére. A Red Bull háromszoros futamgyőztesét már a múlt évben is hírbe hozták a vörösökkel, és korábban ő maga sem titkolta, hogy ha így több esélye lenne nyerni, érdekelné a lehetőség. A csütörtöki melbourne-i sajtótájékoztatón Ricciardo is ott volt, így lehetőség nyílt arra, hogy személyesen is nekiszegezzék a kérdést: mit szól a pletykákhoz, az ilyesmi mennyiben vonja el a figyelmét a versenyzésről, és lenne-e újra Sebastian Vettel csapattársa.

Az újságíró még be sem fejezte kérdését, Vettel máris úgy érezte, ezek az ő percei: rájátszva a helyzetre, gyorsan Ricciardo fejére helyezte ferraris sapkáját… „Nem tudom, Seb szeretné-e ezt…” – felelte az ausztrál nevetve. „Hallottam Alan Jones nyilatkozatát tegnap. Tavaly is kérdezgettek erről, nem igazán tudok többet mondani. Még nagyon korán van ehhez. Ha unalmas választ akarok adni, azt mondom: teljes mértékben erre az évre összpontosítok a Red Bull-lal. Most így áll a helyzet. És még nem is igazán futok ki a szerződésemből, szóval ne legyetek túl izgatottak emiatt.”

Ricciardót külön figyelmeztetni kellett, a kérdés utolsó fele arra vonatkozott, lenne-e újra Vettel csapattársa. A hosszabb szünet és mély sóhajtás erős határozatlanságot sugallt. „Nem tudom. Talán ha csatlakozik a közösségi médiához” – ütötte el viccel a kérdést.

Majd Vettel gyorsan a „segítségére” sietett: „Én sosem táncolnék veled a boxutcában! Ha esetleg ezt keresnéd…” – utalt Ricciardo és Danyiil Kvjat múlt évi austini időmérős keringőjére. A sajtószoba nevetésben tört ki, Ricciardo pedig megfejelte kollégája poénját. „Én ennél többre vágyom a csapattársamtól” – mondta.

„Esetleg fölajánlhatok neked egy margaritát” – utalt Vettel Ferrarija korábban szóba került új nevére, majd komolyabb hangnemre váltott. „A közös évünk egészen jó volt számára, nem annyira jó számomra. De csak egy dolog, mi történik a pályán, amikor csapattársakról beszélünk, sokkal fontosabb, mi történik a pályán kívül. És én úgy emlékszem, nem volt problémánk egymással.”

Ricciardo azonban figyelmeztetett, egyvalamivel számolnia kell a négyszeres bajnoknak: „Elég sokat mászkálok alsónadrágban. Szóval szokj hozzá ehhez!” – jegyezte meg. „De ez a kérdés már nagyon félrement, szóval inkább jöjjön a következő” – zárta le a témát a jókedvű ausztrál.

Egy biztos, akármilyen csapat autóját vezetik is éppen, ők ketten már ilyen formában is remek párost alkotnak.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ernike
#2 ernike 2016. március 17. 09:37  

Kis csipkelődés sosem árthat :D

Onei
#1 Onei 2016. március 17. 09:09  

Ez tetszik. :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt