Vettel gokartversenyen áll rajthoz a hétvégén?

írta: M4Sport
2016. február 18. 11:36
FOTÓ: ©tonykart.com

Gokartversennyel hangol Sebastian Vettel az új Forma–1-es szezonra? A pletykák szerint a hétvégén rangos megmérettetésen lesz jelenése.

Ezen a hétvégén az olaszországi Lonatóban rendezik a Winter Cup gokartbajnokság futamát, melyen Európa- és világbajnokok mellett a pletykák szerint a Ferrari F1-es versenyzője, Sebastian Vettel is rajthoz áll. A négyszeres világbajnok állítólag az Auditól tesztlehetőséget kapó, ezért a futamot kihagyó dán Nicklas Nielsen helyére ugrik be annál a Tony Kart-csapatnál, amellyel a múlt héten már tesztelt egyet a Garda-tó közelében fekvő pályán.

A híresztelés egy Instagramon közzétett fotó kapcsán kapott szárnyra, melyet a lengyel gokartversenyző, Karol Basz tett közzé: „Helló, kezdődjön a Winter Cup ezen a hétvégén” – írta egy Vettellel közös fotó mellé, megjelölve a négyszeres bajnokot is.

Hello 💪🏽 lets start Winter Cup This weekend @seb5_vettel

Karol Basz (@kbasz) által közzétett fénykép,

A hivatalos CIK-FIA gokart-világbajnokság részét képező megmérettetésre február 21-én, azaz vasárnap kerül sor – nagy kérdés, ha igaz a pletyka, Vettel miként egyezteti majd össze szereplését a ferraris kötelezettségeivel: olasz források szerint a pénteken bemutatott autónak éppen vasárnap kell majd először pályára gurulnia Barcelonában, ahol filmes napot tart a Scuderia…

Amennyiben Vettel valóban gokartozna, hosszú idő óta ez lenne az első alkalom, hogy egy ilyen rangos versenyen aktív F1-es versenyző teszi tiszteletét. Korábban Michael Schumacher is rajthoz állt gokart-világbajnokságon – 2001 októberében Kerpenben például az akkor 16 éves Lewis Hamiltonnal, és a 15 esztendős Nico Rosberggel is összecsapott, s mindkettejüket legyőzve dobogóra állhatott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary