Vettel harcba szállna az ötödikért!

írta: M4Sport
2016. február 19. 15:13
FOTÓ: ©Ferrari

Második szezonjának vág neki Sebastian Vettel a Ferrari versenyzőjeként, és megtenné az a bizonyos utolsó lépést, mellyel elérhetővé válhat számára ötödik világbajnoki címe.

Miközben 2015 a Ferrari és Sebastian Vettel számára is az újrakezdés éve volt, idén a folytonosság jegyében szállnak harcba az újabb sikerekért. A német versenyző bemutatkozása Maranellóban várakozáson felül sikerült: a 2014-es nyeretlen szezont követően három futamgyőzelmet aratott, továbbá megszerezte az egyéni bajnokság harmadik helyét is.

„Az autó csodálatos! Nagyon izgalmas időszak ez, de nehéz még megmondani, mire is számítok, mert még nem próbáltuk ki a pályán. Szép az autó, és szerintem komoly előrelépést hozhat” – kommentálta új versenygépét Vettel a pénteki bemutatón.

A négyszeres bajnok már korábban beszélt arról, hogy a mostani lesz az első olyan autó, melynek fejlesztésébe ő is beleszólhatott. Emellett most azt is hangsúlyozta, hogy egy éve megújult csapatuk is egyre inkább összecsiszolódik, ami szintén javulást hozhat számukra. „Tavaly fantasztikus évet futottunk. Ez volt az első szezonom a csapattal, és másodikak lettünk. Már csak egy lépés hiányzik. Ezt viszont nem lesz könnyű megtenni, de reméljük, az autónk segít benne. Minden téren fejlődtünk, az előző évben nagyon sok ember cserélt pozíciót. Tavaly a bemutatón még nemigen tudtuk, mire számíthatunk. Most jobb volt a téli felkészülésünk, és úgy vélem, ha tavaly erős csapatot alkottunk, idén még erősebbek leszünk” – tekintett előre.

Főnöke, Maurizio Arrivabene is ebben bízik. „Reméljük, hogy ez egy nyerő autó lesz. Az autó nagyon sok ember közös munkájának eredménye, és nem sokára már Barcelonába visszük. Mindenekelőtt köszönetet kell mondjak az elnökünknek, aki biztosította számunkra a megfelelő hátteret ahhoz, hogy versenyképes autót alkossunk meg. Valamennyi részlegünknek jár a köszönet, akik nagy szenvedéllyel dolgoztak” – nyilatkozott az olasz.

Ami céljaikat illeti, ő is visszafogottan beszélt, mégsem hagyott kétséget afelől, hogy a Mercedes-uralom megtörésére pályáznak. „Általában nem én tűzöm ki a célokat, az ugyanis a főnököm feladata” – utalt Sergio Marchionnéra. „Tavaly három futamgyőzelem volt a célunk, és el is értük ezt. Idén még jobban kell nyomnunk. Legalább harcban kell lennünk a bajnoki címért, jó lenne egészen a bajnokság végéig küzdeni érte. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, mert az ellenfelek sem alszanak, ők is javítani akarnak. Tiszteljük az ellenfeleket, sokra tartjuk őket, különösen a legutóbbi két bajnokság győztesét. De elszántak vagyunk, egyre jobbak és jobbak akarunk lenni.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#2 f1m12 2016. február 20. 12:37  

most lehet izgulni, a tesztek előtt :D

kimi-sebfan
#1 kimi-sebfan 2016. február 19. 22:02  

Hajrá!

HairHungary