Vettel ismét elsőként fordul az első kanyarban?

írta: M4Sport
2016. április 02. 19:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Megcsinálhatja-e újra a Ferrari? Remek rajtjuk Ausztráliában megnyitotta az esélyt a győzelem felé – Sebastian Vettel úgy érzi, most is megtörténhet!

Pedig a Q3 elején úgy tűnt, ez még szorosabb is lehet. Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen elsőre a két Mercedes közé ékelődött a bahreini időmérő hajrájában, ám a mindent eldöntő körök során kiderült, hogy a német autók fölénye még mindig megvan. Közel fél másodperc volt a különbség a győztes Lewis Hamilton és a harmadik Vettel között – így a vörösöknek ismét csak a második rajtsor jutott.

De Ausztrália bizonyította, még így is lehet esélyük a győzelemre. Sebastian Vettel már a leintés után arról beszélt, szívesen mutatna be egy melbourne-ihez hasonló rajtot vasárnap – Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója pedig pontosan ezt a forgatókönyvet szeretné most elkerülni. „A rajt még mindig fontos téma nálunk, még mindig veszélyben vagyunk” – ismerte el az ORF tévécsatornának. „És a Ferrari tempója is nagyon jó, szóval kemény csata lesz.”

Vettelnek a sajtótájékoztató után a Sky Sports levetítette a melbourne-i rakétarajtját, ám ő pontosan tisztában van azzal, hogy egy hasonló jelenethez a Mercedes újabb megtorpanására is szükség lesz. „A titok nagyon egyszerű: én jól rajtoltam, miközben ők nem” – mondta mosolyogva. „Szerintem jobban nem lehet rajtolni annál, ahogyan ott rajtoltam. Megtaláltuk a tapadást, miközben ők ketten előttem kicsit küszködtek. Lewis kerekei túlpörögtek, lendületet veszített, és aztán hátrányban érkezett az első kanyarba.”

A kérdésre, megőrizhetik-e vasárnapra ezt az előnyt az indulásnál, a német bizakodva felelt. „Remélem. Azt nem tudom, ők mennyire voltak elégedettek a múltkori rajtjukkal – nyilván nem, hiszen jobb voltam náluk. De sok múlik azon, hogy tudják-e, mit kell tenniük, min kell változtatniuk. És majd kiderül, hogy csak egyszerűen rosszul rajtoltak-e, vagy mi vagyunk ennyivel jobbak ezen a téren. Remélem, az utóbbi, de ha a múlt év átlagát nézem, nagyjából ugyanez volt. Reméljük, hogy jó rajtunk lesz.”

Vettel az időmérő kapcsán elárulta, kicsit szorosabb küzdelmet várt – főleg a Q3 eleje után. „Elégedett vagyok – de nem a különbséggel. A végén mindketten nagyon erős kört futottak, előtte még csak két tized volt közöttünk. A pálya javult, az idők is jobbak lettek, és reméltem, hogy lesz esélyünk a pole-ra is, de nem így volt. Viszont az autót jónak éreztem, jó volt az egyensúly, és remélem, holnap is így marad” – tekintett előre a négyszeres világbajnok.

Oszd meg!

17 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#17 guide 2016. április 03. 15:25  
Agressor:
A korszak nem zárult le, csak a nevek mások!! Próbáld meg feldolgozni!! :)

Lehet,hogy Vettellel sem érnek el többet vagy még annyit sem,de ez akkor is egy másik korszak!

Agressor
#16 Agressor 2016. április 03. 15:20  
guide:
Figyelj,az Alonsós korszak lezárult a Ferrarinál!Tedd túl magad rajta,lépj tovább!:)

A korszak nem zárult le, csak a nevek mások!! Próbáld meg feldolgozni!! :)

guide
#15 guide 2016. április 03. 15:19  
Agressor:
Szarozzák?? Én soha nem szaroznék le egy olyan csapatot, amelyik lassan tradicionálisan képes második erőként küzdeni. Egy dobogóra képes csapat soha nem lehet szar... És én soha nem is mondtam a vörösökre... Hogy vannak korlátaik?? Naná!! Az eredmények azt mutatják, hogy mindig akad valaki, aki valamit jobban csinál náluk... Immáron nyolcadik éve... És az ne legyen már szarozás, hogy én jelenleg semmiféle különbséget nem látok az Alonso-korszakhoz képest pozitív értelemben. Új korszak, nagy feladat... Tudjuk... Csak a nagy büdös helyzet az, hogy az idő ketyeg... Vettel-nek a második éve, amikor fél másodperceket kap szombatonként. És ha mondjuk jövőre a RedBull is beszáll a játékba egy nagyobb büdzsével fejlesztett Mario Illienes Renault motorral, akkor megint megnézhetik magukat... Szóval én azt mondom, hogy előbb kellene eredményeket felmutatni, aztán után szarozni az Alonso-érát, meg dícsőíteni az új korszakot. Mert azon időszak eredményeit jelenleg nem ütik meg...

Figyelj,az Alonsós korszak lezárult a Ferrarinál!Tedd túl magad rajta,lépj tovább!:)

Agressor
#14 Agressor 2016. április 03. 14:10  
Zasalamel:
Nem az az idegesítő h baszogatod a ferkát, hanem mindig a ferkát baszogatod, mindig őket veszed elő, mintha más csapat nem lenne a pályán. Érdekes h zavar téged h immáron 8 éve 2 erőt képviselnek, holott ott van pl a meki ami lassan 20 éve nem vb, vagy ott van a willi is, renault is.... de nem téged csak a ferka teljesítménye zavaró. Nálad nem lehet tudni mire megy ki ez a pszichológiai hadviselés, talán alot akarod védeni? Vagy esetleg a ferkát utálod? Vagy csak a ferkával szemben van a legtöbb elvárásod? Csak adott rajongókat? Kb az egész fórumot felidegesíted a baromságaiddal, csak már beskatulyáznak trollnak és egyre kevesebben reagálnak rád mert menthetetlen vagy. De tudod mit, én is most reagáltam a kommenteidre utoljára, kellemes beszélgetést kívánok magaddal.

Hát téged meg ki hatalmazott fel, hogy az egész fórum nevében beszélj?? Te valami szóvivőnek képzeled magad? Rosszul képzeled...

"Nem az az idegesítő h baszogatod a ferkát"
NEM BASZOGATOM A FERKÁT!! Elfogulatlan vagyok velük, és realista. Nem az én hibám, hogy a hozzád hasonló beszűkült látókörű embereknek fáj a csúf igazság!

Zasalamel
#13 Zasalamel 2016. április 03. 11:48  

Nem az az idegesítő h baszogatod a ferkát, hanem mindig a ferkát baszogatod, mindig őket veszed elő, mintha más csapat nem lenne a pályán. Érdekes h zavar téged h immáron 8 éve 2 erőt képviselnek, holott ott van pl a meki ami lassan 20 éve nem vb, vagy ott van a willi is, renault is.... de nem téged csak a ferka teljesítménye zavaró.
Nálad nem lehet tudni mire megy ki ez a pszichológiai hadviselés, talán alot akarod védeni? Vagy esetleg a ferkát utálod? Vagy csak a ferkával szemben van a legtöbb elvárásod?

Csak adott rajongókat? Kb az egész fórumot felidegesíted a baromságaiddal, csak már beskatulyáznak trollnak és egyre kevesebben reagálnak rád mert menthetetlen vagy. De tudod mit, én is most reagáltam a kommenteidre utoljára, kellemes beszélgetést kívánok magaddal.

Utoljára módosítva: 2016. április 03. 11:53

Agressor
#12 Agressor 2016. április 03. 11:20  
guide:
Nem tudom létezik e olyan f1-es szurkoló,aki elmondhatja magáról,hogy teljesen objektív.Azok alapján amit eddig olvastam tőled,szerintem te sem vagy az,de ezt hagyjuk. Nem akarom a Ferrarit mentegetni,mert én pilótáknak szurkolok,de már unom,hogy évek óta őket sz@rozzák,már az Alonsos időkben is. A Red Bull az aerodinamikában volt és még most is kiváló,most pedig a Mercedes csinált egy olyan motort,aminek a teljesítőképessége határait csak ők,meg a Jóisten ismeri.Ezt a csodát a partnercsapataik nem kapják meg.Hogy miben van a különbség azt szintén csak ők tudják.Talán az üzemanyagban vagy a szoftverben,de a Meki is ezért váltott Hondára. A Ferrarinál új korszak kezdődött,más vezetőséggel,tervezőgárdával,pilótával.A feladat óriási.Allison kasztnija kiváló,a motorban nagy a potenciál,amit még nem használtak ki eddig.Mark Gene azt mondta,hogy egyenlőre még nem sokkal gyorsabb,mint a tavalyi motor,de az már elérte a fejleszthetősége határait. Én azt mondom,hogy nézzük meg a következő év elején a Merci és a Ferrari közötti távolságot és ha akkor sem lesznek igazán közel,akkor lehet megkérdőjelezni a mostani csapatnak a teljesítményét.

Szarozzák??
Én soha nem szaroznék le egy olyan csapatot, amelyik lassan tradicionálisan képes második erőként küzdeni. Egy dobogóra képes csapat soha nem lehet szar... És én soha nem is mondtam a vörösökre...

Hogy vannak korlátaik?? Naná!! Az eredmények azt mutatják, hogy mindig akad valaki, aki valamit jobban csinál náluk... Immáron nyolcadik éve... És az ne legyen már szarozás, hogy én jelenleg semmiféle különbséget nem látok az Alonso-korszakhoz képest pozitív értelemben.

Új korszak, nagy feladat... Tudjuk... Csak a nagy büdös helyzet az, hogy az idő ketyeg... Vettel-nek a második éve, amikor fél másodperceket kap szombatonként.
És ha mondjuk jövőre a RedBull is beszáll a játékba egy nagyobb büdzsével fejlesztett Mario Illienes Renault motorral, akkor megint megnézhetik magukat...

Szóval én azt mondom, hogy előbb kellene eredményeket felmutatni, aztán után szarozni az Alonso-érát, meg dícsőíteni az új korszakot. Mert azon időszak eredményeit jelenleg nem ütik meg...

guide
#11 guide 2016. április 03. 10:21  
Agressor:
Ez így megincsak nem igaz... Be szoktam ismerni, ha tévedek. Mert mint minden emberrel, nyilvánvalóan velem is előfordul... Senkit nem baszogtok, általában objektíven elmondom a véleményem. Na ez viszont pont olyan dolog, ami az elfogult fanokat idegesíti. De érdekes módon mindig csak az adott fanatikusokat. Ha teszem azt éppen Alonso-t kritizálom, akkor az Alonso-val közömbös eberek érdekes módon igazat szoktak adni nekem... Divatdrukker nem vagyok, mivel egyáltalán nem szurkolok a Mercedes-nek. Sőt, kifejezetten unom már ezt az egysíkú, kiszámítható sportágat. A teljesítményüket ettől függetlenül elismerem, ahogyan régen a RedBull-ét is elimsertem. Azért nem olvastál még tőlem értelmes kommentet, mert az értelmezéséhez kellene némi szellemi tőke...

Nem tudom létezik e olyan f1-es szurkoló,aki elmondhatja magáról,hogy teljesen objektív.Azok alapján amit eddig olvastam tőled,szerintem te sem vagy az,de ezt hagyjuk.

Nem akarom a Ferrarit mentegetni,mert én pilótáknak szurkolok,de már unom,hogy évek óta őket sz@rozzák,már az Alonsos időkben is.
A Red Bull az aerodinamikában volt és még most is kiváló,most pedig a Mercedes csinált egy olyan motort,aminek a teljesítőképessége határait csak ők,meg a Jóisten ismeri.Ezt a csodát a partnercsapataik nem kapják meg.Hogy miben van a különbség azt szintén csak ők tudják.Talán az üzemanyagban vagy a szoftverben,de a Meki is ezért váltott Hondára.

A Ferrarinál új korszak kezdődött,más vezetőséggel,tervezőgárdával,pilótával.A feladat óriási.Allison kasztnija kiváló,a motorban nagy a potenciál,amit még nem használtak ki eddig.Mark Gene azt mondta,hogy egyenlőre még nem sokkal gyorsabb,mint a tavalyi motor,de az már elérte a fejleszthetősége határait.

Én azt mondom,hogy nézzük meg a következő év elején a Merci és a Ferrari közötti távolságot és ha akkor sem lesznek igazán közel,akkor lehet megkérdőjelezni a mostani csapatnak a teljesítményét.

andrea1
#10 andrea1 2016. április 03. 09:38  

Reméljük, hogy jó rajtunk lesz.”-Reméljük :D Jó lenne ha elsőnek tudna fordulni, csak azért is, meglátjuk.:D Kíváncsi vagyok a versenytempóra, de most a szombati különbséget nézve akkor is javult a Ferrari és onboard-okat nézve sokkal jobban megy. Hajrá ma!

Agressor
#9 Agressor 2016. április 03. 09:25  
Zasalamel:
Igen itt egyedül csak te vagy normális mindenki más helikopter. Te csak ahhoz értesz h baszogasd a csapatokat, a rajongókat, kb mindent ami él és mozog. Közben dicsőíted akik az élen vannak, tipikus divatdrukker. Egyetlen egyszer nem olvastam felőled értelmes kommentet, de még csak azt sem lehet tudni h egyáltalán szurkolni vagy itt, mert csak fröcsögsz más csapatok kárán. Rosszabb vagy mint Sanyika vagy Dorian fórumtársunk, ők legalább szurkolnak is valakinek és nemcsak idehánynak. Kicsit elgondolkodhatnál ezeken.

Ez így megincsak nem igaz... Be szoktam ismerni, ha tévedek. Mert mint minden emberrel, nyilvánvalóan velem is előfordul...
Senkit nem baszogtok, általában objektíven elmondom a véleményem. Na ez viszont pont olyan dolog, ami az elfogult fanokat idegesíti. De érdekes módon mindig csak az adott fanatikusokat. Ha teszem azt éppen Alonso-t kritizálom, akkor az Alonso-val közömbös eberek érdekes módon igazat szoktak adni nekem...
Divatdrukker nem vagyok, mivel egyáltalán nem szurkolok a Mercedes-nek. Sőt, kifejezetten unom már ezt az egysíkú, kiszámítható sportágat. A teljesítményüket ettől függetlenül elismerem, ahogyan régen a RedBull-ét is elimsertem.

Azért nem olvastál még tőlem értelmes kommentet, mert az értelmezéséhez kellene némi szellemi tőke...

Zasalamel
#8 Zasalamel 2016. április 03. 00:01  
Agressor:
Hát nézd... Olyan 34-33 versenyt nyertek meg az elmúlt két évben a Mercik. Ha ennek ellenére szerinted nem sokkal jobbak, akkor veled hatalmas problémák vannak... Bár ezt eddig is tudtuk igazából... Néhány évig még vígasztalahatod magad a "közel vannak", "még közelebb kerültek" szövegekkel, csak éppenséggel a bajnokságokat a Merci nyeri...

Igen itt egyedül csak te vagy normális mindenki más helikopter.

Te csak ahhoz értesz h baszogasd a csapatokat, a rajongókat, kb mindent ami él és mozog. Közben dicsőíted akik az élen vannak, tipikus divatdrukker.
Egyetlen egyszer nem olvastam felőled értelmes kommentet, de még csak azt sem lehet tudni h egyáltalán szurkolni vagy itt, mert csak fröcsögsz más csapatok kárán.

Rosszabb vagy mint Sanyika vagy Dorian fórumtársunk, ők legalább szurkolnak is valakinek és nemcsak idehánynak. Kicsit elgondolkodhatnál ezeken.

Utoljára módosítva: 2016. április 03. 00:06

Agressor
#7 Agressor 2016. április 02. 23:26  
Zasalamel:
HA pedig ferrari nyert Agresszor: "szerencséje volt, a merci sokkal jobb"

Hát nézd... Olyan 34-33 versenyt nyertek meg az elmúlt két évben a Mercik.
Ha ennek ellenére szerinted nem sokkal jobbak, akkor veled hatalmas problémák vannak... Bár ezt eddig is tudtuk igazából...

Néhány évig még vígasztalahatod magad a "közel vannak", "még közelebb kerültek" szövegekkel, csak éppenséggel a bajnokságokat a Merci nyeri...

Zasalamel
#6 Zasalamel 2016. április 02. 21:24  
Agressor:
Akkor bővült a rettegési repertoár... Péntek: minden eddigniél közelebb vannak a Ferrarik... Szombat (fél sec előny után): igen, de a versenytempóban még jobbak is... Vasárnap: a Ferrari vissza fog vágni... Most végre a versenytempón kívül a rajtoktól is lehet rettegni...

HA pedig ferrari nyert

Agresszor: "szerencséje volt, a merci sokkal jobb"

Utoljára módosítva: 2016. április 02. 21:31

kimi-sebfan
#5 kimi-sebfan 2016. április 02. 21:02  

Úgy legyen!

F1890
#4 F1890 2016. április 02. 20:49  
Agressor:
Akkor bővült a rettegési repertoár... Péntek: minden eddigniél közelebb vannak a Ferrarik... Szombat (fél sec előny után): igen, de a versenytempóban még jobbak is... Vasárnap: a Ferrari vissza fog vágni... Most végre a versenytempón kívül a rajtoktól is lehet rettegni...

a gumikímélést kihagytad

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. április 02. 20:41  
Agressor:
Akkor bővült a rettegési repertoár... Péntek: minden eddigniél közelebb vannak a Ferrarik... Szombat (fél sec előny után): igen, de a versenytempóban még jobbak is... Vasárnap: a Ferrari vissza fog vágni... Most végre a versenytempón kívül a rajtoktól is lehet rettegni...

:D

Agressor
#2 Agressor 2016. április 02. 20:26  

Akkor bővült a rettegési repertoár...

Péntek: minden eddigniél közelebb vannak a Ferrarik...
Szombat (fél sec előny után): igen, de a versenytempóban még jobbak is...
Vasárnap: a Ferrari vissza fog vágni...

Most végre a versenytempón kívül a rajtoktól is lehet rettegni...

McVik
#1 McVik 2016. április 02. 20:09  

Csak ha Hamilton ismét elrontja a rajtot mint Ausztráliában.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt