Vettel: Közel leszünk a Mercedeshez, mint Kanadában – talán még közelebb!

írta: M4Sport
2016. június 30. 18:56
FOTÓ: ©Ferrari

Várhatóan büntetéssel indul Sebastian Vettel hétvégéje Ausztriában, a német mégis jó hangulatban érkezett meg Spielbergbe. Szerinte újra olyan közel lesznek a Mercedeshez, mint Kanadában.

A Ferrari jó és rossz hírekkel is szolgált Sebastian Vettel számára csütörtökön. A rossz az volt, hogy fémszilánkokat találtak a váltófolyadékjában, ami miatt szinte biztosan ki kell majd cserélni váltóját. Ez öt rajthelyes büntetést jelent majd, amely idén már a második lesz nála. Legutóbb Szocsiban sorolták hátra váltócsere miatt: akkor az első kanyaros balesetek során sérült meg a váltója, melyben akkor is fémforgácsra bukkantak.

A rossz hír a jóval együtt igazán fájó: a Ferrari a hírek szerint újra bevetett egy módosító pontot, hogy új, az eddiginél is jobb motort adhasson két versenyzőjének. Sebastian Vettel meg van győződve arról, hogy a Mercedesszel szembeni bakui több mint egy másodperces hátrányuk csak kivételt jelentett, és Spielbergben ismét az ellenfél sarkában lesznek.

„Nem a miénk a legjobb autó, és nem a miénk a legjobb motor sem. De ismerjük a gyengeségeinket, és meggyőződésem, hogy Ausztriában sokkal közelebb leszünk a Mercedeshez. Olyan közel, mint Montrealban – vagy még közelebb” – jelentette ki a négyszeres bajnok.

„Gyorsabbak vagyunk a Red Bullnál, de még nem olyan gyorsak, mint a Mercedes – ez nem titok. Szerintem azonban közel leszünk az Ezüstnyilakhoz, egyre közelebb ahhoz, hogy megszorongassuk őket. Bakuban kicsit lemaradtunk, de így is sok pontot szereztünk. Ha ilyen helyzetekben tudunk sok pontot szerezni, az jó képet fest a csapatról.”

„Már nagyon régóta ismerem ezt a pályát és az itteni embereket – annak köszönhetően is, hogy a Red Bull-család része voltam. Itt vezethettem először Forma–1-es Ferrarit is, ezért mindenképpen különleges helyszín ez a számomra” – utalt arra, hogy 2014-ben még Red Bull-versenyzőként vihette pályára Gerhard Berger egy korábbi versenygépét. „Természetesen egyes pályák jobban fekszenek, mint mások – ez mindenkinél így van. Ettől eltekintve azonban nekünk sikerült folyamatosan fejlődnünk. Szerintem itt is közelebb kerülhetünk a Mercedeshez. A viszonyítási alapot aligha Baku jelenti, hiszen az egy utcai pálya volt. Emiatt magabiztos vagyok.”

Ahhoz persze, hogy jó hétvégét zárjanak, felül kell kerekedniük az őket az előző hétvégéken nem egyszer megtréfáló gumimelegítési problémákon. Vettel azonban nem lát ebben tendenciát. „Egyszer mindenkit utolér ez a gond. Minket Barcelonában ért, Bakuban meg a Red Bullt” – mutatott rá.

Csapattársa, Kimi Räikkönen is beszélt a gumigondokról, melyek őt stílusából adódóan talán még érzékenyebben érintenek. „Az elmúlt két évben nem volt könnyű fölmelegíteni a gumikat, de sok múlik a pályán és a körülményeken, a gumitípusokon is. Az előző pár futamon nehéz volt, de sikerült javítania a helyzeten az időmérőről a versenyre. Meglátjuk, milyen lesz az időjárás, a pálya aszfaltja is új. Szerintem rendben leszünk” – jósolta optimistán a finn.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

KIMI AND THE RED POWER
#3 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 01. 09:56  
SANI{Ó:
sohasem a szerencséjéről volt híres :(

Végül is 26 évesen már négyszeres világbajnok volt. Baromi peches ember.

Utoljára módosítva: 2016. július 01. 09:56

Atko
#2 Atko 2016. július 01. 07:31  

Új üzemanyagot és motort hoztak Ausztriába, 1 token ment el a motorra

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. június 30. 23:54  

sohasem a szerencséjéről volt híres :(

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt