Vettel legalább egyvalamit megtudott pénteken

írta: M4Sport
2016. március 18. 11:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

De legalább a vezethetőség rendben van. Az egész mezőny, így a Ferrari életét is megkeserítette az eső pénteken Ausztráliában – Sebastian Vettel napjáról és az új szombati időmérőről beszélt a leintés után.

Délelőtt egyetlen mért kört sem tudott autózni Melbourne-ben Sebastian Vettel, mivel valahányszor nekilendült volna, rákezdett esni az eső vagy száradt a pálya, és gumit kellett cserélnie. A második edzésen aztán ilyen szempontból jobban alakult – de csakis ilyen szempontból. A német elmondása szerint sok ismerettel nem lett gazdagabb.

„Nem sokat tanultunk ma. Annyit mindenképp, hogy az autónk jól működik, jó vezetni. A többi időpocsékolás volt kissé. Hiába sütött a nap, előtte esett, a körülmények folyton változtak” – kesergett a négyszeres bajnok. „Persze szó nincs arról, hogy még sosem köröztünk eddig a 2016-os Ferrarival. A teszteken egészen szorgalmasak voltunk, és ez nem is volt túl régen. Melbourne-t pedig jól ismerjük. A mai nap azonban nem volt nagy segítség, ha vasárnap száraz lesz a pálya. És holnapra megint változó időt jósolnak.”

Vettel annak mindenesetre örülhet, hogy nem járt úgy, mint honfitársa, Nico Rosberg, aki egy ízben a fallal is közeli ismeretséget kötött, tönkretéve autója orrát. Elmondása szerint azonban nem ennek köszönhető, hogy mindössze 15 kör került a neve mellé a két gyakorláson. „Ilyenkor egyszerűen nem tudsz mit tanulni. Másfelől versenyzőként mindig a pályán akarsz lenni. Ha az Albert Park-i pálya nedves, mindig nagyon csúszik, főleg az utcai felfestések miatt. Ez bármikor problémát okozhat. Nem volt nagy a hiba, de azért bosszant, amikor kimegyek gyorskörre, és elkezd esni, ezzel pedig hirtelen a rossz gumin találjuk magunkat.”

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szintén nem tudott sokat mondani a pénteki tapasztalatokról. „Sütött a nap, esett, esett, sütött a nap – ebből sok adatot nem lehet gyűjteni. A tesztekből tudjuk, hol tartunk, de az ellenfeleinkről nem tudunk sokat. Ezzel még várnunk kell” – fogalmazott az olasz. „Az autónk teljesen új, és elégedettek vagyunk vele. Nagyjából negyvenezer alkatrésze van, miközben egy utcai autónak négy-ötezer. Ez mindent elmond a kocsik összetettségéről. És ha teljesen új autóról beszélünk, mindig mindent ellenőriznünk kell.”

Ugrás az ismeretlenbe

Vetteléknek ugyanakkor szombaton már nemcsak az eget kell figyelniük, az új időmérős rendszer is okozhat váratlan eseményeket. „Papíron minden világos lesz. Aztán hogy a valóságban hogy alakul, meglátjuk. Elméletben úgy gondoljuk, hogy mindent kézben tartunk majd. A gyakorlat viszont mindig a tapasztalaton alapul. Meglátjuk, milyen lesz. A rendszer új, ez egy ugrás az ismeretlenbe. Kíváncsian várom, hogy alakul” – tekintett előre a Ferrari versenyzője.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"