Vettel legrosszabb versenye – „Fölösleges volt büntetni”

írta: M4Sport
2016. július 10. 17:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem túlzás kijelenteni, Sebastian Vettel Angliában idei eddigi leggyengébb versenyét futotta. A leintés után újabb büntetést is kapott.

A Brit Nagydíj 29. körében jártunk, amikor Sebastian Vettel bemutatott egy előzést Danyiil Kvjat ellen. Hogy mi ebben az érdekes? A verseny felén is túl voltunk már, de a németnek csak ekkor sikerült végre elmozdulnia eredeti (rajt)helyéről, a 11. pozícióból. A vártnál gyengébb Ferrari-forma ide vagy oda, az 5 rajthelyes büntetés után – pláne változékony körülmények között – ennél azért joggal várhattunk tőle gyorsabb fölzárkózást.

Előtte persze már sok minden megtörtént vele. A 16. körben a mezőnyből elsőként döntött úgy, hogy megpróbálkozik a slickekkel. Merész, de jó döntésnek tűnt, azonban két körrel később elkövetett egy hibát a mezőnyből sokakat megtréfáló 1-es kanyarban. Megpördülésével nemcsak pozíciót vesztett Fernando Alonsóval és Danyiil Kvjattal szemben, de értékes időt is. „Az, hogy behívtak, jó döntés volt, de aztán a megpördüléssel sok időt vesztettem. Azzal az egész előnyünk el is veszett. Aztán igencsak nehezen ment az előzés és visszakapaszkodás. Ez nem a mi napunk volt, de egyszerűen nem voltunk elég gyorsak” – ismerte el a négyszeres bajnok.

Megpróbáltatásai ezzel azonban nem értek véget. A 38. körben Felipe Massát támadta az első kanyarban, ám autója megcsúszott, és olyan szerencsétlen módon kényszerült a bukótérbe, hogy magával rántotta a brazilt is. „Kitolt a pályáról” – panaszkodott 2008 ezüstérmese. Az FIA pedig 5 másodperces büntetéssel, majd a leintés után 2 büntetőponttal „jutalmazta” érte Vettelt.

Szerinte nem érdemelt volna büntetést. „Szerintem ez fölösleges volt. Szó sem volt arról, hogy szándékosan megpróbáltam volna kitolni őt a pályáról. Csak egyszerűen kicsúsztam magamtól, mert nem volt már tapadásom. Valahányszor próbáltam elfordulni, elvesztettem a hátulját, elvesztettem a hátulját, elvesztettem a hátulját. Nyilván az ő szempontjából ez nem volt túl jó, nem tudom, neki volt-e tapadása, ami nálam hiányzott. Ő nyilván úgy érezhette, hogy kitoltam őt a pályáról, de egyszerűen nem tudtam sehová se menekülni” – magyarázta Vettel.

A Ferrari versenyzője végül csak a 9. pozícióban ért célba. Ez az idei legrosszabb helyezése, hiszen amikor célba ért 2016-ban, mindig a legjobb 4-ben tette. Öt másodperces büntetése után is megtarthatta helyezését, mivel az utolsó körökben kiautózta a szükséges előnyt a mögötte haladó Kvjattal szemben. Kevesebb mint 1 másodperc döntött a javára.

Két pontjával a bajnoki tabellán ugyanakkor megváltozott a helyzete. Kimi Räikkönen újra elé került, ráadásul Daniel Ricciardo is megelőzte őt, így már csak ötödik.

FIA
Oszd meg!

93 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#93 Thibczy 2016. július 12. 13:46  
guide:
Szingapur a Red Bull pályája,tavaly a jóval gyengébb motorral is ott volt Ricsi a nyakán.Nem számít mennyire fekszik neki,esélye se lesz.Szerintem legfeljebb nagy mákkal szerezhető egy-két dobogó az idén. Pár futam óta látható,hogy az RB először megérkezett rájuk,most meg már otthagyta őket a fenébe.De még ennél is nagyobb baj,hogy az FI és már a McLaren is egészen közel került hozzájuk. Valami nagyon nagy baj van valamivel,amit nem kötnek az orrunkra.Gumikezelés,kasztni,hiányzó leszorítóerő,motor,a kocsi nehéz beállíthatósága,a fejlesztések hiánya,ötlettelenség.Csak pár ok,ami eszembe jutott. De talán a legfontosabbról senki nem beszél,az pedig az Allisont ért tragédia! Egy ilyen haláleseten nem lehet csak úgy túllépni.Biztos vagyok benne,hogy a gondolatai nem elsősorban az autó körül járnak,hanem a családja és saját maga dolgain.Nagyon könnyen elképzelhetőnek tartom,hogy el is hagyja majd a Ferrarit.Nem tudom kikkel dolgozik együtt,de ha a főnök hiányzik,akkor könnyen szétesnek a dolgok.Részemről Jock Clear se váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Én úgy látom,hogy most már sem a Mercedes,sem a Red Bull nem legyőzhető az idén a ferkának,egy-egy futam kivételével.Ha valami olyan gondjuk van,amire megtalálják a megoldást,akkor nem csúsznak tovább lefelé,mert én még azt is eltudom sajnos képzelni.De ne legyen igazam!

Szerintem most kezd kijönni, hogy mikor Marchionne átvette a csapatot egyből baltával esett neki. A tavalyi autó még nagyrészt a Monti-Domi korszakhoz tartozó emberek munkája volt, ugyan Domi még év elején távozott, de SM és MA érkezéséig nem történt lényeges változás a csapatnál.

Én azért nem várok tőlük egyelőre túl sokat, mert úgy tűnik, hogy szakemberhiánnyal küszködnek, hasonlóan mint a McLaren.

guide
#92 guide 2016. július 12. 11:03  
Benhower:
Remélem hogy lesz, és lehetőleg Szingapúr meg Japán legyen, azokat nagyon érzi, remélem addig nem marad le nagyon a ferka, de az eddigi évet nézve eléggé félek :S

Szingapur a Red Bull pályája,tavaly a jóval gyengébb motorral is ott volt Ricsi a nyakán.Nem számít mennyire fekszik neki,esélye se lesz.Szerintem legfeljebb nagy mákkal szerezhető egy-két dobogó az idén.

Pár futam óta látható,hogy az RB először megérkezett rájuk,most meg már otthagyta őket a fenébe.De még ennél is nagyobb baj,hogy az FI és már a McLaren is egészen közel került hozzájuk.
Valami nagyon nagy baj van valamivel,amit nem kötnek az orrunkra.Gumikezelés,kasztni,hiányzó leszorítóerő,motor,a kocsi nehéz beállíthatósága,a fejlesztések hiánya,ötlettelenség.Csak pár ok,ami eszembe jutott.

De talán a legfontosabbról senki nem beszél,az pedig az Allisont ért tragédia! Egy ilyen haláleseten nem lehet csak úgy túllépni.Biztos vagyok benne,hogy a gondolatai nem elsősorban az autó körül járnak,hanem a családja és saját maga dolgain.Nagyon könnyen elképzelhetőnek tartom,hogy el is hagyja majd a Ferrarit.Nem tudom kikkel dolgozik együtt,de ha a főnök hiányzik,akkor könnyen szétesnek a dolgok.Részemről Jock Clear se váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Én úgy látom,hogy most már sem a Mercedes,sem a Red Bull nem legyőzhető az idén a ferkának,egy-egy futam kivételével.Ha valami olyan gondjuk van,amire megtalálják a megoldást,akkor nem csúsznak tovább lefelé,mert én még azt is eltudom sajnos képzelni.De ne legyen igazam!
Utoljára módosítva: 2016. július 12. 11:08

Benhower
#91 Benhower 2016. július 11. 23:37  
guide:
Haha...Most nézem,hogy Perez Vettel elől indult,de őt nem hozták ki a sc bejövetele után kerékcserére,hanem kinn maradt egy kört és a 4.-5.helyen autókázott,amíg Kimi le nem vadászta!:D Szerinted lesz olyan versenye az idén amiből nem jön ki rosszul?:DD

Remélem hogy lesz, és lehetőleg Szingapúr meg Japán legyen, azokat nagyon érzi, remélem addig nem marad le nagyon a ferka, de az eddigi évet nézve eléggé félek :S

F1890
#90 F1890 2016. július 11. 23:01  
guide:
Haha...Most nézem,hogy Perez Vettel elől indult,de őt nem hozták ki a sc bejövetele után kerékcserére,hanem kinn maradt egy kört és a 4.-5.helyen autókázott,amíg Kimi le nem vadászta!:D Szerinted lesz olyan versenye az idén amiből nem jön ki rosszul?:DD

számomra ezért hulk a futam egyik embere mert úgy érte utol h forgalomban autózott és ráadásul perez megint mákolt egyet

guide
#89 guide 2016. július 11. 22:58  
F1890:
régen is ugyanilyen volt, mindig elismerte a hibáit. a kincstári optimizmusa ami megakadályozza abban h rekordokat döntögessen :D jövőre itt lesz valszeg hosszabbít és bukik kb 5-6 évet. pedig lazán döntögethetné a rekordokat egy merciben hamiltonna karöltve

Haha...Most nézem,hogy Perez Vettel elől indult,de őt nem hozták ki a sc bejövetele után kerékcserére,hanem kinn maradt egy kört és a 4.-5.helyen autókázott,amíg Kimi le nem vadászta!:D
Szerinted lesz olyan versenye az idén amiből nem jön ki rosszul?:DD

F1890
#88 F1890 2016. július 11. 21:22  
guide:
Sokan hibáztatják Vettelt,én meg pont most sokalltam be a csapat miatt. Hihetetlen az újabb váltócsere.Taktikailag most sem voltak rugalmasak,nem hozták be az sc alatt kerékcserére,pedig nem volt vesztenivalójuk.A kocsi össze-vissza csúszkált mindkettőjük alatt,rossz volt nézni.Egyre távolabb a Mercitől és most már az RB-től is,de Vettel a hibás,amiért nem tett csodát. Ha Webberrel történt volna ennyi sz@rság(és gyanítom ha Kimivel is) már hangoskodnának páran,hogy direkt hátráltatják,rossz kocsit adnak neki.Ő meg alázatosan magára vállal minden felelősséget.Nekem már nem jönnek be az őszintétlen nyilatkozatai,nem is érdemes őket elolvasni.Megváltozott,régen nem ilyen volt. Egyébként mit tudott volna tenni másképp??A verseny elején látszott Alonson,hogy milyen agresszív.Koptassa el a gumijait,csússzon ki,ütközzön egy vele való csatában?Egyébként hány előzést láttunk összesen?Én úgy láttam a többiek se nagyon emberkedtek. Volt egy megcsúszása,amit elég szépen megfogott.Ha ez nincs ,Massa mögött autózott volna.De őt se tudta megelőzni,csak szabálytalanul,mert az ideális ív mellett csúszott az aszfalt.Szerintem jól tette,hogy nem adta vissza a pozíciót,Kvyat ott lett volna közvetlenül mögötte.Tudták ők ezt jól és ki is kalkulálták.

régen is ugyanilyen volt, mindig elismerte a hibáit. a kincstári optimizmusa ami megakadályozza abban h rekordokat döntögessen :D jövőre itt lesz valszeg hosszabbít és bukik kb 5-6 évet. pedig lazán döntögethetné a rekordokat egy merciben hamiltonna karöltve

F1890
#87 F1890 2016. július 11. 21:21  
almodopelikan:
Előre szólok ez most nem Vettel kritikája lesz, hanem a ferrarié, de az a tény, hogy kb meg se próbálta megtámadni Alonsot, és csak szabálytalanul tudta megelőzni Massat, minden, csak nem reménykeltő Vettelnek a jövőre nézve. Mert az, hogy az a fostalicska Mclaren ha nem is simán, de szabályosan elment a Williamsek mellett, mind Buttonnal, mind Alonsoval a kormánynál. Na ennek a fényében nézzük azt, hogy Vettel nem is tudta őket kb támadni... Úgy is mondhatjuk, ha Alo nem mutat piruettet, és Button a sérült szárnyal egy 1 tizeddel jobb kört összerak, akkor Vettel pontot se hoz...

ha ha ha, ha meg vettel nem hibázik akkor kimi környékén van simán. nincs ha, megtörténtek a hibák, ez van

almodopelikan
#86 almodopelikan 2016. július 11. 13:30  
Thibczy:
Szerintem nem ezen a futamon nyújtott teljesítmény az aggasztó, hanem az, hogy szerintem a jelenlegi vezetés semmivel sem jobb, mint Monti és Domi. Vettel pedig kifelé ugyan mindig pozitív és mindig megvédi a csapatot, de mintha kezdene ugyanúgy belefásulni az egészbe, mint ahogy 2013-ban Alonso.

2011-ben még Alonso is mutatta kifele a pozitívat :) Ő 2012 vége fele kezdett kiszólogatni, és 13 Hungaroring után robbant. Vettel most tart ott ahol Alonso 12 közepén :)

Thibczy
#85 Thibczy 2016. július 11. 12:50  
almodopelikan:
Előre szólok ez most nem Vettel kritikája lesz, hanem a ferrarié, de az a tény, hogy kb meg se próbálta megtámadni Alonsot, és csak szabálytalanul tudta megelőzni Massat, minden, csak nem reménykeltő Vettelnek a jövőre nézve. Mert az, hogy az a fostalicska Mclaren ha nem is simán, de szabályosan elment a Williamsek mellett, mind Buttonnal, mind Alonsoval a kormánynál. Na ennek a fényében nézzük azt, hogy Vettel nem is tudta őket kb támadni... Úgy is mondhatjuk, ha Alo nem mutat piruettet, és Button a sérült szárnyal egy 1 tizeddel jobb kört összerak, akkor Vettel pontot se hoz...

Szerintem nem ezen a futamon nyújtott teljesítmény az aggasztó, hanem az, hogy szerintem a jelenlegi vezetés semmivel sem jobb, mint Monti és Domi. Vettel pedig kifelé ugyan mindig pozitív és mindig megvédi a csapatot, de mintha kezdene ugyanúgy belefásulni az egészbe, mint ahogy 2013-ban Alonso.

almodopelikan
#84 almodopelikan 2016. július 11. 09:46  
guide:
Sokan hibáztatják Vettelt,én meg pont most sokalltam be a csapat miatt. Hihetetlen az újabb váltócsere.Taktikailag most sem voltak rugalmasak,nem hozták be az sc alatt kerékcserére,pedig nem volt vesztenivalójuk.A kocsi össze-vissza csúszkált mindkettőjük alatt,rossz volt nézni.Egyre távolabb a Mercitől és most már az RB-től is,de Vettel a hibás,amiért nem tett csodát. Ha Webberrel történt volna ennyi sz@rság(és gyanítom ha Kimivel is) már hangoskodnának páran,hogy direkt hátráltatják,rossz kocsit adnak neki.Ő meg alázatosan magára vállal minden felelősséget.Nekem már nem jönnek be az őszintétlen nyilatkozatai,nem is érdemes őket elolvasni.Megváltozott,régen nem ilyen volt. Egyébként mit tudott volna tenni másképp??A verseny elején látszott Alonson,hogy milyen agresszív.Koptassa el a gumijait,csússzon ki,ütközzön egy vele való csatában?Egyébként hány előzést láttunk összesen?Én úgy láttam a többiek se nagyon emberkedtek. Volt egy megcsúszása,amit elég szépen megfogott.Ha ez nincs ,Massa mögött autózott volna.De őt se tudta megelőzni,csak szabálytalanul,mert az ideális ív mellett csúszott az aszfalt.Szerintem jól tette,hogy nem adta vissza a pozíciót,Kvyat ott lett volna közvetlenül mögötte.Tudták ők ezt jól és ki is kalkulálták.

Előre szólok ez most nem Vettel kritikája lesz, hanem a ferrarié, de az a tény, hogy kb meg se próbálta megtámadni Alonsot, és csak szabálytalanul tudta megelőzni Massat, minden, csak nem reménykeltő Vettelnek a jövőre nézve. Mert az, hogy az a fostalicska Mclaren ha nem is simán, de szabályosan elment a Williamsek mellett, mind Buttonnal, mind Alonsoval a kormánynál. Na ennek a fényében nézzük azt, hogy Vettel nem is tudta őket kb támadni... Úgy is mondhatjuk, ha Alo nem mutat piruettet, és Button a sérült szárnyal egy 1 tizeddel jobb kört összerak, akkor Vettel pontot se hoz...

guide
#83 guide 2016. július 11. 06:58  

Sokan hibáztatják Vettelt,én meg pont most sokalltam be a csapat miatt.

Hihetetlen az újabb váltócsere.Taktikailag most sem voltak rugalmasak,nem hozták be az sc alatt kerékcserére,pedig nem volt vesztenivalójuk.A kocsi össze-vissza csúszkált mindkettőjük alatt,rossz volt nézni.Egyre távolabb a Mercitől és most már az RB-től is,de Vettel a hibás,amiért nem tett csodát.

Ha Webberrel történt volna ennyi sz@rság(és gyanítom ha Kimivel is) már hangoskodnának páran,hogy direkt hátráltatják,rossz kocsit adnak neki.Ő meg alázatosan magára vállal minden felelősséget.Nekem már nem jönnek be az őszintétlen nyilatkozatai,nem is érdemes őket elolvasni.Megváltozott,régen nem ilyen volt.

Egyébként mit tudott volna tenni másképp??A verseny elején látszott Alonson,hogy milyen agresszív.Koptassa el a gumijait,csússzon ki,ütközzön egy vele való csatában?Egyébként hány előzést láttunk összesen?Én úgy láttam a többiek se nagyon emberkedtek.
Volt egy megcsúszása,amit elég szépen megfogott.Ha ez nincs ,Massa mögött autózott volna.De őt se tudta megelőzni,csak szabálytalanul,mert az ideális ív mellett csúszott az aszfalt.Szerintem jól tette,hogy nem adta vissza a pozíciót,Kvyat ott lett volna közvetlenül mögötte.Tudták ők ezt jól és ki is kalkulálták.


Thibczy
#82 Thibczy 2016. július 11. 00:38  
grabowsky78:
Nem értem mi történt a Ferrarival? Eddig azért látszott, hogy nincsenek a Merci szintjén, de fejlődtek/közeledtek! Aztán elkezdett ez szépen versenyről versenyre kopni és most a Redbullhoz sem volt közünk! Mi történt? Hova lett az idén futamokat nyerünk és a bajnokságért harcolunk? Nem, hogy futamot nem nyertünk, de lassan kijelenthető, hogy a redbull előttünk van! Mi kell még a csapatnak? Már van fullos szélcsatorna, van modern főhadiszállás, az egyik legnagyobb koponya a technikai stáb élén, világbajnok pilóták, agilis szimpatikus csapatfőnök, komolyan mi kell még? Ez a futam sajnos nem a pilótákon ment el pedig mennyivel könnyebb lenne őket szarozni!

Lemaradtak megint a fejlesztésekkel, de nem csak ők estek vissza, hanem pl. a Williamsnél is egyre inkább állandósul a gyengébb forma. Gyakorlatilag a McLarennel és a Toroval vannak egy szinten, míg pl. a Force India abszolút megerősödött. A Haas pedig eltűnt.

F1890
#81 F1890 2016. július 11. 00:01  
KIMI AND THE RED POWER:
Mindig jössz azzal, hogy Kiminek azért kéne visszavonulnia, mert foglalja a helyet mások elöl. Kimi nem azért ül az autóban, mert jó barátok Sebbel, vagy mert anyuka felhívta Sergio bácsit, hogy adjon már a fiának még egy évet. Azért van ott, mert NINCS jobb opció. De tudod mit, ha egy újabb robot nem kap azért lehetőséget, hogy láthassuk az elmúlt 15 év egyik forma-1-es vezéralakját, akkor legyen.

igen, nekem meg az a véleményem hogy már nem lesz vb soha mert vettelt nem fogja tudni megverni. így jöhetne egy újabb ember aki picit jobban motivált jobban megszorongathatja vettelt. mert most nem szoros a konstruktőri v, de pl 08-ban ezen ment el a mclaren sikere. vagy 13-ban azért végzett a merci a ferrari előtt mert massájuk van. de lényegen nem változtat, engem nem zavar hogy kimivel hosszabbítottak. csak sztem már tényleg ideje lenne másnak is lehetőséget adni

KIMI AND THE RED POWER
#80 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 10. 23:49  
F1890:
aha. én meg azt látom csak h ezerszer leírtam már h kimi idén jó, de nincs vettel szintjén, és SZTEM ideje átadni másoknak az ülést. TI meg ebbe beleköttök h nekem más a véleményem mint nektek. ennyi. fórum bohóca? hát nemtom. egy két emberre jót szoktunk nevetni a hozzád hasonló elfogultakon :D én nem baszogatlak titeket mert úgy gondoljátok ahogy, de ti meg próbáltok engem :) szerencsére rólam lepattan mert nem görcöslök ezen annyit mint ti. kedvencem mikor próbáltok analizálni h kinek szurkolok stb, aztán tévedtek :D ja meg h leírom a kedvencemről azt nyersen h szar volt, igen szar volt ma vettel . és? ettől még szurkolok neki. kimi meg 14-15-ben finoman szólva sem volt ütős.míg ti próbáljátok a körülmények áldozatává tenni kimit, én meg beismerem h ő mint ember hibázott. ahogyan ma vettel sem a körül,mények áldozata volt hanem szimplán béna magához képest. 2013-ban mikor mondtam h kimi nincsen a toppok szintjén kvalin akkoris "nevettek" egy páran rajtam, aztán az évek csak igazat adtak nekem. kedvencem h kimi nem tudja felmelegíteni a gumikat. hát istenem, változtasson 3 éve szenved velük. ott az esély, próbálkozzon, változtasson stílust. rossi 35 évesen változtatott motorozási stílust h jobban bedönti a motort a könyöke leér, minden adva van.de ti míg ezt kifogásként tálaljáték én meg úgy látom h nem változtat semmit u.i: az a nagy gond az emberekkel itt h mindent támadásnak vesznek, ahelyett h belegondolnák h a kedvencük is ember, és lehet h nem olyan jó mint valójbáan gondolják.

Arról tényleg ne is beszéljünk, hogy Kimi tisztességesebben helyt áll Vettellel szemben mint Ric a 18 éves srác ellen.

KIMI AND THE RED POWER
#79 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 10. 23:41  
F1890:
aha. én meg azt látom csak h ezerszer leírtam már h kimi idén jó, de nincs vettel szintjén, és SZTEM ideje átadni másoknak az ülést. TI meg ebbe beleköttök h nekem más a véleményem mint nektek. ennyi. fórum bohóca? hát nemtom. egy két emberre jót szoktunk nevetni a hozzád hasonló elfogultakon :D én nem baszogatlak titeket mert úgy gondoljátok ahogy, de ti meg próbáltok engem :) szerencsére rólam lepattan mert nem görcöslök ezen annyit mint ti. kedvencem mikor próbáltok analizálni h kinek szurkolok stb, aztán tévedtek :D ja meg h leírom a kedvencemről azt nyersen h szar volt, igen szar volt ma vettel . és? ettől még szurkolok neki. kimi meg 14-15-ben finoman szólva sem volt ütős.míg ti próbáljátok a körülmények áldozatává tenni kimit, én meg beismerem h ő mint ember hibázott. ahogyan ma vettel sem a körül,mények áldozata volt hanem szimplán béna magához képest. 2013-ban mikor mondtam h kimi nincsen a toppok szintjén kvalin akkoris "nevettek" egy páran rajtam, aztán az évek csak igazat adtak nekem. kedvencem h kimi nem tudja felmelegíteni a gumikat. hát istenem, változtasson 3 éve szenved velük. ott az esély, próbálkozzon, változtasson stílust. rossi 35 évesen változtatott motorozási stílust h jobban bedönti a motort a könyöke leér, minden adva van.de ti míg ezt kifogásként tálaljáték én meg úgy látom h nem változtat semmit u.i: az a nagy gond az emberekkel itt h mindent támadásnak vesznek, ahelyett h belegondolnák h a kedvencük is ember, és lehet h nem olyan jó mint valójbáan gondolják.

Mindig jössz azzal, hogy Kiminek azért kéne visszavonulnia, mert foglalja a helyet mások elöl. Kimi nem azért ül az autóban, mert jó barátok Sebbel, vagy mert anyuka felhívta Sergio bácsit, hogy adjon már a fiának még egy évet. Azért van ott, mert NINCS jobb opció. De tudod mit, ha egy újabb robot nem kap azért lehetőséget, hogy láthassuk az elmúlt 15 év egyik forma-1-es vezéralakját, akkor legyen.

F1890
#78 F1890 2016. július 10. 22:58  
Enveblo:
az a baj hogy te hiába hiába írod a sajátodat, és meghallgatod a másét de teljesen hidegen hagy és értelmezni sem tudod, és az hogy ezáltal máshogy közelíts meg dolgokat (nem azt mondom hogy megváltozzon a válemény csak hogy egyáltalán elgondolkoznál rajta) az már csak mennyország lenne, de mindenki tudja rólad hogy ennek semmi esélye, ez tisztán levonható abból hogy egy feléd címzett válaszra is pontosan ugyanazt a hülyeséget írod nonstop úgy hogy még csak át sem akarod gondolni hogy mit akart jelenti a kollégád írása, és EZ lenne a fórum alappillére amiért érdemes írni. Milyen jogon várod el hogy adjanak a véleményedre ha te erre nem vagy képes? A fórum nem azt jelenti, hogy vársz egy embert akinek ugyanaz a véleménye és leszopjátok egymást, hanem hogy ugyanarról a problémáról más megközelítést hallasz és próbálod beépíteni a saját véleményedbe ha van benne igazság, ezáltál fejlődsz gondolkodásra, próbálj egy kicsit legalább valamifajta hasonlatos dolgot csinálni, talán nem lennél te a fórum bohóca

aha. én meg azt látom csak h ezerszer leírtam már h kimi idén jó, de nincs vettel szintjén, és SZTEM ideje átadni másoknak az ülést. TI meg ebbe beleköttök h nekem más a véleményem mint nektek. ennyi.

fórum bohóca? hát nemtom. egy két emberre jót szoktunk nevetni a hozzád hasonló elfogultakon :D

én nem baszogatlak titeket mert úgy gondoljátok ahogy, de ti meg próbáltok engem :) szerencsére rólam lepattan mert nem görcöslök ezen annyit mint ti. kedvencem mikor próbáltok analizálni h kinek szurkolok stb, aztán tévedtek :D ja meg h leírom a kedvencemről azt nyersen h szar volt, igen szar volt ma vettel . és? ettől még szurkolok neki. kimi meg 14-15-ben finoman szólva sem volt ütős.míg ti próbáljátok a körülmények áldozatává tenni kimit, én meg beismerem h ő mint ember hibázott. ahogyan ma vettel sem a körül,mények áldozata volt hanem szimplán béna magához képest.

2013-ban mikor mondtam h kimi nincsen a toppok szintjén kvalin akkoris "nevettek" egy páran rajtam, aztán az évek csak igazat adtak nekem.

kedvencem h kimi nem tudja felmelegíteni a gumikat. hát istenem, változtasson 3 éve szenved velük. ott az esély, próbálkozzon, változtasson stílust. rossi 35 évesen változtatott motorozási stílust h jobban bedönti a motort a könyöke leér, minden adva van.de ti míg ezt kifogásként tálaljáték én meg úgy látom h nem változtat semmit

u.i: az a nagy gond az emberekkel itt h mindent támadásnak vesznek, ahelyett h belegondolnák h a kedvencük is ember, és lehet h nem olyan jó mint valójbáan gondolják.

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 23:15

GreenHonda
#77 GreenHonda 2016. július 10. 22:53  

Hol vagy Szerdzsó Márhiónne?

Enveblo
#76 Enveblo 2016. július 10. 22:42  
kimi-sebfan:
Csak annyi,hogy Kimi kiesett akkor!

a hiba forrása megegyezett, csak hát ott fal van itt meg nem de egy kalapba vehetjük tekintve hogy hogy itt több hiba is majdnem ugyanazt eredményezte (közel 0 pont) én most itt a többiek hozzáállására akartam reflektálni semmint a probléma összevetésére azért is nem vetettem össze, mert felesleges volt a gondolatmenet szempontjából

kimi-sebfan
#75 kimi-sebfan 2016. július 10. 22:27  
Enveblo:
azért nagyon eltérő sem volt, mind a kettő túlbecsülte a helyzetet, csak másfajta volt a kanyar felépítése, ezért tűnik másnak

Csak annyi,hogy Kimi kiesett akkor!

Go.Michael
#74 Go.Michael 2016. július 10. 22:23  

A büntetés ide-oda, teljesen mindegy, Vettel elképesztően formán kívül versenyzett, ami meglepett hogy eshetett, vagy éppen száraz volt, messze-messze elmaradt a teljesítmény... egyáltalán Vettel ült abban a ferrariban? Fu, eléggé elkeserítő volt ez a hétvége... még jó hogy van jegyem a hungaroringre, gyerekek kapjátok már össze magatokat. Ennyire kényes lenne ez az autó? El nem hiszem hogy nem tudják belőni egy pályára.

kimi-sebfan
#73 kimi-sebfan 2016. július 10. 22:22  
Lali:
Neked valami bajod van az tuti! Nincs különbség vazze! Te inkább olvass és nézz más sportot mint az f-1 et, ez a csapatokról meg a kocsikról szól! Ez Technikai sport 70% technika a többi az ember! A Ferrari két jó gépkezelővel rendelkezik és ásnak is szépen de a merci kotrói gyorsabban ásnak ezért a Ferrari beáldoz valahol mert technológiai lemaradásban van és a gépkezelők hibázni fognak. Üzemi balesetek lesznek ,a sajtó meg a közvélemény is a gépkezelőkről keresztül osztja meg a véleményét és csak másodlagosan a csapatról. De koncentrál ja csapatra! Vezetheti a Ferrarit akárki csak hibázni fog vele hol milyet előre nem lehet megmondani, És hogy hol és miként dobják el az lényegtelen!

Ja,ha szerinted ugyanaz a két hiba,akkor nincs miröl beszélgetnünk!Alapból Kimi hibája a versenyébe került nagyokos!

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 22:24

Benhower
#72 Benhower 2016. július 10. 22:22  
guide:
Én úgy vagyok vele,hogy Vettel már nem egyszer,nem kétszer szépen feljött a mezőny végéről még a Ferrarival is!Szerintem ő elég jó ebben,legalábbis más top pilótákkal ez mintha kevesebbszer történt volna meg.Ha a kocsi alkalmas lett volna rá,most is sikerült volna neki.Nem mondom,hogy több nem volt benne,mert ő is hibázott,de ehhez kellett volna a Ferrari is okosabb taktikával,jobb autóval. Aztán egyes ferrarisok elsők Vettel kritizálásában,de hallgatnak,ha büntetéseket kap vagy ha jól megy.Persze ez Kimire is vonatkozik.

Ez egyértelmű, nem is az egész évére mondom, csak ezen a hétvégén olyan bizonytalannak tűnt, ami persze betudható a gyenge ferkának is, de ez nem az ő pályája. Az a legnagyobb baj hogy csak valami csodában reménykedhetünk, mert úgy néz ki az RB is lazán lelépi őket. A mercihez kár is hasonlitgatni motorpályán meg aeropályán is +1 sec, szégyen. Fel kéne már fogni a vezetésnek hogy az RBra kellene figyelni, nem a merciről álmodozni. Ha idén sem fog futamot nyerni a hajamat tépem...

Enveblo
#71 Enveblo 2016. július 10. 22:02  
F1890:
szerencsére nem vagy :) nem jó ha nem hozzáértő emberek kezébe kerül a hatalom :) tehát azért mert az embernek van egy véleménye ami nem egyezik a tieddel meg egy két emberrel kikéne dobni :) és azt aki meg mással személyeskedik azt nem :D ezért sajnálom h nincsen bizonyos iq-hoz kötve a szavazás

az a baj hogy te hiába hiába írod a sajátodat, és meghallgatod a másét de teljesen hidegen hagy és értelmezni sem tudod, és az hogy ezáltal máshogy közelíts meg dolgokat (nem azt mondom hogy megváltozzon a válemény csak hogy egyáltalán elgondolkoznál rajta) az már csak mennyország lenne, de mindenki tudja rólad hogy ennek semmi esélye, ez tisztán levonható abból hogy egy feléd címzett válaszra is pontosan ugyanazt a hülyeséget írod nonstop úgy hogy még csak át sem akarod gondolni hogy mit akart jelenti a kollégád írása, és EZ lenne a fórum alappillére amiért érdemes írni.
Milyen jogon várod el hogy adjanak a véleményedre ha te erre nem vagy képes? A fórum nem azt jelenti, hogy vársz egy embert akinek ugyanaz a véleménye és leszopjátok egymást, hanem hogy ugyanarról a problémáról más megközelítést hallasz és próbálod beépíteni a saját véleményedbe ha van benne igazság, ezáltál fejlődsz gondolkodásra, próbálj egy kicsit legalább valamifajta hasonlatos dolgot csinálni, talán nem lennél te a fórum bohóca

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 22:13

Enveblo
#70 Enveblo 2016. július 10. 21:57  
kimi-sebfan:
A pici különbség csak annyi ,hogy míg Vettel egy gyors kanyarban a célegyenes végén hibázott(ahol még sokan mások),addíg Kimi egy nagy ívű kanyarban kb. 50km/h tempóval Monacoban.Gondolom érzed a különbséget!

azért nagyon eltérő sem volt, mind a kettő túlbecsülte a helyzetet, csak másfajta volt a kanyar felépítése, ezért tűnik másnak

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 22:02

Enveblo
#69 Enveblo 2016. július 10. 21:56  
F1890:
kit érdekel h kine kírod. pont leszarom. ez egy fórum, oda és akkor írok amikor kedvem van. és látom már nem megy más mint a személyeskedés. sajnálom h érvek nélküli ember vagy :(

számodra egyszerűen nem lehet érvelni mindenkivel el lehet de veled 0 szinten, próbaltak már sokan én is, nem pazarlom rá semmilyen energiámat

na jó azért megpróbálom (amúgy a LOL kezdetű kommentedben sem találtam semmilyen utalást arra hogy leszűrted volna a MIÉRTJÉT annak amit írtam, csak a száraz betűkre fröcsögtél vissza)

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 22:04

guide
#68 guide 2016. július 10. 21:40  
Benhower:
Nem jó ez így, nagyon szétszórt volt ma Seb már megint, pedig össze kell szednie magát, ez a ferka egy f*s, és nem úgy tűnik hogy lesz belőlük valami is. Tavaly ami remény fölcsillant, azt idén csirájában tapossák el, majd plazmaágyúval teszik semmisé kb :D Annyira szánalmas hogy már vicces... De az a legrosszabb hogy még legalább 3 évet hosszabbít majd velük, aztán az eredménytelenség végén kibasszák valaki másért, mint ahogy szokás ferkáéknál már jó pár éve...

Én úgy vagyok vele,hogy Vettel már nem egyszer,nem kétszer szépen feljött a mezőny végéről még a Ferrarival is!Szerintem ő elég jó ebben,legalábbis más top pilótákkal ez mintha kevesebbszer történt volna meg.Ha a kocsi alkalmas lett volna rá,most is sikerült volna neki.Nem mondom,hogy több nem volt benne,mert ő is hibázott,de ehhez kellett volna a Ferrari is okosabb taktikával,jobb autóval.
Aztán egyes ferrarisok elsők Vettel kritizálásában,de hallgatnak,ha büntetéseket kap vagy ha jól megy.Persze ez Kimire is vonatkozik.

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 21:57

Lali
#67 Lali 2016. július 10. 21:26  
kimi-sebfan:
A pici különbség csak annyi ,hogy míg Vettel egy gyors kanyarban a célegyenes végén hibázott(ahol még sokan mások),addíg Kimi egy nagy ívű kanyarban kb. 50km/h tempóval Monacoban.Gondolom érzed a különbséget!

Neked valami bajod van az tuti! Nincs különbség vazze! Te inkább olvass és nézz más sportot mint az f-1 et, ez a csapatokról meg a kocsikról szól! Ez Technikai sport 70% technika a többi az ember! A Ferrari két jó gépkezelővel rendelkezik és ásnak is szépen de a merci kotrói gyorsabban ásnak ezért a Ferrari beáldoz valahol mert technológiai lemaradásban van és a gépkezelők hibázni fognak. Üzemi balesetek lesznek ,a sajtó meg a közvélemény is a gépkezelőkről keresztül osztja meg a véleményét és csak másodlagosan a csapatról. De koncentrál ja csapatra! Vezetheti a Ferrarit akárki csak hibázni fog vele hol milyet előre nem lehet megmondani, És hogy hol és miként dobják el az lényegtelen!

kimi-sebfan
#66 kimi-sebfan 2016. július 10. 21:10  
Enveblo:
Ja amúgy még csak annyit tennék hozzá hogy: Monaco után "menjen nyugdíjba" "elveszi a helyet másoktól" "ki van égve" "csicska aki a kanyart sem tudja bevenni" Most meg ugyanez itt Vettellel, ahol csak tudta elrontotta, eldobta, ÉS a legjobb az egészben hogy pontosan ugyanazt mondogatják Vettelről ami ellen vérszemmel érveltek monaconál, "nincs olyan nem fekszik neki a pálya" stb most legalább átélik ugyanazt :) :)

A pici különbség csak annyi ,hogy míg Vettel egy gyors kanyarban a célegyenes végén hibázott(ahol még sokan mások),addíg Kimi egy nagy ívű kanyarban kb. 50km/h tempóval Monacoban.Gondolom érzed a különbséget!

andrea1
#65 andrea1 2016. július 10. 21:01  
f1m12:
ne haragudj, ugyanazt nem. egyszer volt szar versenye. de ti ugrottok, mintha mindennapos lenne. ezt meg mindig olvashatjuk, ha Kimi megveri Vettelt végre. ez van

MOndjuk most ez az egymás ellen hogy állnak mindkettejük listáján kb huszadrangú. Itt sajnos a Ferrari nem tart hogy ezzel kelljen foglalkozni, hacsak itt tartana mint mondjuk a Mercedes. Ellenben ma két nagyon csalódott srác nyilaktozott a futam után, érthetően és mitől lennének boldogok? Max annyiban h mehetnek haza a gyerekeikhez. AZ a lényeg hogy jó csapattársak, tisztelik egymást és tudják a másikat értékelni: Kimi is elmondta h nem hitte volna h tanul még dolgokat de Vettel mellett tanult, Vettel is elmondta hogy a saját sierei után Kimi sikereinek tud örülni, lehet annak titulálni hogy szimplán csapattársak ha kicsit régebben követi az ember az eseményeket talál rá pl-t hogy ezt őszintén is gondolja. Abban igazad van a lenti kommentedben, hogy ilyen párost nagyon nehéz találni mint ami esetükben van.

F1890
#64 F1890 2016. július 10. 20:55  
Kimi345:
NE félj, ha modi lennék már kibasztalak volna innen a picsába azt oda írkálhatnál ahova akarnál.

szerencsére nem vagy :) nem jó ha nem hozzáértő emberek kezébe kerül a hatalom :)

tehát azért mert az embernek van egy véleménye ami nem egyezik a tieddel meg egy két emberrel kikéne dobni :)

és azt aki meg mással személyeskedik azt nem :D

ezért sajnálom h nincsen bizonyos iq-hoz kötve a szavazás

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 20:56

Benhower
#63 Benhower 2016. július 10. 20:48  

Nem jó ez így, nagyon szétszórt volt ma Seb már megint, pedig össze kell szednie magát, ez a ferka egy f*s, és nem úgy tűnik hogy lesz belőlük valami is. Tavaly ami remény fölcsillant, azt idén csirájában tapossák el, majd plazmaágyúval teszik semmisé kb :D
Annyira szánalmas hogy már vicces... De az a legrosszabb hogy még legalább 3 évet hosszabbít majd velük, aztán az eredménytelenség végén kibasszák valaki másért, mint ahogy szokás ferkáéknál már jó pár éve...

f1m12
#62 f1m12 2016. július 10. 20:46  
Kimi345:
NE félj, ha modi lennék már kibasztalak volna innen a picsába azt oda írkálhatnál ahova akarnál.

hú, ezzel a hsz-szel te se maradnál bent sokáig, de mindegy. úgy látom a leretardálás se sérti a szemed. az rendben van teljesen.

f1m12
#61 f1m12 2016. július 10. 20:43  
Enveblo:
Ja amúgy még csak annyit tennék hozzá hogy: Monaco után "menjen nyugdíjba" "elveszi a helyet másoktól" "ki van égve" "csicska aki a kanyart sem tudja bevenni" Most meg ugyanez itt Vettellel, ahol csak tudta elrontotta, eldobta, ÉS a legjobb az egészben hogy pontosan ugyanazt mondogatják Vettelről ami ellen vérszemmel érveltek monaconál, "nincs olyan nem fekszik neki a pálya" stb most legalább átélik ugyanazt :) :)

ne haragudj, ugyanazt nem. egyszer volt szar versenye. de ti ugrottok, mintha mindennapos lenne. ezt meg mindig olvashatjuk, ha Kimi megveri Vettelt végre. ez van

Kimi345
#60 Kimi345 2016. július 10. 20:41  
F1890:
kit érdekel h kine kírod. pont leszarom. ez egy fórum, oda és akkor írok amikor kedvem van. és látom már nem megy más mint a személyeskedés. sajnálom h érvek nélküli ember vagy :(

NE félj, ha modi lennék már kibasztalak volna innen a picsába azt oda írkálhatnál ahova akarnál.

F1890
#59 F1890 2016. július 10. 20:33  
Enveblo:
nem neked írtam te retardált, hol látod te benne a neved? ennyire ne legyél már... senki nem beszélt az idétlen hülyeségeidről...

kit érdekel h kine kírod. pont leszarom. ez egy fórum, oda és akkor írok amikor kedvem van. és látom már nem megy más mint a személyeskedés. sajnálom h érvek nélküli ember vagy :(

Enveblo
#58 Enveblo 2016. július 10. 20:30  
F1890:
LOL én nem élek át semmit, mivel mindkét kedvencemről elmondom ha egy szar. az már a te szegénységi bizonyítványodat igazolja h a kedvenced 2 éve szar idén nyújt elfogadható teljesítményt (de kb mindig vettel mögött van) aztán most kárörvendesz. és basztatod azt aki leírja a tényeket :D és más az h vkinek évente van 1 szar futama minth évente 5-10

nem neked írtam te retardált, hol látod te benne a neved? ennyire ne legyél már... senki nem beszélt az idétlen hülyeségeidről...

Enveblo
#57 Enveblo 2016. július 10. 20:29  
f1m12:
de jó, h szolgáltatott egy szar versenyt Vettel. van min csámcsogni, mintha világéletében lassú lett volna. kicsit úgy érzem, h a kimi rajongói most elégtételt vesznek, s minden egyes olyan mondatot, amit kimi kapott meg eddig vettelre zúdítanak. én vettel eredményének nem örülök, Kiminek igen, mentette a menthetőt, és ő az első vettel után, akinek a legjobbat akarnám a mezőnyben. az egész viselkedésével kivívta a szimpátiámat. de fontosabb, h pl vettelét is, ezt el is mondta. a rajongói viszont itt szerintem szivesen látnák a 20. hely környékén, csakhogy meglegyen a megmondtukkimigyorsabb. a ferrarinál nem kicsit tévedtek el, pedig a 2 pilóta személyében ilyen párosuk aligha volt, amúgy nem is lennének lassúak. dilettáns banda

ugye milyen jó ha csámcsognak rajta?, na látod akkor te se csámcsogj a bagázzsal fordított esetben, empátia

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 20:29

Kimi345
#56 Kimi345 2016. július 10. 20:29  

Nem értem megint ezt a ki miért volt jobb dolgot mikor, ha megnézzük a Ferrari egy rakás szar volt.

Kimi is jól megmondta tök mind1 hogy 5. lett míg Vettel 6. mit számít? Kurvára semmit se, ha ilyen rajthelyekről beszélünk, és teljesen igazat adok neki kalap szart nem ér...

DUdi
#55 DUdi 2016. július 10. 20:29  
f1m12:
de jó, h szolgáltatott egy szar versenyt Vettel. van min csámcsogni, mintha világéletében lassú lett volna. kicsit úgy érzem, h a kimi rajongói most elégtételt vesznek, s minden egyes olyan mondatot, amit kimi kapott meg eddig vettelre zúdítanak. én vettel eredményének nem örülök, Kiminek igen, mentette a menthetőt, és ő az első vettel után, akinek a legjobbat akarnám a mezőnyben. az egész viselkedésével kivívta a szimpátiámat. de fontosabb, h pl vettelét is, ezt el is mondta. a rajongói viszont itt szerintem szivesen látnák a 20. hely környékén, csakhogy meglegyen a megmondtukkimigyorsabb. a ferrarinál nem kicsit tévedtek el, pedig a 2 pilóta személyében ilyen párosuk aligha volt, amúgy nem is lennének lassúak. dilettáns banda

Én -személy- szerint nem örülök annak, hogy Sebnek ennyire gyengus versenye volt. Sőt nem tudok Kimi 5-ik helynek sem örülni. Ez nem jó. senkinek. Ez az autó -sajnos- nem jó arra amire kitalálták: arra, hogy VB-t nyerjen. Hogy miért? Ezen lehet vitázni.
De amit írtam a verseny cikke alatt is:
Maranellóban nem a versenyzők jelentik a gondot.

grabowsky78
#54 grabowsky78 2016. július 10. 20:28  

Nem értem mi történt a Ferrarival? Eddig azért látszott, hogy nincsenek a Merci szintjén, de fejlődtek/közeledtek! Aztán elkezdett ez szépen versenyről versenyre kopni és most a Redbullhoz sem volt közünk! Mi történt? Hova lett az idén futamokat nyerünk és a bajnokságért harcolunk? Nem, hogy futamot nem nyertünk, de lassan kijelenthető, hogy a redbull előttünk van! Mi kell még a csapatnak? Már van fullos szélcsatorna, van modern főhadiszállás, az egyik legnagyobb koponya a technikai stáb élén, világbajnok pilóták, agilis szimpatikus csapatfőnök, komolyan mi kell még? Ez a futam sajnos nem a pilótákon ment el pedig mennyivel könnyebb lenne őket szarozni!

F1890
#53 F1890 2016. július 10. 20:28  
Enveblo:
Ja amúgy még csak annyit tennék hozzá hogy: Monaco után "menjen nyugdíjba" "elveszi a helyet másoktól" "ki van égve" "csicska aki a kanyart sem tudja bevenni" Most meg ugyanez itt Vettellel, ahol csak tudta elrontotta, eldobta, ÉS a legjobb az egészben hogy pontosan ugyanazt mondogatják Vettelről ami ellen vérszemmel érveltek monaconál, "nincs olyan nem fekszik neki a pálya" stb most legalább átélik ugyanazt :) :)

LOL

én nem élek át semmit, mivel mindkét kedvencemről elmondom ha egy szar. az már a te szegénységi bizonyítványodat igazolja h a kedvenced 2 éve szar idén nyújt elfogadható teljesítményt (de kb mindig vettel mögött van) aztán most kárörvendesz. és basztatod azt aki leírja a tényeket :D

és más az h vkinek évente van 1 szar futama minth évente 5-10

Enveblo
#52 Enveblo 2016. július 10. 20:25  

Ja amúgy még csak annyit tennék hozzá hogy:

Monaco után "menjen nyugdíjba" "elveszi a helyet másoktól" "ki van égve" "csicska aki a kanyart sem tudja bevenni"

Most meg ugyanez itt Vettellel, ahol csak tudta elrontotta, eldobta, ÉS a legjobb az egészben hogy pontosan ugyanazt mondogatják Vettelről ami ellen vérszemmel érveltek monaconál, "nincs olyan nem fekszik neki a pálya" stb

most legalább átélik ugyanazt :) :)

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 20:25

Enveblo
#51 Enveblo 2016. július 10. 20:22  
F1890:
ha idézel akkor teljes szöveget idézzél légyszíves. a "kb" szó lemaradt... mellesleg sztem ő nem lúzerkedte volna el a rajtot így kimi előtt végzett volna ami 18 pontot ér. de ha nem is veri meg akkor 15 pont. nagy dolog

a kb szó figyelembe vételével írtam a mondandóm, felesleges volt beleköss, nem változott vele semmi

Enveblo
#50 Enveblo 2016. július 10. 20:21  
fist1:
Ez a "gyorsabb volt, de mégsem" olyan szánalmas magyarázkodás. Vettelnek az időmérőtől kezdve nem sok köze volt Kimihez. Az persze magától értetődő, ha Vettel gyorsabb, miközben Kimi nem tudja jól felmelegíteni a gumikat, de az nem számít, csak az, mikor Vettel egyébként gyorsabb, csak nem tud egy b*szott kört összerakni.

ez így mehetne minden cikk alá, és akkor utána mi vagyunk a gyökerek hogy mindent meg tudunk magyarázni, na igen...

F1890
#49 F1890 2016. július 10. 20:19  
Enveblo:
"bukott 18 pontot" senki nem tudja mi lett volna, itt is ha kiesett volna első körben fixen ezzel dobálóznál, közben meg láttuk hogy habokban sem volt, ilyen "18 pontot bukott" dolgok akkor lennének valósak ha a fél versenyt láttuk volna, de még akkor sem nagyon

ha idézel akkor teljes szöveget idézzél légyszíves. a "kb" szó lemaradt...

mellesleg sztem ő nem lúzerkedte volna el a rajtot így kimi előtt végzett volna ami 18 pontot ér. de ha nem is veri meg akkor 15 pont. nagy dolog

Enveblo
#48 Enveblo 2016. július 10. 20:17  
F1890:
14-el? most volt egy szar futama ez tény. ausztráliában ferrari miatt -1 győzelem. bahreinben bukott kb 18 pontot, kínában hozta a menthetőt. spanyolban a ferrari lúzer taktikája miatt egy 2. 3. helyet bukott. monacoban történt ami történt, kanadában ismét hibás stratégia. bakuban 2. osztrák gp-n váltócsere defekt. oroszországban váltócsere kiütötték :D nemtom milyen vezetői hibákról beszlsz

"bukott 18 pontot" senki nem tudja mi lett volna, itt is ha kiesett volna első körben fixen ezzel dobálóznál, közben meg láttuk hogy habokban sem volt, ilyen "18 pontot bukott" dolgok akkor lennének valósak ha a fél versenyt láttuk volna, de még akkor sem nagyon

F1890
#47 F1890 2016. július 10. 20:17  
andrea1:
Tévedsz a q1ben Kimi volt előbb. ;) Q2-ben Vettel.

akkor tévedtem :)

Enveblo
#46 Enveblo 2016. július 10. 20:14  
andrea1:
https://twitter.com/FansOfSebVettel/status/752147025479634944 Őszintén én erre nem adtam volna büntetést, adható, de ha látja valaki az onboard-ot, tényleg látszott hogy gondja akadt. Nah mindegy, lényeges dolgon nem változtat. Szar volt ez a hévége

az hogy "bocsi nem akartam" csak óvodában volt elég, a következmény a lényeg, nem az hogy én akartam e vagy sem, ha megtörtént akkor kész...

andrea1
#45 andrea1 2016. július 10. 20:09  
F1890:
tudtommal q1 és q2-ben kimi előtt volt :P q3-at elbaszta, utána meg esélye sem volt semmire mert ügye büntit kapott :) ja és igen, ma szar volt vettel, senki sem tagadta. jaj várjunk csak?:O mindjárt megkapom h nem szurkolok vettelnek :D mert leírtam a tényeket

Tévedsz a q1ben Kimi volt előbb. ;) Q2-ben Vettel.

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 20:10

velorex
#44 velorex 2016. július 10. 20:03  

Ez a futam nem csak Vettelnek volt a legrosszabb futama, az egész csapat rosszul teljesített.
Kimit is 1perc 10 másodperccel később intették le Hamilton-nál. A Red Bull-hoz sem volt közük, ami egyértelműen a Ferrari idei eddigi fejlődését kérdőjelezi meg. A FIA gumimelegítési ellenőrzésének szigorítása sem hozta meg a várt előre lépést a Ferrarinak. Ez az évük felejtős lett, ha van egy kis kurázsi bennük akkor kiadhatják a jelszót. Arccal a 2017-es év felé!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt