Vettel mondta meg, mi legyen – zavar a Ferrarinál

írta: M4Sport
2016. július 31. 17:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel ismét versenymérnökét és stratégiájukat bírálta fölül, miközben autója képtelen volt tartani a lépést a Mercedesszel és a Red Bull-lal. Elveszett az összetett második hely is – mi történik a Ferrarinál?

Tovább tart a Ferrari dobogó nélküli sorozata. A két vörös autónak Silverstone után ezúttal sem volt esélye a Red Bullok ellen, Sebastian Vettel 5. és Kimi Räikkönen 6. helyével pedig nem tudták meggátolni, hogy az osztrákok megelőzzék őket a bajnoki tabellán.

Vettel a rajtnál pozíciót nyert csapattársával szemben, de ennél előrébb már nem jutott. „A rajt és az első kör egészen érdekes volt, de sajnos nem sikerült előnyt kovácsolnom belőle. Az első etapban egészen rendben voltunk. Nem volt rossz a tempónk, de utána visszaestünk, aztán már nem tudtuk tartani a lépést” – értékelt Vettel. „Mindketten hátrébb végeztünk, mint reméltük. A versenytempónk nem volt rossz, de nem volt elég. Nem is tudom, talán a többiek fejlődtek péntek óta. Kicsit küszködtünk az egyensúllyal, ami miatt sokat csúszkáltunk. Ez egy körön sok időnkbe került, de még többe egy-egy teljes etapon.”

Miközben egyre inkább távolodott az élen haladó négyestől, Vettel érdekes rádiós beszélgetést folytatott le versenymérnökével. Riccardo Adami a 44. körben kerékcserére akarta hívni őt, ám a német – ahogy korábban Bakuban is tette – megkérdőjelezte az ötletet. „Negatív, még jók a gumik, megyek pár kört” – felelte Vettel.

Adami aztán közölte vele: „Ez az egyetlen módja az elévágásnak” Vettel azonban nem egészen értette: „Ki elé akarunk elévágni?” – kérdezte, miután Max Verstappen nem volt a közelében. Adami közölte, hogy a holland a célpont, majd némi szünet után belátta: „Oké, maradj kint, maradj kint!”

Vettelt az esetről is kérdezték. „Ez normális. A verseny során elég sokat beszélek a csapattal a taktikáról, a gumikról és hasonlókról” – magyarázta a Sky Sportsnak. „Nem tudom, mennyi ment belőle adásba, de ez egy hosszú, több körön át tartó beszélgetés volt. A végén úgy döntöttünk, kint maradunk. Kicsit az én hibám volt, hogy így vezettem, ezzel ugyanis kiengedtük, pontosabban én engedtem ki a kezemből a lehetőséget, hogy nyomást gyakoroljunk a többiekre. Az etap végén kicsit küszködtem a gumikkal, szóval meg kell vizsgálni, csinálhattam-e volna valamit jobban.”

A német RTL-nek hozzátette: „Természetesen számomra az autóban ülve nehéz megítélni, hogy áll a verseny, mert csak azt látom, mi történik körülöttem. Korábban már beszéltünk erről. Nem jól működtek a gumik, de azon a szetten egész jól éreztem magam, ezért még két-három kört kint akartam maradni, hogy biztosítsam, az utolsó etap nem lesz túl hosszú. Az elévágástól pedig egy kicsit messze voltunk.”

A kérdésre, bizalmatlan-e az év során több stratégiai hibát is vétő csapatával szemben, határozottan cáfolt. „Nincs miért kételkednem. Együtt dolgozunk. A boxfalon lévők természetesen többet látnak, mint én az autóban, ezért talán nem is volt helyes döntés kint maradni. Ezért vállalom a felelősséget, de nem a mostani volt az első eset – legfeljebb csak az első, ami adásba ment.”

Maurizio Arrivabene csapatfőnök nem találta különlegesnek az adásba került beszélgetést. „A boxfal mindig visszajelzéseket kér arról, milyenek a körülmények a pályán. Seb pedig adott pár választ nekünk, információkat, amikre szükségünk volt. El kell ismerni, hogy a Red Bull fejlődött. Ez pedig csak érdekesebbé teszi a bajnokságot” – nyilatkozta.

A mindkét versenyzőjével dobogón záró osztrákok valóban megelőzték csapatát a konstruktőri tabella második helyén. Az olasz az elmúlt hetekben folyton azt hangoztatta, nem foglalkoznak a Red Bull-lal, mert nyerni akarnak. Most viszont belátta, nem lesz nyugodt a szünetük. „Nem vagyok biztos benne, hogy nyári szünetre fogok menni… Sok munka vár ránk. Ugyanabban a helyzetben vagyunk, amiben Magyarországon és Silverstone-ban. Szerintem sikerült tanulnunk ezekből, és előreléphetünk, hogy újra harcba szállhassunk.”

A 6. helyen célba érő Kimi Räikkönent arról kérdezték, tart-e attól, hogy a Ferrarinál történt változások rossz hatással vannak a csapatra. „A legfontosabb most az, hogy megtaláljuk a fejlődés módját, valamint hogy összetartson a csapatunk. Lesznek bizonyos változások, de a csapatban mindenki tudja, mit csinálunk, és remélhetőleg sikerül is javítanunk” – felelte.

Vettel hasonlóan fogalmazott. „Ez normális. Nem tartunk ott, ahol szeretnénk, így világos, hogy sok munka vár ránk. Ez viszont normális. Mindenki teljes gőzzel dolgozik a gyárban, én is mindent megteszek.”

Lesz min gondolkodniuk az augusztus végi Belga Nagydíjig.

Oszd meg!

69 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

vacsad
#69 vacsad 2016. augusztus 01. 16:27  
F1890:
67 Ne haaonlitauk mar measihz meg cehez micket. Foci teljesen mas teszta. Eleve ce is kurva nagy tehetseg .fiatalon ugyanugy top csapatban volt. Az ilyen kis kategoriakban hamilton es a tobbiek bucira vertek a mezonyt. Mert ez meg a leges legkisebb formaautos sorozaten fogadok veled egy vetteles autoban h egy kozepesnel jobb pilota nem lesz

Konkrétan Hamilton csak az F3-ban lett verhetetlen, előtte 5. lett a Formula Renault eurokupában és a brit sorozatban is volt 3. Korai még megmondani, 1-2 év múlva már biztosabb lesz. Eddig hozza amit kell, simán.

F1890
#68 F1890 2016. augusztus 01. 14:00  

67
Ne haaonlitauk mar measihz meg cehez micket. Foci teljesen mas teszta.
Eleve ce is kurva nagy tehetseg .fiatalon ugyanugy top csapatban volt.

Az ilyen kis kategoriakban hamilton es a tobbiek bucira vertek a mezonyt. Mert ez meg a leges legkisebb formaautos sorozaten fogadok veled egy vetteles autoban h egy kozepesnel jobb pilota nem lesz

andrea1
#67 andrea1 2016. augusztus 01. 13:15  
F1890:
Szted van mick verszappen szintjen lazsz benne olyat mimt anno hiltonnal ? En nem . Lehet belole egy kozepes piota de zseninek nem neveznem. Ntom mert baj h ha vki kozepes. Massa is kb az megis f1ben van hosszu evekig

55szor leírhatjuk ugyanazokat a gondolatokat de ez a.zseniseg bélyegzo annyira elcsépelt dolog. Van Hamiltom tudjuk 100 évente egyszer születik, vagy Max de amúgy nem.minden zseni képességekkel lesz óriási kevesebbet ér el,hamarabb kiég, másik ott van CR és Messi hasonlat. A zseni szót alapjába véve kettejük között Messi meríti ki, Cr meg egy nagyon jó játékos képességeivel rendelkezik amit felemel a példaértékű alázatával, eszméletlen teherbírásával. Ki-ki elmondja a véleményét hogy ez a jobb vagy az de inkább egy lapon,szinten említhetőek,mert Cr elerte azt hogy így legyen a munkájával. Attól hogy esetleg nem látszik a páratlan zsenisége,lehet nem is az, de rengeteget alakulhat,fejlődhet.Mick ha akar és.tesz hozzá,és ettől ő miért kevesebb mint mondjuk Max akibe több zseniség fért esetleg ha így történik? semennyivel. Attól még lehet egy nagyon értékes, jó versenyző majd a f1-ben. Beszélunk egyelőre arról hogy Max mennyire intelligens, Micknek csak a neve jut.el először az emberekhez,magnézik az eredményeket és elmondjak az alapján esetleg h ez és az pedig ha néznék az emberek valójában a.hétvégéket a versenyeket intelligens srácrol beszélünk aki nyugodtan kezeli azt ha első helyről kell.indulni vagy a 22.rol, a parharcokba nagyon jó erőt képvisel.mind támadasban mind védekezésben azon kívül nagyon.óvatos ezzel a.pályafutással és szerény. De lényegében mindegy egyelőre ez neki lépkednie kell tovább,de amblokk nem.látom azt hiába a hírnév ezzel az eddig látott teljesítménnyel, fejlődéssel.ne lehetnek belőle egy jó versenyző majd a F1-be

Zasalamel
#66 Zasalamel 2016. augusztus 01. 12:25  
F1890:
most ha őszinték akarunk lenni, akkor a leggyengébb szériában bucira kéne vernie a többieket ha kimagaslóan nagy tehetség lenne. de nem veri, ha itt második akkor egy f3-ban 5 kb gp2-ben meg 5-10 körül van f1-ben meg még hátrébb. egyelőre sztem nem egy nagy tehetség, fejődhet. de a zseniségtől sztem messze áll

Nem mintha védeném Micket, de Sergio Perez se volt kiemelkedő kisebb kategóriákban.

F1890
#65 F1890 2016. augusztus 01. 12:17  

Szted van mick verszappen szintjen lazsz benne olyat mimt anno hiltonnal ? En nem . Lehet belole egy kozepes piota de zseninek nem neveznem. Ntom mert baj h ha vki kozepes. Massa is kb az megis f1ben van hosszu evekig

andrea1
#64 andrea1 2016. augusztus 01. 11:40  
vacsad:
Most ha őszinték akarunk lenni ez a tapasztalatához passzoló széria, értelmetlen "leggyengébbnek" titulálni. A levezetésed meg értelmetlen, az erősebb szériákban miért lenne arányosan gyengébb? Ennek kb. minden tapasztalat ellent mond. Jövőre valószínűleg F3, meglátjuk, eddig semmi gond nincs a teljesítményével. Annak idején az apja is volt 2. a Formula Ford-ban meg 3. a német F3-ban, korántsem nyert meg mindent.

Mind a két bajnokságban van esélye, nagy hajrával meg lehet nyerni valamelyiket, de stabilan a második mind a kettő bajnokságban. Hozzátehetnénk hogy Mawson aki azért előbb kezdte a formaautós pályafutását, idősebb is mint Mick se egyértelműen dominál, 46 ponttal vezet mindössze és van 3 hétvége pont a hétvégén lesz az egyik.
A másik nem feltétlen ez a célja ennek, persze kell az eredmény viszont idén attól függeltenül hogy van itt-ott hiba, talán egy körös teljesítménye nem a legkíválóbb párharcokban, éles helyzetekben nem kell félteni, általában nagyon jó döntéseket hoz, a köridjei precízek, esőben sem kutyaütő és igen látványos futamokat tud futni. Szóval abszolút nem látom azt hogy kutyaütő lenne, ha így folytatja ilyen fejlődési ívvel, komolysággal nem is kell neki a névre hagyatkoznia, azért sokkal gyengébb srácok is eljutnak a F1-be szvsz a pénz okán. Abszolút még korai ezekről beszélni, fiatal nem kell ráerőltetni ezt a gyors feljutást a f1-be, van ideje és hagyni kell hogy a szárnyait bontogassa

vacsad
#63 vacsad 2016. augusztus 01. 11:22  
F1890:
most ha őszinték akarunk lenni, akkor a leggyengébb szériában bucira kéne vernie a többieket ha kimagaslóan nagy tehetség lenne. de nem veri, ha itt második akkor egy f3-ban 5 kb gp2-ben meg 5-10 körül van f1-ben meg még hátrébb. egyelőre sztem nem egy nagy tehetség, fejődhet. de a zseniségtől sztem messze áll

Most ha őszinték akarunk lenni ez a tapasztalatához passzoló széria, értelmetlen "leggyengébbnek" titulálni. A levezetésed meg értelmetlen, az erősebb szériákban miért lenne arányosan gyengébb? Ennek kb. minden tapasztalat ellent mond. Jövőre valószínűleg F3, meglátjuk, eddig semmi gond nincs a teljesítményével. Annak idején az apja is volt 2. a Formula Ford-ban meg 3. a német F3-ban, korántsem nyert meg mindent.

Zasalamel
#62 Zasalamel 2016. augusztus 01. 10:13  

Maradjunk annyiban h Vettel és Hamilton is igen jól járt többiekhez képest. :D

guide
#61 guide 2016. augusztus 01. 08:51  
Paberto:
Nem szerzodott rosszul ez teny, bar a Mercedeshez valo igazolasa 2012-ben nem kecsegtetett nagy remenyekkel, de bejott. 2010-ben realis eselye nem volt. A Ferrari es a Red Bull kihagyott helyzeteinek lepattanojara mehettek csak ra Buttonnal. 2012-ben megvolt a tempo, csak ha jol emlekszem 15/20 versenyt fejezett csak be ami 75%. 3szor kiutottek, ketszer megadta magat az auto alatta az elso helyrol. Volt a McLarennek egy gyonyoru statisztikaja akkor honapokon keresztul, miszerint ha az egyik pilotajuk nyert egy futamot, a kovetkezon az a pilota nullazott. Ez honapokig ervenyes volt, es mar mar nevetseges is volt. Szingapurba ugy erkeztek meg, hogy Hamiltonnak es Vettelnek 142-143 vagy 143-144 pontja volt, valami ilyesmi. Lenyeg hogy 1 pont volt kozottuk a kulonbseg. Majd az ev utolso harmadaban, Szingapurral kezdve, Vettel olyan 100 ponttal szerzett tobbet mint Hamilton. Ez azert messze van a VB eselytol. Meg egy erdekes statisztika. Hamilton 2010 Torok-Kanada ket egymast koveto gyozelme utan nem tudott nyerni kettot zsinorban egeszen 2014-ig. Volt ott baj rendesen... A tobbit termeszetesen ha akarnam se tudnam vitatni. Az hogy a McLarenben kezdhetett, azert tennie is kellett. Persze meg igy is kiveteles lehetoseg volt. De ott van most Verstappen. Nem az elso, de a 2. evet mar elcsapatnal tolti. O is tett erte a F1 elott, hogy hamar felkeruljon az elmezonybe. Ezek alapjan azt a 10 evet 5-5re osztanam fel. Nem rossz meg igy sem, de azert nem 7-3. Abbol az 5-bol pedig ugy nez ki hogy 4 VB meg is lesz, tehat egy maradt ki, az az ujonc eveben volt. Szerintem hozza amit lehet. Se 2010, se 2012 nem rajta mult.

Ha 2010-ben Vettel autóját "űrautónak" vesszük,akkor a 2012-es McLarent is vehetjük annak,mert abban az évben az volt a jobb,csak sokszor meghibásodott.
2010-ben meg azért még két futammal a vége előtt több pontja volt,mint Vettelnek.
Szóval elméletileg nyerhetett volna vb címet.

Nem mondom,hogy Vettel pályafutása eddig nem volt szerencsés,mert az volt.Neki 5 év jutott címesélyes autóban.De most úgy néz ki,hogy vakvágányra fut,mert szétesik mögüle a Ferrari technikai részlege.
A címeiért ő is megdolgozott,kettőért nagyon keményen és egyáltalán nem igazságos "űrhajózni",amikor az utolsó futamon dől el a világbajnok személye!

Az meg nagyon bosszantó,hogy egyesek szerint nem is baj,ha gyenge a Ferrari,mert Vettel úgysem érdemel már több világbajnoki címet.

Paberto
#60 Paberto 2016. augusztus 01. 08:09  
Zasalamel:
Azért jó visszaolvasni 4 éves kommenteket, azóta sokat változott a világ... :D

Lattam a sajat velemenyemet is, utolag igy erdekes :)

Ha a 2012-es szeptemberi cikkekre ranezel, azert sokszor 200-300 komment volt egy egy cikk alatt. Az atigazolasok is nagy port kavartak, na meg 3 kulonbozo csapat 3 pilotaja volt meg ekkor eselyes a cimre. Volt forgalom rendesen. Regi szep idok...

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 08:11

Paberto
#59 Paberto 2016. augusztus 01. 08:08  
guide:
Azért álljunk már meg egy szóra! Hamilton 10 éve versenyez a forma1-ben. 7,azaz hét ! éven keresztül világbajnoki címre esélyes autóban ült.2007,2008,2010,2012,2014,2015,2016. Harmadik éve minden idők egyik legdurvább előnnyel rendelkező űrautóját vezeti egy olyan csapattárssal,akinek az életben még soha nem sikerült legyőznie őt.És nagy eséllyel még hosszú évekig baromi jó autó lesz a Merci! Persze Hamiltonnak is volt 3,azaz három éve,ahol "csak" futamgyőzelmekre volt képes a versenygépe.Sírtatok is rendesen.:) Hamilton amellett,hogy fantasztikus képességű pilóta,messze a legszerencsésebb is!Soha nem volt rossz autója.Ő is tudja ezt,látszik rajta milyen laza.Nem aggódik ,mert Rosberg nem veszélyes rá.Ha előtte is van a pontversenyben az csak emeli egy kicsit a showt.Színház az egész.

Nem szerzodott rosszul ez teny, bar a Mercedeshez valo igazolasa 2012-ben nem kecsegtetett nagy remenyekkel, de bejott.

2010-ben realis eselye nem volt. A Ferrari es a Red Bull kihagyott helyzeteinek lepattanojara mehettek csak ra Buttonnal. 2012-ben megvolt a tempo, csak ha jol emlekszem 15/20 versenyt fejezett csak be ami 75%. 3szor kiutottek, ketszer megadta magat az auto alatta az elso helyrol. Volt a McLarennek egy gyonyoru statisztikaja akkor honapokon keresztul, miszerint ha az egyik pilotajuk nyert egy futamot, a kovetkezon az a pilota nullazott. Ez honapokig ervenyes volt, es mar mar nevetseges is volt. Szingapurba ugy erkeztek meg, hogy Hamiltonnak es Vettelnek 142-143 vagy 143-144 pontja volt, valami ilyesmi. Lenyeg hogy 1 pont volt kozottuk a kulonbseg. Majd az ev utolso harmadaban, Szingapurral kezdve, Vettel olyan 100 ponttal szerzett tobbet mint Hamilton. Ez azert messze van a VB eselytol.

Meg egy erdekes statisztika. Hamilton 2010 Torok-Kanada ket egymast koveto gyozelme utan nem tudott nyerni kettot zsinorban egeszen 2014-ig. Volt ott baj rendesen...

A tobbit termeszetesen ha akarnam se tudnam vitatni. Az hogy a McLarenben kezdhetett, azert tennie is kellett. Persze meg igy is kiveteles lehetoseg volt. De ott van most Verstappen. Nem az elso, de a 2. evet mar elcsapatnal tolti. O is tett erte a F1 elott, hogy hamar felkeruljon az elmezonybe.

Ezek alapjan azt a 10 evet 5-5re osztanam fel. Nem rossz meg igy sem, de azert nem 7-3. Abbol az 5-bol pedig ugy nez ki hogy 4 VB meg is lesz, tehat egy maradt ki, az az ujonc eveben volt. Szerintem hozza amit lehet. Se 2010, se 2012 nem rajta mult.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 08:21

Zasalamel
#58 Zasalamel 2016. augusztus 01. 08:08  
Paberto:
Melyik auto? 2012-ben irt ala hozzajuk Szingapurban. Akkoriban a Q3-ba sem nagyon jutottak be a Mercedesek. Akkor az kockazat volt. Van egy hasznos kis resze ennek az oldalnak, az archivum. Lapozz vissza a Hamilton atigazolasarol szolo cikkhez, es meglatod mi volt a velemenye az embereknek. http://www.motorsportal.hu/forma1/hivatalos-lewis-hamilton-valtja-michael-schumachert-a-mercedesnel-c46355.html

Azért jó visszaolvasni 4 éves kommenteket, azóta sokat változott a világ... :D

Paberto
#57 Paberto 2016. augusztus 01. 07:55  
Go.Michael:
Rettenetes kockázatot vállalt hogy átült.. az az autó már akkor klasszisokkal jobb volt mint az előző évekhez képest. Hamilton nem tud egy csapatot felépíteni a szarból, jó autóval tud jól menni, pályafutását egyből egy mekiben kezdte ami akkor top csapat volt. Még a végén megsajnálom. :D Aki pedig már most utálja Mick-et annak gratulálok, de egyben örülök, az ilyen emberek csak feldobják a hétköznapokat! :-)

Melyik auto? 2012-ben irt ala hozzajuk Szingapurban. Akkoriban a Q3-ba sem nagyon jutottak be a Mercedesek. Akkor az kockazat volt. Van egy hasznos kis resze ennek az oldalnak, az archivum. Lapozz vissza a Hamilton atigazolasarol szolo cikkhez, es meglatod mi volt a velemenye az embereknek.

http://www.motorsportal.hu/forma1/hivatalos-lewis-hamilton-valtja-michael-schumachert-a-mercedesnel-c46355.html

guide
#56 guide 2016. augusztus 01. 07:14  
Paberto:
Hamilton 2.5 eve eli at zsinorban azt, amit Vettelnek volt szerencseje elotte 4 evig megtapasztalnia. Es pont a Vettel szurkoloknal gurul el a gyogyszer Hamilton miatt? :D Kettejuk helyzete mas, de nem sokkal. RB 2012-ot kiveve urauto volt. Igen, 2010-ben is, csak sokat lerohadt, ugy ahogy pl Raikkonen 2005-os McLarenje is. Ettol meg a mezony leggyorsabbja volt. Csapattarsa nem, vagy alig (2010) volt az ellenfele, de mas csapatok oda oda tudtak piszkalni. Attol meg egy verhetetlen technikaban ult 4 evig. Hamiltonnak mas csapattol nincsennek ellenfelei, de a csapattarsa azert boven nem Webber szintu. 2.5 eve verhetetlen az autoja, ez messz van meg a 4 evtol, hiaba habzik a szatok. Es igen, Hamilton 2008-as VB cime nem urautoval lett meg, ahogy Vettel 2012-es cime sem. 1-1 igy az allas koztuk. Mondjatok hogy sosem ult gyenge autoban? 2009 elso feleben a Q2-be sem jutottak be. Az mi ha nem gyenge? De nem baj, 4 ev Vettel henger mellett ugy latom 3 ev nem fer bele nalatok Hamiltonnak. Hogy lenne ez nektek jo? 4 ev Vettel utan 1-2 Hamilton, majd meg 4 ev Vettel? Ugy alacsonyabb lenne a vernyonmas?

Azért álljunk már meg egy szóra!

Hamilton 10 éve versenyez a forma1-ben. 7,azaz hét ! éven keresztül világbajnoki címre esélyes autóban ült.2007,2008,2010,2012,2014,2015,2016.
Harmadik éve minden idők egyik legdurvább előnnyel rendelkező űrautóját vezeti egy olyan csapattárssal,akinek az életben még soha nem sikerült legyőznie őt.És nagy eséllyel még hosszú évekig baromi jó autó lesz a Merci!
Persze Hamiltonnak is volt 3,azaz három éve,ahol "csak" futamgyőzelmekre volt képes a versenygépe.Sírtatok is rendesen.:)

Hamilton amellett,hogy fantasztikus képességű pilóta,messze a legszerencsésebb is!Soha nem volt rossz autója.Ő is tudja ezt,látszik rajta milyen laza.Nem aggódik ,mert Rosberg nem veszélyes rá.Ha előtte is van a pontversenyben az csak emeli egy kicsit a showt.Színház az egész.


Go.Michael
#55 Go.Michael 2016. augusztus 01. 07:01  
hammertime:
Amikor Ham átült, a merci gyengébb volt mint a meki amit otthagyott. Most a merci dominál, a meki szenved. Véletlen? Aligha.:)

Rettenetes kockázatot vállalt hogy átült.. az az autó már akkor klasszisokkal jobb volt mint az előző évekhez képest. Hamilton nem tud egy csapatot felépíteni a szarból, jó autóval tud jól menni, pályafutását egyből egy mekiben kezdte ami akkor top csapat volt. Még a végén megsajnálom. :D

Aki pedig már most utálja Mick-et annak gratulálok, de egyben örülök, az ilyen emberek csak feldobják a hétköznapokat! :-)

niconauta
#54 niconauta 2016. augusztus 01. 00:02  
vacsad:
ADAC F4: összetett 2. Mawson ellen, akinek egy év előnye van F4-ben. Olasz F4: összetett 2. egy hétvége kihagyással. Próbálj már felnőttként viselkedni amikor Rosberg kikap.....

ralf schumacher?
ritka szar memóriám van, a rozmár orros autót vezette?

F1890
#53 F1890 2016. július 31. 23:59  
vacsad:
ADAC F4: összetett 2. Mawson ellen, akinek egy év előnye van F4-ben. Olasz F4: összetett 2. egy hétvége kihagyással. Próbálj már felnőttként viselkedni amikor Rosberg kikap.....

most ha őszinték akarunk lenni, akkor a leggyengébb szériában bucira kéne vernie a többieket ha kimagaslóan nagy tehetség lenne. de nem veri, ha itt második akkor egy f3-ban 5 kb gp2-ben meg 5-10 körül van f1-ben meg még hátrébb. egyelőre sztem nem egy nagy tehetség, fejődhet. de a zseniségtől sztem messze áll

vacsad
#52 vacsad 2016. július 31. 23:56  
niconauta:
őszintén megmondom, gyerek fejjel, zsenge koromban, nézőként első f1-es ős/közellenségem Sumi volt rühelltem, mert minden futam előre kiszámítható volt, hogy ki győz mint most Hamilton, azelőtt meg Vettel az f1 csemeték közül ki a legtehetségesebb? gén lottó, vagy nem tudom, de úgy tűnik, hogy Maximus

ADAC F4: összetett 2. Mawson ellen, akinek egy év előnye van F4-ben.
Olasz F4: összetett 2. egy hétvége kihagyással.
Próbálj már felnőttként viselkedni amikor Rosberg kikap.....

F1890
#51 F1890 2016. július 31. 23:49  
Paberto:
Hamilton 2.5 eve eli at zsinorban azt, amit Vettelnek volt szerencseje elotte 4 evig megtapasztalnia. Es pont a Vettel szurkoloknal gurul el a gyogyszer Hamilton miatt? :D Kettejuk helyzete mas, de nem sokkal. RB 2012-ot kiveve urauto volt. Igen, 2010-ben is, csak sokat lerohadt, ugy ahogy pl Raikkonen 2005-os McLarenje is. Ettol meg a mezony leggyorsabbja volt. Csapattarsa nem, vagy alig (2010) volt az ellenfele, de mas csapatok oda oda tudtak piszkalni. Attol meg egy verhetetlen technikaban ult 4 evig. Hamiltonnak mas csapattol nincsennek ellenfelei, de a csapattarsa azert boven nem Webber szintu. 2.5 eve verhetetlen az autoja, ez messz van meg a 4 evtol, hiaba habzik a szatok. Es igen, Hamilton 2008-as VB cime nem urautoval lett meg, ahogy Vettel 2012-es cime sem. 1-1 igy az allas koztuk. Mondjatok hogy sosem ult gyenge autoban? 2009 elso feleben a Q2-be sem jutottak be. Az mi ha nem gyenge? De nem baj, 4 ev Vettel henger mellett ugy latom 3 ev nem fer bele nalatok Hamiltonnak. Hogy lenne ez nektek jo? 4 ev Vettel utan 1-2 Hamilton, majd meg 4 ev Vettel? Ugy alacsonyabb lenne a vernyonmas?

sztem nem sok vettelestől ovlashattál olyat h sajnáljuk tőle.
2. mikor vettel nyerte a vb címeket minden egyes évadban 5 futamgyőztes volt legalább.
futamokon 10-ben és 12-ben is verhetőek voltak jópárszor, 12-ben a mclaren volt a leggyorsabb.

minden egyes évben hamiltonnak polera és győzelemre alkalmas autója volt.

ha már a két korszakot összehasonlítod akkor más h zsinorban 3 évig se futamon se poleokban nem lehet őket megverni mint az h 4 év alatt kétszer is más csapatoknak még reális esélye van a vb címre utolsó futamon :)

szóval a kurvamázlista hamilton és a kurvamázlista vetel között azért hamilton egy paraszthajszállal mákosabb szvsz. mert több évadon át volt jó és kurvajó autója. ettől még nem lesz rosszabb vagy jobb pilóta egyik vagy másik. csak ezek tények

és inkább örülj élvezd a siekreket, ameddig van. nem kell rinyálni minden szarért, minth szegény rózbint hamarabb hozzák ki egy körrel vagy a kerékcseréje 3 sec volt.

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 23:54

niconauta
#50 niconauta 2016. július 31. 23:48  

találós kérdés
90-es években nagyszülőknél vasárnap vendégeskedő(szülinap/névnap/karácsony/húsvét)
fiú unokák délutáni lecsendesítésének legjobb módja?
három betűs névrövidítések listája never endig story

Paberto
#49 Paberto 2016. július 31. 23:46  
F1890:
mikor átült a merci már erősebb volt :P /mellesleg könnyű úgy h schumacher kifejlesztette 3 évig a csodajárgányt, és ő megint csak beleült a tutiba/

Amikor fizikailag atult, akkor igen, de amikor alairta a szerzodest, akkor kozel sem. Emlekezz mi volt az altalanos velemeny 2012 Szingapurban Hamilton bejelentese utan.

Paberto
#48 Paberto 2016. július 31. 23:44  

Hamilton 2.5 eve eli at zsinorban azt, amit Vettelnek volt szerencseje elotte 4 evig megtapasztalnia. Es pont a Vettel szurkoloknal gurul el a gyogyszer Hamilton miatt? :D

Kettejuk helyzete mas, de nem sokkal. RB 2012-ot kiveve urauto volt. Igen, 2010-ben is, csak sokat lerohadt, ugy ahogy pl Raikkonen 2005-os McLarenje is. Ettol meg a mezony leggyorsabbja volt. Csapattarsa nem, vagy alig (2010) volt az ellenfele, de mas csapatok oda oda tudtak piszkalni. Attol meg egy verhetetlen technikaban ult 4 evig.

Hamiltonnak mas csapattol nincsennek ellenfelei, de a csapattarsa azert boven nem Webber szintu. 2.5 eve verhetetlen az autoja, ez messz van meg a 4 evtol, hiaba habzik a szatok.

Es igen, Hamilton 2008-as VB cime nem urautoval lett meg, ahogy Vettel 2012-es cime sem. 1-1 igy az allas koztuk.
Mondjatok hogy sosem ult gyenge autoban? 2009 elso feleben a Q2-be sem jutottak be. Az mi ha nem gyenge?

De nem baj, 4 ev Vettel henger mellett ugy latom 3 ev nem fer bele nalatok Hamiltonnak. Hogy lenne ez nektek jo? 4 ev Vettel utan 1-2 Hamilton, majd meg 4 ev Vettel? Ugy alacsonyabb lenne a vernyonmas?

continental
#47 continental 2016. július 31. 23:36  
Zasalamel:
"valahogy az ütközésekből is mindig Rosbi jött ki rosszul" Gondolom elfelejtetted mi is volt a szezon elején, de sebaj.

Úgy értem,h a csapat ki mellé állt.

niconauta
#46 niconauta 2016. július 31. 23:27  

2004 Monaco
Jarno Trull
ezt a futamot biztos láttam, de nem emlékszek
pedig imádom a pályát, palikék hányszor emlegették előtte
Olivier Panis 1996

F1890
#45 F1890 2016. július 31. 23:19  
niconauta:
jó, én ilyen múltba révedős, humórtalan anyaszomorító tipus vagyok, max anyázni tudok a Maldonado druki ki volt, az ő hozzászolásait nagyon bírtam https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_Grand_Prix_winners

ddb. üde szinfolja volt a sok besavanyodott rinyagép fórumozónak.

Zasalamel
#44 Zasalamel 2016. július 31. 23:18  
Thibczy:
Tudom, hogy csapatnak drukkolsz, de ki a kedvenc pilótád, ha van ilyen?

2006 ig Sumi volt a kedvenc, azóta ferraris vok. Nem igen van manapság kedvenc pilótám, inkább az, h melyiket ismerem el jobban. :D

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 23:23

niconauta
#43 niconauta 2016. július 31. 23:18  
F1890:
igazából heidfed is nyerhetett volna ha motnrealban nem engedi el kubicat. nem volt elég tökös :P

jó, én ilyen múltba révedős, humórtalan anyaszomorító tipus vagyok, max anyázni tudok

a Maldonado druki ki volt, az ő hozzászolásait nagyon bírtam
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_Grand_Prix_winners

F1890
#42 F1890 2016. július 31. 23:12  
hammertime:
Amikor Ham átült, a merci gyengébb volt mint a meki amit otthagyott. Most a merci dominál, a meki szenved. Véletlen? Aligha.:)

mikor átült a merci már erősebb volt :P
/mellesleg könnyű úgy h schumacher kifejlesztette 3 évig a csodajárgányt, és ő megint csak beleült a tutiba/

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 23:15

hammertime
#41 hammertime 2016. július 31. 23:10  
Go.Michael:
Ez az. Vettel 4x-es bajnok, csodagép ide-oda, azért sokkal jobb meccsei voltak azalatt a 4 év alatt mint pl. Hamiltonnak. Rosberg, a mentális csőd, ez sima liba egy Hamilton kvalitású versenyzőnek, hátradőlve fogja ynerni a 3. címet. Vettelnek most ez a nagy célja, hogy felépítse a ferrarit és bajnok legyen vele. Ha ezt véghez viszi, és szerintem itt nem ketyeg az óra, ha megcsinálja nagyon elismert pilóta lesz, hogy nem csak egy "csodagéppel" tud győzni, ellenben Hamiltonnal, aki pályafutása során szar autóba nem ült, és lehet nem is fog, ez számomra döbbenet. Bízok benne hogy a nyári szünet alatt bejelentik Allison tényleges utódját és elkezdünk építkezni érdemben a következő esztendőre.

Amikor Ham átült, a merci gyengébb volt mint a meki amit otthagyott. Most a merci dominál, a meki szenved. Véletlen? Aligha.:)

Thibczy
#40 Thibczy 2016. július 31. 23:07  
Zasalamel:
Én se csípem Vettelt, de azért valótlant ne állítsunk már. Azért Rosberg jobb versenyző mint pl Webber, legalábbis időmérőn biztosan. Továbbá a merci még mindig egyenlőbb feltételek mellett hagyja versenyezni a két pilótáját mint pl a RB. Nagyon remélem h jövőre a RB hagyni fogja versenyezni mindkét pilótát a vb címért.

Tudom, hogy csapatnak drukkolsz, de ki a kedvenc pilótád, ha van ilyen?

F1890
#39 F1890 2016. július 31. 23:04  
niconauta:
f1-es futamgyőztes, szerintem ezért sokan vérüket oltanák a mezőnyből, mint Heidfeld :) lehet én felajánlanék egy ujjpercet, japán szokás

igazából heidfed is nyerhetett volna ha motnrealban nem engedi el kubicat. nem volt elég tökös :P

niconauta
#38 niconauta 2016. július 31. 22:55  
F1890:
szóval a logikádból kiindulva fél éve még rózbit utáltad mert zsinorban 7-et nyert :)

f1-es futamgyőztes, szerintem ezért sokan vérüket oltanák a mezőnyből, mint Heidfeld :)
lehet én felajánlanék egy ujjpercet, japán szokás

Zasalamel
#37 Zasalamel 2016. július 31. 22:55  

De h lecsillapodjanak a kedélyek, Hami ezt behúzza, utána 2017-től jön a Verstappen vs Ricciardo vb címek... :D

F1890
#36 F1890 2016. július 31. 22:52  
niconauta:
őszintén megmondom, gyerek fejjel, zsenge koromban, nézőként első f1-es ős/közellenségem Sumi volt rühelltem, mert minden futam előre kiszámítható volt, hogy ki győz mint most Hamilton, azelőtt meg Vettel az f1 csemeték közül ki a legtehetségesebb? gén lottó, vagy nem tudom, de úgy tűnik, hogy Maximus

szóval a logikádból kiindulva fél éve még rózbit utáltad mert zsinorban 7-et nyert :)

Zasalamel
#35 Zasalamel 2016. július 31. 22:49  
Go.Michael:
Hát... az hogy jobb szerintem költői túlzás, inkább hasonló pilóta, csak német. Nekem kb. ennyi a különbség. Időmérős eredmény meg édes mind1, láthattuk ma mennyit ér egy pole. Én viszont Hamiltonhoz mértem, mivel vele "harcol" a világbajnoki címért. Webber ebből a szemszögből édes mind1. Rosberg mentálisan gyenge pilóta, nem bírja el a nyomást, ha teher nehezedik rá összeroppan és hibázik, Hamilton ezen a téren mindig is jobb volt nála, láthattuk egy Alonsot is kicsinálta csapaton belül. Kiélezett szituációkban csattan a mérleg az angol javára. Idén óriási sansza lett volna címet nyerni, de még Hamilton műszaki hibáit se tudta igazán kihasználni. Mondom ezt úgy hogy 2006-ban a bemutatkozó évében kedveltem ahogy vezet, de ha elérkezünk majd 2018-hoz, és az lesz a mutatója hogy 8 év alatt egyszer se tudott győzni, az szerintem visszatekintve ultragáz lesz az ő szemszögéből. Webber se volt erős fejben, mindig is egy szürke egérnek tartották, de ő azért tudott küzdeni és nem csak időmérőn volt gyors. Az mondjuk egy másik történet, hogy egy osztrák-német érdekeltségű csapatnál miért jutott arra a sorsra amire jutott, és volt olyan beosztása amilyen, 2010-ben ugyanolyan sansza volt a címre mint Vettelnek. Munkaköre viszont nem arra rendeltetett.

Webber sztem versenytempóban volt nagyon jó, egykörön nem annyira, míg Vettel az egyik legjobb kvalis és elég sokszor poleval verte meg Markot.
Rosberg is inkább egykörös pilóta, csak pechjére pont kifogta az F1 másik legjobb kvalis menőjét. Nálam erősen kérdéses h mentálisan gyenge e, mivel nem igen hallottuk panaszkodni, elég jól tűri. Sztem az a baj vele mint Webberrel, h csak bizonyos pályákon nagyon jók, egyébként hajlamosak beleszürkülni, míg Hami vagy Vettel tudja minden pályán hozni.

albutr
#34 albutr 2016. július 31. 22:46  
niconauta:
őszintén megmondom, gyerek fejjel, zsenge koromban, nézőként első f1-es ős/közellenségem Sumi volt rühelltem, mert minden futam előre kiszámítható volt, hogy ki győz mint most Hamilton, azelőtt meg Vettel az f1 csemeték közül ki a legtehetségesebb? gén lottó, vagy nem tudom, de úgy tűnik, hogy Maximus

gondolom hogy ezt fogod mondani Yodaról vagy Justusról is?

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 22:47

Go.Michael
#33 Go.Michael 2016. július 31. 22:36  
Zasalamel:
Én se csípem Vettelt, de azért valótlant ne állítsunk már. Azért Rosberg jobb versenyző mint pl Webber, legalábbis időmérőn biztosan. Továbbá a merci még mindig egyenlőbb feltételek mellett hagyja versenyezni a két pilótáját mint pl a RB. Nagyon remélem h jövőre a RB hagyni fogja versenyezni mindkét pilótát a vb címért.

Hát... az hogy jobb szerintem költői túlzás, inkább hasonló pilóta, csak német. Nekem kb. ennyi a különbség. Időmérős eredmény meg édes mind1, láthattuk ma mennyit ér egy pole.
Én viszont Hamiltonhoz mértem, mivel vele "harcol" a világbajnoki címért. Webber ebből a szemszögből édes mind1. Rosberg mentálisan gyenge pilóta, nem bírja el a nyomást, ha teher nehezedik rá összeroppan és hibázik, Hamilton ezen a téren mindig is jobb volt nála, láthattuk egy Alonsot is kicsinálta csapaton belül. Kiélezett szituációkban csattan a mérleg az angol javára. Idén óriási sansza lett volna címet nyerni, de még Hamilton műszaki hibáit se tudta igazán kihasználni. Mondom ezt úgy hogy 2006-ban a bemutatkozó évében kedveltem ahogy vezet, de ha elérkezünk majd 2018-hoz, és az lesz a mutatója hogy 8 év alatt egyszer se tudott győzni, az szerintem visszatekintve ultragáz lesz az ő szemszögéből. Webber se volt erős fejben, mindig is egy szürke egérnek tartották, de ő azért tudott küzdeni és nem csak időmérőn volt gyors. Az mondjuk egy másik történet, hogy egy osztrák-német érdekeltségű csapatnál miért jutott arra a sorsra amire jutott, és volt olyan beosztása amilyen, 2010-ben ugyanolyan sansza volt a címre mint Vettelnek. Munkaköre viszont nem arra rendeltetett.

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 22:40

Zasalamel
#32 Zasalamel 2016. július 31. 22:35  
continental:
Mondjuk Webber azért elverte Rosbit(igaz h újonc volt). Webber is csak azóta van gyengének beállítva,mióta Vettel verte,azelőtt top versenyzőnek tartották,és voltak is nem várt eredményei. A merci meg tényleg egyenlőbben bánik velük,TO Rosbinak 2x,Hamnek 1x amit be sem tartott(következmény nélkül) illetve valahogy az ütközésekből is mindig Rosbi jött ki rosszul,ha vétkes volt,ha nem. A kommentedből csak annyi igaz kb. h nem kedveled Vettelt.

"valahogy az ütközésekből is mindig Rosbi jött ki rosszul"

Gondolom elfelejtetted mi is volt a szezon elején, de sebaj.

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 22:36

continental
#31 continental 2016. július 31. 22:26  
Zasalamel:
Én se csípem Vettelt, de azért valótlant ne állítsunk már. Azért Rosberg jobb versenyző mint pl Webber, legalábbis időmérőn biztosan. Továbbá a merci még mindig egyenlőbb feltételek mellett hagyja versenyezni a két pilótáját mint pl a RB. Nagyon remélem h jövőre a RB hagyni fogja versenyezni mindkét pilótát a vb címért.

Mondjuk Webber azért elverte Rosbit(igaz h újonc volt).
Webber is csak azóta van gyengének beállítva,mióta Vettel verte,azelőtt top versenyzőnek tartották,és voltak is nem várt eredményei.
A merci meg tényleg egyenlőbben bánik velük,TO Rosbinak 2x,Hamnek 1x amit be sem tartott(következmény nélkül) illetve valahogy az ütközésekből is mindig Rosbi jött ki rosszul,ha vétkes volt,ha nem.
A kommentedből csak annyi igaz kb. h nem kedveled Vettelt.

niconauta
#30 niconauta 2016. július 31. 22:26  
andrea1:
Nagyon gyér emberi hozzászólás volt ez most, hogy daccból azt a srácot veszed elő akinek a csalódottságodhoz semmi köze, és aki csak kilátogatott egy hétvégére. Lehet azt mondani ismerkedik ezzel az egésszel ( de minden olyan helyen járt ami igazából az apja élete volt, szóval úgy nevezzünk valakit ficsurnak akinek lehet ez önmagában nem is volt könnyű a lelke mélyén, persze ezt te önmagadban nem fogod fel és mivel céljai vannak egyszer meg kellett tennie).

őszintén megmondom, gyerek fejjel, zsenge koromban, nézőként első f1-es ős/közellenségem Sumi volt
rühelltem, mert minden futam előre kiszámítható volt, hogy ki győz
mint most Hamilton, azelőtt meg Vettel
az f1 csemeték közül ki a legtehetségesebb?
gén lottó, vagy nem tudom, de úgy tűnik, hogy Maximus

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 22:27

andrea1
#29 andrea1 2016. július 31. 22:20  
niconauta:
mentális csőd? hányszor kapott ki, de nem adja fel sumák junior ott tekergette a nyakát a kilátón, miután körbehaknizta a fél bagázst, merci, ferrari. Rosberg kisujjában több tehetség szorult, mint ebbe az első bálozó ficsurba

Nagyon gyér emberi hozzászólás volt ez most, hogy daccból azt a srácot veszed elő akinek a csalódottságodhoz semmi köze, és aki csak kilátogatott egy hétvégére. Lehet azt mondani ismerkedik ezzel az egésszel ( de minden olyan helyen járt ami igazából az apja élete volt, szóval úgy nevezzünk valakit ficsurnak akinek lehet ez önmagában nem is volt könnyű a lelke mélyén, persze ezt te önmagadban nem fogod fel és mivel céljai vannak egyszer meg kellett tennie).

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 22:21

Zasalamel
#28 Zasalamel 2016. július 31. 22:12  
f1m12:
de Vettelnek nem csak Webber volt az ellenfele. odaért a Ferrari, a Meki, s tudott futamot nyerni még a Lotus és a Merci is. időmérőről meg ne is beszéljünk. azért az megvan, hogy a Mercedes foghatatlan? 3 éve 3 polt nyert más csapat pilótája. nagyobb a fölényük, m bárkinek, akit eddig láttam volna. Vetteltől igen, egy fél éven át 2013-ban. ennyi. az a marhanagy egyenlő feltétel....közben meg egy egészségeset nem csatáztak még egymással. ja, de egyszer igen

2011 és 2013-ban is ugyanolyan rakétája volt mint a mercinek, abban igazad van h volt két éve amikor közelebb voltak a riválisok, bár 2010-ben is inkább a RB balfaszkodott és ajándékozott pontokat Alonak. Szal ilyen szempontból 2012 volt az az év amikor verhető volt a RB erőből. Ilyen év meg Haminak is volt 2008-ban.

albutr
#27 albutr 2016. július 31. 22:09  
continental:
Alonsót is elverte pár csapattársa,de nyilván nála ez nem von le semmit,sőt ő ugye le is lépett a ferkától,ergo "feladta",sebaj,dícsérjük meg érte. Nagy baromság ez a tudásához képest beteljesült karrier duma. Hamról akkor mit mondjunk?Azt sem tudja mi az a gyenge autó,mint pl. a 07-08-as Toro. De nyilván ő teljesen megérdemli a címeit,mert csak,igaz 2x akkora előnye van az autójának,mint Vettel "Űrautójának" volt. Azt nem értem a ferka minek igazolta Vettelt,ha csak űrautóval tudott nyerni és még azt sem érdemelte meg.. :D Ja h ott nincsenek ilyen szakértők, mint te.

nincs kizárva hogy Vettel is feladhatja és máshová igazl ha nem jönnek az eredmények.

niconauta
#26 niconauta 2016. július 31. 22:06  
Go.Michael:
Ez az. Vettel 4x-es bajnok, csodagép ide-oda, azért sokkal jobb meccsei voltak azalatt a 4 év alatt mint pl. Hamiltonnak. Rosberg, a mentális csőd, ez sima liba egy Hamilton kvalitású versenyzőnek, hátradőlve fogja ynerni a 3. címet. Vettelnek most ez a nagy célja, hogy felépítse a ferrarit és bajnok legyen vele. Ha ezt véghez viszi, és szerintem itt nem ketyeg az óra, ha megcsinálja nagyon elismert pilóta lesz, hogy nem csak egy "csodagéppel" tud győzni, ellenben Hamiltonnal, aki pályafutása során szar autóba nem ült, és lehet nem is fog, ez számomra döbbenet. Bízok benne hogy a nyári szünet alatt bejelentik Allison tényleges utódját és elkezdünk építkezni érdemben a következő esztendőre.

mentális csőd? hányszor kapott ki, de nem adja fel
sumák junior ott tekergette a nyakát a kilátón, miután körbehaknizta a fél bagázst, merci, ferrari. Rosberg kisujjában több tehetség szorult, mint ebbe az első bálozó ficsurba

F1890
#25 F1890 2016. július 31. 22:00  
Zasalamel:
Én se csípem Vettelt, de azért valótlant ne állítsunk már. Azért Rosberg jobb versenyző mint pl Webber, legalábbis időmérőn biztosan. Továbbá a merci még mindig egyenlőbb feltételek mellett hagyja versenyezni a két pilótáját mint pl a RB. Nagyon remélem h jövőre a RB hagyni fogja versenyezni mindkét pilótát a vb címért.

a rb-nál is egyenlő feltételek voltak csak ugye webber nem tudott élni vele. ezt később ő is bevalotta h nem volt vettel szintjén

f1m12
#24 f1m12 2016. július 31. 21:58  
Zasalamel:
Én se csípem Vettelt, de azért valótlant ne állítsunk már. Azért Rosberg jobb versenyző mint pl Webber, legalábbis időmérőn biztosan. Továbbá a merci még mindig egyenlőbb feltételek mellett hagyja versenyezni a két pilótáját mint pl a RB. Nagyon remélem h jövőre a RB hagyni fogja versenyezni mindkét pilótát a vb címért.

de Vettelnek nem csak Webber volt az ellenfele. odaért a Ferrari, a Meki, s tudott futamot nyerni még a Lotus és a Merci is. időmérőről meg ne is beszéljünk. azért az megvan, hogy a Mercedes foghatatlan? 3 éve 3 polt nyert más csapat pilótája. nagyobb a fölényük, m bárkinek, akit eddig láttam volna. Vetteltől igen, egy fél éven át 2013-ban. ennyi. az a marhanagy egyenlő feltétel....közben meg egy egészségeset nem csatáztak még egymással. ja, de egyszer igen

Zasalamel
#23 Zasalamel 2016. július 31. 21:53  
Go.Michael:
Ez az. Vettel 4x-es bajnok, csodagép ide-oda, azért sokkal jobb meccsei voltak azalatt a 4 év alatt mint pl. Hamiltonnak. Rosberg, a mentális csőd, ez sima liba egy Hamilton kvalitású versenyzőnek, hátradőlve fogja ynerni a 3. címet. Vettelnek most ez a nagy célja, hogy felépítse a ferrarit és bajnok legyen vele. Ha ezt véghez viszi, és szerintem itt nem ketyeg az óra, ha megcsinálja nagyon elismert pilóta lesz, hogy nem csak egy "csodagéppel" tud győzni, ellenben Hamiltonnal, aki pályafutása során szar autóba nem ült, és lehet nem is fog, ez számomra döbbenet. Bízok benne hogy a nyári szünet alatt bejelentik Allison tényleges utódját és elkezdünk építkezni érdemben a következő esztendőre.

Én se csípem Vettelt, de azért valótlant ne állítsunk már. Azért Rosberg jobb versenyző mint pl Webber, legalábbis időmérőn biztosan. Továbbá a merci még mindig egyenlőbb feltételek mellett hagyja versenyezni a két pilótáját mint pl a RB.

Nagyon remélem h jövőre a RB hagyni fogja versenyezni mindkét pilótát a vb címért.

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 21:54

DUdi
#22 DUdi 2016. július 31. 21:43  
Go.Michael:
Ez az. Vettel 4x-es bajnok, csodagép ide-oda, azért sokkal jobb meccsei voltak azalatt a 4 év alatt mint pl. Hamiltonnak. Rosberg, a mentális csőd, ez sima liba egy Hamilton kvalitású versenyzőnek, hátradőlve fogja ynerni a 3. címet. Vettelnek most ez a nagy célja, hogy felépítse a ferrarit és bajnok legyen vele. Ha ezt véghez viszi, és szerintem itt nem ketyeg az óra, ha megcsinálja nagyon elismert pilóta lesz, hogy nem csak egy "csodagéppel" tud győzni, ellenben Hamiltonnal, aki pályafutása során szar autóba nem ült, és lehet nem is fog, ez számomra döbbenet. Bízok benne hogy a nyári szünet alatt bejelentik Allison tényleges utódját és elkezdünk építkezni érdemben a következő esztendőre.

Be jelentették az utódját.
http://formula1.ferrari.com/en/team/mattia-binotto/

Go.Michael
#21 Go.Michael 2016. július 31. 21:32  
f1m12:
mondom én, mindig lesz valami....amit pont Vettel nem tett meg, bezzeg a kor nagyjai. Hamilton még életében nem ült gyenge autóban. és évek óta verhetetlenek. mi kell még?

Ez az. Vettel 4x-es bajnok, csodagép ide-oda, azért sokkal jobb meccsei voltak azalatt a 4 év alatt mint pl. Hamiltonnak. Rosberg, a mentális csőd, ez sima liba egy Hamilton kvalitású versenyzőnek, hátradőlve fogja ynerni a 3. címet. Vettelnek most ez a nagy célja, hogy felépítse a ferrarit és bajnok legyen vele. Ha ezt véghez viszi, és szerintem itt nem ketyeg az óra, ha megcsinálja nagyon elismert pilóta lesz, hogy nem csak egy "csodagéppel" tud győzni, ellenben Hamiltonnal, aki pályafutása során szar autóba nem ült, és lehet nem is fog, ez számomra döbbenet.

Bízok benne hogy a nyári szünet alatt bejelentik Allison tényleges utódját és elkezdünk építkezni érdemben a következő esztendőre.

guide
#20 guide 2016. július 31. 21:31  
f1m12:
nem is értem, miért nem vonul vissza ezek alapján. de: van, aki elismeri őt, még akkor is, ha nehéz időszakban van, és nem fut a szekér, sőt akkor is, amikor szinte a gép nyeri neki a címeket. és van, aki soha nem fog többet benne látni, m egy középszerű pilótát, aki ajándék címeket kapott Neweytól személyesen. bezzeg más versenyzők!

Nézd a dolog jó oldalát! Nem baj,hogy gyengébb a Ferrari,mert úgysem érdemel már nyerő autót,volt neki eleget.:D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

2017

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott

12016.10.27. 14:22

Vettel: A Ferrari 2017-es programján Allison távozása sem változtatott

"Megvan a konkrét tervünk, már hosszú ideje ezt követjük"

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét