Vettel nagyon pozitív: Előrelépés az új Ferrari!

írta: M4Sport
2016. február 22. 19:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pozitívan és elégedetten szállt ki autójából a hétfői tesztnap végén Sebastian Vettel. Az első nap leggyorsabbja szerint érezhető előrelépést jelent az új Ferrari, mely az új felfüggesztésének köszönhetően is kezesebben viselkedik.

Tesztelsőséggel kezdte pályafutását a Ferrari múlt pénteken bemutatott idei modellje, az SF16-H. Hétfőn Sebastian Vettel vitte pályára a kissé kifehéredett vörös gépet, és már délelőtt a tabella élére állt vele. Végül összesen 69 kört teljesített a négyszeres világbajnok, és a maranellóiak számára a jó eredménynél sokkal lényegesebb, hogy rendkívül elégedett volt munkaeszközével!

„Előrelépést tettünk. A vasárnapi filmes napunk után most lendültünk bele igazán. Az első érzéseim pozitívak. Az autó sok tekintetben forradalminak nevezhető, több minden kívülről is látszik ebből, de még több lapul a borítás alatt. Számomra a legfontosabb, hogy jó napunk volt egy autóval, amit jó volt vezetni. A legjobb idő nem számít” – nyilatkozta Vettel a nap végi sajtótájékoztatóján.

„Jó lett volna többet autózni, de ezek a kocsik jóval összetettebbek, mint egy Ford Fiesta ezerkilencázakárhányból. Ott csak felnyitottad a motorháztetőt, belenéztél és megjavítottad. Ha egy modern versenyautóval van gondod, akár csak egészen kicsi, nagyon alaposan meg kell vizsgálnod, mi történt, és ez időbe is telik. Egy új Forma–1-es autóval pedig eleve körültekintőbb vagy, inkább kétszer is megvizsgálod, hogy minden rendben van-e” – utalt arra, hogy a nap során több alkalommal is hosszabb időre elnyelte őt a garázs.

Vettel számára ugyanakkor az első benyomás mindennél többet jelentett ma – és az autó vezethetőségével nagyon elégedett volt. „Az autó gyorsabbnak tűnik, mint a tavalyi, még ha közvetlen összevetésre nincs is módunk. Mindvégig egyenletesen hagyta magát vezetni, és mindig jó előjel, ha a legelső megérzésed jó. Hogy eredményben ez mit fog jelenteni, persze már más kérdés.”

Az új Ferrarin a lerövidült orrkúp mellett a vonórudasról nyomórudas felfüggesztésre történő átállás jelenti az egyik legnagyobb módosítást. A csapat éveken át használta a korábbi megoldást, Vettel azonban a múlt évben versenyzett először vele – és szavaiból az derül ki, cseppet sem bánja a váltást. „Részletezni ezt csak akkor tudnám, ha az egyik autóból a másikba ülnék át. De a két autó közti különbség amúgy is túlmutat a felfüggesztésen. James Allison technikai igazgató szerintem többet tudna beszélni a felfüggesztés kinematikájáról. Számomra ez olyasmi érzést ad, mint amit a korábbi versenyautóimtól megszoktam, de nem állítanám, hogy az egyik felfüggesztéssel nem lehet annyira támadni, mint a másikkal. Összességében jónak érzem az autót az első tengelyen, jól viselkedik a kerékvetőkön, és ez nem olyan magától értetődő.”

Vettelt végül a riválisokról is kérdezték – a Mercedesszel Lewis Hamilton ma 156 kört teljesített, messze túlszárnyalva ezzel mindenkit. „Mintha egész jó napjuk lett volna” – állapította meg viccesen. „De mi is joggal vagyunk optimisták. Még nem tartunk ott, ahol ők, de nem pánikolunk. Jó lett volna többet menni ma, de már ez is rendben volt. Mindent jobbnak érzek, jó nap volt!”

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#8 guide 2016. február 23. 08:43  
KIMI AND THE RED POWER:
Kiminek a szezonját eldönti, hogy elsőre miként fogja érezni az elejét.

Szerintem Kimit ez a változtatás a felfüggesztésen sokkal magabiztosabbá teszi majd!Seb nem tett említést a kocsi hátsó tapadásáról,ami számára nagyon fontos.Jó lett volna látni egy felvételt,amin Vettel beszél a benyomásairól,mert az arca árulkodott volna igazán.A Sky-osok csináltak riportot Hamiltonnal,Buttonnal,Rosberggel,Totoval,Neweyval,de Vettellel,aki a leggyorsabb volt,nem.:P

Utoljára módosítva: 2016. február 23. 08:51

KIMI AND THE RED POWER
#7 KIMI AND THE RED POWER 2016. február 23. 01:12  
ernike:
Megkérdezték Newey-t is hogy ők gondoltak e rá hogy valaha is pullrodot használjanak elől és csuklóból rámondta hogy soha és Vettel örülni fog a váltásnak. Nem is értem minek erőltették. Vettel első benyomása is az volt hogy az eleje sokkal jobb lett a gépnek. Kimi véleménye érdekes lesz.

Kiminek a szezonját eldönti, hogy elsőre miként fogja érezni az elejét.

ernike
#6 ernike 2016. február 22. 22:42  

Megkérdezték Newey-t is hogy ők gondoltak e rá hogy valaha is pullrodot használjanak elől és csuklóból rámondta hogy soha és Vettel örülni fog a váltásnak. Nem is értem minek erőltették. Vettel első benyomása is az volt hogy az eleje sokkal jobb lett a gépnek. Kimi véleménye érdekes lesz.

Utoljára módosítva: 2016. február 22. 22:44

Enveblo
#5 Enveblo 2016. február 22. 20:41  
guide:
Szép ez az autó! Nem vagyok odáig a piros színért, nekem tetszik,hogy lágyítottak rajta.Játékosabb,vidámabb lett,nem olyan megszokott,egyhangú.

a színek sokkal jobbak de előlről brutál ocsmány szegény tavalyhoz képest

guide
#4 guide 2016. február 22. 20:25  

Szép ez az autó!
Nem vagyok odáig a piros színért, nekem tetszik,hogy lágyítottak rajta.Játékosabb,vidámabb lett,nem olyan megszokott,egyhangú.

Atko
#3 Atko 2016. február 22. 20:16  
Bogyi007:
Remélem holnapután amikor Kimi jön akkor nem megy a fél nap arra hogy rászabják a kocsit (kormánybeállítás és egyéb aprónak tűnő dolgok, amik Kiminél mindig is érzékeny téma szokott lenni) Annak is örülök, hogy Vettel első benyomásai jók.

a teszt beosztás Seb Kimi Seb Kimi ...

utánna néztem, és tényleg, megváltozott na :D ....

Utoljára módosítva: 2016. február 22. 20:22

Bogyi007
#2 Bogyi007 2016. február 22. 20:09  

Remélem holnapután amikor Kimi jön akkor nem megy a fél nap arra hogy rászabják a kocsit (kormánybeállítás és egyéb aprónak tűnő dolgok, amik Kiminél mindig is érzékeny téma szokott lenni)

Annak is örülök, hogy Vettel első benyomásai jók.

Utoljára módosítva: 2016. február 22. 20:09

Hombre B
#1 Hombre B 2016. február 22. 20:02  

Fontos, hogy az első benyomás jó, remélhetőleg a folytatás ilyen lesz.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához