Vettel: Néha még magamban is hiszek…

írta: M4Sport
2016. június 17. 19:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elismeri, hogy lassúak voltak, de nem hiszi, hogy bajban lennének. Sebastian Vettel élvezi a bakui pályát – a kihívásairól és csapata helyzetéről beszélt.

Délelőtt az ötödik, délután a nyolcadik volt, a Mercedes-motoros autókkal pedig nemigen tudta tartani a lépést Sebastian Vettel. Két megpördülést is bemutatott, a nap végén pedig elővigyázatosságból visszavett a tempóból.

Elmondása szerint a nehézségek ellenére is élvezte, hogy az új helyszínen vezethet. „Igazán klassz, és nem könnyű” – alkotott véleményt Vettel az új pályáról. „Kell némi idő, mire boldogulsz rajta. De élvezetes, főleg a nagytempójú részei. A legnehezebb talán a fékpontok megtalálása volt, mivel nincs is viszonyítási pontod. Az időzítésnek tökéletesnek kell lennie. A kerékvetők fontosak, a lassú rész a várfalnál, ahol igen szűk az út, pedig elég nehéz – erre nem számítottunk a szimulációk alapján. A gyors kanyarok viszont épp olyan nehezek, mint vártuk. Mindent egybevetve ez egy szuper pálya!”

A versenyzők dolgát az erős szél is nehezítette a nyitónapon. És nem csak azért, mert számos faágat és zacskót hordott fel a pályára. „Amikor szembeszél fújt, arra gondoltál, hű, mekkora leszorítóerőm van! Amikor hátszél volt, akkor viszont nem volt túl kellemes érzés. De ez mindenkinek ugyanilyen volt. És az előrejelzés azt mutatta, a mai volt a legrosszabb nap ilyen szempontból, szóval több problémát nem várok ezen a téren.”

A Ferrari köridői már kevésbé voltak tetszetősek. Vettelnek 2 másodperc hiányzott Lewis Hamilton legjobbjához. Aonban jelezte, ma nem is a gyors körökre törekedtek. „Ez így van. És már korábban is sokszor mondtam: a péntek nem olyan fontos. Igen, még gyorsulnunk kell, de az autót jónak éreztem. Még sok munka vár ránk. Talán most kicsit még tanácstalannak tűnhetünk, de pénteken egy új pályán mindig az érzés a legfontosabb, valamint hogy megtaláld a megfelelő ritmust. Szerintem mi megtaláltuk az utolsó körökben. Talán az első edzés a bemelegítéshez kellett. De hiszem, hogy javulhatunk.”

Miközben Kanada után Vettel elégedetten állapította meg, hogy az volt a Ferrari eddigi legsimább hétvégéje idén, Bakuban az MGU-K-val kapcsolatos problémák nehezítették dolgukat. „Egész simán ment. Fogalmam sincs, Kimivel mi történt, de remélem, semmi drámai. Részemről ez egy produktív nap volt. Egész sok kört futottunk, nem voltak komolyabb hibáink, de a tempó még nem volt meg. Muszáj gyorsulnunk, és remélem, fogunk is!”

Vetteltől végül megkérdezték, hiszi-e, hogy erős időmérőt futhat a Ferrari. „És ha nem?” – kérdezett vissza nevetve. „Akkor menjek haza? Természetesen hiszek benne, ahogy a csapatban és az autóban is. Néha még magamban is hiszek!”


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#6 f1m12 2016. június 18. 11:35  
guide:
Igen,a családi háttér rengeteget számít!Ebben nála nincs hiba és ez látszik is. Szerintem viszont ő nem gondolja magáról,hogy a legjobb.Bár a fene tudja.Lehet,hogy csak nem mondja.

valaki hangoztatja, és ettől méginkább megjön az önbizalma, valakinek meg efélékre nincs szüksége

guide
#5 guide 2016. június 17. 23:26  
f1m12:
viccelsz? tök egyben van a srác, klappol az egész élete, és úgy jár-kel, nyilatkozik, fmint akinek teljesen rendben van az önbizalma. nincs szüksége ehhez sem lájkokra, sem követőkre, se sztárok visszaigazolására, se mások lejáratására, h ő még nagyobbnak és gyorsabbnak látszon. ne tévesszen meg az a dolog,h van, aki sokat beszél önmaga fényezéséről, azt nem zavarja semmi. sőt pont nekik kell, h mások is megerősítsék mennyire jók ......tudod 2013 és 2014 megedzette rendesen

Igen,a családi háttér rengeteget számít!Ebben nála nincs hiba és ez látszik is.
Szerintem viszont ő nem gondolja magáról,hogy a legjobb.Bár a fene tudja.Lehet,hogy csak nem mondja.

f1m12
#4 f1m12 2016. június 17. 23:04  
guide:
Csak viccel.:)De szerintem Alonsonak és Hamiltonnak nagyobb az önbizalma.

viccelsz? tök egyben van a srác, klappol az egész élete, és úgy jár-kel, nyilatkozik, fmint akinek teljesen rendben van az önbizalma. nincs szüksége ehhez sem lájkokra, sem követőkre, se sztárok visszaigazolására, se mások lejáratására, h ő még nagyobbnak és gyorsabbnak látszon. ne tévesszen meg az a dolog,h van, aki sokat beszél önmaga fényezéséről, azt nem zavarja semmi. sőt pont nekik kell, h mások is megerősítsék mennyire jók
......tudod 2013 és 2014 megedzette rendesen

Utoljára módosítva: 2016. június 17. 23:06

guide
#3 guide 2016. június 17. 22:26  
albutr:
az már régen rossz ha nem hisz magában.

Csak viccel.:)De szerintem Alonsonak és Hamiltonnak nagyobb az önbizalma.

albutr
#2 albutr 2016. június 17. 22:09  

az már régen rossz ha nem hisz magában.

f1m12
#1 f1m12 2016. június 17. 21:42  

hiszünk benned, Vettel :)FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta