Vettel: Nem a mostani a legrosszabb évem

írta: M4Sport
2016. július 22. 16:04
FOTÓ: ©Ferrari

Nem próbálja tagadni, hogy a vártnál nehézkesebben alakul a szezonjuk a Ferrarival, de Sebastian Vettelnek már volt a mostaninál nehezebb időszaka is.

Sokan ostorozzák a Ferrarit, amiért továbbra sem nyert még versenyt 2016-ban, Sebastian Vettel azonban úgy véli, távolról sem olyan katasztrofális a helyzetük, mint azt egyes médiumok beállítják. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2014-es utolsó Red Bull-os idényében sokkal nehezebb idényt vészelt át.

„Tény, hogy nem sikerült elegendő pontot szereznünk, lehetnénk jobb helyzetben is. De ismerjük magunkat, nem kell folyton az eredményeinket néznünk. Itt-ott talán jobban ment nekünk, de alapvetően nem vagyunk elég gyorsak. Ezzel nem lehetünk elégedettek, de dolgozunk. Folyamatosan fejlődünk, de ennek nem mutatkozik meg azonnal az eredménye” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok.

„Három versenyen nem értünk célba, és ha befejezzük ezeket a futamokat, nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy lássuk, teljesen másképpen festene a helyzetünk. A többiek, akikhez hasonlítanak minket, több versenyüket befejezték. Nyilván nem az elvártak szerint mentek a dolgok eddig, de azért nem is vagyunk olyan rosszak.”

„Az előző két versenyünkön voltunk talán a legkevésbé versenyképesek, és a múltkori volt az első verseny, ahol a Red Bull is gyorsabb volt nálunk. Nem ment minden simán, de a hétvége utáni teszten megértettünk pár dolgot, ami segítségünkre lehet a jövőben. Mindent egybevetve nem gondolnám, hogy a mostani lenne a valaha futott legnehezebb szezonom. Nyilván voltak ennél jobb évkezdéseim is, de voltak már ennél sokkal nehezebb időszakok is. Elég csak két évet visszamenni, az szerintem nagyon nehéz volt” – helyezte más összefüggésbe helyzetüket.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#2 albutr 2016. július 23. 23:22  

ez egy kicsit olyan pr szöveg.

f1m12
#1 f1m12 2016. július 22. 21:40  

hát, a kilátások nem túúl fényesekFORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta