Vettel nem bánta meg – Grosjean már annál inkább…

írta: M4Sport
2016. április 28. 16:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel nem bánta meg, hogy Danyiil Kvjatot tette felelőssé kínai első kanyaros balesetéért. De nem minden versenyző tartott ki ilyen határozottan kínai álláspontja mellett…

„Nekem megvan a magam véleménye, ő is elmondta a sajátját, de én úgy érzem, az enyém a helyes. Hogy ő mit gondol erről jelenleg, azt nem tudom” – nyilatkozta Danyiil Kvjat Szocsiban Sebastian Vettellel történt sanghaji szóváltásáról, melyre a két Ferrari rajt után történt ütközése kapcsán került sor. Nos, azóta a négyszeres világbajnok két héttel későbbi gondolatait is megismerhettük – s orosz riválisához hasonlóan ő sem változtatott álláspontján.

A futam óta közzétett felvételekből kiderül, bár a Vettel által „torpedónak” nevezett Kvjat valóban nagy tempóval érkezett meg az első kanyarba, a Ferrari valójában hagyott számára elegendő helyet a próbálkozásra. Vettel azonban továbbra is úgy látja, veszélyes volt a Red Bull-os manővere. „Minden, amit kellett és lehetett, elmondtunk erről a témáról. Közvetlenül a díjátadó előtt beszéltem vele. Nem tudtam, hogy ez adásba ment, de ez sem változtat semmin. Én most is ugyanezt mondanám” – nyilatkozta Vettel.

Kvjat hangsúlyozta, nem neheztel társára, mivel tudja, a futamot követően időnként indulatból fogalmaznak a versenyzők. Ezt Vettel is elismerte. „A verseny után kicsit forrófejűek vagyunk, az érzelmek vezérelnek minket, de pont erre vágyunk. Szóval miért is kéne most itt ülve azt mondanom, hogy talán jobban tettem volna, ha csöndben maradok? Versenyzünk, időnként a futamok után is mondunk dolgokat, amiket később megbánunk. De akkor azt mondtam, amit. Nem hinném, hogy ebben bármi rossz is lenne. Jól kijövök vele. Versenyzünk, és ez végső soron egy versenybaleset volt. Természetesen ő jött ki belőle a lehető legjobban, de az ilyesmi időnként megesik” – zárta le a kérdést a négyszeres világbajnok.

„Nem volt túl okos tőlem”

Vettel esetében persze sem komoly veszekedésről, sem durva verbális támadásról nem volt szó – nem úgy Romain Grosjeannál, aki nemes egyszerűséggel „idiótának” nevezte az első kanyarban a szárnyát letörő Marcus Ericssont.

A Haas francia versenyzője ma már szégyelli heves szavait. „Most már úgy gondolom, ez csak egy versenybaleset volt. Még egyszer megnéztem az esetet. Az egyik Toro Rosso épp akkor tért vissza a pályára, amit én nem láttam. Nem is volt annyira jelentős az eset, mint gondoltam. Szóval másképpen kellett volna reagálnom” – gyakorolt önkritikát Grosjean. „Nem volt túl okos a részemről, hogy idiótának neveztem Marcust a tévé kamerája előtt. Ez egyértelműen a futam után bennem dúló érzelmeknek volt köszönhető.”

Ericsson eközben ismét jelezte, nem tartja elfogadhatónak az efféle megnyilvánulásokat. „Meglepődtem a szavain. Ahogy már a futam után is mondtam, számomra végig egyértelmű volt, hogy ez csak egy versenybaleset volt. Meglepődtem a viselkedésén, hogy engem tett felelőssé, de attól, hogy valaki jó versenyző, még nem feltétlenül viselkedhet akárhogy. Számomra ez nem elfogadható magatartás” – idézte a svéd televízió a Sauber versenyzőjét.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

continental
#7 continental 2016. április 28. 22:17  
Quivver:
Vettelen kívül az összes többi pilótának van egy minimális önkritikája.

Ne égesd már magad. :D

FireWheel
#6 FireWheel 2016. április 28. 21:16  
Masters_Of_Hardcore:
+1 Ez a rejtett lényege az F1-nek. Az embereket megosztani és szurkolói táborok szerint egymás ellen felpiszkálni...

Rettenetes, ha ez így van.

[félig OFF] Meg, hogy ez igazából az F1-en kívül is szinte minden területen így van. Sosem értettem, miért okoz örömöt egy-egy sekélyes véglénynek, hogy itt különféle pilóták jó/rossz teljesítménye, ilyen-olyan megszólalása, vagy van-e rajta/nincs sapka miatt olyan stílust tud megengedni magának, mint valami húgyszagú ragadóspadlós kocsmában egy tablettás bort vedelő kétfogú alkoholista (se...). Nem vagyok idealista (egy ilyen világban hogy is lehetnék), nyilván a vélemények ütköztetése kell és szükségszerű is. De amikor "kihaénnempaprikajancsik" a monitor mögül keménykednek és ideokádnak egy-egy olyan mondatot, mint aminél különbet hány a valóságban a fentebb említett alak, úgy hogy egyébként semmi morális, tudás- és hozzáértésbeli alapjuk nincs, az mérhetetlenül dühítő (főleg, amikor mindezt szavanként 200 helyesírási hibával teszik - s ha szólnak nekik, "nyelvtannáciznak", ezzel is önmagukról elterelni szándékozva ezt a roppant magas fokú igénytelenséget). Főleg, hogy az F1-en kívül ezek az amőbák sajnos tényleg mindenhol jelen vannak és szipolyozzák a normális egyedek energiáit. Mert sajnos pazarlunk rájuk: ha nem tennénk, nem nagyon vennénk észre őket, mert elsikkadnának. [félig OFF vége]

Utoljára módosítva: 2016. április 28. 22:22

Masters_Of_Hardcore
#5 Masters_Of_Hardcore 2016. április 28. 20:40  
FireWheel:
Na, mennyivel intelligensebb Romain, mint az őt itt különféle "gerinces" stílusban szapulók kompániája... Nagy baj sokakkal, hogy annyira fröcsögnek a gyűlölettől és a rosszindulattól egy-egy pilóta kapcsán, hogy az valami siralmas. Osztják az észt, s törik a pálcát a fejek fölött, holott ők alapjáraton százszor akkora bunkók, mint "amilyen" ez esetben Grosjean volt - versenydrukktól, adrenalintól fűtve. Kíváncsi lennék, hogy ezek közül legalább magukban mennyien mondják, hogy "igen, elcsesztem, nem kellett volna ilyen nemtelen stílust megengednem magamnak". Van egy tippem... Én pl. nem szeretem Hamiltont, sosem szerettem. A tudását és a sebességét viszont elismerem. Nyilán nem véletlenül lett háromszoros bajnok. Az, hogy emberileg nem szimpatikus, na bumm... De a szívemre merem tenni a kezem, hogy olyan stílusban, ami itt sajnos - nem csak nyomokban - fellelhető, sosem szapultam. Kritizáltam viszont már, többször is. De azt úgy, hogy még így az éterben, ismeretlenül, távolról se "sértsem meg" (őt vagy a rajongóit)... Ez a fajta hozzáállás sokaknak ekkora kihívást jelent? Akinek nem inge...

+1
Ez a rejtett lényege az F1-nek. Az embereket megosztani és szurkolói táborok szerint egymás ellen felpiszkálni...

FireWheel
#4 FireWheel 2016. április 28. 18:41  

Na, mennyivel intelligensebb Romain, mint az őt itt különféle "gerinces" stílusban szapulók kompániája... Nagy baj sokakkal, hogy annyira fröcsögnek a gyűlölettől és a rosszindulattól egy-egy pilóta kapcsán, hogy az valami siralmas. Osztják az észt, s törik a pálcát a fejek fölött, holott ők alapjáraton százszor akkora bunkók, mint "amilyen" ez esetben Grosjean volt - versenydrukktól, adrenalintól fűtve. Kíváncsi lennék, hogy ezek közül legalább magukban mennyien mondják, hogy "igen, elcsesztem, nem kellett volna ilyen nemtelen stílust megengednem magamnak". Van egy tippem...

Én pl. nem szeretem Hamiltont, sosem szerettem. A tudását és a sebességét viszont elismerem. Nyilán nem véletlenül lett háromszoros bajnok. Az, hogy emberileg nem szimpatikus, na bumm... De a szívemre merem tenni a kezem, hogy olyan stílusban, ami itt sajnos - nem csak nyomokban - fellelhető, sosem szapultam. Kritizáltam viszont már, többször is. De azt úgy, hogy még így az éterben, ismeretlenül, távolról se "sértsem meg" (őt vagy a rajongóit)... Ez a fajta hozzáállás sokaknak ekkora kihívást jelent?

Akinek nem inge...

Utoljára módosítva: 2016. április 28. 18:53

f1m12
#3 f1m12 2016. április 28. 18:35  
Quivver:
Vettelen kívül az összes többi pilótának van egy minimális önkritikája.

most valami sértőt mondott? a legnagyobb bírálója saját magának

Quivver
#2 Quivver 2016. április 28. 18:08  

Vettelen kívül az összes többi pilótának van egy minimális önkritikája.

qwerm
#1 qwerm 2016. április 28. 17:25  

jól van már, na. ericsson is elmondta 1x, grosjean be is látta, nem kell ezt tovább pedzegetni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?