Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 27. 21:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Tiszteletlenség azt állítani, hogy a Ferrari mindent elrontott idén. Sebastian Vettel nem tagadja, hogy idén alulmúlták várakozásaikat, de szerinte ettől még nem szabad lejjebb venni a lécet 2017-re.

„De az évnek még nincs vége” – szakította félbe Sebastian Vettel az egyik német újságírót, miután megemlítette, jó eséllyel győzelem nélkül zárják 2016-ot a Ferrarival. „Német optimizmus…” – tette még hozzá. Ő maga bizonyára a szabályt erősítő kivétel lehet: az utóbbi hétvégéi legalábbis rendre azzal indulnak, hogy kijelenti, továbbra sem tett még le arról, hogy nyerjen egy versenyt.

A Ferrari azonban idén erre önerőből nem képes, és a csapat célja egyáltalán nem ez volt. Vettel szerint azonban az idei célok el nem érése még nem jelenti azt, hogy 2017-nek kevésbé ambiciózusan kell nekivágniuk. „Természetes, ha magasak az elvárások. A Ferraritól győzelmeket várnak, ezért jövőre sem engedhetjük alább. Új szabályok jönnek, lehetnek meglepetések. Természetesen remélem, hogy mi leszünk elöl.”

„Tavaly sok minden történt a Ferrarinál. Az érkezésem előtt nem volt mindig nagy a nyugalom. De időt kell adni arra, hogy minden sínre kerüljön. A közvetlen riválisaink nagyon magasra teszik a lécet. Az nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk. Nem tisztelnek eléggé minket azok, akik így állítják be. Egyszerűen jobbak voltak az ellenfelek. Ez más sportágakban is így megy. A vereség része a sportnak.”

„Nem tagadhatom a tényt, hogy ezek nem jó eredmények. Erre nincs mentség, de közben sok munka folyik a gyárban. Sok minden megváltozott, amióta megérkeztem, hogy jobb legyen a helyzetünk, de az F1-ben sajnos nem lehet egy gombnyomásra nem lehet eredményeket hozni a pályán. Az emberek kemény munkájára van szükség, és mindig az utolsó versenyed alapján ítélnek meg. Ez hozzátartozik. Komoly céljaink vannak, és ha nem tudjuk elérni őket, akkor csalódottak vagyunk. De mit mondtam, sokat teszünk azért, hogy megpróbáljunk változtatni ezen.”

Vettel továbbra is állítja, csapata fejlődik. „Már akkor is elég magas szinten voltunk, amikor megérkeztem, de azóta javultunk. Jövőre még tovább szeretnénk javulni, mindent a helyére tenni, igazi csapatként együttműködni, mert sok emberünk, erős, okos és intelligens emberünk van, akiknek együtt kell működniük ahhoz, hogy a projekt is működjön. Idén sikerült sokkal jobban megértenünk az autót, ami a jövőben a segítségünkre lesz. Hogy a szabályváltozások mennyit változtatnak? Ez a többiektől is függ. Majd kiderül, kik állnak elő okos megoldásokkal. Mi is próbálkozunk dolgokkal, meglátjuk, hogy mire jutunk” – tekintett előre.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#4 f1m12 2016. október 28. 14:38  

nem fejlődnek semmit. legalábbis semmi nem látszik abból, amit mond.

Bredio
#3 Bredio 2016. október 28. 13:10  

"Üzenjük a rajongóknak, hogy tiszteletet a Ferrarinak!"

kimi-sebfan
#2 kimi-sebfan 2016. október 28. 10:04  
F1890:
sem tavaly sem idén nem sikerült közelebb lépni a mercihez évad eleji futamok óta. úgyh nem kell a rizsa. 2011 óta ugyanott döglenek. képtelen fejlődni évközben

A 2010-es Ferrari volt utoljára egy igazán erős autó!

F1890
#1 F1890 2016. október 27. 22:12  

sem tavaly sem idén nem sikerült közelebb lépni a mercihez évad eleji futamok óta. úgyh nem kell a rizsa. 2011 óta ugyanott döglenek. képtelen fejlődni évközben

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél