Vettel nem örült, hogy Rosberg kibeszélte…

írta: M4Sport
2016. október 12. 14:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nincsenek jó hatással a média kemény bírálatai a Ferrari teljesítményére Sebastian vettel szerint. Kritikából neki is kijutott mostanság – pedig nem érzi úgy, hogy bajban lenne.

Nem örült a négyszeres világbajnok annak, hogy Nico Rosberg kikotyogta telefonos beszélgetésüket. Sebastian Vettel még malajziai rajtbalesetük miatt kereste a bajnoki éllovast, aki a futamot követően a nyilvánosságnak arról beszélt, jól esett neki, hogy honfitársa bocsánatot kért tőle hibájáért.

Vettel ugyanakkor még Szuzukában is tartotta magát eredeti álláspontjához: ő nem követett el különösebb baklövést, egyszerűen csak balszerencsés volt az első kanyarban. A Ferrari versenyzőjével interjút készítő Bild fölvetette, a bocsánatkérés azt sugallja, mégis beismerte hibáját. „Az egyiknek semmi köze a másikhoz” – felelte Vettel. „A hívás a tiszteletről szólt. De magánjellegű volt. A tartalma pedig nem is tartozik a nyilvánosságra. Azt sem tudom, egyáltalán hogyhogy megemlítette.”

Kiemelte, továbbra sem bánja, hogy megpróbálta kifékezni Max Verstappent. „Miért ne próbáltam volna meg? Szerintem ez elég egyszerű: ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Ha minden kínálkozó lehetőségnél visszahúzódnék, csak mert semmit sem szeretnék kockáztatni, akkor csak hátrafelé vezetne az utam.”

Vettelt e hibája és az érte kapott három rajthelyes büntetése miatt alaposan kikezdte az olasz média – Szuzukában elárulta, ezen némiképp meglepődött. Miközben többen úgy tartják, hullámvölgybe került, ő másképp értékeli saját teljesítményét. „Az első szalagcímek tavaly úgy hangzottak: ’Vettel nem is rossz!’ Szerintem ez most is áll. De hullámvölgyek a médiával minden csapatnál vannak” – mondta, hozzátéve, az olasz lapokat is megérti. „Ez csak azt bizonyítja, hogy nagyon fontos nekik ez e csapat. A Ferrari az egész országot foglalkoztatja. Itt más a kultúra. Ha rossz napom van, a média hevesebb. Az olaszok mind Ferrari-szurkolók. Nem akarom bántani a Mercedest, de nem gondolnám, hogy minden német automatikusan Mercedes-szurkoló lenne. A Ferrari egyfajta életszemlélet is.”

Vettel azonban figyelmeztetett is: ha nem fut a szekér, a média komoly hátraáltató tényező lehet a csapat számára. „Természetesen én is sok újságot olvasok. Fontosabb viszont, hogy hogyan jövünk ki egymás között. Ha kritizálnak minket, azt el kell fogadnunk. De sokszor van, hogy apróságokat fújnak föl óriásira. Nem úgy megy, ahogy akarjuk, de ezen egy nap alatt nem lehet változtatni.”

Végül hozzátette, azért jó hatásai is lehetnek az olasz média szenvedélyességének. „Jobb napokon hihetetlen lökést tudnak adni” – ismerte el.

Efféle lökésre azonban addig aligha számíthat, míg nem jönnek az elvárt eredmények.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

qwerm
#1 qwerm 2016. október 12. 14:59  

amiről 2 ember tud, az már nem titok...

HairHungary