Vettel: Nem vagyunk hülyék!

írta: M4Sport
2016. július 30. 10:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

A technikai igazgatójuk távozott, a Mercedes látótávolságon kívül, a Red Bull egyre közelebb – a Ferrari csak áltatja magát idei célkitűzéseivel? Sebastian Vettel reagált a bírálatokra!

Sok mindent el lehet mondani a Ferrariról, de azt semmiképp, hogy teljes a harmónia Maranellóban. Mercedesszel való csatákra áhítoztak, de még az első győzelmük sincs meg, ráadásul miután sorozatban két versenyen is lemaradtak a dobogóról, a Red Bull pedig Magyarországon 1 pontra zárkózott fel rájuk. Ráadásul a nyári szünetet megelőző utolsó futam előtt kiderült, az eddig a csapat motorjaként számon tartott technikai igazgató, James Allison azonnali hatállyal elhagyja a fedélzetet.

A csapat ezek ellenére próbál higgadtságot sugározni a külvilág felé. Folyton azt hajtogatják, hogy nem idegesek a Red Bull formajavulása miatt, mert a Mercedes skalpjára vadásznak, Allison elvesztéséről sem beszéltek túl sokat, ezzel szemben az őket indokolatlannak tűnő nyugalmuk és túlzó céljaik miatt bíráló médiával nem győznek hadakozni.

Maurizio Arrivabene a Hungaroringen például az Allison távozásáról szóló pletykákat is csak légből kapott információnak titulálta. A korábbi versenyző, Gerhard Berger csak vakarja a fejét a Scuderia helyzetét figyelve. „Magyarországon még úgy csináltak, mintha semmi valóságalapja nem lenne a pletykáknak. Három nappal később meg megerősítik őket. Nem tudom, mi a rosszabb: ha nem tudtak semmiről, vagy ha hazudtak…” – elmélkedett a csapat korábbi versenyzője.

És nem ő az egyetlen, aki fölvetette, a vörösök csupán áltatják magukat valós helyzetük kapcsán. Sebastian Vettel elismerte, Allison távozása valóban rosszul érinti őket. „Természetesen nagy változás ez számunkra – és számára is. Remélem viszont, hogy pozitív változás! Kicsit más lesz a munka mostantól. Nem feltétlenül mától vagy holnaptól, de a jövőben mindenképp változnak dolgok. Túl nagy szerepe volt nálunk ahhoz, hogy ne így legyen. De most türelmesnek kell lennünk” – fogalmazott.

Majd arra is reagált, miért hajtogatják még mindig, hogy a Mercedes legyőzése a cél, s miért nem kezdenek el inkább a Red Bull támadásainak kivédésére összpontosítani. „Mindig is igyekeztünk igazat mondani. Nem titok, hogy le vagyunk maradva, ugyanakkor az sem, hogy nagy céljaink vannak, amiket el kell érnünk. Ezek a célok nem változtak, és nincs is szükség megváltoztatni őket. Még mindig az a cél, hogy megnyerjünk minden versenyt. Ez a szezon hosszú, és addig tart, amíg matematikailag van esélyed a bajnokságra. Sokszor viszont félreértenek minket. Nem vagyunk hülyék! Mi is látjuk, mi történik mögöttünk, de mindent megteszünk azért, hogy változzon a helyzet.”

„Ha realistán szemléljük a helyzetet, a Mercedes biztosan nem fog elszundikálni az év második felében, mi pedig nem találjuk fel a spanyolviaszt. De versenyzők vagyunk, és minden egyes futamon látni akarjuk, ki a jobb csapat. Ha rosszul jövünk ki egy időmérőből, mondhatnánk azt is, hogy fölösleges versenyezni vasárnap, mert úgyis már minden eldőlt szombaton. De nem így van. És ezért is vagyunk itt: hogy megmutassuk, semmi sem dőlt el, amíg valóban el nem dőlt. Vasárnaponként mindig kicsit idegesen kelek föl. Izgatott vagyok a verseny miatt. Összeszorul a gyomrod, és csak egy dolog jár a fejedben: menjünk versenyezni! Elkezdesz a manővereken gondolkodni, a stratégián. Ez adja az F1 izgalmát” – hangsúlyozta a német.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

MP4/4
#3 MP4/4 2016. július 30. 12:37  
Hombre B:
Mi van akkor ha most vált biztossá, hogy távozik és mi van akkor ha tudtak róla már és nem mondták, miért kellene előre elmondani, miért ne mondhatná azt hogy nem igaz, egyébként is így is úgy is folyamatos a média (főleg az olasz) folyamatos sz.rkeverése a Ferrari irányába. Egyébként meg igaz hogy jön fel az RB, de szerintem se Spanyolországban se a Ringen nem voltak jobbak a Ferrari-nál, legalább ott lesz egy jó kis verseny, ha már az első helyért úgy sincs. Plusz igaza van Vettel-nek, nem a 2. hely a cél, hanem az első és ahhoz a Mercedes-nél kell jobbnak lenni. De, hogy ne csak védjem őket. elég kemény helyzetbe hozták magukat, nagyon jól kell működniük és megfelelő emberekkel pótolni a távozókat, hogy ne órási lemaradással kezdjék az új érát az F1-ben.

Na pont így áltatják magukat a ferrarisok manapság... Az lehet, hogy se Spanyolországban se a Ringen nem volt jobb a Red Bull a Ferrarinál, de rosszabbak se voltak náluk! Nagyjából egy szinten áll a két csapat és az eredmények is ezt bizonyítják! Az évad második fele kb. arról szól majd, hogy melyik pálya melyik csapatnak fekszik jobban és ez fogja eldönteni a második helyet közöttük, hacsak a Red Bull nem húz még elő valamit, amire a Ferrarinak valószínűleg nem lesz válasza...

Utoljára módosítva: 2016. július 30. 12:38

Go.Michael
#2 Go.Michael 2016. július 30. 11:19  

Legnagyobb baj, hogy állandóan a ferrariról megy a hiszti, csapból is az folyik mi van velük, ha kell, ha nem. Én nem féltem őket, viszont minden jó munkához idő kell, nem holnapra és nem is holnaputánra fogják megoldani ezeket a problémákat. Abban is biztos vagyok hogy Allison helyére érkezni fog valaki, talán egy nagy név. Lehet Allison munkája nem volt elég jó. Sose fogunk a dolgok mögé látni kellően, viszont hónapok óta rágják ugyan azt a csontot. Érdektelen nyilatkozatok tömkelege, de hát ebből sose volt elég a forma1-ben.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. július 30. 10:41  

Mi van akkor ha most vált biztossá, hogy távozik és mi van akkor ha tudtak róla már és nem mondták, miért kellene előre elmondani, miért ne mondhatná azt hogy nem igaz, egyébként is így is úgy is folyamatos a média (főleg az olasz) folyamatos sz.rkeverése a Ferrari irányába.

Egyébként meg igaz hogy jön fel az RB, de szerintem se Spanyolországban se a Ringen nem voltak jobbak a Ferrari-nál, legalább ott lesz egy jó kis verseny, ha már az első helyért úgy sincs. Plusz igaza van Vettel-nek, nem a 2. hely a cél, hanem az első és ahhoz a Mercedes-nél kell jobbnak lenni.

De, hogy ne csak védjem őket. elég kemény helyzetbe hozták magukat, nagyon jól kell működniük és megfelelő emberekkel pótolni a távozókat, hogy ne órási lemaradással kezdjék az új érát az F1-ben.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

32016.10.21. 16:15

Amerikai Nagydíj – első szabadedzés

Beszámoló az eseményről

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

82016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"