Vettel, Räikkönen: Jó az új motor!

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 17:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár kicsit vissza kellett fogniuk magukat miatta, a Ferrari versenyzői elégedettek a Monzában bemutatott új motorjukkal. Újra esélyük nyílhat a legjobb háromba kerülni hazai pályán.

Az FIA péntek délelőtt erősítette meg, hogy a négy gyártó közül elsőként a Ferrari használta fel a rendelkezésére álló valamennyi módosító pontját. A Scuderia három „zseton” bevetésével rukkolt elő egy új erőforrással, melyet az olasz hétvége nyitónapján Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, valamint a két Haas-versenyző, Romain Grosjean és Esteban Gutiérrez is megkapott.

Vettelék mindkét szabadedzésen a 3-4. helyen végeztek. A Mercedesek előnye tekintélyesnek mondható, még úgy is, hogy a délelőtti 1 másodpercről délutánra megfeleződött. Ez talán annak is köszönhető, hogy a Scuderia délelőtt még visszafogott volt: az új motorral mindkét versenyzőjük körszámát korlátozták – Vettel 17, Räikkönen 16 kört teljesített csupán, fele annyit sem, mint a Mercedes.

Biztató hír számukra, hogy a gyártók bajnokságában már előttük álló Red Bull ezúttal mindkétszer mögöttük zárt.

Ami az új erőforrást illeti, a két versenyző elégedett volt a nap végén. „Ez egy új erőforrás, és pontosan úgy teljesít, ahogyan vártuk. Ez jó” – állapította meg Vettel. „Ma sok mindennel próbálkoztunk, de holnap már okosabbak leszünk. Voltak ennél rosszabb péntekjeink is. A Mercedes nagyon erősnek néz ki, de mi csak a saját munkánkra figyelünk.”

A négyszeres bajnok szerint maradt még bennük tartalék. „Még nem érzem úgy, hogy minden tökéletes lenne. Az autón még változtatnunk kell, hogy jobb teljesítményre legyen képes. Minden téren javíthatunk még. A tempónk jó, de még többet kihozhatunk az autóból. A vezethetőséget jónak találtam, de el kell érnünk, hogy minden kanyarban így legyen.”

Kimi Räikkönen közvetlenül a második edzés után nem árult el sokat az új hajtóegységről. „Nem vetnénk be semmiféle újítást, ha nem hinnénk azt róla, hogy fejlődést jelent. Ez egy normál előrelépés, de minden téren javulunk. Ez egy ezek közül, de nem olyan jelentős. Az irány viszont stimmel” – konstatálta. Később hozzátette: „Mindig lehet javítani, de az autó érzésre rendben van. Az első edzés egész jól ment, a második kicsit zavaros volt a gumik és a sárga zászlók miatt. Az első gumin keletkezett egy vágás. Azon akartunk hosszú etapot futni, de nem volt lehetséges, mert tönkrement. Holnap majd meglátjuk, mire juthatunk. Most kiértékeljük, hogy a motorunk mekkora előrelépést hozott a teljesítmény terén. Nem nagy dolog, de összességében nem rossz.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt