Vettel: Schumacher sem szabott határidőt

írta: M4Sport
2016. május 11. 08:58
FOTÓ: ©Ferrari

Bármekkora is a ponthátránya, Sebastian Vettel nem hajlandó lemondani idei bajnoki esélyeiről. Egyúttal azonban figyelmeztetett: 2014 után túlzott elvárás azonnali sikereket követelni tőlük.

Bár a múltban az a versenyző, aki négy győzelemmel volt képes indítani a szezonját, mindig világbajnok lett, a győzelmi sorozatát egyre csak építgető Nico Rosberg hetek óta hangoztatja, még olyannyira nem érzi a kezében a bajnoki serleget, hogy nem is foglalkozik a bajnokság állásával. Honfitársa, Sebastian Vettel mindeközben két kiesést számlál négy verseny alatt, hátránya pedig már 67 pontra nőtt az összetettben – ám ő sem érzi úgy, hogy a küzdelem máris eldőlt volna.

„Még csak négy verseny ment le a huszonegyből. Már jó ideje itt vagyok, de olyanra nem emlékszem, hogy bárki valaha is a bajnokságról kezdett volna beszélni már négy futam után. Teljesen mindegy, hogy rólam vagy Nicóról van-e szó – egyszerűen még túl korai” – indokolta saját és ellenfele hozzáállását a négyszeres világbajnok a Sport Bildnek.

„Sem a pozitív, sem a negatív dolgok nem lehetnek ránk túlzott hatással. Mindig érdemes higgadtan továbbdolgozni és követni az eredeti tervet. Ki kell elemezni, hol kell javítani. Az természetes, hogy nem könnyű kimászni a gödörből azok után, hogy éveken át sikertelenek voltak a fiúk. Ehhez türelem kell. De türelmesnek lenni a Forma–1-ben mindenki számára nehéz. Emiatt is nagyon fontos, hogy csapatként működjünk együtt.”

Hogy a türelem mennyire idege a Forma–1 világától jól jelzi, milyen sokan csalódtak a Ferrari évkezdésében. A tifosi titkon abban bízott a szezonkezdés előtt, hogy csapatuk idén talán megállítja az elmúlt két évben verhetetlen Mercedest. Vettel azonban tudja, a 2014-es mélységből nem lehet gyorsan a csúcsra kapaszkodni. Fölvették neki, példaképének, Michael Schumachernek is öt évet kellett várnia első maranellói sikerére – ő azonban nem jelölt meg határidőt bajnoki sikerükre. „Nem tudok számot mondani. Michael sem tudott, az biztos. A cél az, hogy a Ferrarit az élre vigyük. Legjobb lenne már ma, és ezért nem írom le még az idei évet. Ez nem is lenne helyénvaló hozzáállás. Egy biztos: ha mindent jól csinálunk, csak egyre erősebbé válunk” – magyarázta Vettel.

Majd kiemelte, kicsit sem zavarja, hogy a Red Bull-os sikerévek után most többet kell gyötrődnie. „Éppen ezt a fajta kihívást kerestem, amikor a Ferrarihoz szerződés lehetőségét mérlegeltem: egy csapatot formálni, egy új csapatot felépíteni. De akkor nem is vártam, hogy egy év alatt ilyen sok mindent elintézünk. A cél, hogy felépítsünk valamit, ami aztán hosszú távon gyümölcsözik.”

Sebastian Vettel

Spanyol Nagydíj – előzetes

Az építkezés következő állomását Barcelona jelenti, amely hagyományosan a szezonbeli első komoly újítások bevetésének helyszíne. Vettel szerint ideális arra, hogy végre megmutassák, mit is tudnak valójában. „Barcelona egy kiváló fokmérő ahhoz, hogy megállapítsuk, hol is tartunk. Nagyon fontos minden egyes részletet jól összerakni, mert a téli tesztekről nagyon jól ismerjük a pályát. Csak akkor van esélyed a jó eredményre, ha a kirakós minden egyes kockáját a helyére rakod” – magyarázta. „A létező mindenféle kanyar megtalálható Barcelonában – ezért is jó tesztpálya. Vannak gyors, lassú kanyarok, gyors irányváltások, sikánok. Jó kigyorsításra van szükség, ami a hátsó gumikat terheli, de az elsők ennél még nagyobb terhelést kapnak, főleg baloldalon.”

Diego Ioverno csapatmenedzser még egy fontos tényezőre hívta fel a figyelmet a hétvége kapcsán. „Ez az év első futama, ahová az autóinkat és felszerelésünket nem repülővel, hanem kamionokkal szállítjuk. Ez pedig további lehetőségeket jelent számunkra. Mindenekelőtt a gyárban készíthetjük fel az autókat, ráadásul a pályán is a saját berendezéseinket használhatjuk, hiszen van irodánk és kiszolgáló épületünk” – magyarázta.

Oszd meg!

21 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nigel
#21 Nigel 2016. május 11. 23:08  
albutr:
vajon Vettel meddig fogja ezt bírni?


Ekkora fizuval ? Még hosszú évekig. Ez még csak a második éve az olaszoknál. Ha a bajnoki címért még nem is tud küzdeni, anyagilag mindenképpen jól jár, nem lehet oka panaszra.

Egyébként meg hová tudna szerződni ? Csak a merci jobb most, meggondolatlanság lenne elhagyni a Ferrarit. Vettel amúgy sem az a fajta, aki egykönnyen feladja és meghátrál a nehézségek elől.

Ha majd 2-3 év múlva is hasonló lesz a helyzet, és kezd alábbhagyni a lelkesedése, akkor el lehet gondolkodni a váltáson. Addig azonban teljesen értelmetlen ezt felvetni.

Utoljára módosítva: 2016. május 11. 23:51

albutr
#20 albutr 2016. május 11. 21:11  

vajon Vettel meddig fogja ezt bírni?

F1890
#19 F1890 2016. május 11. 18:57  
Nigel:
Senki sem szeretne dominanciát, az csak megöli a sportot. De azért annyi talán joggal elvárható, hogy legalább a tavalyi szintet hozzák. Felejtsük el a világbajnokságot, abból idén már nem lesz semmi. De háromnál kevesebb futamgyőzelem visszalépés a tavalyi évhez képest. A szezon elején még sokan remélték, reméltük, hogy sikerül gyarapítani a győzelmek számát, sikerül megnehezíteni a merci dolgát, de ez most már egyre kétségesebb. Azon sem csodálkoznék, ha az év végére a RB komoly kihívója lenne a Ferrarinak, míg Rosberg nagy fölénnyel nyerné a világbajnokságot. Bár ehhez még Hamiltonnak is lesz egy-két szava.

a tavalyi 3ból 2ben szerencséje volt vettelnek. igazából ugynaott vannak mint tavaly semmivel sem hátrébb . a rb meg a motor miatt van sokkal közelebb, mert a rönónak nincs már akkora lemaradása szerencsére, szóval tavaly ők simán verték volna a ferrarit egy ütőképes motorral

Nigel
#18 Nigel 2016. május 11. 18:43  
F1890:
2004 után vele sem hozták a vb-t ergó fölösleges mástól is elvárni h ilyen dominanciát csináljanak. nem lehet elvárni mindig h nyerjen a ferrari. akkor minden a helyén volt most nincsen.nem a pilótán múlik most sem, 2010 óta nem azon múlik.


Senki sem szeretne dominanciát, az csak megöli a sportot. De azért annyi talán joggal elvárható, hogy legalább a tavalyi szintet hozzák. Felejtsük el a világbajnokságot, abból idén már nem lesz semmi.

De háromnál kevesebb futamgyőzelem visszalépés a tavalyi évhez képest. A szezon elején még sokan remélték, reméltük, hogy sikerül gyarapítani a győzelmek számát, sikerül megnehezíteni a merci dolgát, de ez most már egyre kétségesebb.

Azon sem csodálkoznék, ha az év végére a RB komoly kihívója lenne a Ferrarinak, míg Rosberg nagy fölénnyel nyerné a világbajnokságot. Bár ehhez még Hamiltonnak is lesz egy-két szava.

Utoljára módosítva: 2016. május 11. 18:46

F1890
#17 F1890 2016. május 11. 18:28  
Nigel:
Nagy neveket bármelyik csapat leszerződtethet, de az még önmagában nem garancia a sikerre. A Ferrari pedig sem az MS éra előtt, sem pedig utána nem tudta hozni azokat az eredményeket, mint ővele. 1996-ban, és 1997-ben (ha jól emlékszem, Silverstone-ig) Schumacher még egy John Barnard által tervezett kocsival versenyzett és ért el sikereket. Barnard volt az, aki az azt megelőző években is tervezte a Ferrari autóit, de nem sok futamgyőzelmet tudtak szerezni a csapat pilótái. A másik pedig, hogy a "nagy név", R. Brawn csak ’97-ben csatlakozott a vörösökhöz, vagyis MS ’96-os remeklése a legnagyobb részben az ő és nem a kocsija érdeme volt. Jean Todtot még ’93-ban nevezték ki a csapat élére.

2004 után vele sem hozták a vb-t ergó fölösleges mástól is elvárni h ilyen dominanciát csináljanak. nem lehet elvárni mindig h nyerjen a ferrari. akkor minden a helyén volt most nincsen.nem a pilótán múlik most sem, 2010 óta nem azon múlik.

Utoljára módosítva: 2016. május 11. 18:37

Nigel
#16 Nigel 2016. május 11. 18:03  
Zasalamel:
Mondjuk részben ez annak volt köszönhető h Sumi áthozta a fél benetton csapatot, azt a csapatot amelyikkel 94 és 95-ben vb-t nyertek. Nagyon kár h Monti belerondított a Sumi - Todt - Brawn trió akotta csapathoz, csak mert irigyelte h őt kihagyták a sikerből. 3-4 év alatt "sikeresen" lerombolta azt amit az említt trió felépített és visszarakta a ferkát a 95-96-os állapotba.


Nagy neveket bármelyik csapat leszerződtethet, de az még önmagában nem garancia a sikerre. A Ferrari pedig sem az MS éra előtt, sem pedig utána nem tudta hozni azokat az eredményeket, mint ővele.

1996-ban, és 1997-ben (ha jól emlékszem, Silverstone-ig) Schumacher még egy John Barnard által tervezett kocsival versenyzett és ért el sikereket. Barnard volt az, aki az azt megelőző években is tervezte a Ferrari autóit, de nem sok futamgyőzelmet tudtak szerezni a csapat pilótái. A másik pedig, hogy a "nagy név", R. Brawn csak ’97-ben csatlakozott a vörösökhöz, vagyis MS ’96-os remeklése a legnagyobb részben az ő és nem a kocsija érdeme volt.

Jean Todtot még ’93-ban nevezték ki a csapat élére.

Utoljára módosítva: 2016. május 11. 18:07

Zasalamel
#15 Zasalamel 2016. május 11. 17:25  
Nigel:
1996 előtt is lehetett tesztelni, a Ferrari mégsem tudott vébé címet szerezni 1979-től 21 éven át. Anyagiakban sem szűkölködtek, le tudták szerződtetni a legjobb mérnököket. De amíg nem áll össze egy győztes team, addig nem lehet világbajnokságot nyerni. Az MS & Todt & Brawn trió pedig az egyik legjobb volt az F1 történetében.

Mondjuk részben ez annak volt köszönhető h Sumi áthozta a fél benetton csapatot, azt a csapatot amelyikkel 94 és 95-ben vb-t nyertek. Nagyon kár h Monti belerondított a Sumi - Todt - Brawn trió akotta csapathoz, csak mert irigyelte h őt kihagyták a sikerből. 3-4 év alatt "sikeresen" lerombolta azt amit az említt trió felépített és visszarakta a ferkát a 95-96-os állapotba.

Utoljára módosítva: 2016. május 11. 17:26

Nigel
#14 Nigel 2016. május 11. 15:32  
Konszpiresiszeoriz:
2 dolog: Shumi idejében amikor a Ferkához került lehetett tesztelni. Abban ébredtek,abban feküdtek! Ma szinte nulla a lehetőség. A Redbull és a Merci sokkal jobban dominálnak mint annak idején a Williams vagy a Mclaren! Schumi el-el kapta őket önerőből is, az Rb-t meg a Mercit nem lehetETT tiszta versenyen legyőzni.


1996 előtt is lehetett tesztelni, a Ferrari mégsem tudott vébé címet szerezni 1979-től 21 éven át. Anyagiakban sem szűkölködtek, le tudták szerződtetni a legjobb mérnököket. De amíg nem áll össze egy győztes team, addig nem lehet világbajnokságot nyerni. Az MS & Todt & Brawn trió pedig az egyik legjobb volt az F1 történetében.

Utoljára módosítva: 2016. május 11. 16:41

Konszpiresiszeoriz
#13 Konszpiresiszeoriz 2016. május 11. 13:37  

2 dolog:

Shumi idejében amikor a Ferkához került lehetett tesztelni.
Abban ébredtek,abban feküdtek! Ma szinte nulla a lehetőség.

A Redbull és a Merci sokkal jobban dominálnak mint annak idején a Williams vagy a Mclaren!
Schumi el-el kapta őket önerőből is, az Rb-t meg a Mercit nem lehetETT tiszta versenyen legyőzni.

Nigel
#12 Nigel 2016. május 11. 13:35  
F1890:
hagyjuk a rizsat msc mar a masodik eveben avbt ment folyamatosan.igaz ott a kor legjobb emberei viltak a csapatban leszamitva neweyt korlatlan tesztallt rendelkezesre. raadasul 95ben polet sok dobogot szerzett ket kozepes pilitaval a csapt nem volt ennyire domins csapat mint 14ben mikor vettel eldontotte h odamegy. viszont azota semmut nem fejlodott a csapat ugyanott vannak mint alonsoval csak domenicalli helyett arrivabane fry helyett allison , alo helyet vettel van. a ferrari erre a 0 tesztre sztem meg mindig alkalmatlan lassan 10 ev elteltevel is mert evadkozben kenytelenek elorebblepni. irvine azt mondta h a ferrari egyik legjobb huzasa az volt h barrit leigazoltak mert o volt az egyik legjobb teaztpilota es msc annyira univerzalis volt h minden szart kepes.volt elvezetni ezert kellett vki aki tenyleg erzi az aprobb finonhangolasokat es.o maga (irvine ) ebben szar volt. szoval najd ha evadkozben kepesek lesznek akarcsak 1-2 tizeddel kozelebb kerulni az aktualis legjobbhoz akkor lehet beszelni vbrol. addig tok folosleges. mondjuk en olyan szabalyt vezetnek be h egesz evre van mindenkinek 20 tesztnapja mindenki akkor tesztel mikor akar


1995-ben egyetlen Pole-t szerzett a Ferrari, és sokszor voltak legalább 1 mp-es hátrányban a Pole-t szerző idejéhez képest. Egyébként jól mutatja, hogy mire ment volna a Scuderia MS nélkül ’96-ban, hogy Schumacher megszerezte a rajtelsőséget Monacóban, míg Irvine mindössze 7. lett ugyanazzal a kocsival, 1,2 mp-cel lemaradva MS mögött.

Egyébként Schumacher előtt a Ferrari 17 éven át nem tudott Pole-t szerezni Monacóban.

Utoljára módosítva: 2016. május 11. 14:51

hammertime
#11 hammertime 2016. május 11. 13:10  
Zasalamel:
Állítólag látták Maldonadot tárgyalni az Alfa Romeo emberével, lehet nem véletlen? :)

És ott akkor abból állna a verseny, hogy össze tudja-e törni azelőtt hogy magától lerohadna? :D

Nigel
#10 Nigel 2016. május 11. 13:05  

MS valóban nem szabott határidőt, de a csapatvezetés igen. Elhangzottak olyan kijelentések, hogy a Ferrarinak már ’97-ben világbajnoknak kell lennie. Miután ez nem jött össze, egyre későbbre csúszott a határidő, de mint a példa mutatta, megérte várni.

Az volt a csodálatos abban az időszakban, hogy a csapat úgy tudott fejlődni, a kocsi úgy vált egyre gyorsabbá, hogy közben sikerült orvosolni a megbízhatósági problémákat is (a vörösök azidőtájt legendásan híresek volt arról, hogy sokszor adta meg magát a technika).

Ha 2000-ig nem is jött össze a bajnoki cím - ilyen-olyan okok miatt-, akkor is reménnyel töltötte el az embereket a Ferrari szereplése.

Idén, eddig legalábbis, óriási csalódás a teljesítményük, mert nem csak, hogy nem sikerült felzárkózniuk a mercihez, de még megbízhatósági problémák is hátráltatják őket. Azt mondják ugyan, hogy nem adták fel a reményt, de legyünk őszinték : minimális az esély arra, hogy ebben az évben világbajnokok legyenek, és az is egyre távolibbnak tűnik, hogy legalább a tavalyi három futamgyőzelmet megismételjék.

Érthető, hogy egyre feszültebb a hangulat a csapaton belül, nem erre számítottak, a szurkolók is többet vártak egy ilyen patinás istállótól. De persze még ne írjuk le őket, bőven van még lehetőségük javítani, a vébé címért küzdeni, de ha ez sikerül is nekik, az várhatóan csak egy hosszú folyamat eredménye lesz.

Utoljára módosítva: 2016. május 11. 14:33

Zasalamel
#9 Zasalamel 2016. május 11. 12:55  
ddb:
Állítólag ha nem teljesít jól a Ferrari, akkor könnyen Scuderia Alfa Romeo lehet a csapatból egy tollvonással.

Állítólag látták Maldonadot tárgyalni az Alfa Romeo emberével, lehet nem véletlen? :)

ddb
#8 ddb 2016. május 11. 12:40  

Állítólag ha nem teljesít jól a Ferrari, akkor könnyen Scuderia Alfa Romeo lehet a csapatból egy tollvonással.

Hombre B
#7 Hombre B 2016. május 11. 11:21  
Zasalamel:
Sajnos igazuk van, de sztem nem a mérnökökkel van gond, hanem a folyamatosan változtatással. Egyszerűen nem hagyják a felsőbb vezetők h összeszokjon a csapat, mert ha valami nem jól megy akkor ki-be cserélgetnek embereket. Ez megy már 5 éve... :/ A mercinek is kellett 3-4 év mire megtáltosodtak, kezdetben még ők is igen gyengék voltak.

Viszont akkor az idei csapatnak időt kell hagyni, mert ’14 vége óta nincs változás csapaton belül, vagyis nagy változás amiről írt a sajtó, egyedül Clear érkezett, de ő csak Allison munkáját könnyítette így meg.

Akkor várjuk meg az év végét és nézzük meg, hogy akkor hol lesz a csapat. Aero-ban egyébként van tér fejlődni.

Zasalamel
#6 Zasalamel 2016. május 11. 11:05  
Hombre B:
Nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. :D #4 F1890 Akkor itt mérnöki gond lehet, mert tudomásom szerintem technológiai szinten minden a rendelkezésre áll (szimulátor, cfd, szélcsatorna).

Sajnos igazuk van, de sztem nem a mérnökökkel van gond, hanem a folyamatosan változtatással. Egyszerűen nem hagyják a felsőbb vezetők h összeszokjon a csapat, mert ha valami nem jól megy akkor ki-be cserélgetnek embereket. Ez megy már 5 éve... :/

A mercinek is kellett 3-4 év mire megtáltosodtak, kezdetben még ők is igen gyengék voltak.

Utoljára módosítva: 2016. május 11. 11:06

Hombre B
#5 Hombre B 2016. május 11. 10:24  
csiga00:
Nem állítom, hogy így van, de nem tudhatjuk, befele mit kommunikál az elnök. Lehet, hogy vele szemben elvárás, hogy azt hangoztassa a sajtóban, hogy minél hamarabb bajnokesélyesnek kell lenni és már a tegnap is késő, míg a dolgozók fele nagyobb a türelem és ezt ők is tudják. Hátha :) Tiszta hétvége nagyon kellene, de akkor is csúnyát fogunk kapni a Mercitől, sajnos. Kíváncsi vagyok, utána mit mondanak (vagy a végén még a 10. versenynél is azt mondják, hogy még van hátra 11?).

Nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. :D

#4 F1890

Akkor itt mérnöki gond lehet, mert tudomásom szerintem technológiai szinten minden a rendelkezésre áll (szimulátor, cfd, szélcsatorna).

F1890
#4 F1890 2016. május 11. 10:01  

hagyjuk a rizsat msc mar a masodik eveben avbt ment folyamatosan.igaz ott a kor legjobb emberei viltak a csapatban leszamitva neweyt korlatlan tesztallt rendelkezesre. raadasul 95ben polet sok dobogot szerzett ket kozepes pilitaval a csapt nem volt ennyire domins csapat mint 14ben mikor vettel eldontotte h odamegy. viszont azota semmut nem fejlodott a csapat ugyanott vannak mint alonsoval csak domenicalli helyett arrivabane fry helyett allison , alo helyet vettel van.

a ferrari erre a 0 tesztre sztem meg mindig alkalmatlan lassan 10 ev elteltevel is mert evadkozben kenytelenek elorebblepni. irvine azt mondta h a ferrari egyik legjobb huzasa az volt h barrit leigazoltak mert o volt az egyik legjobb teaztpilota es msc annyira univerzalis volt h minden szart kepes.volt elvezetni ezert kellett vki aki tenyleg erzi az aprobb finonhangolasokat es.o maga (irvine ) ebben szar volt.

szoval najd ha evadkozben kepesek lesznek akarcsak 1-2 tizeddel kozelebb kerulni az aktualis legjobbhoz akkor lehet beszelni vbrol. addig tok folosleges.

mondjuk en olyan szabalyt vezetnek be h egesz evre van mindenkinek 20 tesztnapja mindenki akkor tesztel mikor akar

csiga00
#3 csiga00 2016. május 11. 09:57  
Hombre B:
Remélem ezt majd Sergio-nak is elmondja és végre az elnök is megfelelően gondolkodik a dolgokról és nem azonnali VB címet emleget majd a sajtóban. Remélem hibamentes tiszta versenye lesz a Ferrari-nak, bár ha így is lesz akkor se hiszem, hogy utána még mindig azt mondják, hogy reális esélyünk van a VB címre.

Nem állítom, hogy így van, de nem tudhatjuk, befele mit kommunikál az elnök. Lehet, hogy vele szemben elvárás, hogy azt hangoztassa a sajtóban, hogy minél hamarabb bajnokesélyesnek kell lenni és már a tegnap is késő, míg a dolgozók fele nagyobb a türelem és ezt ők is tudják. Hátha :)

Tiszta hétvége nagyon kellene, de akkor is csúnyát fogunk kapni a Mercitől, sajnos. Kíváncsi vagyok, utána mit mondanak (vagy a végén még a 10. versenynél is azt mondják, hogy még van hátra 11?).

G0007
#2 G0007 2016. május 11. 09:53  

nem szabott határidőt, de más volt a helyzete is, hiszen a személyisége, a tehetsége , a munkamorálja annyira átütő volt mintha defibrillátorral kiütötték volna a ferrarit, hatással volt az egész csapatra ami újra elkezdett pulzálni és kapásból nyert 3 futamot amire csak pislogtak. utána pedig lényegében már minden évben vb lehetett volna ha jobb volt az ellenfele ha nem de vagy a saját hülyesége, vagy a technika, vagy baleset miatt lecsúszott róla míg végül csak behúzta.

Mostani vagy sajnos inkább úgy mondom, hogy MS távozása utáni Ferrariban mint csapat pedig lassan 10 éve nem érződik az hogy újra lüktetne. Én legalábbis nem érzem. Pilótacserék, vezetőségben cserék keresgélnek próbálgatnak, de valahogy áll össze nekik ez a dolog.

azt gondolom komolyabb szabálymódosítás lehet a kulcs ami partiba hozza őket a Merci ellen, de ha ott meg az aerodinamikára kerül a hangsúly akkor Newey miatt a RedBull kerülhet ismét előtérbe...

Seb persze nagy kincs nekik mert benne is megvan (még ha nem is olyan szinten) az a képesség ami az öregben volt és képes hatást gyakorolni az egész csapatra, de hát nem olyan rég volt egy csúcsformában lévő Alonsojuk is, amivel nem tudtak élni, pedig az a csávó minden versenyen vért izzadott értük és jobb képességű versenyzőt nem is kívánhattak volna. Egy csúcsformában lévő Sebet én nem tartom olyan jó képességűnek mint egy akkori Alonso-t , viszont Sebnek nagyobb eszköztára van ami által tudja segíteni a Ferrarit. Ha ezt sem használják ki akkor az már elég gáz és imádkozzanak, hogy FIA úgy módosítja majd a szamályokat ami "véletlen" kedvez nekik.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. május 11. 09:44  

Remélem ezt majd Sergio-nak is elmondja és végre az elnök is megfelelően gondolkodik a dolgokról és nem azonnali VB címet emleget majd a sajtóban.

Remélem hibamentes tiszta versenye lesz a Ferrari-nak, bár ha így is lesz akkor se hiszem, hogy utána még mindig azt mondják, hogy reális esélyünk van a VB címre.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba