Vettel: Tíz másodpercet spórolhattunk volna a dobogós csatához

írta: M4Sport
2016. október 24. 00:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel úgy érzi, a virtuális biztonsági autós fázis jobb időzítésével akár még a dobogóért is harcba szállhatott volna Daniel Ricciardóval.

A négyszeres világbajnok az élmezőnyből a legtovább, egészen a 14. körének végéig húzta a szuperlágy gumikon. Miközben a szintén ezen a keveréken rajtoló Daniel Ricciardo már a 8. kör végén a boxba hajtott, Sebastian Vettel próbálta elnyújtani első etapját, mert csakis így gyakorolhatott nyomást az előtte haladókra. Azt remélte, hogy ebből a hajrában profitál majd.

Második kiállását aztán Max Verstappen kivédekezése miatt a tervezettnél előrébb hozták. Akkor még nem tudták, hogy olyan autó ellen védekeznek, amely a következő körben lelassul, majd nem sokkal később le is áll…

„A stratégia terén megpróbálkoztunk valami mással, ami végül nem úgy jött ki, mivel Maxnak gondjai voltak. Ezt követően a taktikánk már nem úgy működött, ahogyan a végén kellett volna. De azt senki sem tudhatja előre, hogy valaki állva marad az egyik körben. Két kör, és tíz másodpercet lehetett volna spórolni a virtuális biztonsági autóval, amivel pedig Daniel ellen mehettünk volna a dobogóért” – kesergett az RTL-nek Vettel, utalva arra, hogy szerencsésebb ellenfelei ügyesen spóroltak időt a figyelmeztető jelzés ideje alatt megejtett kerékcseréjükkel.

Räikkönen kiállása előtt Vettel frissebb abroncsain felzárkózott csapattársára, ám megelőzni nem tudta. Csapatutasítás sem érkezett. A kérdésre, hiba volt-e hagyni, hogy Räikkönen feltartsa őt, elmondta: „Nem. Ő mindenképp küszködött a gumijával, vissza is esett az élmezőnyhöz képest. Az a csoport elég korán kiállt, mi ezért úgy döntöttünk, hogy inkább hosszabb ideig kint maradunk. Frissebb gumink volt aztán, nyolc tizeddel voltam gyorsabb körönként, és amikor kiállt, nagyon közel voltunk. Szóval meg is tudtam volna előzni.”

Vettelt a rajt utáni első kanyaros agresszivitása miatt az első körben kieső Nico Hülkenberg bírálta. Honfitársa azután ütközött Valtteri Bottasnak, hogy autóját meglökte a Ferrari. Vettel a kanyar közepén egyszerűen rázárta az ajtót a Force Indiára. „Nem vettem észre” – mondta Vettel. „Előre figyeltem, a fékre léptem, mellettem pedig senki sem volt. Aztán éreztem az ütést. Szerencsére az autóm nem sérült meg, így folytatni tudtam a versenyt.”

A Ferrari versenyzője a dobogóról ezúttal is lemaradt. Az vigasztalta, hogy legalább versenyképesebbek voltak, mint szombaton. „Az autóm viselkedésével nagyon elégedett voltam – főleg a tegnaphoz viszonyítva volt sokkal jobb, amikor egy másodperc volt a hátrányunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de mégis egész jól tartottuk a lépést mindkét autónkkal. A hétvégén tanultunk is pár dolgot, ami pozitívum. A verseny nagy részében azonos köröket tudtunk autózni a Red Bull-lal, pár körben még gyorsabbak is voltunk náluk. Csak azt sajnálom, hogy nem tudtunk mindkét autóval célba érni” – fogalmazott.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kimi-sebfan
#4 kimi-sebfan 2016. október 24. 14:18  
sába:
Mondjuk azt nem nagyon értettem, hogy ha Kimi érzi jobban az Allison által épített, elvileg gumikímélő autót, akkor vajon miért folyton Vettelt szopatják ezzel a tovább kinn tartással.

Én mostanában azt vettem észre,hogy Kimi egy körön jobb,míg Vettel jobban spórol a gumikkal.Pedig ez pont fordítva volt eddig!Érthetetlen!
Ez a kocsi úgy szar,ahogy van és egyiknek se jó!

f1m12
#3 f1m12 2016. október 24. 13:15  
guide:
Már a 4. hely is csak akkor van meg,ha Verstappen és Kimi kiesik.Kiábrándító.

Vettel Kimi előtt végzett volna

sába
#2 sába 2016. október 24. 11:05  

Mondjuk azt nem nagyon értettem, hogy ha Kimi érzi jobban az Allison által épített, elvileg gumikímélő autót, akkor vajon miért folyton Vettelt szopatják ezzel a tovább kinn tartással.

guide
#1 guide 2016. október 24. 01:08  

Már a 4. hely is csak akkor van meg,ha Verstappen és Kimi kiesik.Kiábrándító.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”