Vettel: Többet kellett volna kockáztatni!

írta: M4Sport
2016. július 02. 15:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel úgy érzi, nagyobb kockázatot kellett volna vállalnia az időmérő hajrájában. Büntetése érzékenyen érinti, de hiszi, még innen is nyerhet a jó formában lévő Ferrarival.

Hiába a jó forma, az eső által kínált esély, a Ferrarinak így sem jött össze a bravúr. Sőt. Sebastian Vettel a 4., Kimi Räikkönen a 6. helyen zárta a spielbergi kvalifikációt – a németet Nico Hülkenberg, a finnt Jenson Button is maga mögé utasította. Vettel ráadásul szombat reggel végrehajtott váltócseréje miatt 5 rajthelyes büntetést is kap, így várhatóan az 5. rajtsorból indulhat.

„Az autót nagyon jónak éreztem, tehát voltak pozitívumok. A vége kissé hazárdjáték volt. Minél később mentél ki, annál jobb kört futhattál. Talán többet is kockáztathattunk volna, talán többet kellett volna kockáztatnunk, de ez van” – nyilatkozta Vettel a Sky Sportsnak. „Nem gondolnám, hogy a köridő az autó teljesítményétől függött volna. Elsősorban az számított, mikor futod a köröd, másodszor pedig az, mennyi kockázatot vállalsz.”

„Én az előző körben éreztem, hogy az első, második és ötödik kanyar elég nedves, aztán másodszor megérkezve már azt tapasztaltam, hogy minden teljesen száraz volt. Erről beszélek, amikor azt mondom, talán többet kockáztathattam volna. De közben az is igaz, hogy többiek jobb munkát végeztek, amit el kell ismerni.”

A kérdésre, a Ferrari figyelmeztette-e őt arra, hogy azok a szakaszok már felszáradtak, Vettel elmondta: „Az előtte futott körömben még nedves volt, aztán amikor a következő körben odaértem, már teljesen száraz volt Meglepően gyorsan fölszáradt, hamarabb, mint gondoltam. Ilyenkor az érzésedre kell hagyatkoznod, nem számíthatsz arra, hogy sokkal szárazabb lesz. Utólag azt mondom, több kockázatot vállalhattam volna, fékezhettem volna később is.”

Vettel a szombat délután történtek és a büntetés ellenére sem mond le esélyeikről. Némi segítséget jelenthet számára, hogy a Mercedesszel szemben ő a szuperlágy gumin rajtol el, mivel a Q2-ben taktikáztak, s ezzel a keverékkel érte el a legjobb idejét.

„Természetesen nyerhettünk volna (az időmérőn). Minden lehetséges. Nagyon jó a tempónk. Persze kár, hogy nem normális időmérőt futottunk, de nagyon jó autónk van. Érdekes lett volna látni, mire vagyunk képesek a Mercik ellen ugyanabban az időben ugyanolyan gumikon. Erre nem került sor. Most eltérő gumival vágunk majd neki ugyanannak a versenynek, és meglátjuk, mi lesz. Az autónk nagyon jó, hosszú futam lesz, de már nagyon várom” – nyilatkozta a négyszeres bajnok.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#2 guide 2016. július 02. 16:48  
kimi-sebfan:
Csak van egy bibi!A rajtnál lehet kocc is,illetve van még előtte(a Merciken kívül)6db autó!

Először túl kell élni a rajtot sérülés nélkül,azután majd lesz valami.Bár a dobogó csak nagy kavarodás esetén jöhetne össze.
Ricsit jó lenne valahogy megelőzni,ha ez sikerülne,akkor elégedett lennék.

Utoljára módosítva: 2016. július 02. 16:53

kimi-sebfan
#1 kimi-sebfan 2016. július 02. 16:25  

Csak van egy bibi!A rajtnál lehet kocc is,illetve van még előtte(a Merciken kívül)6db autó!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt