Vettel újra a pályán

írta: M4Sport
2016. február 11. 20:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel újra száguldott. A Ferrari versenyzője egy olaszországi pályán több mint száz kört teljesített gokartjával.

Bár a nyilvánosság szeme elől hosszú időre eltűnnek, így sem telnek tétlenül a Forma–1-es versenyzők két idény közti hónapjai. Sebastian Vettel szabadsága például csak újév napjáig tartott. A német januárban előbb egy korábbi Ferrarival tesztelt a csapat fioranói versenypályáján, adatot gyűjtve a szimulátor pontosságának felméréséhez. Aztán következett a Pirelli esőgumitesztje Spanyolországban – az utóbbi hetek pedig gyárlátogatásokkal és szimulátorozással teltek számára.

Szerdán azonban engedélyt kapott a Scuderiától arra, hogy amolyan kikapcsolódó edzésként a lonatói gokartpályán körözgessen egy 125 lóerős Tony Kart-géppel. A 28 éves német öcsével, a versenyzés világával szintén ismerkedő 16 esztendős Fabiannal, valamint a veterán Jarno Trullival osztozott a pályán. „Mindig hasznos pár kört teljesíteni – különösen az év ezen szakában” – nyilatkozta Vettel, akitől a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elvárja, hogy már Melbourne-ben esélyes legyen a futamgyőzelemre.

Autójáról közben egyre-másra szivárognak ki újabb és újabb információk, pletykák – az új motorról, az aerodinamikai változásokról, a csapat bizakodásáról egyaránt. Olasz források szerint a szimulációs mérések azt mutatják, akár egy-másfél másodpercet is javulhatnak 2015-höz képest. Franco Nugnes, a Motorsport munkatársa hangsúlyozta, abszolút teljesítményjavulásról van szó, ami annyit jelent, hogy miután a megbízhatóságra is figyelni kell, a tényleges időnyereség ennél kisebbre várható.

Becslések szerint a Mercedes előnye a múlt évben körönként 0,8 másodperc körül mozgott, s tekintve, hogy várhatóan ők is fejlődnek 2016-ra, a Scuderiának lesz is mit ledolgoznia. Franz Tost, a Ferrari múlt évi erőforrását használó Toro Rosso csapatfőnöke már csak emiatt sem vár csodát a maranellóiaktól. „A Mercedesnek óriási előnye van, idén is mindenkit megelőznek majd” – jósolta.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#5 SANI{Ó 2016. február 12. 07:21  

elvárja, hogy esélyes legyen....

lehet mi meg elvárjuk, hogy versenyképes autó legyen?

Enveblo
#4 Enveblo 2016. február 11. 21:28  

alcímhez: azért a rengeteg jó az új kocsiról dolgot nem érzem még annyira, nem nagyon van semmi kézzelfogható jó hír a kocsiról szerintem

qwerm
#3 qwerm 2016. február 11. 21:17  

nem vetteltől kell elvárni a győzelmet. hanem a konstrukciótól.

F1890
#2 F1890 2016. február 11. 20:58  
albutr:
valaki megtudná mondani hogy Fabian és Trulli miért voltak ott?

gokartozni

albutr
#1 albutr 2016. február 11. 20:45  

valaki megtudná mondani hogy Fabian és Trulli miért voltak ott?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ