Vettel üzent az olasz sajtónak: Közelebb voltunk, mint valaha!

írta: M4Sport
2016. június 13. 14:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel figyelmeztette a Ferrarira nagy nyomást gyakorló olasz sajtót: Kanadában csapatuk közelebb került a Mercedeshez, mint eddig bármikor!

A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene kimondott támadásként élte meg, hogy a brit Sky Sports a futamot követően utalást tett arra, csapatuk idén nem egyszer megkérdőjelezhető stratégiai húzásokkal állt elő. Kanadában Sebastian Vettel vezető helyről történő korai kihívása miatt kerültek a kritikák kereszttüzébe. Bár azt maga az olasz is elismerte, hogy nem hoztak jó döntést, azt túlzónak érezte, hogy emiatt támadják embereit.

Sebastian Vettel is jelezte: „Bármit is csinálunk, én kiállok mellette, mert fantasztikus embereink vannak.”

A futamot követő sajtótájékoztatón a Gazzetta dello Sport egyik újságírójának kérdésére válaszolva pedig arra is fölhívta a figyelmet, csapatát montreali teljesítményük után nem támadni, inkább dicsérni kellene. „Remélem, pontosan írják majd le a holnapi újságokban: közelebb voltunk, mint valaha. Eléggé szürreális ez néha. Olasz csapat vagyunk, a Ferrarit nagy szenvedély övezi, és Olaszországban komoly értéket is képvisel a márka, mégis sokszor úgy érezzük, épp az olasz média a mi legnagyobb ellenfelünk. Talán írhatnátok valami kedveset, ami jó üzenet lenne a maranellóiak felé is, akik éjt nappallá téve dolgoznak azért, hogy a Ferrari erős legyen.”

„Ez az autó nagy előrelépés, és az idénykezdésünk csak azért alakult felemásan, mert sosem voltunk igazán olyan pozícióban, hogy megmutassuk, mit is tud az autó valójában. Különösen a szombatok nem voltak valami jók. Szerintem ez a hétvége volt a normalitás. Remek szombatunk volt. Talán nem annyira, mint Lewisé, de a többiekéhez képest az volt. És nagyszerű érzés, hogy az autót egész hétvégén jónak éreztem. Még egyszer mondom: több türelmet kérünk! A csapatunk jó úton jár, mindenben javulunk, és szerintem gyorsabban meglátjuk ennek az eredményét, mint az F1 történetében bármikor. Jó úton járunk, ami jó a csapatnak, és nagyon élvezem ezt.”

Arrivabene is hasonlóan értékelt. „Sebastian sokáig vezetett, és ezzel megmutattuk, hogy megvan a tempónk, amiről az utóbbi versenyeken beszéltünk. Tudjuk, hogy még mindig a Mercedes a legjobb, és azon vagyunk, hogy csökkentsük a hátrányt. Én annak örülök most a legjobban, hogy a motorunk fejlesztése remekül sikerült. Az autó alapjaiban rendben van, és ez bizakodóvá tesz minket a következő versenyekre. Megmutattuk, a Ferrariban ott az erő!”

És mindezt nemcsak az olaszok mondják önmagukról. „Ezek a srácok igazán gyorsak voltak az egyenesekben” – állapította meg Lewis Hamilton is. „Nem igazán tudtam olyan közel kerülni hozzá, hogy megállapítsam, mit is tudnak pontosan, de szerintem nagyon közel vannak. Már nagyon vártam a kerék a kerék elleni csatát, de aztán kiálltak kereket cserélni. De még így is remek csata volt ez.”

S hogy mindezek után hogyan reagált az olasz sajtó a Ferrari versenyére? Nos, a Gazzetta dello Sport tartotta magát Vettel kéréséhez, és kiemelte: „A siker ismét távoli volt, de a montreali versenyen láthattuk idén a legjobb teljesítményt a Ferraritól. Az előrelépésük megkérdőjelezhetetlen, a fordulathoz szükséges összetevők adottak. Az áhított győzelem már többé nem álom.”

A Corriere dello Sport és a Corriere della Sera eközben Vettel rajtját és futamon nyújtott „rendkívüli” teljesítményét dicsérte, utóbbi lap azonban kiemelte, a Mercedes jobban bánik a gumikkal, mint a Ferrari.

A Tuttosport már „fájó második helyről” ír, s kiemeli, Vettel súlyos árat fizetett a Ferrari stratégiájáért – ugyanakkor megemlíti, hogy csökkent a különbség a Mercedesszel szemben. „Vettel csúcsformában, a Ferrari még a saját erejétől is meglepődött” – írták.

A Republica volt a legkritikusabb: „A Ferrari elpazarolta Vettel mestermunkáját. Micsoda csalódás” – írták, rémálomnak nevezve, hogy a Ferrari tizenkét éve képtelen nyerni Kanadában.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

opamisi
#2 opamisi 2016. június 14. 12:27  
sába:
Respect Vettelnek a kiállásért. A médiának "beszólni" mindig veszélyes dolog, de fel merte vállalni. Arrivabenének is biztosan sokat jelent, hogy kiállt mellette a nyilvánosság előtt. Tényleg a nagy előd nyomdokaiban. remélem a bajnoki címek is jönnek majd. Épp elgondolkodtam, hogy mi itt esszük a kefét az elszalasztott lehetőség miatt, holott Vettel szemmel láthatóan nem volt ideges, sőt. Úgy tűnik, hogy vérszemet kapott, mert tényleg jól muzsikált az autó. Jó lenne már látni, hogy melegebb körülmények között hogyan alakulnak az erőviszonok.

Pontosan ahogy írod, veszélyes. A média minden egyes gyengébb futam után ízekre fogja ezért szedni őket.

sába
#1 sába 2016. június 13. 16:15  

Respect Vettelnek a kiállásért. A médiának "beszólni" mindig veszélyes dolog, de fel merte vállalni. Arrivabenének is biztosan sokat jelent, hogy kiállt mellette a nyilvánosság előtt. Tényleg a nagy előd nyomdokaiban. remélem a bajnoki címek is jönnek majd. Épp elgondolkodtam, hogy mi itt esszük a kefét az elszalasztott lehetőség miatt, holott Vettel szemmel láthatóan nem volt ideges, sőt. Úgy tűnik, hogy vérszemet kapott, mert tényleg jól muzsikált az autó. Jó lenne már látni, hogy melegebb körülmények között hogyan alakulnak az erőviszonok.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához