Vettel üzentet küldött Verstappennek Brazília után

írta: M4Sport
2016. november 24. 10:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Beszélt Sebastian Vettellel Max Verstappen kettejük interlagosi csatája után, ám elmondása szerint semmiféle feszültség nincs közöttük.

Bár túlzás lenne azt állítani, hogy Sebastian Vettel feldúlt volt a brazil versenyt követően amiatt, hogy Max Verstappen a hajrában a pálya bukóterébe kényszerítette őt, a német közvetlenül az eset után, majd a sajtónak nyilatkozva is megjegyezte, nem volt elégedett ellenfele manőverével. Azt is jelezte, hogy valójában nem volt jelentősége az esetnek, ám kritikusai így is a fejéhez vágták: ismét csak panaszkodni tud az ifjú hollandra.

Verstappen szerdán Abu-Dzabiban elárulta, szó sincs feszültségről kettejük között. Elmondása szerint kollégájával Brazília után is mindent megbeszéltek. „Küldött nekem egy üzenetet a verseny után. De ez főként az esőgumikról szólt. Szerintem hamar belátta, hogy amúgy sem tudott volna tovább feltartani. Ha tovább harcoltunk volna, talán panaszkodhatott volna, de nagyon is fair megmozdulás volt” – fogalmazott az egyszeres futamgyőztes.

„A négyes kanyarban ugyanezt megpróbálta velem, de én hamar rájöttem, hogy mire készül, ezért inkább visszavettem, és mögötte maradtam. Aztán én is ugyanazt csináltam vele, és megelőztem. Egymás mellett voltunk, ő pedig kifelé tartott. Egy bizonyos ponton túl már nem tehettem semmit, mert belül nagyon csúszós volt a pálya. És valójában nem is értünk össze.”

Verstappen nem érzi úgy, hogy bármin is változtatnia kéne. „Én mindig is úgy gondoltam, hogy a vezetésem rendben van. Mindig csak magamra figyelek, próbálom a legjobb eredményt elérni, és nem foglalkozom mások véleményével.”

Azt is jelezte, Vettellel sincs problémája. „A kapcsolatunk jó. Telefonon beszélgettünk, és sok mindent tisztáztunk. Részemről semmiféle probléma nincs. Versenyzők vagyunk, mindent megbeszéltünk és tisztáztunk.”

A második félévben nyújtott erős teljesítményének (no meg Vettel és a Ferrari visszaesésének) köszönhetően Verstappen a bajnokságban is versenyfutásban van Vettellel a 4. helyért. Mindössze 5 pont választja el őket egymástól. A holland örülne, ha le tudná győzni ellenfelét. „Jó lenne előtte végezni, de az első négy versenyt nem a Red Bull színeiben teljesítettem, és ezzel máris sok pontot vesztettem. Már annak is örülhetek, hogy ennyire szoros. Ha negyedik leszek a bajnokságban, az csak a ráadás lesz. De az ötödik hely is rendben lesz, mert igazán nincs nagy különbség a kettő között. Az első hely számít, a második hely nem érdekel.”

Visszatérve a Vettellel való üzenetváltásra, Verstappent arról is megkérdezték, mit gondol a Pirelli sokat bírált esős gumijairól. „Lehet min javítani, de én nem igazán tudom megítélni ezt, mivel sosem vezettem másfajta gumikon az F1-ben. A víztócsákkal nehéz dolgunk volt, az biztos, de abban is biztos vagyok, hogy a Pirelli mindent megtesz a jobb gumikért. Beszélnünk kell velük, és össze kell dolgoznunk, hogy jobbak legyenek az abroncsok” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”