Vettelnek nem tetszett, hogy volt főnöke róla pletykált

írta: M4Sport
2016. július 22. 12:04
FOTÓ: ©xpbimages.com

Furcsállja és nem is érti Sebastian Vettel volt főnöke közelmúltban tett kijelentését. Christian Horner azt nyilatkozta, a német 2018-ban akár a Mercedes versenyzője is lehet…

Sebastian Vettel érezhetően egyre idegesebb a Ferrari gyengélkedése miatt, és ha a csapat 2017-ben is így folytatja, a négyszeres világbajnok szerződése lejártával csapatot válthat. Ez Christian Horner elmélete, aki a Sport Bildnek úgy fogalmazott, el tudja képzelni, hogy korábbi versenyzője 2018-ban a Mercedesnél kössön ki.

Ismerve Vettelt, a Red Bull csapatfőnökének szavait nehéz volt komolyan venni – e nyilatkozat arra ugyanakkor elegendő volt, hogy a németet is fejvakarásra késztesse. Vettel csütörtökön elárulta, nem nagyon tud mit kezdeni Horner nyilatkozatával. „Jó, hogy mindenről tud, még úgy is, hogy nem is beszélt velem. Semmi nincs ebben a történetben” – cáfolta a „pletykát”. „Eddig ő megbízható embernek számított. Nem tudom, mi járt a fejében, és azt sem, ki mondta neki ezt. Okkal jöttem a Ferrarihoz. Hiszek a csapatban, és abban is, hogy valami szépet építhetünk fel együtt.”

Christian Horner a pénteki első szabadedzés után kiemelte, csupán felnagyították egy mondatát. „Csak interjút adtam egy német újságírónak, és bedobtam ezt a lehetőséget. Erre ő hirtelen írt belőle egy szenzációhajhász sztorit” – védekezett a brit. „Őrület! Ez olyan, mintha azt mondanám, Martin Brundle idén annyira jól vezetett Le Mans-ban, hogy már az F1-es visszatérésen gondolkodik.”

És ezzel elérkeztünk egy Vettelt bosszantó másik problémához, a média felkapott, de nem mindig megalapozott történeteihez, pletykáihoz, melynek mostanság a Ferrari is kárát látja. „Megszokhattuk, hogy ha valaki mond valamit, megpróbálják felfújni azt” – mutatott rá. Majd a Ferrari válsághelyzetéről szóló cikkekre is reagált. „Az olaszok sem különbek, mint a németek: mind azt nézik, miről lehetne rosszat mondani.”

„Nincs konkrét tervünk. Az autónk fejlődik, de vannak dolgok, amiket nem lehet egy hét alatt megvalósítani. Időre van szükségünk. Ha józanul szemléljük a helyzetet, elmondhatjuk, hogy nem elég nagy az előrelépésünk. De dolgozunk rajta. A semmiből hirtelen kétségbeesni hiba lenne részünkről.”

Csütörtökön egyébként Lewis Hamiltont is megkérdezték arról, mit szólna hozzá, ha Vettel lenne a csapattársa. „Ugyanolyan lenne, mint most Nicóval. Vagy mint Fernando Alonsóval volt, akivel szintén egyforma autónk volt. Ha egyszer csapattársak lennénk, az igazán klassz lenne” – mondta.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#6 f1m12 2016. július 22. 15:16  
Thibczy:
Mi lesz, ha addigra már Verstappen kell nekik?

mi lesz, ha még akkor is ilyen szarok lesznek?????

Thibczy
#5 Thibczy 2016. július 22. 15:09  
Hombre B:
Twitter forras szerint 2020 vegeig maradhat Vettel.

Mi lesz, ha addigra már Verstappen kell nekik?

f1m12
#4 f1m12 2016. július 22. 15:06  

„Eddig ő megbízható embernek számított.

na igen. senkiben nem lehet megbízni. ezekben a körökben, ahol meg se tudja számolni pl egy csapatfőnök, hány interjút ad, és ez megy évek óta, méghogy nem számít arra, ha mond valami kétértelműt, akkor sztorit gyártanak belőle???!!!! komolyan most hallott ilyen lehetőségről először? valószínüleg valóban ismeri Vettelt, és tényleg ideges mostanában. kipofázni viszont arra hivatkozva, h ő igazán ismeri nem kéne. van neki is 2 pilótája, akik idegesítik eléggé egymást, foglalkozzon velük

renault4
#3 renault4 2016. július 22. 14:22  
Hombre B:
Twitter forras szerint 2020 vegeig maradhat Vettel.

Gondolom a szerződésben csomó kisbetűs résszel megtűzdelve.

Hombre B
#2 Hombre B 2016. július 22. 12:44  

Twitter forras szerint 2020 vegeig maradhat Vettel.

guide
#1 guide 2016. július 22. 12:35  

Mekkora egy szarkeverő ez a Horner! A többi csapatfőnök a sáros nyomába nem érhet.Még hogy csak bedobta ezt a témát!:PFORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak