Vettelnek túl nagy falat Schumacher maranellói szerepe?

írta: M4Sport
2016. szeptember 10. 17:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem biztos abban Niki Lauda, hogy Sebastian Vettel képes lesz megfelelni annak a szerepnek, amelyet a Ferrarinál be kell töltenie. A németnél és a Scuderiánál is lát problémákat, saját maranellói tapasztalatából pedig azt is tudja, mi lenne a teendő.

Noha a tifosi valósággal megőrült annak láttán, hogy egy Ferrari-versenyző is dobogóra léphetett, az, hogy Sebastian Vettel harmadik helye ekkora örömet okozott számukra, már önmagában is sokat elmond a szebb napokat is megélt Scuderia helyzetéről. Nem úgy alakult ez az évük, ahogyan azt a vártnál jobb 2015 után remélték, a tavalyi megújulás jelentette lendület pedig úgy tűnik, fogytán.

Niki Lauda az 1970-es években maga is része volt Maranello hétköznapjainak, s két bajnoki címe mellett az árnyékos oldalt is megismerhette. Távozására például belső feszültségek miatt került sor 1977-es második bajnoki sikere után. Bár ma már a Mercedes tanácsadója és résztulajdonosa, saját bevallása szerint még így is szívén viseli kicsit a Scuderia sorsát. „Tényszerűen és objektíven nézem a helyzetüket, de kicsit azért érzelmesen is, hiszen a karrierem nagy részét ott töltöttem, nagy sikereket elérve, nagy csatákat, vereségeket és megindító pillanatokat átélve. A csapat a történelme miatt fontos a Forma–1 számára, de jelenleg nem megy nekik valami jól. Természetesen ez engem is bosszant” – nyilatkozta a Welt am Sonntagnak Monzában adott interjúban.

Niki LaudaMár Ferrarinál is elismerik, hogy a viszonylag jó évkezdésük után nem voltak képesek fejlődni, ezért szakadtak le még jobban a Mercedestől, s ezért érte őket utol a Red Bull. Lauda lát hasonlóságot a mostani és az ő 70-es évekbeli helyzete között. „Számomra úgy tűnik, a Ferrari régi, jól ismert alapproblémái ma is léteznek. A Ferrarinál vannak bizonyos folyamatok és reakciók, melyek lejátszódnak az ott dolgozók fejében. Ez lehet pozitív és negatív is. A Ferrarinál az emberek emberien, spontánul, érzelmesen reagálnak a problémákra. Ha jól megy nekik, akkor nyugodtak, később hanyagok lesznek. Ez nem tesz jót, ha folyamatos sikert akarsz. Ha pedig nem megy jól nekik, kegyetlen nyomás nehezedik rájuk – kívülről és belülről is. Ezzel zavar támad, majd gyors elhatározások jönnek.”

„Megpróbálják a lehető leggyorsabban megoldani a problémákat, de a nagy tempó miatt könnyen hibáznak. Átgondoltság és lépésről lépésre haladás helyett ők inkább kapkodva mennek előre, és folyton korrigálni kénytelenek emiatt. Ez sok embert elbizonytalanít, a csapaton belül a nyugtalanság és a tanácstalanság lesz jellemző. Ez hullámzó teljesítményhez vezet, majd a vele járó pánikhoz. Itt még nem tart a Ferrari jelenleg, de az nyilvánvaló, hogy nem az történik, amit Sergio Marchionne elnök akar.”

Lauda azt nem tudja, miként alakul a vörösök jövője, de arról van elképzelése, mit kellene csinálniuk. „Kevesebb nyomás kellene, bizalomnak és nyugalomnak kell kialakulnia, mert a csapat háttere rendben van. Nem szabad kapkodniuk a tervekkel, türelemre van szükség, még akkor is, ha a szurkolóik miatt ez nehéz is. Ha a Ferrarinál mindenki a tehetségét adja hozzá a nagy egészhez, nem a kapkodást és az érzelmességet, akkor megmutathatják, mire képesek. Márpedig sokra, ezt a múltban már bizonyították.”

Sebastian Vettel

Schumacher szerepe túl nagy lesz Vettelnek?

Bár Sebastian Vettelre 2015-ben amolyan vezérként, megmentőként tekintettek, Lauda nem biztos benne, hogy a német képes megfelelni annak a feladatnak, amit Michael Schumacher sikerrel elvégzett Maranellóban. „Sebastian a Ferrari nagy reménységeként érkezett, olyan gyógyítóként, mint Michael Schumacher. Eleinte ez jól is működött, de jelenleg nehéznek érzem Sebastian számára ezt a szerepet. Nem tudom a pontos okát, de látható, hogy Kimi Räikkönen az elmúlt versenyeken gyorsabb volt nála. Számomra ez azt jelenti, hogy Sebastian gyengélkedik. És így biztosan nem lesz alkalmas arra a szerepre, amit ő maga és a Ferrari is várt. Változtatnia kellene, mert a Ferrarinak szüksége van Vettelre – mint reményre és sikerkovácsra.”

„Tudom, hogy nehéz átvenni egy olyan domináns szerepet, amiben Michael volt. Még úgy is, hogy a Ferrari azóta változott. Ez mit sem változtat azon, amit az olaszok és a Ferrari Sebastiantól elvárnak. Nem akarok túl merésznek hangzani, mert ez nagyon emlékeztet az én ferraris helyzetemre. Nagyon nagy a nyomás ott, nagyok az elvárások, és egész Olaszországban nagy figyelem és lelkesedés övezi a Ferrarit. Ferrari-versenyzőként ezt kezelni kell. Ha nem sikerül, akkor nehéz dolgod van. Sebastian most ebben a helyzetben van.”

Kikeveredni ebből szerinte csak egy módon lehetséges. „Meg kell őriznie a hidegvérét. A legfontosabb a folyamatos eredmények, a példakép szerep, a nyugalom és a hit a Ferrari képességeiben.”

Michael SchumacherLauda végül elmondta, nem látja akadályát annak, hogy a Ferrari ütőképes csomaggal rukkoljon elő 2017-ben – a közelmúltban történt változások ellenére sem. „Marchionne tudja, mit csinál. Személyesen foglalkozik a Ferrarival. Ha a Forma–1-ben türelmes vagy és tényekre alapozott stratégiád van, gyorsan változtathatsz a helyzeteden. Biztosra veszem, hogy ha Monzában sikeresek lesznek, akkor újra csökken rajtuk a nyomás” – vélekedett az osztrák.

Nos, azóta láttuk a monzai eredményt, a csapat előrelépésről, az átszervezések sikeréről beszél – ez azonban akár csak átmeneti nyugalom is lehet körülöttük. Az igazi fokmérőt a következő hétvégék jelentik majd, melyeken az előzőtől merőben eltérő pályán, egy újra legjobb formáját mutató, s talán új motort is kapó Red Bull ellen kell bizonyítaniuk.

Miközben az előzetesen várt Mercedes elleni szoros csatára még csak sor sem került…

Oszd meg!

508 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#508 albutr 2016. szeptember 14. 20:08  

ha Schumacher nem lett volna.Hill 3* vb lenne,Hakkinen 1998,1999,2000 talán még 2001 vb lett volna ésnem távozik 2001-ben a f1-ből,Alonso már a 2003-as spanyol nagydíjon aratta volna az első győzelmét,Coulthard talán 2001-ben vb lett volna,Barrichello 2002-ben és 2004-ben vb lett volna,Fisichella 1997 belga nagydíjon aratta volna első futamgyőzelmét,Ralf 6-nál több győzelme lenne,Trulli 2000 brazil futam 3 lett volna,2001 spanyol és Indianapolis szintén 3 lett volna, 2002 Monza 3 Monaco 3 2006 Indianapolis 3,Button már 2002 maláj futamon 3 lett volna, és 2004-ben már futamgyőztesn is lett volna Montoya 2001 spanyol nagydíjon aratta volna első győzelmét,Raikkönen 2002 francia nagydíjon aratta volna első győzelmét,2003 talán vb lett volna ez minden Hakkinen múlott volna.

albutr
#507 albutr 2016. szeptember 14. 17:40  

Zanardi Rioba aranyérmes lett,szép volt.

albutr
#506 albutr 2016. szeptember 14. 16:00  
Nigel:
Arról a két versenyről írtam, amelyről eltiltották MS-t : Monza & Estoril. Bocsánat, nem 3., hanem egy 5. helyet szerzett a két benettonos összesen.

na ezt jól elnéztem.

BP05
#505 BP05 2016. szeptember 14. 13:00  

rizsa

F1890
#504 F1890 2016. szeptember 14. 12:33  

úgy látom nem érzed a különbséget aközött h vki sohasem képes sem kvalin sem futamon leverni a másikat mint aközött h néha elkapja... ettől még kimi és massa is szar volt. csak amit a benettonban műveltek a többiek úgyh nyerő kocsi volt, na az igen ciki volt

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 12:34

BP05
#503 BP05 2016. szeptember 14. 12:00  

És ettől már nem is voltak szarok, jól van ügyes vagy :DDDDDDDDDDDDDDD

F1890
#502 F1890 2016. szeptember 14. 11:40  

0-ra egyik sem kapott ki kvalin...

BP05
#501 BP05 2016. szeptember 14. 11:11  
F1890:
nem azért de aki manapság ilyen fos teljesítményt nyújtana, azt úgy basznák ki a csapatból h megsem állna a holdig....

Akkor Kimi meg Massa már rég a holdon lenne a Ferraris kalandjuk miatt.

F1890
#500 F1890 2016. szeptember 14. 10:22  
Nigel:
Akkor azt is mondhatjuk, hogy új seprű jól söpör. Alonso távozott, Vettel jött, lendületet adott a csapatnak. Ez tartott egy éven át, idén visszazuhantak a korábbi állapotba. ’94-ben verhetetlenek voltak ? Mihez képest ? MS három csapattársa nem szerzett egyetlen futamgyőzelmet sem a világbajnok Benettonnal. Pedig Monzában és Estorilban MS nem vehetett részt az eltiltása miatt, a két versenyen mindössze egy 3. helyre futotta Verstappen és Lehto erejéből. ’95-ben kilenc futamgyőzelem, 4 pole volt a mérlege. Ezzel szemben Herbert egyszer sem volt képes a top 3-ba kvalifikálni magát, és a két futamgyőzelmét is csak annak köszönhette, hogy Silverstone-ban és Monzában Hill kiütötte az élen autózó Schumachert. De Herbert a két ajándék-győzelem ellenére is csak a két williamses, Hill és DC mögött végzett.

nem azért de aki manapság ilyen fos teljesítményt nyújtana, azt úgy basznák ki a csapatból h megsem állna a holdig....

niconauta
#499 niconauta 2016. szeptember 14. 00:18  
Nigel:
Szereti a nyilvánosságot, fel akarja hívni magára a figyelmet. Itt Bieber mellett még Neymar is bekerült a képbe : https://www.youtube.com/watch?v=HoT4rjuynJo Ha már közösségi média : Hamiltonnak 3,6 millió Facebook, 3,3 millió Twitter követője van, Alonso 1,8 millió Facebook, 2,4 millió Twitter követővel büszkélkedhet. Kiminek 333 ezer FB kedvelője van. Vettel teljesen kivonja magát, nem foglalkozik ilyesmivel.

nagy számok törvénye, matematika statiksztika, valszám ezt minding érdekelt
filmbuzi is vagyok, a másik ilyen arányszám, mutató a filmeknél az imdb number of votes
blockbuster vs múvészfilmek/vagy csak te láttad, konvergál az imdb nullához

Nigel
#498 Nigel 2016. szeptember 14. 00:10  
albutr:
Verstappennek két 3 helye van.

Arról a két versenyről írtam, amelyről eltiltották MS-t : Monza & Estoril. Bocsánat, nem 3., hanem egy 5. helyet szerzett a két benettonos összesen.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 00:13

albutr
#497 albutr 2016. szeptember 14. 00:05  
Nigel:
Akkor azt is mondhatjuk, hogy új seprű jól söpör. Alonso távozott, Vettel jött, lendületet adott a csapatnak. Ez tartott egy éven át, idén visszazuhantak a korábbi állapotba. ’94-ben verhetetlenek voltak ? Mihez képest ? MS három csapattársa nem szerzett egyetlen futamgyőzelmet sem a világbajnok Benettonnal. Pedig Monzában és Estorilban MS nem vehetett részt az eltiltása miatt, a két versenyen mindössze egy 3. helyre futotta Verstappen és Lehto erejéből. ’95-ben kilenc futamgyőzelem, 4 pole volt a mérlege. Ezzel szemben Herbert egyszer sem volt képes a top 3-ba kvalifikálni magát, és a két futamgyőzelmét is csak annak köszönhette, hogy Silverstone-ban és Monzában Hill kiütötte az élen autózó Schumachert. De Herbert a két ajándék-győzelem ellenére is csak a két williamses, Hill és DC mögött végzett.

Verstappennek két 3 helye van.

Nigel
#496 Nigel 2016. szeptember 14. 00:02  
albutr:
nem látam azokat a videókat,bár Hamiltont nem értem.

Szereti a nyilvánosságot, fel akarja hívni magára a figyelmet. Itt Bieber mellett még Neymar is bekerült a képbe : https://www.youtube.com/watch?v=HoT4rjuynJo

Ha már közösségi média : Hamiltonnak 3,6 millió Facebook, 3,3 millió Twitter követője van, Alonso 1,8 millió Facebook, 2,4 millió Twitter követővel büszkélkedhet. Kiminek 333 ezer FB kedvelője van. Vettel teljesen kivonja magát, nem foglalkozik ilyesmivel.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 00:27

albutr
#495 albutr 2016. szeptember 13. 23:52  
Nigel:
Azt nem tudom. Hamilton a legszorgalmasabb ebben a tekintetben. Bieberrel nagy spanok, nem egyszer volt közös kalandjuk. Készülnek is az újabb és újabb videók, amelyben ők ketten játsszák a főszerepet.

nem látam azokat a videókat,bár Hamiltont nem értem.

albutr
#494 albutr 2016. szeptember 13. 23:38  
Nigel:
Azt nem tudom. Hamilton a legszorgalmasabb ebben a tekintetben. Bieberrel nagy spanok, nem egyszer volt közös kalandjuk. Készülnek is az újabb és újabb videók, amelyben ők ketten játsszák a főszerepet.

viszont Alonsonál kimarad a puccos party,rengeteg dolgot osszt meg a Twitteren.

Nigel
#493 Nigel 2016. szeptember 13. 23:35  
albutr:
pedig Alonso aktív a közöségi oldalakon.


Azt nem tudom. Hamilton a legszorgalmasabb ebben a tekintetben. Bieberrel nagy spanok, nem egyszer volt közös kalandjuk. Készülnek is az újabb és újabb videók, amelyben ők ketten játsszák a főszerepet.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 23:37

Nigel
#492 Nigel 2016. szeptember 13. 23:29  

2000-ben ugyanez. Barrichello egy futamgyőzelmet szerzett azzal a Ferrarival, amellyel MS kilencet. Rubens 4. lett, mindkét williamses megelőzte.

Ja, és a kvalikon MS 15:2-re verte Rubenst.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 23:32

Nigel
#491 Nigel 2016. szeptember 13. 23:16  
F1890:
"Többé-kevésbé azok tervezték az idei autót is, akik a tavalyit, de mégis ég és föld a különbség a két évben nyújtott teljesítmény között." akkor nézz rá a 12-es és 13-as mercire, ugyanazok tervezték ég és föld a kettő. 04-es 05-ös ferrari. egyszerűen ezek bocs de akkora baromságok h értelme nincs ennek. újabb példa. 08-09 honda. 08-09 mclaren. és még sorolhatnám. mikor nyert gyengébb technikával? sztem egyszersem.94-ben futamokon félévig kb verhetetlenek voltak. utána meg szopatták őt. 95-ben sima vb. egyedül max 2000-t lehetne mondani.többiben űrhajó


Akkor azt is mondhatjuk, hogy új seprű jól söpör. Alonso távozott, Vettel jött, lendületet adott a csapatnak. Ez tartott egy éven át, idén visszazuhantak a korábbi állapotba.

’94-ben verhetetlenek voltak ? Mihez képest ? MS három csapattársa nem szerzett egyetlen futamgyőzelmet sem a világbajnok Benettonnal. Pedig Monzában és Estorilban MS nem vehetett részt az eltiltása miatt, a két versenyen mindössze egy 3. helyre futotta Verstappen és Lehto erejéből.

’95-ben kilenc futamgyőzelem, 4 pole volt a mérlege. Ezzel szemben Herbert egyszer sem volt képes a top 3-ba kvalifikálni magát, és a két futamgyőzelmét is csak annak köszönhette, hogy Silverstone-ban és Monzában Hill kiütötte az élen autózó Schumachert.

De Herbert a két ajándék-győzelem ellenére is csak a két williamses, Hill és DC mögött végzett.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 23:24

albutr
#490 albutr 2016. szeptember 13. 23:13  
Thibczy:
Trullinak inkább egy néhány futamos fellángolása volt, ahogy Webber is néha egész jól el tudta kapni a fonalat Vettel mellett, más kérdés, hogy ez néhány futamnál nála se tartott tovább. Alonso meg állandóan szívott, volt 2 hátulról felzárkózása még Sepangban és Bahreinben, illetve volt Kanadában technikai hibája, Indyben meg defektje, illetve ott volt Monacó is, ahol Ralffal nem értették meg egymást. Magny-Coursban viszont helyre állt a rend.

Kanadában mind a ketten szívtak.de az nem Jarno hibája,ő is szívott már eleget és sokszor azt a csapattárs is kihasználta,mind a ketten kedvenc de szomorú volt azt látni ahogy Briatore bánt Trullival.

Thibczy
#489 Thibczy 2016. szeptember 13. 22:55  
albutr:
azért a 2004-es év erről többről szól,Trulli tudta hogy csak akkor maradhat ha jól teljesít és hozza Alonso szintjét,az is igaz hogy Alonsonak sokszor volt gondja hibázgatott de ez miért lenne Jarno sara hiszen ő tette azt amit tennie kell,eleinte bízott a Renaultba és essze ágába sem volt a Toyotához igazolni,csak látta azt hogy hiába teljesít jól számára nincs helye a csapatba,Nürburgringen döntötte el hogy elfogadja a Toyota ajánlatát és inkább ott versenyzik + Briatore menedzserri szerződését sem fogadta el,és akkor hol volt a francia hibája,hidd el hogy ha az se lett volna + hozza az eredményeket akkor is távoznia kellett a csapattól számára már nem volt ott helye.

Trullinak inkább egy néhány futamos fellángolása volt, ahogy Webber is néha egész jól el tudta kapni a fonalat Vettel mellett, más kérdés, hogy ez néhány futamnál nála se tartott tovább. Alonso meg állandóan szívott, volt 2 hátulról felzárkózása még Sepangban és Bahreinben, illetve volt Kanadában technikai hibája, Indyben meg defektje, illetve ott volt Monacó is, ahol Ralffal nem értették meg egymást. Magny-Coursban viszont helyre állt a rend.

albutr
#488 albutr 2016. szeptember 13. 22:47  
Nigel:
Hamilton a kakukktojás hármójuk közül. Ő még nem próbált szerencsét a vörösöknél. Valószínű, hogy ő sem járna jobban, de nála fel sem merült igazán ez a lehetőség. Alonsót becsülöm abban, hogy ő bevállalta, és bár nem lett náluk világbajnok, többször is a kocsi erején felül teljesített. Vettelt sebességben a harmadik helyre tenném, de a hozzáállása a többiek fölé emeli. A Ferraritól azért elvárható lenne, hogy virítsanak valamit, ha már tavaly olyan szépen szerepeltek. Ebben Laudának lehet igaza. Többé-kevésbé azok tervezték az idei autót is, akik a tavalyit, de mégis ég és föld a különbség a két évben nyújtott teljesítmény között. MS-nek számos csapattársa volt az évek folyamán, és mindegyik ellen győzni tudott. De igazán nem is velük csatázott, hanem egy JV-vel, Häkkinennel, és nem egyszer gyengébb technikával tudott nyerni világbajnokságokat. Nagy veszteség Senna halála, a dolog tragikus voltán túl. Ugyanis egy kivételes rivalizálástól fosztott meg minket, ami még a Senna vs Prost csatánál is nagyobb izgalmakat tartogatott.

az biztos hogy gigászi csata lett volna.

albutr
#487 albutr 2016. szeptember 13. 22:43  
F1890:
erőből a mclaren kb 3 futamon volt jobb mint a ferrari. úgyh erről ennyit :D edit: megnéztem 4 futam volt sry

azt Raikkönen kis híján vb lett volna.

F1890
#486 F1890 2016. szeptember 13. 22:40  
albutr:
+2003-ban ott nem volt semmi űrhajó.

erőből a mclaren kb 3 futamon volt jobb mint a ferrari. úgyh erről ennyit :D

edit: megnéztem 4 futam volt sry

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 22:42

Thibczy
#485 Thibczy 2016. szeptember 13. 22:35  
Benhower:
Seb érdekes eset. Ő 14ben a kedv vesztés mellett a távozás miatt is teljesített gyengén hogy mehessen. Tavaly ugyanúgy verte Kimit mint előtte Alo, idén pedig láthatóan Kimi is jobban érzi a kocsit, de Sebbel is történt valami. Én attól félek mivel őjobban belelát a csapat dolgaiba most esett le neki mekkora pácban van. A szakértő gárda szétszéledöben, az új főnök kb elviselhetetlen, és amiket eddig olvastam róla keményfejű is, szal ha elhatároz valamit majdnem lehetetlen eltéríteni. Igy ilyen feltételekkel baromi nehéz csapatot építeni. Szerintem az idén történtek baromira eltörték a kedvét, de ez nagyon is látszik rajta, év elejéhez képest nagyon esett a teljesítménye.

Szerintem az van vele, hogy nagyon gyors, de csak akkor, amikor tökéletesen érzi magát az autóban. Már 2012 első felében is látható volt, hogy amikor Vettel láthatóan nem érezte jól magát az autóban, sokszor Webber volt az erősebb. Aztán amikor Newey megoldotta a problémákat, Webber nem volt sehol, Vettel pedig megnyerte a vb-t. ’14 elején szerintem ugyanez volt, egy ponton túl pedig már nem is erőltette, hogy mehessen.

Idén szerintem alapvetően nem lassú Vettel, inkább összeszedetlen. Belehibázik a mért körökbe, sokszor a döntő pillanatokban. Versenyre egy futamra emlékszek, ahol Kimihez képest is pocsék tempót ment, ez pedig Silverstone-ban volt. A többi futamon szerintem versenyen többé-kevésbé rendben volt a pályán nyújtott teljesítmény, egyszerűen ez az idei Ferrari ótvar szar. Tulajdonképpen egyedül laboratóriumi körülmények között működik ez az autó, ami pedig ritkán fordul elő. A legrosszabb számukra az eső és a felszáradó pálya. Ilyen körülmények között rögtön a McLarenek mögött találják magukat.

albutr
#484 albutr 2016. szeptember 13. 22:30  
F1890:
"Többé-kevésbé azok tervezték az idei autót is, akik a tavalyit, de mégis ég és föld a különbség a két évben nyújtott teljesítmény között." akkor nézz rá a 12-es és 13-as mercire, ugyanazok tervezték ég és föld a kettő. 04-es 05-ös ferrari. egyszerűen ezek bocs de akkora baromságok h értelme nincs ennek. újabb példa. 08-09 honda. 08-09 mclaren. és még sorolhatnám. mikor nyert gyengébb technikával? sztem egyszersem.94-ben futamokon félévig kb verhetetlenek voltak. utána meg szopatták őt. 95-ben sima vb. egyedül max 2000-t lehetne mondani.többiben űrhajó

+2003-ban ott nem volt semmi űrhajó.

F1890
#483 F1890 2016. szeptember 13. 22:28  
Nigel:
Hamilton a kakukktojás hármójuk közül. Ő még nem próbált szerencsét a vörösöknél. Valószínű, hogy ő sem járna jobban, de nála fel sem merült igazán ez a lehetőség. Alonsót becsülöm abban, hogy ő bevállalta, és bár nem lett náluk világbajnok, többször is a kocsi erején felül teljesített. Vettelt sebességben a harmadik helyre tenném, de a hozzáállása a többiek fölé emeli. A Ferraritól azért elvárható lenne, hogy virítsanak valamit, ha már tavaly olyan szépen szerepeltek. Ebben Laudának lehet igaza. Többé-kevésbé azok tervezték az idei autót is, akik a tavalyit, de mégis ég és föld a különbség a két évben nyújtott teljesítmény között. MS-nek számos csapattársa volt az évek folyamán, és mindegyik ellen győzni tudott. De igazán nem is velük csatázott, hanem egy JV-vel, Häkkinennel, és nem egyszer gyengébb technikával tudott nyerni világbajnokságokat. Nagy veszteség Senna halála, a dolog tragikus voltán túl. Ugyanis egy kivételes rivalizálástól fosztott meg minket, ami még a Senna vs Prost csatánál is nagyobb izgalmakat tartogatott.

"Többé-kevésbé azok tervezték az idei autót is, akik a tavalyit, de mégis ég és föld a különbség a két évben nyújtott teljesítmény között."
akkor nézz rá a 12-es és 13-as mercire, ugyanazok tervezték ég és föld a kettő.
04-es 05-ös ferrari. egyszerűen ezek bocs de akkora baromságok h értelme nincs ennek. újabb példa. 08-09 honda. 08-09 mclaren. és még sorolhatnám.

mikor nyert gyengébb technikával? sztem egyszersem.94-ben futamokon félévig kb verhetetlenek voltak. utána meg szopatták őt. 95-ben sima vb. egyedül max 2000-t lehetne mondani.többiben űrhajó

albutr
#482 albutr 2016. szeptember 13. 22:25  
Nigel:
Most Hamilton az ügyeletes kedvence. De nem elsősorban a vezetői kvalitásait méltatja,hanem a közösségi médiában betöltött szerepét. Mert hogy Lewis tartja a kapcsolatot a rajongóival, heti rendszerességgel posztol magáról fotókat, meg popsztárokat fuvarozgat. Bernie szerint a legmegfelelőbb ember az F1 népszerűsítésére. Fura ezt pont tőle hallani, mert ő éveken át letojta a net által nyújtott lehetőségeket, most viszont Hamilton példáját látva felbuzdult. Még az öregnek is lehet szolgálni meglepetéssel. Alonsót és Vettelt "semmibe" veszi, mert ők nem hajlandóak ugyanerre, nem vesznek részt a netes népszerűsítésben. Bernie saját magának mond ellent, de ez már nem meglepő az esetében.

pedig Alonso aktív a közöségi oldalakon.

Nigel
#481 Nigel 2016. szeptember 13. 22:22  
F1890:
ha a 3-at rangsorolni kéne akkor nálam hamilton elsőbbséget élvezne alonso előtt. vettellel meg elfogult vagyok így ezért mondom azt h ő is jobb mint alonso. de én amondó vagyok h az f1 annyira összetett, és évente annyi minden szabály módosul, kezdve a gumiktól az aerodinamikáig spórolás benzin, motor, minden h kurvaössszetett egy egy szezon is. kimi tavaly óta kurvasokat fejlődött, csak azért mert fekszik már a kocsi neki.prostról is azt mondták h ha minden klappol akkor megveri sennat, de ugye ez a 100% nagyon ritkán volt kvalin. tehát az én véleményem az h van most 3 nagy akinek megvan a maga extra skillje és innen már csak apróságok döntenek egy egy évben h melyikük lenne a jobb, kinek feküdne adott évi szabályrendszer. msc-t meg már kitárgyaltuk. sztem rózbi tleszámítva sohasem volt erős csapattársa, és igazából korszakos jó pilótát nem tudunk felsorolni mellette. míg az azelőtt generációban ott volt senna prost, msc után meg a 3 nagy. szóval nekem ez a véleményem h kicsit szerencséje is volt h oda született. erről nem tehet, se ő se más, de valójában akkor az igazi vmi ha kettő vagy több korszakos egyéniség csap össze a pályán szvsz. pl a bayern hiába nyeri szarrá magát németbe, egyszerűen engem nem hat meg a 38979238 győzelmük, spanyol bajnokságban meg ott van két gigász így sokkalta inkább érdekesebb maga a foci. mert nem csakh két csapat de két eszem is tlaálkozik évről évre egymással


Hamilton a kakukktojás hármójuk közül. Ő még nem próbált szerencsét a vörösöknél. Valószínű, hogy ő sem járna jobban, de nála fel sem merült igazán ez a lehetőség. Alonsót becsülöm abban, hogy ő bevállalta, és bár nem lett náluk világbajnok, többször is a kocsi erején felül teljesített.

Vettelt sebességben a harmadik helyre tenném, de a hozzáállása a többiek fölé emeli. A Ferraritól azért elvárható lenne, hogy virítsanak valamit, ha már tavaly olyan szépen szerepeltek. Ebben Laudának lehet igaza. Többé-kevésbé azok tervezték az idei autót is, akik a tavalyit, de mégis ég és föld a különbség a két évben nyújtott teljesítmény között.

MS-nek számos csapattársa volt az évek folyamán, és mindegyik ellen győzni tudott. De igazán nem is velük csatázott, hanem egy JV-vel, Häkkinennel, és nem egyszer gyengébb technikával tudott nyerni világbajnokságokat.

Nagy veszteség Senna halála, a dolog tragikus voltán túl. Ugyanis egy kivételes rivalizálástól fosztott meg minket, ami még a Senna vs Prost csatánál is nagyobb izgalmakat tartogatott.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 22:24

F1890
#480 F1890 2016. szeptember 13. 22:20  
Ozzman:
Mint ahogy az is szenzáció, hogy Schumacher megverte néhány futamon a 17 évvel idősebb Piquet-t, de az hogy Rosberg 3 éven keresztül verte meg a 16 évvel idősebb Schumachert az szóra sem érdemes. De ezeket már megszokhattuk.

de ha már annyira nagyra van a "szakértőkkel" akkor legalább azt elfogadhatná h az igazi szakik golden érát tartják a legerősebb évtizednek és most is hasonlóról beszélgetnek...

albutr
#479 albutr 2016. szeptember 13. 22:11  
F1890:
ha a 3-at rangsorolni kéne akkor nálam hamilton elsőbbséget élvezne alonso előtt. vettellel meg elfogult vagyok így ezért mondom azt h ő is jobb mint alonso. de én amondó vagyok h az f1 annyira összetett, és évente annyi minden szabály módosul, kezdve a gumiktól az aerodinamikáig spórolás benzin, motor, minden h kurvaössszetett egy egy szezon is. kimi tavaly óta kurvasokat fejlődött, csak azért mert fekszik már a kocsi neki.prostról is azt mondták h ha minden klappol akkor megveri sennat, de ugye ez a 100% nagyon ritkán volt kvalin. tehát az én véleményem az h van most 3 nagy akinek megvan a maga extra skillje és innen már csak apróságok döntenek egy egy évben h melyikük lenne a jobb, kinek feküdne adott évi szabályrendszer. msc-t meg már kitárgyaltuk. sztem rózbi tleszámítva sohasem volt erős csapattársa, és igazából korszakos jó pilótát nem tudunk felsorolni mellette. míg az azelőtt generációban ott volt senna prost, msc után meg a 3 nagy. szóval nekem ez a véleményem h kicsit szerencséje is volt h oda született. erről nem tehet, se ő se más, de valójában akkor az igazi vmi ha kettő vagy több korszakos egyéniség csap össze a pályán szvsz. pl a bayern hiába nyeri szarrá magát németbe, egyszerűen engem nem hat meg a 38979238 győzelmük, spanyol bajnokságban meg ott van két gigász így sokkalta inkább érdekesebb maga a foci. mert nem csakh két csapat de két eszem is tlaálkozik évről évre egymással

amíg Katalónia ki nem vállik akkor ott is az lesz mint a németeknél.

Ozzman
#478 Ozzman 2016. szeptember 13. 22:06  
F1890:
érdekes h ha msc újoncként egyből veri a kiöregedett vb-t akkora az kurvanagy szó, de mikor hamilton a kétszeres címvédő mellett megállja a helyét újonc létére, az kb szart sem ér az ő szemében :)

Mint ahogy az is szenzáció, hogy Schumacher megverte néhány futamon a 17 évvel idősebb Piquet-t, de az hogy Rosberg 3 éven keresztül verte meg a 16 évvel idősebb Schumachert az szóra sem érdemes. De ezeket már megszokhattuk.

F1890
#477 F1890 2016. szeptember 13. 21:59  
Nigel:
A tehetségük vitathatatlan. De pont te voltál az, aki az imént "leszólta" Alonsót : "egy trulli pariban volt vele hamilton ujon eveben megverte ugyh alo veallitasait hasznalta (azota sokkalta tobb tere volt fejlodni) vmint buttontol is kikapott." Ez ugyanúgy igaz Hamiltonra és Vettelre is. Mindkettőnek voltak nagyon jó évei, de ugyanakkor olyanok is, amiket nem tesznek ki a vitrinbe. És most nem csak a kocsijuk erejét tekintve, hanem legfőképp a csapattársukkal szembeni produkciót nézve.

ha a 3-at rangsorolni kéne akkor nálam hamilton elsőbbséget élvezne alonso előtt. vettellel meg elfogult vagyok így ezért mondom azt h ő is jobb mint alonso.

de én amondó vagyok h az f1 annyira összetett, és évente annyi minden szabály módosul, kezdve a gumiktól az aerodinamikáig spórolás benzin, motor, minden h kurvaössszetett egy egy szezon is. kimi tavaly óta kurvasokat fejlődött, csak azért mert fekszik már a kocsi neki.prostról is azt mondták h ha minden klappol akkor megveri sennat, de ugye ez a 100% nagyon ritkán volt kvalin.

tehát az én véleményem az h van most 3 nagy akinek megvan a maga extra skillje és innen már csak apróságok döntenek egy egy évben h melyikük lenne a jobb, kinek feküdne adott évi szabályrendszer.

msc-t meg már kitárgyaltuk. sztem rózbi tleszámítva sohasem volt erős csapattársa, és igazából korszakos jó pilótát nem tudunk felsorolni mellette. míg az azelőtt generációban ott volt senna prost, msc után meg a 3 nagy. szóval nekem ez a véleményem h kicsit szerencséje is volt h oda született. erről nem tehet, se ő se más, de valójában akkor az igazi vmi ha kettő vagy több korszakos egyéniség csap össze a pályán szvsz.

pl a bayern hiába nyeri szarrá magát németbe, egyszerűen engem nem hat meg a 38979238 győzelmük, spanyol bajnokságban meg ott van két gigász így sokkalta inkább érdekesebb maga a foci. mert nem csakh két csapat de két eszem is tlaálkozik évről évre egymással

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 22:03

Nigel
#476 Nigel 2016. szeptember 13. 21:47  
F1890:
aki kicsit is ért az f1hez az láthatja h hamiltonból mi lesz későbbiekben, akinek van szeme 06ban aki csak f1et nézi 07ben aki nem ért hozzá az sohase. ugyanez igaz vettelre aki ismeretlenül szétverte a csapattársát 07ben. alonso aki minardikban parádézott... "Azóta viszont egy kicsit alábbhagyott az eufória vele kapcsolatban. " persze h alábbhagyott mivel nem nyer címeket, de ez autófüggő ezért nem is lehet elvárni. amikor a ferrarinal volt mindenki őt éltette. baromi sokat dob a megítélésen az h ferrariban vagy e vagy sem


A tehetségük vitathatatlan. De pont te voltál az, aki az imént "leszólta" Alonsót : "egy trulli pariban volt vele hamilton ujon eveben megverte ugyh alo veallitasait hasznalta (azota sokkalta tobb tere volt fejlodni) vmint buttontol is kikapott."

Ez ugyanúgy igaz Hamiltonra és Vettelre is. Mindkettőnek voltak nagyon jó évei, de ugyanakkor olyanok is, amiket nem tesznek ki a vitrinbe. És most nem csak a kocsijuk erejét tekintve, hanem legfőképp a csapattársukkal szembeni produkciót nézve.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 22:07

F1890
#475 F1890 2016. szeptember 13. 21:27  
Ozzman:
Erről a "ki hány százalékban köszönheti magának és másoknak a pontveszteséget" féle statisztikáról még nem hallottam, nagyon érdekes, de a témához nem sok köze van, úgyhogy kár volt kiszámolnod. Mint mondtam Senna 6-szor nullázott önhibáján kívül, Schumacher pedig, ok egye fene 3-szor. A többi lényegtelen, mert már ebből is látszik, hogy Senna sokkal több pontot is szerezhetett volna. Ez ugyanis még mindig kétszer annyi önhibán kívüli kiesés Sennának, amiből nagy valószínűséggel bőven összejött volna az a három pont. Félre ne érts, Schumacher zseniálisat ment első teljes évében, ezt nem vitatom, de ezt azért nem úgy kéne előadni, hogy melldöngetve hajtogatod, hogy egyből elverte Sennát egy szarabb autóval. Csak ez szúrta a szemem.

érdekes h ha msc újoncként egyből veri a kiöregedett vb-t akkora az kurvanagy szó, de mikor hamilton a kétszeres címvédő mellett megállja a helyét újonc létére, az kb szart sem ér az ő szemében :)

F1890
#474 F1890 2016. szeptember 13. 21:24  
Nigel:
Persze hogy a médiának is van szerepe. De kik azok, akik kiállták az idők próbáját ? Alonsót 10 éve mindenki istenítette, Schumacherhez meg Sennához hasonlították. Azóta viszont egy kicsit alábbhagyott az eufória vele kapcsolatban. Vettel megítélésének sokat árthat az esetleges Ferrari-kudarc, a négy vb-cím ellenére jóval hátrébb kerülhet a képzeletbeli ranglistán. De jó, ne ítéljünk elhamarkodottan, a pillanatnyi teljesítménye fényében, adjunk még neki egy-két évet. Hamilton jelenleg sorra nyeri a versenyeket, vébéket, persze hogy most róla áradoznak. De kíváncsi leszek, hogy 10-20 év múlva miként fognak vélekedni róla. Mert a pillanatnyi dicsőség sokszor múlandó.

aki kicsit is ért az f1hez az láthatja h hamiltonból mi lesz későbbiekben, akinek van szeme 06ban aki csak f1et nézi 07ben aki nem ért hozzá az sohase. ugyanez igaz vettelre aki ismeretlenül szétverte a csapattársát 07ben. alonso aki minardikban parádézott...

"Azóta viszont egy kicsit alábbhagyott az eufória vele kapcsolatban. " persze h alábbhagyott mivel nem nyer címeket, de ez autófüggő ezért nem is lehet elvárni. amikor a ferrarinal volt mindenki őt éltette. baromi sokat dob a megítélésen az h ferrariban vagy e vagy sem

albutr
#473 albutr 2016. szeptember 13. 21:01  
G0007:
mert eleve úgy egyeztek meg hogy az év végén elhagyja majd a renaultot. trullinak volt is már megállapodása a toyotával a következő évre azért sem kellett a hátralévő 3 futamot kihagynia csak egyet mert egyből beülhetett hozzájuk. helyette meg jött fisichella

azért a 2004-es év erről többről szól,Trulli tudta hogy csak akkor maradhat ha jól teljesít és hozza Alonso szintjét,az is igaz hogy Alonsonak sokszor volt gondja hibázgatott de ez miért lenne Jarno sara hiszen ő tette azt amit tennie kell,eleinte bízott a Renaultba és essze ágába sem volt a Toyotához igazolni,csak látta azt hogy hiába teljesít jól számára nincs helye a csapatba,Nürburgringen döntötte el hogy elfogadja a Toyota ajánlatát és inkább ott versenyzik + Briatore menedzserri szerződését sem fogadta el,és akkor hol volt a francia hibája,hidd el hogy ha az se lett volna + hozza az eredményeket akkor is távoznia kellett a csapattól számára már nem volt ott helye.

Benhower
#472 Benhower 2016. szeptember 13. 20:45  
Nigel:
Persze hogy a médiának is van szerepe. De kik azok, akik kiállták az idők próbáját ? Alonsót 10 éve mindenki istenítette, Schumacherhez meg Sennához hasonlították. Azóta viszont egy kicsit alábbhagyott az eufória vele kapcsolatban. Vettel megítélésének sokat árthat az esetleges Ferrari-kudarc, a négy vb-cím ellenére jóval hátrébb kerülhet a képzeletbeli ranglistán. De jó, ne ítéljünk elhamarkodottan, a pillanatnyi teljesítménye fényében, adjunk még neki egy-két évet. Hamilton jelenleg sorra nyeri a versenyeket, vébéket, persze hogy most róla áradoznak. De kíváncsi leszek, hogy 10-20 év múlva miként fognak vélekedni róla. Mert a pillanatnyi dicsőség sokszor múlandó.

Seb érdekes eset. Ő 14ben a kedv vesztés mellett a távozás miatt is teljesített gyengén hogy mehessen. Tavaly ugyanúgy verte Kimit mint előtte Alo, idén pedig láthatóan Kimi is jobban érzi a kocsit, de Sebbel is történt valami. Én attól félek mivel őjobban belelát a csapat dolgaiba most esett le neki mekkora pácban van. A szakértő gárda szétszéledöben, az új főnök kb elviselhetetlen, és amiket eddig olvastam róla keményfejű is, szal ha elhatároz valamit majdnem lehetetlen eltéríteni. Igy ilyen feltételekkel baromi nehéz csapatot építeni. Szerintem az idén történtek baromira eltörték a kedvét, de ez nagyon is látszik rajta, év elejéhez képest nagyon esett a teljesítménye.

Ozzman
#471 Ozzman 2016. szeptember 13. 20:39  
G0007:
3 pont vagy sem, újoncként kapásból ott volt velük egy szinten és egyből előtte is végzett a pontversenyben. a csapattársát pedig 16-0-ra verte edzéseken. "abban az évben Senna 6-szor nullázott önhibáján kívül, míg Schumacher csak egyszer" egyébként meg nem túl tiszták az emlékeid, te sem teszel hozzá mindent. Lássuk kivel mik történtek Senna önhibán kívüli kiesések: - Mexikó (ahol egyébként a pénteki szabadedzésen betonfalnak csapta az autóját) - Brazília - Kanada - Franciaország (Pont MS lökte ki) - Anglia - Japán Önhibából történő kiesés: - Ausztrália (belement Nigelbe úgy mint Franciában MS az ő autójába. Mázlija volt Nigel nem osztott le neki egyet mint ahogy ő szokta) - Spanyolországban az esőben elbalfaszoskodta és kicsúszott Komoly pontvezsteség - Belgiumban rosszul ítélte meg a dolgokat. Nem állt ki kereket cseérlni ezért bukta a dobógót visszacsúszott a 12 helyre és onnan kellett feljönnie . 5. helyig futotta az erejéből. Mellékesen hozzáteszem az újonc zöldfülű 18 futamán rajhoz álló MS viszont jól mérte fel és itt szerezte meg első győzelmét. Schumacher önhibáján kívüli kiesések/pontveszteségek: - Portugáliában technikai gond miatt nem indult el a rajtnál. utolsó helyről kellett nekivágnia a futamnak (az 5. hely helyett) és így csak 7. lett. - Japánban 3. helyről szállt el váltóhiba miatt - Magyarországon szintén 3. helyről szállt el mert a célegyenes végén az utolsó körökben lerepült a hátsószárnya. Önhibából történő kiesés - Franciaországban felöklelte Sennát. - San Marinóban kicsúszott. (ahol egyébként már az időmérőn is volt egy epic megforgása , az fent is van youtubeon: https://www.youtube.com/watch?v=UjqU3ymbHXk ) így teljes a kép nagyjából. Senna 9 alkalommal vagy nem szerezett pontot vagy a hozhatóhoz képes minimálisat. Ebből 6ot önhibáján kívül 3at saját hibájából. vagyis 33%-ban saját magának köszönhette a pontveszteséget. Schumacher 5 alkalommal vagy nem szerezett pontot vagy a hozhatóhoz képes minimálisat. Ebből 3at önhibáján kívül, 2őt saját hibából vagyis 40%-ban köszönhette magának a pontveszteséget ez mindössze 7 %-os különbség úgy hogy az egyik konkrétan a címvédő, 3xos világbajnok, 8 évnyi f1 tapasztalattal a háta mögött és minden idők egyik legnagyobb versenyzőjeként tartották számon már akkor is , míg a másik egy totál újonc, névtelen valaki , aki először megy f1-es idényt. az hogy emellett Sennának dupla annyi önhibájából történő kiesése volt az egy dolog . Attól még amit Schumacher művelt rögtön az első évében és valamilyen szinten Senna ellen hiszen (a 2.-3.-4. helyért Senna , Berger, Schumacher és Patrese csatázott egymással, úgy hogy ezek közül Schumacheré volt a legrosszabb autó) az hihetetlen volt, és bőven megérdemelten végzett a címvédő Senna előtt már rögtön az első idényében . Nem véletlen hogy Senna azonnal realizálta is, valamint a mezőny hogy ezzel a csávóval nagy gebaszok leszenk. Mansell pl aki Newey féle űrautóval épp a vb címe felé hajtott, beállította az egy idény alatt szerzett legtöb győzelem rekordját, ellenfél nélkül vágtatott végig a mezőnyön és adott köröket nem egy alkalommal szárazon még Schumachernek is , azt mondta hogy Spanyolországban , esőben nem akart hinni a szemének mikor meglátta a visszapillantó tükörben közeledni az ő Williamsére az élete 10. futamát teljesítő németet a Benettonnal aki aszem 2 mp-re megközelítette őt , egy, egy másodperccel gyengébb autóval olyan időben amikor Senna is kicsúszott. Ezért is tartom óriási faszságnak azt hogy ha azzal jönnek Schumachernek nem voltak ellenfelei. Voltak, mindig is voltak csak ha gyengébb autója volt akkor is ott volt velük annyira kurva jó volt, ha meg elérte hogy az övé is vb esélyes autó akkor meg még inkább kirajzolódott, hogy mennyivel a többiek felett áll és annyira sikeres és megközelíthetetlen tudott lenni mint soha senki. Persze aki ezzel nincs tisztában annak egyszerűbb azt mindenki , hogy mindenki hülye és fatökű volt körülötte mert más magyarázat nincs, csak ez nem igaz. Amint megejelent letette a névjegyét és mindenki tudta hogy mi rejlik benne. Nem tudom már ki mondta mert ezer éve olvastam (Moss, Stewart talán) még 92 körül, hogy amint egyszer jó autója lesz nem lesz ember aki megállíthatná....

Erről a "ki hány százalékban köszönheti magának és másoknak a pontveszteséget" féle statisztikáról még nem hallottam, nagyon érdekes, de a témához nem sok köze van, úgyhogy kár volt kiszámolnod. Mint mondtam Senna 6-szor nullázott önhibáján kívül, Schumacher pedig, ok egye fene 3-szor. A többi lényegtelen, mert már ebből is látszik, hogy Senna sokkal több pontot is szerezhetett volna. Ez ugyanis még mindig kétszer annyi önhibán kívüli kiesés Sennának, amiből nagy valószínűséggel bőven összejött volna az a három pont. Félre ne érts, Schumacher zseniálisat ment első teljes évében, ezt nem vitatom, de ezt azért nem úgy kéne előadni, hogy melldöngetve hajtogatod, hogy egyből elverte Sennát egy szarabb autóval. Csak ez szúrta a szemem.

Benhower
#470 Benhower 2016. szeptember 13. 20:34  
G0007:
"ember, ugyanúgy szavazás van, h ki mit lát jobbnak. mivel nincs teljesítmény mérés itt sem egyértelm" de az egy teljesen más világ :D busszal hoznak szavazókat, ellehetetlenítik az ellenfelet, megvásárolják a médiákat, híreket hamístanak, arról számolnak csak be ami az ő érdekük ... ne menjünk már bele . semmi köze a mi témánkhoz és itt ne is politizálj, ez nem az a felület. részemről off "megverte mert előtte végzett a pontversenyben , ennyi. kirúgták úgy h alonso előtt volt és utolsó pár futamán csak szopatták trullit" hol végzett előtte ? :D pontegyenlőség lett Hamilton és Alonso között hahóka . legalább keress rá ha már nem emlékszel. te azt mondod szopatták de a tény az hogy semmi pontot nemszerezett a kirúgása előtti futamokon miközbe alo dobogókat. senkit nem szopat meg a csapata azzal hogy 5 futamon se legyne képes pontot se szerezni. nem maga alatt vágja a fát senki, ilyen nincs. alonsot is utálta a ron dennis mint a szar azért amit a ringen csinált, még se vágtak alá így , meg szerintem nem is lehet.

Persze hogy nem vágott alá, mert nem is bírt. Vagy szted véletlenül kért onnantól külsős megfigyelőket, akik figyelték év végéig az egyenlősdit? Simán szivathattk Trullit mert nem mentek reálissan a győzelemért, de egy kiszolgált Alo sokkal több bónuszt ad, lásd 2007, ahol önmagához képest gyengébben is ment, mert nem volt meg a támogatás a csapattól.

Nigel
#469 Nigel 2016. szeptember 13. 20:29  
F1890:
ugyanúgy a média is szerepet játszik abban h ki mit lát a legjobbnak. lásd a nyilatkozatokat, ha xy azt mondja h alonso de te hamiltont gondolod akkor te hülye vagy és a többi. baromira sokat nyom a latba a médija egy sportoló megítélésén is. te keress rá 2007re bakker 1. kimi 2. hamilton 3. alonso azonos pontállás esetén az van előrébb akinek több győzelme utána több 2. helye és a többi s a többi. ergó előtte végzett, vagyis megverte. a szart nem, briós pikét is falnak küldte, ezek után sztem hagjyuk a témát h nem akartak szopatni...


Persze hogy a médiának is van szerepe. De kik azok, akik kiállták az idők próbáját ? Alonsót 10 éve mindenki istenítette, Schumacherhez meg Sennához hasonlították. Azóta viszont egy kicsit alábbhagyott az eufória vele kapcsolatban.

Vettel megítélésének sokat árthat az esetleges Ferrari-kudarc, a négy vb-cím ellenére jóval hátrébb kerülhet a képzeletbeli ranglistán. De jó, ne ítéljünk elhamarkodottan, a pillanatnyi teljesítménye fényében, adjunk még neki egy-két évet.

Hamilton jelenleg sorra nyeri a versenyeket, vébéket, persze hogy most róla áradoznak. De kíváncsi leszek, hogy 10-20 év múlva miként fognak vélekedni róla. Mert a pillanatnyi dicsőség sokszor múlandó.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 20:33

F1890
#468 F1890 2016. szeptember 13. 20:14  
G0007:
"ember, ugyanúgy szavazás van, h ki mit lát jobbnak. mivel nincs teljesítmény mérés itt sem egyértelm" de az egy teljesen más világ :D busszal hoznak szavazókat, ellehetetlenítik az ellenfelet, megvásárolják a médiákat, híreket hamístanak, arról számolnak csak be ami az ő érdekük ... ne menjünk már bele . semmi köze a mi témánkhoz és itt ne is politizálj, ez nem az a felület. részemről off "megverte mert előtte végzett a pontversenyben , ennyi. kirúgták úgy h alonso előtt volt és utolsó pár futamán csak szopatták trullit" hol végzett előtte ? :D pontegyenlőség lett Hamilton és Alonso között hahóka . legalább keress rá ha már nem emlékszel. te azt mondod szopatták de a tény az hogy semmi pontot nemszerezett a kirúgása előtti futamokon miközbe alo dobogókat. senkit nem szopat meg a csapata azzal hogy 5 futamon se legyne képes pontot se szerezni. nem maga alatt vágja a fát senki, ilyen nincs. alonsot is utálta a ron dennis mint a szar azért amit a ringen csinált, még se vágtak alá így , meg szerintem nem is lehet.

ugyanúgy a média is szerepet játszik abban h ki mit lát a legjobbnak. lásd a nyilatkozatokat, ha xy azt mondja h alonso de te hamiltont gondolod akkor te hülye vagy és a többi. baromira sokat nyom a latba a médija egy sportoló megítélésén is.

te keress rá 2007re bakker
1. kimi
2. hamilton
3. alonso
azonos pontállás esetén az van előrébb akinek több győzelme utána több 2. helye és a többi s a többi. ergó előtte végzett, vagyis megverte.

a szart nem, briós pikét is falnak küldte, ezek után sztem hagjyuk a témát h nem akartak szopatni...

Nigel
#467 Nigel 2016. szeptember 13. 20:09  
G0007:
most amúgy szerintem kivételesen őszinte volt vagy közel őszinte. már nem ő a góré , nem érdeke az épp aktuális segget nyalni . ott van még a kirakatban, de csak látványnak meg respectből.


Most Hamilton az ügyeletes kedvence. De nem elsősorban a vezetői kvalitásait méltatja,hanem a közösségi médiában betöltött szerepét. Mert hogy Lewis tartja a kapcsolatot a rajongóival, heti rendszerességgel posztol magáról fotókat, meg popsztárokat fuvarozgat. Bernie szerint a legmegfelelőbb ember az F1 népszerűsítésére.

Fura ezt pont tőle hallani, mert ő éveken át letojta a net által nyújtott lehetőségeket, most viszont Hamilton példáját látva felbuzdult. Még az öregnek is lehet szolgálni meglepetéssel. Alonsót és Vettelt "semmibe" veszi, mert ők nem hajlandóak ugyanerre, nem vesznek részt a netes népszerűsítésben. Bernie saját magának mond ellent, de ez már nem meglepő az esetében.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 20:11

albutr
#466 albutr 2016. szeptember 13. 20:07  
G0007:
mert eleve úgy egyeztek meg hogy az év végén elhagyja majd a renaultot. trullinak volt is már megállapodása a toyotával a következő évre azért sem kellett a hátralévő 3 futamot kihagynia csak egyet mert egyből beülhetett hozzájuk. helyette meg jött fisichella

Nürburgring előtt erről még szó se volt távozásról régen volt egy cikk hogy BARCELONA hogy Jarno érzi az erőt és maradni szeretne a Renaultnál.

G0007
#465 G0007 2016. szeptember 13. 20:02  
albutr:
és szerinted amikor jól teljesített és verte Alonsot akkor a csapat miért nem akart vele hosszabítani?

mert eleve úgy egyeztek meg hogy az év végén elhagyja majd a renaultot. trullinak volt is már megállapodása a toyotával a következő évre azért sem kellett a hátralévő 3 futamot kihagynia csak egyet mert egyből beülhetett hozzájuk. helyette meg jött fisichella

albutr
#464 albutr 2016. szeptember 13. 19:59  
G0007:
megfordítom. ki akar olyat alkalmazni aki a teljesítménye visszaesését azzal magyarázza hogy minden szar , szar a csapat szar az autó, és mindezt a médiában. én is kirúgtam volna. őt se véletlen tették lapátra már az idény vége előtt. olyan mesében meg nem szabad hinni bármekkora ellentét is volt csapaton belül, hogy egy csapat maga alatt vágná ki a fát és majd fél tucat futamon azt akarja pontot se szerezzen az egyik autójuk sőt ezt el is intézik. ilyen nincs.

és szerinted amikor jól teljesített és verte Alonsot akkor a csapat miért nem akart vele hosszabítani?

G0007
#463 G0007 2016. szeptember 13. 19:59  
Nigel:
Prost rengeteg segítséget kapott Laudától, aki nem volt rest tanácsokat adni neki, és a viszonyuk baráti volt. MS kitől kapott segítséget ? De Cesaristól, esetleg Patresétől ? Nem, egész biztosan Verstappentől. Ecclestone úgy forog, mint egy szélkakas, állandóan változtatja a véleményét. Egyszer Senna volt szerinte a legjobb pilóta, majd Schumacherről mondott hasonlókat, Vettel uralkodása alatt pedig az ifjú németet tartotta a legjobbnak. Ennyit ér a véleménye.

most amúgy szerintem kivételesen őszinte volt vagy közel őszinte. már nem ő a góré , nem érdeke az épp aktuális segget nyalni . ott van még a kirakatban, de csak látványnak meg respectből.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 20:00

albutr
#462 albutr 2016. szeptember 13. 19:57  
Nigel:
Prost rengeteg segítséget kapott Laudától, aki nem volt rest tanácsokat adni neki, és a viszonyuk baráti volt. MS kitől kapott segítséget ? De Cesaristól, esetleg Patresétől ? Nem, egész biztosan Verstappentől. Ecclestone úgy forog, mint egy szélkakas, állandóan változtatja a véleményét. Egyszer Senna volt szerinte a legjobb pilóta, majd Schumacherről mondott hasonlókat, Vettel uralkodása alatt pedig az ifjú németet tartotta a legjobbnak. Ennyit ér a véleménye.

volt nála Rosberg is meg Alonso,Hamilton.

Nigel
#461 Nigel 2016. szeptember 13. 19:53  
F1890:
aha, szóval mostmár nem számít ki mondja, ha nem egyenlő a ti véleményetekkel :D bezzeg ha én támadom lauda véleményét akkor lauda szava szent mert többet lát bele. akkora ellentmondás ez mint a ház :) de örülök h ez is bebizonyosodott


Ha most összevetnénk, hogy ki miket mondott, akkor te is csak néznél nagyokat. Senna megverte Prostot, jobb volt nála a kvalikon, valamint esőben, és Monacóban. Prost a futamokon még úgy ahogy tudta tartani vele a lépést, de összességében Senna volt a jobb.

Ettől függetlenül Prost érdemeit nem lehet elvitatni, több világbajnokot is le tudott győzni ugyanabban a csapatban, de amikor egy Senna kvalitású versenyzővel akadt össze, akkor bizony alulmaradt. Senna és MS egy külön színvonalat képviselt. Van, aki az előbbit tartja jobbnak, van, aki Schumachert. Mindketten ott vannak a listák élén.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 19:56

G0007
#460 G0007 2016. szeptember 13. 19:52  
albutr:
csak az érdekes hogy amíg Trulli élvezte Briatore bizalmát addig semmi gond nem volt a teljesítményével,és ki akkar ott martadni ahol a kutyát is többre becsülték volna?

megfordítom. ki akar olyat alkalmazni aki a teljesítménye visszaesését azzal magyarázza hogy minden szar , szar a csapat szar az autó, és mindezt a médiában. én is kirúgtam volna. őt se véletlen tették lapátra már az idény vége előtt.

olyan mesében meg nem szabad hinni bármekkora ellentét is volt csapaton belül, hogy egy csapat maga alatt vágná ki a fát és majd fél tucat futamon azt akarja pontot se szerezzen az egyik autójuk sőt ezt el is intézik. ilyen nincs.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 19:54

G0007
#459 G0007 2016. szeptember 13. 19:50  
F1890:
ember, ugyanúgy szavazás van, h ki mit lát jobbnak. mivel nincs teljesítmény mérés itt sem egyértelmű megverte mert előtte végzett a pontversenyben , ennyi. kirúgták úgy h alonso előtt volt és utolsó pár futamán csak szopatták trullit

"ember, ugyanúgy szavazás van, h ki mit lát jobbnak. mivel nincs teljesítmény mérés itt sem egyértelm"

de az egy teljesen más világ :D busszal hoznak szavazókat, ellehetetlenítik az ellenfelet, megvásárolják a médiákat, híreket hamístanak, arról számolnak csak be ami az ő érdekük ... ne menjünk már bele . semmi köze a mi témánkhoz és itt ne is politizálj, ez nem az a felület. részemről off

"megverte mert előtte végzett a pontversenyben , ennyi.
kirúgták úgy h alonso előtt volt és utolsó pár futamán csak szopatták trullit"

hol végzett előtte ? :D pontegyenlőség lett Hamilton és Alonso között hahóka . legalább keress rá ha már nem emlékszel. te azt mondod szopatták de a tény az hogy semmi pontot nemszerezett a kirúgása előtti futamokon miközbe alo dobogókat. senkit nem szopat meg a csapata azzal hogy 5 futamon se legyne képes pontot se szerezni. nem maga alatt vágja a fát senki, ilyen nincs.

alonsot is utálta a ron dennis mint a szar azért amit a ringen csinált, még se vágtak alá így , meg szerintem nem is lehet.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 13. 19:57

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!