Vettelt bizakodóvá teszik a Ferrari érkező fejlesztései

írta: M4Sport
2016. szeptember 21. 11:33
FOTÓ: ©Ferrari

A Ferrari hátralévő futamokra tervezett fejlesztései bizakodóvá teszik Sebastian Vettelt. Nem mondott még le a Red Bull megelőzéséről.

Daniel Ricciardo 3. helyével 15 pontra nőtt a Red Bull előnye a konstruktőri bajnokságban. A Ferrari vasárnapi tempója ugyan azt sugallta, akár lehetett is volna esélyük az osztrák csapat legyőzésére, újabb műszaki problémáik és megkérdőjelezhető taktikájuk ezt végül nem tette lehetővé.

„A Ferrari egyszerűen nem az a csapat, amilyennek lennie kellene” – jelentette ki egy olasz rádiónak Flavio Briatore, a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke. „Ha a bajnoki címre akarnak gondolni, ahhoz le kéne győzniük a Mercedest, de ez csak akkor történhet meg, ha a Mercedesnek gondja van. És valójában a Ferrari jelenleg még csak nem is a második legjobb csapat, mivel a technikai szempontból nagyobb kihívást jelentő pályákon, ahol igazán számít a jó aerodinamika, a Red Bull a jobb.”

Sebastian Vettel ennek ellenére nem érzi úgy, hogy bottal üthetik volt csapata nyomát – elárulta, ő már látta, milyen fejlesztésekkel készülnek a hátralévő hétvégéken, s ez bizakodóvá teszi őt. „Ha mindent jól csinálunk, sikerülhet. Abban biztosak lehetünk, hogy erős csomagunk van. Egyes pályákon nem sikerült úgy teljesítenünk, ahogyan tudtunk volna. Volt, hogy rajtunk múlt, volt, hogy más történéseken. De az biztos, hogy eddig nem úgy sikerült az év, ahogy terveztük. Nem itt akarunk állni.”

„Hiszünk magunkban, és bár nem minden pályán megy olyan jól, az olyan helyszíneken, mint Szingapúr, közelebb vagyunk. Azt vártuk, hogy versenyképesek leszünk, és ilyenkor mindig lehet esélyünk a győzelemre vagy egy jó dobogós helyezésre. Sajnos most egyik sem jött össze, mégis bizakodom. Van pár fejlesztésünk, ami még érkezik. Azért vagyunk itt, hogy harcoljunk, és meg is tesszük” – nyilatkozta a négyszeres bajnok.

Hogy pontosan milyen újítások, arról főnöke, Maurizio Arrivabene sem beszélt. Azt viszont ő is jelezte: továbbra sem adják föl a küzdelmet. „Még hat versenyünk van, és ha másodikak akarunk lenni, akkor javulnunk kell. És mindent meg is teszünk ezért” – ígérte.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

qwerm
#5 qwerm 2016. szeptember 21. 12:24  

"Majd legközelebb"... :D

Hombre B
#4 Hombre B 2016. szeptember 21. 12:06  
Oporto:
Most már a Red Bull legyőzése a cél...

Legalább reálisan látják végre a dolgokat. Eddig úgy is az volt a baj, hogy azt mondták a Mercedes legyőzése a cél.

Oporto
#3 Oporto 2016. szeptember 21. 12:01  

Most már a Red Bull legyőzése a cél...

Hombre B
#2 Hombre B 2016. szeptember 21. 11:48  

Nem éppen olyan pályák jönnek, ami a Ferrari-nak kedvezne, illetve az RB motorok terén is jobban áll és még a Renault-nak is vannak felhasználatlan tokenjei. Ettől független ne adják fel, amit lehet tegyenek meg a jobb helyezésért.

Kíváncsi leszek egyébként a fejlesztésekre, azt hittem Szingapúr után nagyon már nem lesznek újdonságok, de akkor még maradt pár dolog amit hasznosnak gondolnak bevetésre.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 21. 11:49

Enveblo
#1 Enveblo 2016. szeptember 21. 11:45  

a cím elég ferde

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 21. 11:46

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához