Vezető pozícióban a Ferrari korábbi csapatfőnöke

írta: M4Sport
2016. február 23. 15:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ismét komoly feladatot kapott a Ferrari Forma–1-es csapatának korábbi vezetője, Stefano Domenicali. Márciustól a tapasztalt olasz szakember lesz a Volkswagen Csoport tulajdonában lévő Lamborghini új vezérigazgatója.

A márka egy kedden kiadott hivatalos közleményben jelentette be Domenicali kinevezését, aki az Audi nagyteljesítményű autókkal foglalkozó részlegéhez kerülő Stephan Winkelmann helyét veszi át. Ő Heinz Hollerwegert váltja, aki közel 40 évig szolgálta a német márkát, a mai napon azonban megerősítette, hamarosan elhagyja posztját és nyugdíjba vonul.

Domenicali 2014-ben csatlakozott az Audihoz, miután 23 évnyi szolgálat után el kellett hagynia a Ferrari Forma–1-es alakulatát, ahol 2008 óta csapatvezetőként dolgozott. Miután munkába állt, hamar felmerült, hogy a konszern vezetői megbízták egy, a Forma­–1-es szerepvállalással kapcsolatos tanulmány elkészítéséről, ezt azonban később lesöpörték az asztalról.

A királykategória egyébként a Lamborghini számára sem ismeretlen. 1991-ben a Modena partnereként versenyeztek (az autókat Nicola Larini és Eric van de Poele vezette), 1993 végéig pedig motorokkal látták el a Larousse és Minardi csapatát. Egy időben még az is felmerült, hogy a McLaren partnereként folytatják, a britek azonban végül a Peugeot-t választották 1994-re.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik