Videó: Bizarr ütközés a boxutcában

írta: M4Sport
2016. március 19. 05:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

Vizsgálatot indított az FIA az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzése után a Haas és a Manor-csapat ellen. Egy rendhagyó boxutcai baleset volt az apropó…

Alighanem az újonc Haas-istálló versenyzője és az újonc Rio Haryanto is meglepődött. Furcsa ütközéssel rajtolt az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzése: pár másodperccel a rajtot követően eresztették útnak az egymással szomszédos garázsokból a két résztvevőt, máris megálljt parancsoltak egymásnak.

A valamivel később induló Haryanto oldalról futott bele a látóterén kívül eső amerikai autóba. Mindketten azonnal megálltak, de a Manor első szárnyra láthatóan megsérült. Utóbb a Haas pedig elővigyázatosságból padlólemezt cserélt Grosjeannál. „Bocsánat, fiúk!” – kért elnézést az F1 történetének első indonéz résztvevője csapatától. Az FIA meghallgatásra hívta mindkét felet az edzést követően, veszélyes kiengedés miatt.

A mostani padlólemezcsere aligha jött jól a Haasnak. A csapat ugyan pénteken új alkatrészeket kapott, főnökük, Günther Steiner az esős edzések után jelezte, elővigyázatosnak kell lenniük. „A verseny előtt mindenünk megvan. Amikor azt mondom, minden, úgy kilencven százalékra gondolok. Nem lehet két ütközésed ugyanazzal az autóval. Legalább egy minden alkatrészünkből van, a többségből minden autóra jut kettő – nem kockáztathatunk” – fogalmazott. „Ha lesz egy balesetünk holnap vagy holnapután… Nos, az utolsó dolog, amit szeretnénk, kihagyni a versenyt. Nagyon rossz lett volna tehát kockázatot vállalni.”

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa