Videó: Így idegelte ki Vettel a „nem ferraris” riporternőt Kanadában

írta: M4Sport
2016. június 14. 16:23
FOTÓ: ©YouTube

Sebastian Vettel „vérig sértődött”, ezért nem volt hajlandó válaszolni az egyik brit tévécsatorna riporterének kérdésére. Az egész persze csak vicc volt, de „áldozata” aligha örült neki… Alesi, Berger, aranyhalak és a ferrariság általános elmélete…

Sebastian Vettel számára sosem volt nagy ár „tönkretenni” egy interjút vagy egy sajtótájékoztatót egy kis humorért és szórakozásért cserébe. Miután teljesen megrökönyödött azon, hogy két „öngyilkosságra hajlamos” sirály állta útját a Kanadai Nagydíj elején, Lewis Hamilton brit Sky Sports-os beszélgetésébe is spontán becsatlakozott – kollégája legnagyobb örömére.

Jókedvéről sokat elmond, hogy aznap nem is ez volt az egyetlen zátonyra vitt interjúja. A Channel 4 rutinos riporternőjének, Lee McKenzie-nek is meggyült vele a baja. „Ha azt gondolnád, hogy az én munkám könnyű, vess egy pillantást erre. Volt egy csörtém Sebastian Vettellel tegnap” – írta közösségi oldalán az ominózus kanadai jelenetről készült videóra utalva.

Az eset a szokásos futamot követő nyilatkozatok helyszínén történt, ahol Vettel már eleve csak vonakodva volt hajlandó odaállni McKenzie mikrofonja elé. Hamar kiderült, miért…

McKenzie: Sebastian, kérlek, föl kell tennem neked egy kérdést!

Vettel: (elsőre nemet mutatott fejével, mégis odasétált hozzá – mosolyogva) Csak igen és nem. Csak ilyet kérdezhetsz.

McKenzie: Hihetetlenül rajtoltál, mindent megtettél a csapatért – a csapat is mindent megtett érted? Mennyire rontotta el a taktika a futamodat?

Vettel: A kérdés első felére: igen. (széles vigyor, majd nevetés)

McKenzie: Na, de most komolyan! Jó rajtod volt…

Vettel: Mérges vagyok rád! Mérges vagyok, mert azt mondtad, te nem vagy Ferrari-szurkoló! Mindenki Ferrari-szurkoló! Még akkor is, ha nem azok. Még ha odamész a mercedeses srácokhoz, és még ha ők azt is mondják, „ó, igen, a Mercedes a világ legnagyszerűbb márkája”, még ők is Ferrari-szurkolók!

McKenzie: Én Ferrari-szurkoló vagyok… Ferrari-szurkoló voltam gyerekként. Volt két aranyhalam: Berger és Alesi!

Vettel: Hívd az apukádat! Hadd kérdezzem meg tőle! (nevet)

McKenzie: (nevet) Rendben, de most feltehetnék egy kérdést komolyan is?

Vettel: Berger és Alesi?! (nevet)

McKenzie: Igen, tudom, ez igaz, és elég rossz. De beszélj nekem a versenyedről. Hihetetlen rajtod volt, de tudtad előre, hogy a taktika hátráltathatja a versenyedet?

Vettel: (félrenéz és már a következő tréfán agyal) Elmondom, mit gondolok! A két sirály, amiket elkerültem az első kanyarban, amik miatt Lewis fél másodpercet hozott rajtam az első szektorban, nos, őket határozottan nem Alesinek és Bergernek hívták! Talán… nem is tudom. Nicónak és Lewisnak hívták őket… (nevet) Próbáltak öngyilkosok lenni, de én fékeztem, Lewis viszont nem tette. Nos, igen, tudom, hogy ennek sok köze nincs a kérdésedhez, de ööö… Még haragszom rád! (mosolyog)

McKenzie: El fogom veszíteni az állásomat, ha nem adsz nekem lehetőséget egy kérdésre!

Vettel: Ugyan, dehogy fogod!

McKenzie: De-de, el fogom. Muszáj engedned egy kérdést a versenyedről, kérlek!

Vettel: Nos, ha emiatt kirúgnak téged, én soha többet nem fogok nyilatkozni a Channel 4-nak!

McKenzie: Nos, én már nem leszek itt, szóval nem tudhatom. Kérlek, csak egy választ a versenyedről!

Vettelnek persze nem ez volt az első hasonló tréfája az újságírókkal – főleg, ha hölgyekről van szó… Lee McKenzie-t például pár éve azzal igyekezett élő adásban zavarba hozni, hogy miután ő és riportertársa, David Coulthard jelezték, szívesen elmennek a Red Bull futam utáni bulijára, megkérte őt, lehetőség szerint a mélyen kivágott vörös ruháját vegye föl. De a Sky Sports riporternője is tudna mesélni zavarba ejtő interjúkról. Az egyik versenyzői parádén a kamionon próbálta faggatni őt a futamról, ám miután véletlenül hozzáért a kezéhez, Vettel viccesen megszólta: „Hé, a kezemet fogod! Van barátnőm, tudtad? Vegyél vissza!”

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#5 f1m12 2016. június 14. 22:17  
khristiank:
a második szuperjó :D

az nekem is új volt, a kézfogósat láttam, de ott igazából csak halljuk, h megfogta a kezét, látni annyira nem lehet. pedig úgy viccesebb lenne

khristiank
#4 khristiank 2016. június 14. 22:13  

a második szuperjó :D

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. június 14. 19:35  

Kétlem h emiatt veszélyben lenne az állása, sőt sokkal többet nyert ezzel a pár sor poénnal. :D

sába
#2 sába 2016. június 14. 19:17  
trialboj:
Azért az furcsa hogy az elsőn a hölgy egy igen vicces jelenetet hozott össze Vettellel, ami szeintem sokkal többeket érdekel, mint az hogy elmondja hogy továbbra is bízik a csapatában, és nem tart senkit személyesen felelősnek a hibáért stb. Nem értem miért annyira fontos hogy kierőltesse ezt Vettelből is, ahelyett hogy továbbvinné a vicces részt, és lenne valami amit tényleg érdeklődéssel néznének az emberek.

Erre nagyon egyszerű a válasz. Most a sajtó, elsősorban az angol sajtó kelti a feszkót a ferrari háza táján a taktika miatt. Arrivabene is lenyilatkozta, hogy a sky konkrétan letámadta őt és a csapatot a verseny után, hogy tönkre vágták Vettel futamát. Vettel baromi jól megoldotta a szitut, viccesen is tudtára adta a világnak, hogy nem fog bemenni a csőbe és mindenáron megvédi a csapatát.

trialboj
#1 trialboj 2016. június 14. 17:32  

Azért az furcsa hogy az elsőn a hölgy egy igen vicces jelenetet hozott össze Vettellel, ami szeintem sokkal többeket érdekel, mint az hogy elmondja hogy továbbra is bízik a csapatában, és nem tart senkit személyesen felelősnek a hibáért stb.
Nem értem miért annyira fontos hogy kierőltesse ezt Vettelből is, ahelyett hogy továbbvinné a vicces részt, és lenne valami amit tényleg érdeklődéssel néznének az emberek.