Videó: Vettel a kavicságyban – elmondta, mi történt!

írta: M4Sport
2016. július 01. 16:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kavicságyba csúszó Ferrarik foglalták keretbe a második spielbergi szabadedzést. Sebastian Vettel elárulta, mi volt a probléma.

Kimi Räikkönen a gyakorlás elején, a már csepergő esőben sodródott ki a pályáról viszonylag nagy tempóval, Sebastian Vettel viszont már a teljesen fölszáradt aszfalton veszítette el uralmát autója fölött. A két bajnok kicsúszásában csupán annyi volt a közös vonás, hogy mindketten autótörés nélkül, a falakat elkerülve úszták meg az esetet.

A furcsább hiba Vettelé volt, nála ugyanis nem volt egyértelmű, miért tört ki a kocsi hátulja a 2-es kanyar féktávján. A leintés után elárulta. „Gondunk volt a fékerő-elosztással. Egyáltalán nem számítottam rá. Sokat nem számított, szerencsére ugyanis nem történt baj. Pár percet vesztettem csak el az edzésből, ami nem nagy veszteség” – nyilatkozta a négyszeres bajnok a Sky Sportsnak.

Vettel délelőtt harmadikként, délután negyedikként zárt, hátránya a Mercedesszel szemben mindkétszer 0,6 másodperc volt. A kérdésre, lát-e esélyt idei első futamgyőzelmük megszerzésére, közhellyel válaszolt. „Mindig! Minden verseny egy lehetőség! Egész jó nap volt ez. Nem igazán tudom, hol tartunk, mivel nem sokat köröztünk – legalábbis délután nem. De összességében rendben leszünk” – ígérte.

A délelőtt negyedikként, délután nyolcadikként végző Kimi Räikkönennek fogalma sem volt arról, milyen jó a Ferrari az osztrák pályán. „Nem tudom. Fölösleges találgatásokba bocsátkozni. Majd holnap kiderül, hol tartunk. Nyilván nem volt valami jó edzés az időjárás miatt. Lehetett volna jobb is, sajnos az időjárás túlságosan is meghatározta a második gyakorlást. Ami az autót illeti, sok kört nedves pályán teljesítettünk, így most még elég sok az ismeretlen. De nem volt rossz” – értékelt a finn.

Miután délelőtt Max Verstappen kétszer is kárt okozott Red Bulljában a „bagettnek” elnevezett sárga fekvőrendőrökön, mindkét ferrarist megkérdezték, veszélyesnek tartják-e az új kerékvetőket. „Erősebb első szárnyakat kell építeniük, és nem panaszkodnak” – viccelődött Vettel. „Nem tudom, nem hajtottam át rajtuk, így nem tudom megítélni, mennyire kemények az új kerékvetők.”

Räikkönen még tömörebb választ adott. „Ez csak rázókő. Mindegy, milyen színű, ez csak egy normál kerékvető” – állapította meg…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt