Villeneuve szerint az FIA hátszelet ad Verstappennek

írta: M4Sport
2016. augusztus 30. 09:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az FIA mindent elnéz Max Verstappennek, és ezzel nem letöri, inkább erősíti arroganciáját – véli Jacques Villeneuve. A korábbi világbajnok szerint a hollandnak nem lenne szüksége piszkos játszmákra a sikeressé váláshoz.

„Ha mindenki azt mondja, fehér, akkor ő feketét mond.” Max Verstappen így nyilatkozott egyszer az őt (és egyébként bárkit) előszeretettel kritizáló Jacques Villeneuve-ről. A kanadaiak világbajnoka valóban sokszor próbál szembeúszni az árral, s azon kevesek egyike volt, aki például még a holland barcelonai győzelme kapcsán is talált „hiányosságokat” Verstappennél.

Az 1997-es szezon győztese Belgiumban a német Motorsport-Magazinnak adott interjút – még azt megelőzően, hogy Verstappen aztán többszörösen is incidensek főszereplőjévé vált a vasárnapi versenyen. Szavait ez azonban csak még érdekesebbé tette.

Villeneuve a beszélgetés során tisztázta: hiába a kritikái, alapvetően nagyra tartja Verstappent – csupán egyetlen dolog nem tetszik neki vele kapcsolatban… „Max komoly figyelmet kap, sok rajongója van, ami jó. Van karaktere, és nagyon is számít, hogy ott van-e a Forma–1-ben vagy nincs. Ezenkívül nagyon gyors is. Nekem csak egy problémám van vele: az az érzésem, hogy az FIA nem akarja megbüntetni őt, ha valami rosszat tesz. Ott van előtte ez a védőpajzs, ami lehetővé teszi számára, hogy annyira arrogáns legyen, hogy ne kelljen megadnia másoknak a szükséges tiszteletet sem. Ez az egyetlen gondom vele jelenleg. Magyarországon is ez volt például” – utalt vissza a Räikkönennel való legutóbbi esetére.

Spa aztán mintha Villeneuve szavait igazolta volna: hiába láthattunk tőle a szakma által is túlzottnak tartott manővereket, az FIA egyetlen vizsgálatot sem indított ellene. „Az én szememben különbség van piszkos versenyzés és kemény versenyzés között” – folytatta. „Magyarországon ő veszélyesen ment, nem játszott tisztán. Csak szerencséje volt, hogy az FIA nem büntette meg. Minden más versenyzőt megbüntetett volna.”

Jacques Villeneuve

Kettős mérce

A ma már tévés szakértőként tevékenykedő exversenyző hangsúlyozta, alapvetően a túlszabályozottság és a sok büntetés ellen van. Ám a szabályozásnál is jobban bosszantja, hogy e regulákat többféleképpen alkalmazzák. „Ma minden másképp van. Régen a fák közé küldhetted a másikat. Most egyre inkább a focihoz hasonlít a helyzet: vagy kapsz lapot, vagy nem. Ha nem látták, szerencsés voltál. A tisztelet a szabályok miatt már nem olyan fontos. De hosszabb távon ez visszaüt.”

„Szerintem túl sok a szabály. Egyszerűen csak hagyni kéne a versenyzőket versenyezni. Ha elkezdesz szabályokat alkotni arról, hogyan vezethetsz, hogyan előzhetsz, akkor túlzásba viszed, mert a versenyzők nem ösztönből kezdenek vezetni, hanem gondolkodnak azon, mit tehetnek meg, miért jár büntetés. Már a gokartban vagy a Forma–3-ban is így versenyeznek, és ez nevetségesen veszélyes. De sosem kapnak büntetést. És amikor megérkeznek az F1-be, még mindig azt hiszik, hogy csak videojátékoznak. De ez itt nem videojáték!”

Villeneuve Nico Rosberg hockenheimi példáját hozta fel. A német akkor épp Verstappent szorította ki a bukótérbe, amiért azonnal 5 másodperces büntetést kapott – holott Rosberg szerint ellenfelének járt volna büntetés a féktávon történt irányváltása miatt. „Max mindig ezt csinálja! A fékezés idején irányt vált, és ez veszélyes, ilyet az ember nem tesz” – mondta Villeneuve. „Őt kellett volna büntetni érte, nem Rosberget. Kettős mércét alkalmaznak: ha Verstappen csinál olyan manővert, amilyet Rosberg, akkor mindenki azt mondja, ő egy igazi ’gyilkos’. Hamilton esetében is. Rosberg kemény, de tiszta manővert mutatott be, mégis megbüntették érte. Ezért aztán másképp is ítélik meg a megmozdulását. A versenyzők a pályán váljanak hőssé, ne az emberek kettős megítélése révén!”

Nico Rosberg

„Kicsit olyan, mint Michael volt”

Villeneuve azt gyanítja tehát, hogy a szövetség is igyekszik jótékony hatással lenni az egyre népszerűbb holland imázsára. Annak ugyanakkor örül, hogy van a sportágnak egy új erős karaktere. „A külvilág felé közvetített képét jól erősítik. A Red Bull-lal közösen tökéletes kombinációt alkotnak. Ráadásul hiába a felhajtás, az eredményeket is hozza, ami jó. Viszont úgy érzem, Lewis hatása nagyobb. De a Forma–1-nek összességében szüksége van a karakterekre, és Verstappen egy közülük.”

„Sok nagyon gyors versenyzőt láttunk már, akik csak úgy eltűntek, és soha többé nem láttuk őket. Verstappen vélhetően nem ilyen lesz, de azért várjuk ki, meddig fejlődik. Most még egyszerű évei vannak. Együtt fejlődött a Toro Rossóval, most pedig a Red Bull-lal, akinek az autója ismét gyors lett. Nincs rajta nyomás. Most azt kell kivárni, mit csinál egy kemény szezonban, mi történik, ha a bajnoki címért kell küzdenie. Most még nem mérhetjük őt azonos mércével, mint Lewist. Kétségkívül tehetséges, de nem tudhatjuk, mire viszi ezzel a tehetséggel.”

Villeneuve több ponton is lát hasonlóságot Verstappen és a fiatal Michael Schumacher között. „Akkoriban Németországnak szüksége volt egy versenyzőre, és ő pedig Senna ellen harcolt, le is tudta győzni őt. Schumachert az tette naggyá, hogy nagy versenyzőket győzött le” – mutatott rá.

Szerinte Verstappen ezt a feladatot még nem teljesítette. „Ha Ricciardót győzi le, azt én nem sorolom ebbe a kategóriába, mert ő nem világbajnok. Egy világbajnokot kell legyőznöd, meg kell mutatnod, hogy képes vagy egy szinten harcolni olyanokkal, akik már bajnoki címeket nyertek – és ezt tisztelettel tenni. A barcelonai győzelme lenyűgöző volt, jól bánt a gumikkal. Javított a megítélésén is. Az ilyen helyzetekben ő nagyon jó. De nem kell olyannak lennie a sikeressé váláshoz, amilyen Magyarországon volt. Kicsit olyan, mint egykor Michael volt. Nem kell piszkosan versenyeznie a győzelemhez. Ez az egyetlen negatívum, amit említeni tudok vele kapcsolatban.”

Max VerstappenMerre tovább a fejlődésben?

És hogy ne csak kritizáljon, végül a pozitívumokról is beszélt. „Amikor a Red Bull azt mondta neki, hogy gyorsulnia kell az időmérőn, megtette. Legyőzte Ricciardót az időmérőn, és ezzel mindent megtett, amit kértek tőle. Jól fejlődik, de még nem zárult le a fejlődési folyamata. Meglátjuk, hogy folytatja. Bárhol félre tud siklani, még mindig fiatal, még sokat fog változni. Jelenleg jó irányba tart.”

„Határozottan magabiztosabbá vált, mivel érezhetően nagyon öntudatos. Egy nagy csapathoz szerződött, és jól reagált a növekvő nyomásra is. A többi versenyző sokszor megtörik ilyenkor. Ez jó előjel. Elég csak Danyiil Kvjathoz hasonlítani, akinél épp fordítva történt minden.”

„A Red Bullnál most jó kezekben van. Szeretik őt, és jól is dolgozik. Várhatóan ez így folytatódik, de minden attól függ, mi történik a pályán, attól, megesik-e még többször, ami Magyarországon, és kivel szemben történik. A kritikus pontot az jelenti majd, az FIA elkezdi-e büntetni őt vagy sem” – jósolta.

A vasárnapi versenyen aztán láthattuk, megismétlődött a hungaroringi eset. És az FIA reakcióját is ismerjük. Folytatása következik!

Oszd meg!

12 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

deadcalm
#12 deadcalm 2016. augusztus 31. 08:59  
G0007:
most? az FIA mindig is ilyen volt. hamiltonnal is kivételznek, vettellel is kivételeztek, alonso is tett olyat amiér tnem járt dorgálás, schumacher is úszott meg dolgokat, prost lényegében vb-t is nyert vele. és ezek csak az ismertebb nevek. a kicsknél is lezajlik ugyanez hogy ott sok esteben csak legyintenek , mert a kutyát nem érdekli. előfordult ez csapatokkal is hogy nem büntettek kiskapuk áthágásáért vagy csak későn. van amikor meg jogtalanul büntetnek vagy túl súlyosan. ez a sport mindig is ilyen volt . szabálytalan sajnos az amit annak ítélnek. ennyi erőből nem kell ezt nézni mivel akkor sosem tapsikolnál. verstappent ringen lehetett volna büntetni a többszöri írányváltásért és most a leszorításért a bal jobb kanyarban perez ellen de egyik sem volt olyan hű de nagy szám, és perez még előtte is maradt. szerintem a határon táncol , nincs kirívó szabálysértése, se ütközése, nem teszi tönkre mások versenyét, nem rongyol bele senkibe, sőt most konkrétan seb tette tönkre a csapattársa és az ő versenyét is még se kapott büntetést. lehet elnézőbb vele a FIA , mert szüksége van a sportnak újra egy ilyen kaliberű tehetségre , de mások is megkapták ezt és majd olyan is lesz (mivel ez amit ő képvisel ezzel jár) amikor kőkeményen büntetik majd úgy hogy igazából nem csinált semmit. én ezeket elfogadom. nem örülök ha következetlen az FIA, nem örülök a szabályoknak, nem örülök hogy a mennyiség került a minőség elé a gombnyomásos előzésekkel, nem örülök az új pályáknak, nem örülök hogy nem maxon autózik senki a gumik miatt, nem örülök hogy nincs hang, de ez a srác számomra azzal kecsegtet hogy mindezek ellenére talán újra élvezhető lesz nézni a forma-1-et és nem alszik be rajta 30 p után a nézők döntő hányada , újra kijárnak majd futamokra és kiváncsiak lesznek mit csinál a kissrác. ezért kivételeznek vele most mert ők is tudják hogy megvan a srácban a pontenciál erre hogy ilyen impactje legyen. ez meg szerintem nem röhejes mivel égető szüksége van rá a sportnak, ha tovább akarsz tapsikolni

oké, csakhát az FIA így új sztár helyett egy Dickstappent fog csinálni a srácból.

szabotor
#11 szabotor 2016. augusztus 30. 22:20  

szerintem meg pont az ellenkezőjét éri el a fia azzal, hogy idejében nem nyújt sárga lapot a srácnak. kimi nem egy dafke ember, de valszeg a többi versenyző között akad pár, amelyiket már most annyira irritálja a letagadhatatlan arroganciája, hogy a pályán való találkozásnál rá lesz húzva a kormány. lehet a lekörözések is jobban fel fogják tartani.

ne felejtsük, hogy a versenysportban nagyon fontosak a szabályok és kettős mérce jobban dühíti magukat a versenyzőket is jobban, mint a szurkolókat. az itteni reakciókat elnézve elég komoly a helyzet...

sztárvorsz
#10 sztárvorsz 2016. augusztus 30. 15:23  
G0007:
most? az FIA mindig is ilyen volt. hamiltonnal is kivételznek, vettellel is kivételeztek, alonso is tett olyat amiér tnem járt dorgálás, schumacher is úszott meg dolgokat, prost lényegében vb-t is nyert vele. és ezek csak az ismertebb nevek. a kicsknél is lezajlik ugyanez hogy ott sok esteben csak legyintenek , mert a kutyát nem érdekli. előfordult ez csapatokkal is hogy nem büntettek kiskapuk áthágásáért vagy csak későn. van amikor meg jogtalanul büntetnek vagy túl súlyosan. ez a sport mindig is ilyen volt . szabálytalan sajnos az amit annak ítélnek. ennyi erőből nem kell ezt nézni mivel akkor sosem tapsikolnál. verstappent ringen lehetett volna büntetni a többszöri írányváltásért és most a leszorításért a bal jobb kanyarban perez ellen de egyik sem volt olyan hű de nagy szám, és perez még előtte is maradt. szerintem a határon táncol , nincs kirívó szabálysértése, se ütközése, nem teszi tönkre mások versenyét, nem rongyol bele senkibe, sőt most konkrétan seb tette tönkre a csapattársa és az ő versenyét is még se kapott büntetést. lehet elnézőbb vele a FIA , mert szüksége van a sportnak újra egy ilyen kaliberű tehetségre , de mások is megkapták ezt és majd olyan is lesz (mivel ez amit ő képvisel ezzel jár) amikor kőkeményen büntetik majd úgy hogy igazából nem csinált semmit. én ezeket elfogadom. nem örülök ha következetlen az FIA, nem örülök a szabályoknak, nem örülök hogy a mennyiség került a minőség elé a gombnyomásos előzésekkel, nem örülök az új pályáknak, nem örülök hogy nem maxon autózik senki a gumik miatt, nem örülök hogy nincs hang, de ez a srác számomra azzal kecsegtet hogy mindezek ellenére talán újra élvezhető lesz nézni a forma-1-et és nem alszik be rajta 30 p után a nézők döntő hányada , újra kijárnak majd futamokra és kiváncsiak lesznek mit csinál a kissrác. ezért kivételeznek vele most mert ők is tudják hogy megvan a srácban a pontenciál erre hogy ilyen impactje legyen. ez meg szerintem nem röhejes mivel égető szüksége van rá a sportnak, ha tovább akarsz tapsikolni

Egyetertek. Vannak vitathato kemeny akcioi a sracnak, nagyon vekony jegen tancol, de egyelore nem szakad be, es igen: ez kell a sportnak.

Ha azt nezem mi megy a foci elvonalban, az FIA meg egesz kovetkezetes. Persze mindig fel lehet, meg fel is lehetett hozni olyan peldat, mikor valakinek elneztek azt amit masnak nem. Sajnos valamennyire mindig is szamit, ki az illeto, meg az eloelete. Ha mar x alkalommal utkozest generalt volna, valoszinuleg mostanra aprosagokert buntetnek, hogy elvegyek a kedvet a kemenykedestol. Rosberg-nel is szamithatott, hogy nem az elso, nem is a masodik afferja volt mar a leszoritasokkal. De pl. a vedekezo iranyvaltasokat mar mas sztorinak erzem. Az szimplan szabalyos volt, meg ha kemeny is. Ha egyszer viszont tul fesziti vele a hurt, tobbet nem lesznek elnezoek. Szerintem amugy par evvel ezelott tobb volt az olyan itelet, amikbe bele lehetett kotni, voltak sokkal gyengebb szeriai is az FIA-nak ilyen teren, mint a mostani.

G0007
#9 G0007 2016. augusztus 30. 13:21  
fist1:
"eddig minden szabályos volt amit tett." Még mindig ennyire nehéz megérteni, hogy azzal van a gond, hogy ugyanaz a manőver a többiek által előadva miért nem szabályos? Egyértelmű, hogy kivételeznek most vele, ez pedig nem jó. Teljesen mindegy, ki milyen versenyzést szeret, aki a sportot szereti, az nem tapsikol ahhoz, amit most az FIA csinál. Ez röhej.

most? az FIA mindig is ilyen volt. hamiltonnal is kivételznek, vettellel is kivételeztek, alonso is tett olyat amiér tnem járt dorgálás, schumacher is úszott meg dolgokat, prost lényegében vb-t is nyert vele. és ezek csak az ismertebb nevek. a kicsknél is lezajlik ugyanez hogy ott sok esteben csak legyintenek , mert a kutyát nem érdekli. előfordult ez csapatokkal is hogy nem büntettek kiskapuk áthágásáért vagy csak későn. van amikor meg jogtalanul büntetnek vagy túl súlyosan.

ez a sport mindig is ilyen volt . szabálytalan sajnos az amit annak ítélnek. ennyi erőből nem kell ezt nézni mivel akkor sosem tapsikolnál.

verstappent ringen lehetett volna büntetni a többszöri írányváltásért és most a leszorításért a bal jobb kanyarban perez ellen de egyik sem volt olyan hű de nagy szám, és perez még előtte is maradt.

szerintem a határon táncol , nincs kirívó szabálysértése, se ütközése, nem teszi tönkre mások versenyét, nem rongyol bele senkibe, sőt most konkrétan seb tette tönkre a csapattársa és az ő versenyét is még se kapott büntetést.

lehet elnézőbb vele a FIA , mert szüksége van a sportnak újra egy ilyen kaliberű tehetségre , de mások is megkapták ezt és majd olyan is lesz (mivel ez amit ő képvisel ezzel jár) amikor kőkeményen büntetik majd úgy hogy igazából nem csinált semmit.
én ezeket elfogadom. nem örülök ha következetlen az FIA, nem örülök a szabályoknak, nem örülök hogy a mennyiség került a minőség elé a gombnyomásos előzésekkel, nem örülök az új pályáknak, nem örülök hogy nem maxon autózik senki a gumik miatt, nem örülök hogy nincs hang, de ez a srác számomra azzal kecsegtet hogy mindezek ellenére talán újra élvezhető lesz nézni a forma-1-et és nem alszik be rajta 30 p után a nézők döntő hányada , újra kijárnak majd futamokra és kiváncsiak lesznek mit csinál a kissrác. ezért kivételeznek vele most mert ők is tudják hogy megvan a srácban a pontenciál erre hogy ilyen impactje legyen.

ez meg szerintem nem röhejes mivel égető szüksége van rá a sportnak, ha tovább akarsz tapsikolni

G0007
#8 G0007 2016. augusztus 30. 13:08  
pipi_82:
Hm, nem tudok veled egyeterteni, hogy o fogja majd visszaadni az F1nek a varazst. 1 fecske nem csinal nyarat... es szerintem nem a pilotakkal van gond manapsag az F1ben.

nem gond ha te másképp gondolod, én csak leírtam ahogy én látom. szerintem a versenyzőkkel is komoly gond van, és vannak olyan fecskék akik egyedül is meghozzák a nyarat, csak nagyon ritkák. hogy ő ilyen fecske-e azt nem lehet tudni, de az eddigiek alapján joggal merül fel az , hogy nem kizárt, hogy olyan. az emberek reakciója pedig szintén azt sejteti, hogy mások is érzik ezt benne. aztán lehet mindenki téved, de egyelőre szerintem így fest a szitu és mindenki reménykedik akik látják ezt benne.

Xavér
#7 Xavér 2016. augusztus 30. 12:56  

A 80-as években ezekért a manőverekért már kapott volna jó néhány pofont ez a beképzelt gyerek!

qwerm
#6 qwerm 2016. augusztus 30. 12:22  
andrea1:
Adam Cooper ‏@adamcooperF1 Thoughts on VES from @paddylowe: "We’ve got a chart of what line not to take into Turn 1, and that was exactly the one that Max took!"

dudi linkelt egy képet, h CSAK a belga futamon mennyi stiklit csinált. többek közt az 1. kanyar is benne volt. 4 kerékkel fehér vonalon kívül. többször is. remélem, 1x vkinél (pl perez) elszakad a cérna, és szétszaggatja az undead pofáját.

qwerm
#5 qwerm 2016. augusztus 30. 12:20  
fist1:
"eddig minden szabályos volt amit tett." Még mindig ennyire nehéz megérteni, hogy azzal van a gond, hogy ugyanaz a manőver a többiek által előadva miért nem szabályos? Egyértelmű, hogy kivételeznek most vele, ez pedig nem jó. Teljesen mindegy, ki milyen versenyzést szeret, aki a sportot szereti, az nem tapsikol ahhoz, amit most az FIA csinál. Ez röhej.

és mellékesen sem nálunk, sem spaban nem volt szabályos. kimit a kemmel végén gyakorlatilag kilökte. és állandóan féktávon változtat irányt.

andrea1
#4 andrea1 2016. augusztus 30. 12:09  

Adam Cooper ‏@adamcooperF1
Thoughts on VES from @paddylowe: "We’ve got a chart of what line not to take into Turn 1, and that was exactly the one that Max took!"

fist1
#3 fist1 2016. augusztus 30. 11:51  
G0007:
erről beszélek én is. úgytűnik olyan mentalitással bír mint a sportág valaha élt két legnagyobbja. agresszív, kegyetlen, és képes pengeélen táncolni. lehet, hogy még keresi önmagát de érződik hogy a vérében van ugyan az a versenyzői mentalitás mint ami sennában és schumacherben is volt. aztán hogy mennyi hoz ki bellőle, meddig marad meg ez a hozzáállása, tudásban hol van tőlök, mennyire haladja meg a korát, munkamorálban hol van, eredményekben hol lesz, mekkora hatása lesz a sportra, mit kezd gyengébb csapatokkal, mit kezd éles vbért folyó harcokban ez mind a jövő zenéje. ma még csak keresi saját magát , tanul, fejlődik és mindent olyan fiatalon ahogy előtte még senki. nem véletlen osztja meg így a világot már most is, nem véletlen kever ekkora port maga körül a versenytársak és a nézők körében, nem véletlen tud már most tömegeket megmozgatni és ez még csak a kezdet. eddig minden szabályos volt amit tett. lehet rajta puffogni, hogy miért, biztos azért mert az f1-nek szüksége van rá és több mindent elnéznek neki. igen benne van a pakliban , de erre fel kell készülni vele kapcsolatban, hogy egész pályafutása alatt pengeélen fog táncolni majd és ebből kifolyólag elkerülhetetlen hogy ne ússzon meg olyat amiért mást büntetnének, vagy hogy ne büntessék olyanért amiért másnál fel se merülne hogy büntetni kell. ez az ilyenek sorsa, de hát kit érdekel, ha a srác közben képes lesz megmenteni az f1-et és újra visszaadni a varázst.

"eddig minden szabályos volt amit tett."

Még mindig ennyire nehéz megérteni, hogy azzal van a gond, hogy ugyanaz a manőver a többiek által előadva miért nem szabályos? Egyértelmű, hogy kivételeznek most vele, ez pedig nem jó. Teljesen mindegy, ki milyen versenyzést szeret, aki a sportot szereti, az nem tapsikol ahhoz, amit most az FIA csinál. Ez röhej.

pipi_82
#2 pipi_82 2016. augusztus 30. 11:22  
G0007:
erről beszélek én is. úgytűnik olyan mentalitással bír mint a sportág valaha élt két legnagyobbja. agresszív, kegyetlen, és képes pengeélen táncolni. lehet, hogy még keresi önmagát de érződik hogy a vérében van ugyan az a versenyzői mentalitás mint ami sennában és schumacherben is volt. aztán hogy mennyi hoz ki bellőle, meddig marad meg ez a hozzáállása, tudásban hol van tőlök, mennyire haladja meg a korát, munkamorálban hol van, eredményekben hol lesz, mekkora hatása lesz a sportra, mit kezd gyengébb csapatokkal, mit kezd éles vbért folyó harcokban ez mind a jövő zenéje. ma még csak keresi saját magát , tanul, fejlődik és mindent olyan fiatalon ahogy előtte még senki. nem véletlen osztja meg így a világot már most is, nem véletlen kever ekkora port maga körül a versenytársak és a nézők körében, nem véletlen tud már most tömegeket megmozgatni és ez még csak a kezdet. eddig minden szabályos volt amit tett. lehet rajta puffogni, hogy miért, biztos azért mert az f1-nek szüksége van rá és több mindent elnéznek neki. igen benne van a pakliban , de erre fel kell készülni vele kapcsolatban, hogy egész pályafutása alatt pengeélen fog táncolni majd és ebből kifolyólag elkerülhetetlen hogy ne ússzon meg olyat amiért mást büntetnének, vagy hogy ne büntessék olyanért amiért másnál fel se merülne hogy büntetni kell. ez az ilyenek sorsa, de hát kit érdekel, ha a srác közben képes lesz megmenteni az f1-et és újra visszaadni a varázst.

Hm, nem tudok veled egyeterteni, hogy o fogja majd visszaadni az F1nek a varazst.
1 fecske nem csinal nyarat... es szerintem nem a pilotakkal van gond manapsag az F1ben.

G0007
#1 G0007 2016. augusztus 30. 10:17  

erről beszélek én is. úgytűnik olyan mentalitással bír mint a sportág valaha élt két legnagyobbja. agresszív, kegyetlen, és képes pengeélen táncolni. lehet, hogy még keresi önmagát de érződik hogy a vérében van ugyan az a versenyzői mentalitás mint ami sennában és schumacherben is volt. aztán hogy mennyi hoz ki bellőle, meddig marad meg ez a hozzáállása, tudásban hol van tőlök, mennyire haladja meg a korát, munkamorálban hol van, eredményekben hol lesz, mekkora hatása lesz a sportra, mit kezd gyengébb csapatokkal, mit kezd éles vbért folyó harcokban ez mind a jövő zenéje. ma még csak keresi saját magát , tanul, fejlődik és mindent olyan fiatalon ahogy előtte még senki. nem véletlen osztja meg így a világot már most is, nem véletlen kever ekkora port maga körül a versenytársak és a nézők körében, nem véletlen tud már most tömegeket megmozgatni és ez még csak a kezdet.

eddig minden szabályos volt amit tett. lehet rajta puffogni, hogy miért, biztos azért mert az f1-nek szüksége van rá és több mindent elnéznek neki. igen benne van a pakliban , de erre fel kell készülni vele kapcsolatban, hogy egész pályafutása alatt pengeélen fog táncolni majd és ebből kifolyólag elkerülhetetlen hogy ne ússzon meg olyat amiért mást büntetnének, vagy hogy ne büntessék olyanért amiért másnál fel se merülne hogy büntetni kell.

ez az ilyenek sorsa, de hát kit érdekel, ha a srác közben képes lesz megmenteni az f1-et és újra visszaadni a varázst.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 10:58

HairHungary