Villeneuve szívesen mardna a Formula-1-ben

írta: Motorsportal
2003. szeptember 08. 23:39
Jacques Villeneuve esélyei, hogy az elkövetkezendő esztendőben is rajthoz állhat a Formula-1-ben, napról napra csökkennek. Számos olyan országban, ahol Formula-1-es futamot rendeznek, törvény tiltja a dohánytermékek rekámlámozását, ezért elképzelhető, hogy David Richards választása a japán Szato Takumára esik majd, a Honda kívánságára.

Bár a kanadai versenyző neve több versenyistálló kapcsán is felmerült, azonban egyelőre nem kapott szerződés ajánlatot. "Korábban örültek annak, ha olyan neves versenyzője volt egy csapatnak, aki számos sikert könyvelhetett el magának. Ezzel szemben jelenleg éppen ez nehezíti meg azt, hogy valaki a Formula-1-ben maradhasson. Még nem készültem fel arra, hogy befejezzem a pályafutásomat."

Az 1997-es esztendő világajnokát nem zavarja, hogy folyton más-más csapatokkal hozzák kapcsolatba. "Ez ellen nem kell semmit tenni, inkább kihasználni az előnyöket. A híresztelések olyakor igen szórakoztatóak. Ilyenek mindig is lesznek, mivel, mivel az embrek szeretnek szórakozni. Fontos, hogy ismerjük a híreszteléseket, mivel azokat könnyedén a magunk javára fordíthatjuk. Bár nem szeretem az ilyen játékokat, de ennek ellenére fontos szerepet töltenek be."

Villeneuve haragszik David Richardsra, aki a fiatalabb pilótákat részesíti előnyben. "Olyan érzésem van, mintha könyörögnöm kellene, hogy a csapatnál maradhassak. A BAR-Honda egyelőre még gondolkozik azon, hogy valóban én vagyok-e a legmegfelelőbb versenyző. Az éremnek két oldala van, ezért én is gondkolkozom azon, hogy a BAR-Honda-e a legmegfelelőbb csapat a számomra. Ha rosszul versenyeznék, vagy feladtam volna, sokkal nehezebb helyzetben lennék."

Jacques Villeneuve megvalósitotta azt, ami édesapjának nem sikerült: világbajnok lett, amire nagyon büszke a 32 esztendős pilóta, akinek az elmúlt években sokat kellett csalódnia. "Soha nem dolgoztam olyan keményen mint az elmúlt két esztendőben, és korábban sokkal több örömet okozott a versenyzés. A gyerekkori álmomat sikerült megvalósítanom, világbajnok lettem. Megnyertem az Indianapolsi 500 mérföldes futamot is. Ha befejezőne a pályafutásom, nem sajnálnám magam."

"Szívesen versenyeznék Le Mans-ban, biztos örömet okozna. Eddig még nem volt arra példa, hogy valaki a CART-ban, az Indy 500-on, a Formula-1-ben világbajnokságot, és még Le Mansban is nyert volna. Jelenleg nehezmre esik, hogy máshol versenyezzek, mint a Formula-1-ben. Ha senki nem tud számomra helyet biztosítani, akkor fontolóra veszem a kérdést. Talán akkor más jelentene kihívást a számomra."

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett