Visszakapni az „ellopott” győzelmet

írta: M4Sport
2016. szeptember 13. 12:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo reméli, a sors még idén visszaadja neki „ellopott” monacói győzelmét. Szingapúr ideális helyszín lenne a számla kiegyenlítéséhez…

Az ausztrál versenyző és a Red Bull is kiemelkedő formát mutatott a Monacói Nagydíjon. Megszerezték a pole-t a két Mercedes orra elől, majd a versenyben is sokáig vezettek, ám végül egy kínos bakin úszott el futamgyőzelmük. A kerékcsere előtt a csapat úgy döntött, mégsem az előzetesen tervezett gumikat teszi fel, ám hirtelen változtatás miatt a szerelők késve érkeztek ki a garázs elé, és emiatt Lewis Hamilton megelőzte az ausztrált.

Ricciardo nehezen emésztette meg a történteket, főleg azok után, hogy előtte Barcelonában egy stratégiai döntés miatt maradt le a győzelemről. Azonban azt reméli, még 2016-ban lesz módja pótolni győzelmeit. „Hiszek ebben” – nyilatkozta. „Általában nem hiszek az ilyesmiben, de ha kicsit is létezik olyasmi, hogy karma, akkor szeretném azt gondolni, hogy visszakapom még Monacót valamikor.”

A Red Bullnak a győzelemre a Monacóhoz hasonlóan nagy leszorítóerőt igénylő pályákon lehet a legnagyobb esélye – mint például a soron következő szingapúri, ahol már az elmúlt két szezonban is rendre az egyik legjobb hétvégéjüket teljesítették. „Szingapúrt már nagyon várom. Egyáltalán nem számítok arra, hogy az ölünkbe pottyan a győzelem, de ha jól dolgozom azon a hétvégén, akkor tudom, hogy lehet esélyem. Szingapúrt várom tehát a legjobban” – nyilatkozta a háromszoros futamgyőztes.

A Red Bull komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt hónapokban, a hétvégén ráadásul új motort is kap a Renault-tól. Ricciardo szerint azonban nem feltétlenül a komolyabb fejlesztések, sokkal inkább autójuk finomhangolása hozza meg az igazi előrelépést. „Szinte minden versenyen vannak apróbb újítások, amik csak kis különbséget eredményeznek. Kis szárnyakról és hasonlókról van szó, melyek talán a köridődön nem is javítanak, mégis segítenek abban, hogy könnyebb legyen beállítani az autót.”

„Ezzel megnő a beállítási sávunk, mely könnyebbé és kényelmesebbé teszi a dolgunkat. Még ha nem is lesz nagyobb tőle a leszorítóerő, lehetőségünk nyílik könnyebben megtalálni a megfelelő beállításokat, aztán gyorsulunk is. Ezen múlt a javulásunk. Péntekenként már nem kell annyit dolgoznunk az autón, változtatunk pár dolgon, de nem találjuk fel újra a kereket. Ha azt teszed, akkor könnyen olyan helyzetben találod magad, mint mi tavaly, amikor nehéz volt megtalálni a működő beállítást a hétvége hátralévő részére” – magyarázta Ricciardo.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához