Visszatekintő: Brazil Nagydíj

írta: Motorsportal
2003. március 31. 19:51
2005/17 Brazil GP szombat - 2005/17 Brazil GP szombat
1991. március

A legendás nemzeti hős, Ayrton Senna huszonhét győzelemmel a tarsolyában érkezett az 1991-ben megrendezésre került Brazil Nagydíjra. Hazai pályán azonban még nem sikerült elsőként áthaladnia a célvonalon.

A verseny vége felé Senna negyven másodperccel vezetett Ricardo Patrese előtt, amikor a McLaren lassulni kezdett. A jelek arra mutattak, hogy a hajtómű meghibásodott.

Patrese ledolgozta hátrányát és vészesen közeledett Sennához, mögötte Gerhard Berger próbált előre törni. A Sau Paulo-i születésű pilóta mindössze három másodperccel Patrese előtt végül megnyerte a futamot, de a levezető kör alatt az autó lefulladt és megállt.

Hosszú körökön keresztül csak a hatodik sebességfokozatban ment az autó, és a sebességváltó kart is tartani kellett, hogy ki ne ugorjon sebességből. A versenyt követően Senna nagyon fájlalta a jobb kezét, és egy ideig nem tudott kiszállni a McLaren volánja mögül. A győzelmet Isten ajándékénak nevezte.


1992. április

Michael Schumacher, aki akkoriban még egyetlen teljes szezont sem teljesített a Forma-1-ben ezen a versenyen a közönség kedvenc Ayrton Sennával került összetűzésbe.

Mialatt a Két Williams pilóta Nigel Mansell és Ricardo Patrese nyugodtan autóztak a mezőny élén, addig Senna a német pilótával tíz körön keresztül viaskodott, amikor sikerült megelőznie. A brazil versenyző nem hagyta annyiban a dolgot, visszaelőzte.

Schumi újból elhaladt Senna mellett, és végül a háromszoros világbajnok előtt fejezte be az 1992-es Brazil Nagydíjat. Schumacher a versenyt követően azt állította, hogy Senna az olyan kanyarokban, ahol nem lehet előzni mindig lelassított, majd az egyenes pályaszakaszokon gázt adott.

A brazil sajtónak természetesen nem tetszett a német pilóta véleménye, de ő ennek ellenére biztos volt állításában.


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki