Visszatér? Most Brawn is megszólalt!

írta: M4Sport
2016. november 02. 16:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

A napokban rengeteg pletyka és találgatás látott napvilágot Ross Brawn esetleges Forma–1-es szerepvállalásáról. Most a brit szakember is megszólalt és igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba: elmondta, pár tanáccsal igyekszik segíteni az új tulajdonosokat, de szerződést nem kötött velük.

Mióta távozott a Mercedes technikai igazgató posztjáról (a 2013-as évad végén) szinte folyamatosan jelennek meg újabb és újabb pletykák arról, hogy Brawn még visszatér a királykategóriába. Korábban rendre egy rivális csapattal hozták szóba, mostanában viszont sportági vezetőként emlegetik. Azt egyébként nemrég ő is elismerte, pár éve kapott már ajánlatot egy ilyen jellegű munkára.

Akkor azonban elutasította azt, hiszen nem akart egy „politikával átitatott” közegben dolgozni. A héten aztán ismét felmerült, a jövőben komoly tisztséget kap, hiszen ő kezelheti majd a Forma–1 sportügyeit, miután szerződést kötött annak új tulajdonosával, a Liberty Media nevű amerikai céggel. A pletyka futótűzként terjedt, mígnem maga az érintett is megszólalt: a BBC-nek nyilatkozva elmondta, valóban segít a Liberty-nek, egyezségről azonban nem beszélhetünk.

„A Liberty még elég messze van attól, hogy valamiféle kötelezettséget vállaljon” – fogalmazott. „Ennek ellenére konzultálunk, és igyekszem ellátni őket néhány tanáccsal, hogy jobban megértsék a Forma–1-et. De ez minden” – tette hozzá a tapasztalt szakember, aki mostanában többször kifejtette, a sportágnak hosszabb távon elsősorban határozott célokra és tervekre lenne szüksége.

Az interjú során kifejtette, egyelőre „minden azon múlik”, hogyan dönt a Forma–1 Menedzsmentet vezető Bernie Ecclestone. Az eddigi hírek alapján a Liberty rövid távon mindenképpen számít a 86 éves üzletemberre, aki a cég megbízott F1-es ügyvezetője, Chase Carey felügyelete alatt folytathatná ténykedését, lényegében a jelenlegi posztján. Ő maga egyébként azt mondta, az amerikaiak hároméves szerződést ajánlottak neki, ezt azonban eddig hivatalosan még nem erősítették meg.

Hosszabb távon viszont gyökeres változás jöhet. A bennfentesek úgy tudják, Ecclestone helyét nem egy, hanem két szakember veszi majd át: az egyik a kereskedelmi, a másik pedig a sportügyeket intézi majd. Az utóbbi posztra lehet sokak szerint tökéletes jelölt a Benettonnal, a Ferrarival és a saját nevét viselő Brawn GP-vel is bajnoki címet nyerő brit mérnök.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kulcsarb
#2 kulcsarb 2016. november 02. 17:26  

reméljük belőle nem válik olyan töketlen senki,
mint amilyen Todt lett, mióta az FIA-hoz került

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. november 02. 16:59  

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”