Visszatért a motivációja – fontos futamok várnak rá!

írta: M4Sport
2016. szeptember 13. 17:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az eddigi nehézségek ellenére Danyiil Kvjat motiváltan vág neki az év utolsó harmadának, hiszen tudja, a soron következő versenyek kulcsfontosságúak lesznek jövője szempontjából, néhány erős eredmény ugyanis „több ajtót is kinyithat” előtte.

Az idei eddig nem az orosz pilóta éve: hazai futama után elveszítette ülését a Red Bull első számú csapatánál, majd a Toro Rossónál sem tudott fordítani szerencséjén. Mivel a Spanyol Nagydíj óta csupán két pontot szerzett és szinte rendre elmaradt csapattársától, egyre többet pletykálnak arról, az év végén távoznia kell a bikások kötelékéből, és talán a Forma­–1-ből is.

Bár ezeket a pletykákat már többször – és meglehetősen indulatosan – tagadta, azt maga Kvjat is elismeri, a döntés nem az ő kezében van, hiszen a Red Bull mondja majd ki az utolsó szót, viszont tudja, az utolsó hét futam sokat segíthet rajta, hiszen ha jól teljesít azzal nemcsak jelenlegi munkaadóit győzheti meg, hanem néhány pilóta után kutató ellenfelet is. „A Red Bull megtarthat, erre még opciója is van, viszont az F1-ben bármi megtörténhet” – kezdte.

„A célom az, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam, ez ugyanis általában több ajtót is kinyit előtted a jövőre nézve. Most csak arra összpontosítok, ami a jelenben történik, ennél a csapatnál, és itt, a Toro Rossónál akarok mindent beleadni. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – magyarázta, majd elárulta, egyre jobban viseli a folyamatos nehézségeket.

„Bizonyos értelemben igen. Az elmúlt öt évben egy csomó örömben és bánatban volt részem. Az előző hat hónap egészen más volt. Nem mondanám, hogy ideális, túl kényelmes volt a légkör a munkához. Viszont úgy érzem magam, mint általában. Nyugodt vagyok. Élvezem a pályán töltött időt, koncentrált maradtam, jól együtt tudok működni a mérnökökkel és továbbra is hiszünk abban, hogy egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy kihozzuk a legjobbat az autóból” – fogalmazott.

„2017 az 2017. Csak három és fél hónap múlva kezdődik. Addig várakozunk, és meglátjuk, mit hoz a jövő. Nem sietünk. Közeledünk a ponthoz, amikor dönteni kell, de most csak arra összpontosítok, ami a jelenben történik. Amint lehet, közölni fogjuk, hogyan döntöttünk. De nem fogok határidőket adni a médiának, majd a megfelelő időben mindent közlünk a megfelelő emberekkel” – jelezte.

Nemrég egy interjú során azt is megkérdezték, nem gondolkodik-e a Forma–1-től távoli életen, ő pedig ismét határozott választ adott. „Nem. A jelenben élek. Nyitva kell tartanom az ajtókat, és majd meglátjuk, hogyan alakul a helyzet. Sok múlik ezen” – mondta, majd megjegyezték, a GP2-es bajnokságot vezető Pierre Gasly kapcsán már azt is felvetették, hogy már a hétvégi Szingapúri Nagydíjon átveszi a helyét. „Ez nincs hatással rám. Nincs hatással a munkámra, vagy a hozzáállásomra. Tudom, mi a helyzet a csapattal” – jelentette ki határozottan.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Benhower
#8 Benhower 2016. szeptember 14. 18:17  
Thibczy:
Én egyedül azt nem értem, hogy Marko mit lát benne, amiért ennyi bizalmat kap tőle Kvjat.

Egyszerűen jelenleg nincs a F1re alkalmas újoncuk most, valamint tudja hogy azért mégsem annyira gyenge mint amit a lefokozása óta mutat, sztem jobb mint Sainz, de fejben valami iszonyat gyenge.

Denis Hunter
#7 Denis Hunter 2016. szeptember 14. 16:03  

o mar kioregedett :D

grabowsky78
#6 grabowsky78 2016. szeptember 14. 15:09  

Vannak nála a rajtrácson jelenleg is gyengébb pilóták, de..... ha csak a 4 redbull pilótát nézzük egyértelműen ő a leggyengébb köztük. Ez meg szerintem már önmagában is elegendő indok arra, hogy jövőre elköszönjünk tőle és jöjjön egy ifjú titán!

Zasalamel
#5 Zasalamel 2016. szeptember 14. 12:27  
Thibczy:
Én egyedül azt nem értem, hogy Marko mit lát benne, amiért ennyi bizalmat kap tőle Kvjat.

számlát putyintól :D

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 12:27

Balrog
#4 Balrog 2016. szeptember 14. 11:46  
Thibczy:
Én egyedül azt nem értem, hogy Marko mit lát benne, amiért ennyi bizalmat kap tőle Kvjat.

én egyedül azt nem értem, hogy mások hogyan nem látják, hogy a jelenleginél sokkal több van benne

Thibczy
#3 Thibczy 2016. szeptember 14. 11:34  
frontember:
nincs ilyen, hogy szeptember közepén kezd el valaki motiválttá válni. Amit erről a srácról tudni és látni kell idén, azt már mindenki látta sztem...

Én egyedül azt nem értem, hogy Marko mit lát benne, amiért ennyi bizalmat kap tőle Kvjat.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 11:35

frontember
#2 frontember 2016. szeptember 14. 10:41  

nincs ilyen, hogy szeptember közepén kezd el valaki motiválttá válni. Amit erről a srácról tudni és látni kell idén, azt már mindenki látta sztem...

Enveblo
#1 Enveblo 2016. szeptember 13. 19:16  

ezt már szerintem hiába szépíti

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához