„Visszavonulás 2017-ben? Ez nem vall Alonsóra”

írta: M4Sport
2016. szeptember 27. 12:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha ő maga is utalt rá, adott esetben a 2017-es lehet az utolsó éve a Forma–1-ben, honfitársa szerint Fernando Alonso nem fogja elhagyni a kategóriát, ez ugyanis nem „vallana rá”. Pedro de la Rosa nyilatkozata során Carlos Sainzról és a Ferrari helyzetéről is elmondta véleményét.

Nem titok, a McLaren-Honda spanyol pilótája nincs megelégedve az F1 jelenlegi helyzetével: az autókat „lassúnak” tartja, komolyabb „fizikai kihívásokra” vágyik és csökkentené a „spórolás” szerepét. A 2017-es szabályváltozások papíron megfelelnek majd az „elvárásainak”, és egyelőre ő is izgatottan várja őket, ám kijelentette, ha nem változnak meg a dolgok, elhagyhatja a kategóriát.

Az utóbbi időben ráadásul többször elmondta, hogy jövője az új autókon múlik, és azon élvezi-e a velük való versengést, éppen ezért néhányan egyre komolyabban számolnak azzal a lehetőséggel, hogy 2017 lesz a spanyol klasszis utolsó F1-es szezonja. A korábbi márkatárs (a McLarennél és a Ferrarinál is volt tesztversenyző, miközben Alonso a csapatot erősítette), Pedro de la Rosa viszont kételkedik abban, hogy a kétszeres világbajnok már jövőre visszavonul.

Legutóbbi nyilatkozata során azt is kifejtette, miért. „Én személy szerint nem látom, hogy Fernando elhagyná a Forma–1-et addig, amíg nem nyer még egy világbajnoki címet” – mondta az El Confidencial című spanyol lapnak. „Azért gondolom így, mert ez egészen egyszerűen nem illik az ő természetéhez. Nem vall rá, hogy ilyet tegyen” – folytatta gondolatmenetét.

A korábbi F1-es fiatalabb honfitársáról, Carlos Sainzról is beszélt. A Toro Rosso versenyzőjét de la Rosa legalább olyan jónak tartja, mint a Red Bull által „előléptetett” Max Verstappent, aki az anyacsapatnál már győzelmet is szerzett. „Az hiszem Carlos egy olyan pilóta, aki mindent meglepett. Az emberek csak Verstappenről beszélnek, de neki sem kell irigykednie. Szerintem nagyon szép jövő áll még előtte” – jegyezte meg bizakodva a 45 éves expilóta.

Az interjú során de la Rosa utolsó F1-es csapata, a Ferrari is szóba került, ami egy kicsit sem meglepő, hiszen a vörösök 2016 második felében egyébként is állandó beszédtémát jelentenek, szezonjuk ugyanis a vártnál gyengébbre sikerült, technikai igazgatójuk távozása pedig több kérdést is felvet a jövővel kapcsolatban. Ez a spanyol szerint is okozhat még problémákat.

„A Ferrari egy nagyszerű csapat, és mindig is az lesz. Itt a probléma a beruházásokkal van. A legnagyobb kérdés az: ki van ott? Hiszen James Allison, Pat Fry és Nikolasz Tombazisz, valamint sok más dolgozó is elment. De kiket igazoltak helyettük? Végső soron ez egy üzlet, és minden üzletben fontos, hogy az ember a tehetségekbe fektessen, hiszen ebben az esetben eredményes lehet, de ha nem fektetnek bele, akkor nem lesznek jó eredményeik” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ