Vizsgálat indult Pérez ellen

írta: M4Sport
2016. szeptember 17. 17:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már megint egy sárga zászlós ügy: az FIA vizsgálatot indított Sergio Pérez ellen, aki a veszélyre való figyelmeztetés ellenére javított köridején a Q2-ben.

Jenson Button kicsúszása és Romain Grosjean balesete nehezítette a szingapúri időmérő fináléjába vágyó versenyzők dolgát a Q2-ben. Sergio Péreznek sikerült javítania, a két Williamsnek nem. Csakhogy a mexikói úgy jutott tovább a harmadik szakaszba, hogy éppen a kettős sárga zászlós jelzés idején futotta meg leggyorsabb körét.

A Force India első számú ellenfele, a Williams már az edzés alatt panaszkodott emiatt, az FIA pedig utóbb jelezte, vizsgálatot indít a Nico Rosberg magyarországi esetét idéző ügyben. Mindjárt két esetleges szabálysértést vizsgálnak: egyfelől hogy kellőképpen visszavett-e a tempójából a veszélyjelzés helyén, másfelől, hogy miként előzhette meg sárga zászló alatt Esteban Gutiérrezt.

Neki mindkét esetre volt magyarázata. „Elég nehéz edzés volt, három sárga zászló is volt abban a körben” – mesélte Pérez a Sky Sportsnak. „Elég sokszor kellett elvennem a lábam a gázról, nagyjából hat tizedet vesztettem a sárga zászlók miatt. A végén Esteban nagyon lassú volt előttem, de végül félreállt. Viszont négy tizedet vesztettem ezzel is. Minden adatunk megvan, ez biztosít minket. Nincs probléma.”

A kérdésre, szerinte kellő mértékben lassított-e, hozzátette: „Igen, a telemetria is megmutatja. Nem volt ezzel gond.”

A Williams másképp gondolja. „Ennél biztosan jobb időt futottam volna, de sajnos a sárga zászlók miatt le kellett lassítanom a kör közepén. Én megtettem, mások már nem biztos, ezért ezt ki kell elemezni” – nyilatkozta a 12. helyen záró Felipe Massa. „Igen, én is így hallottam, hogy előzött. Nem láttam, de én lassítottam a sárga zászló miatt, míg más autók úgy tudom, nem igazán. Az én mérnököm azt mondta, lassítsak le. Valójában két sárga zászló is volt abban a körben, és ha két esetben kell lelassítanod, nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy javíts a köridődön.”

Valtteri Bottas biztos benne, a sárga zászlók miatt nem jutott be a Q3-ba. „Abban a kanyarban több tizedet vesztettem, de még így is sikerült javítanom a köridőmön az előző körhöz képest” – mondta.

FIA
Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

rena76
#2 rena76 2016. szeptember 17. 19:30  

na akkor innen leaz azép a pontszerzés .. Nyolchelyes rajtbünti
ForceCheco

albutr
#1 albutr 2016. szeptember 17. 17:52  

az lenne a durva hogy őt megbüntetik Rosberget ezért meg nem.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”