Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 21. 13:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kapóra jöhetnek Kimi Räikkönennek a 2017-es szabályváltozások. Volt szerelője nem lepődne meg, ha a finn jövőre újra meghatározóbb tagja lenne az élmezőnynek.

Az előző két szezon alakulása után kimondottan üdítően hat Kimi Räikkönen 2016-os szereplése. A finn jelenleg 5 ponttal előzi meg a bajnoki tabellán az őt egy éve még fölényesen legyőző Sebastian Vettelt, ráadásul kiegyensúlyozottabbnak és elégedettebbnek is tűnik tavalyi önmagához képest. Elmondása szerint ez főként olyan apróbb változtatásoknak köszönhető, melyek miatt jobban boldogul autójával. Eredményei pedig azt igazolják, az idei Ferrari valóban jobban fekszik stílusának.

Marc Priestley mclarenes időszaka alatt szerelőként dolgozott együtt a „Jégemberrel”. Úgy látja, 2007 bajnokának csillaga olyannyira nem áldozott még le a Forma–1-ben, hogy szerinte a következő évben akár még régi fényével is ragyoghat. „Kimi a szezonjával – főleg a második felével – sok embert meglepett. Már korábban is, de a szerződéshosszabbításának bejelentése után végképp javított a teljesítményén. Én egészen jól ismerem őt, mivel a múltban együtt dolgoztunk. Tudom, milyen tehetséges, milyen hihetetlenül gyors, és örömmel látom, hogy nemcsak megdolgoztatja Sebastian Vettelt, de képes volt bizonyítani, hogy a Ferrari joggal tartotta meg őt” – nyilatkozta az ESPN-nek a korábbi szerelő.

Szerinte az elmúlt évek formulája nem feltétlenül kedvezett Räikkönennek, a gyorsan kopó gumik valamelyest el is fedték valós képességeit. Idén azonban javuló tendenciát mutat, a következő szezonban pedig újabb előrelépést tehet. „Nagyon kiegyensúlyozott. Voltak ugyan balszerencsés esetei az autóval és a csapata döntéseivel is, de a jövő évi változásokat tekintve – új autók, szélesebb gumik, megnövekvő mechanikai tapadás – az az érzésem, hogy ezek akár Kimi kezére is játszhatnak. Ez illik az ő stílusához. Ő az a fajta versenyző, aki szereti keményen nyomni a gázt. Ő egy régi vágású versenyző, aki imád padlógázzal, mindent beleadva versenyezni.”

„Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz! Ez akkor jó, ha olyan autód van, amit jól tudsz kezelni. Idén és az elmúlt pár évben viszont főleg a gumikkal és az üzemanyaggal kellett spórolni, amit Kimi talán nem szeret annyira. Jövőre talán jobban nyomhatja, keményebben, a teljes futam alatt. Ez pedig több versenyző teljesítményének is lökést adhat. Én el tudom képzelni, hogy Kimi jövőre előrébb araszoljon a rajtrácson” – tekintett előre Priestley.

Nem ő az első, aki hasonló véleményen van. Korábban az egykori F1-es versenyző, Anthony Davidson is értekezett arról, hogy Räikkönennek lökést adhatnak a 2017-es új szabályok. Már csak az a kérdés, a Ferrarija elég jó lesz-e ahhoz, hogy bizonyítsa vele, Priestleyék nem tévedtek jóslatukkal.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Vito
#9 Vito 2016. október 21. 19:59  
DUdi:
Verena ‏@miezicat1 Kimi"Old? If I felt old I wouldn’t be here to race. If U still see me on track it’s bec I think I can still compete & I believe to be honest with myself. When I notice that I could no longer push, I would do sth else. When I started in motorsport I was among the youngest of my gen then things gradually changed, in all sports, and athletes are getting younger. But I don’t feel old, the number grows, but I feel good."

Hisz magàban ennyi. Màr csak a kitartàsa ès elszàntàsga miatt is kijàrna vègre neki minimum egy rohadt jò èv. Plusz Csak fele annyi szerencsèvel mint ami Alonsonak, Lewisnak vagy Vettelnek volt.

DUdi
#8 DUdi 2016. október 21. 18:24  

Verena ‏@miezicat1

Kimi"Old? If I felt old I wouldn’t be here to race. If U still see me on track it’s bec I think I can still compete & I believe to be honest with myself. When I notice that I could no longer push, I would do sth else. When I started in motorsport I was among the youngest of my gen then things gradually changed, in all sports, and athletes are getting younger. But I don’t feel old, the number grows, but I feel good."

andrea1
#7 andrea1 2016. október 21. 16:53  
KIMI AND THE RED POWER:
Wéber konkrétan azt mondta, hogy kár megnézni mit tud Kimi a jövő évi autóval, mert kb annyira jöhet be neki, mint amennyire nem, ezért érdemes lenne egy fiatal után nézni.

Mintha mostanában valamelyik hétvégén egy Davidsonhoz hasonló véleményt is.mondott volna. Amit írsz az s se áll távol tőle,amikor megtörtent a bejelentés hát :D érdekesen reagált face oldalán...

KIMI AND THE RED POWER
#6 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 21. 16:31  

A turbókorszak előtt is lehetett olvasni hasonlókat, ha jól emlékszem épp Hakkinen mondta, hogy Kiminek feküdhet, hát láttuk milyen volt az első 2 szezonja. Itt mindenki ügyesen tud autót vezetni, az ördög úgy is a részletekben rejlik majd, ugyanúgy mint eddig is. Kihez mennyire passzol az autó és legfőképpen a gumik milyenek lesznek.

KIMI AND THE RED POWER
#5 KIMI AND THE RED POWER 2016. október 21. 16:29  
andrea1:
Mondjuk ezt már Wéber is hasonló véleménnyel kommentálta. Meglátjuk, jó lenne ha ez a szabályváltozás kedvezne neki, jól jönne ki belőle és ha 37 évesen ez így lenne, ill elmondása szerint nem zárkózik el hogy tovább csinálja nem csak 17-ben, ehhez a célhoz ez egy fontos lépés lesz. Meg természetesen az, hogyan sikerül a Ferrarinak erre az új évre felkészülnie. A hétvégére sok sikert elsősorban, az a fontosabb. „Kimi a szezonjával – főleg a második felével – sok embert meglepett. +1

Wéber konkrétan azt mondta, hogy kár megnézni mit tud Kimi a jövő évi autóval, mert kb annyira jöhet be neki, mint amennyire nem, ezért érdemes lenne egy fiatal után nézni.

f1m12
#4 f1m12 2016. október 21. 16:12  
Balrog:
én pont az F1-nek köszönhetem, hogy mára már egész pontosan be tudom lőni, hogy a világ egyes tájain mennyi az aktuális idő és kb mennyivel járnak előttünk/mögöttünk :D

nekem is sokat segített, gyerekkorom óta

Balrog
#3 Balrog 2016. október 21. 16:09  
trialboj:
Basszus, egész nap el voltam tájolva... vártam hogy megjelenjen a szabadedzésekről szóló poszt, és mivel nem jött azt hittem csütörtök van... Most nézem hogy szinte este kezdődik az első...

én pont az F1-nek köszönhetem, hogy mára már egész pontosan be tudom lőni, hogy a világ egyes tájain mennyi az aktuális idő és kb mennyivel járnak előttünk/mögöttünk :D

trialboj
#2 trialboj 2016. október 21. 15:45  

Basszus, egész nap el voltam tájolva... vártam hogy megjelenjen a szabadedzésekről szóló poszt, és mivel nem jött azt hittem csütörtök van... Most nézem hogy szinte este kezdődik az első...

andrea1
#1 andrea1 2016. október 21. 15:30  

Mondjuk ezt már Wéber is hasonló véleménnyel kommentálta. Meglátjuk, jó lenne ha ez a szabályváltozás kedvezne neki, jól jönne ki belőle és ha 37 évesen ez így lenne, ill elmondása szerint nem zárkózik el hogy tovább csinálja nem csak 17-ben, ehhez a célhoz ez egy fontos lépés lesz. Meg természetesen az, hogyan sikerül a Ferrarinak erre az új évre felkészülnie. A hétvégére sok sikert elsősorban, az a fontosabb.

„Kimi a szezonjával – főleg a második felével – sok embert meglepett. +1

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél