Webber bízik a bordázatlan abroncsok visszatérésében

írta: Motorsportal
2003. november 15. 09:18
A jelenleg használatos abroncsokat az 1998-as esztendőben vezették be a Formula-1-be. A Jaguar pilótáját, Mark Webbert ugyan lenyűgözi a Bridegstone és a Michelin abroncsok tapadása, azonban nagyon érdekelné, hogy a gumiszállítók hogyan bírkóznának meg egy új kihívással, amely szerint slick abroncsokat kellene a csapatok rendelkezésére bocsátaniuk.

"Úgy gondolom, hogy ez nagyon sokat segítene a sportnak. A lassú kanyarokban talán lehetséges lenne, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz." - nyilatkozta Webber. A bordázatlan gumik nagyobb mechanikai tapadásának köszönhetően a pilóták bátrabban vághatnának neki egy előzési manővernek.

Egyes hírek szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség a 2005-ös esztendőre tervezi az abroncsokra vonatkozó szabályok megváltoztatását.

Az 1997-es esztendő világbajnoka korábban azt mondta, hogy a slick gumik a jobb pilóták segítségére szolgálhatna. "A bordázatlan abroncsok visszatérése megteremtené ezek a fiúknak a lehetőséget arra, hogy a jobban középpontba kerülhessenek, mint most."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary