Webber nem irigyli Kvjatot

írta: M4Sport
2016. június 24. 19:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az első számú alakulattól menesztett Danyiil Kvjatnak nagyon nehéz dolga lesz, ha vissza akar férkőzni a Red Bull kegyeibe – véli a csapat korábbi versenyzője, Mark Webber, aki továbbra is úgy érzi, helyes döntés volt Max Verstappen előléptetése.

Az Orosz Nagydíj után érkezett a hír, miszerint Verstappen azonnali hatállyal átveszi Kvjat helyét, aki a Toro Rossónál fejezi be a 2016-os szezont. A csere után a Red Bull többször elmondta, ha az orosz bizonyít, idővel ismét lehetőséget kaphat az anyacsapatnál, a bikásokat jól ismerő Mark Webber (aki 2007 és 2013 között versenyzett a csapatnál) viszont úgy érzi, az orosznak roppant nehéz dolga lesz.

Ahhoz, hogy Kvjat egyáltalán gondolkodóra bírja a Red Bull vezetőit, Webber szerint először a márkatársat, a szintén nagyra tartott Carlos Sainzt kell elintéznie. „Azt hiszem, nagyon nehéz szilárd alapokat építeni a Toro Rossónál, és nem azért, mert ez egy gyenge csapat lenne, hanem azért, mert egyszerűen nagyon nehéz valami kivételeset mutatni az istállónál. Csak egy vagy két futamod van arra, hogy… olyan napod legyen, mint Sebastiannak (Vettel) volt Monzában, amikor nyert” – kezdte.

„Normális esetben viszont hol egy rossz kerékcserét, hol pedig egy rossz taktikai döntést látsz. A Toro Rosso nem a Red Bull, vagy a Mercedes. Ők egy csapat, akik még mindig hibázhatnak. Szóval, szerintem Kvjatnak most egy hatalmas hegyet kell megmásznia. Határozottan jobban kell teljesítenie, mint Carlosnak, és ez nem lesz könnyű. Most számára ez a legkomolyabb feladat” – magyarázta.

A csapat színeiben kilenc futamgyőzelmet és három világbajnoki bronzérmet szerző Webber egyébként nem akarja kritizálni a Red Bull döntését, amit sokan kegyetlennek és elhamarkodottnak tartanak. Szerinte, ha csak és kizárólag a sportszempontokat nézzük (a sportpolitikaiakat pedig leszámítjuk) akkor a bikások nagyon jól döntöttek, hogy már most lehetőséget adtak Verstappennek, aki a Toro Rossónál is bizonyította tehetségét.

„Nos, mindenki tudja, hogy az esetek többségében nem ők a legtürelmesebbek azokkal a versenyzőkkel, akiknek időre lenne szükségük a fejlődéshez. Viszont mind a négy pilótával szerződésben állnak, szóval mozgathatják őket a csapatok között. Végül a döntésük kifizetődött. Van némi politika a háttérben? Fogalmam sincs, az viszont egyértelmű, hogy Max a jövő egyik legizgalmasabb tehetsége. Most pedig minden a fiatal Kvjaton múlik, bizonyít-e újra a Toro Rossónál. Eddig azonban tényleg úgy tűnik, a döntés megfelelő volt” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája