Webber Ricciardót méltatja

írta: M4Sport
2016. március 14. 12:08
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull-csapat korábbi versenyzője, Mark Webber szerint Daniel Ricciardo egyértelműen „világbajnok alkat” és jobban vezet, mint ahogy ő valaha is vezetett.

Mark Webber 2009 és 2013 között öt évet húzott le a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csapattársaként a Red Bull Racing csapatánál, ám ezalatt egyszer sem sikerült megvernie a német „csodagyereket” – Daniel Ricciardónak 2014-ben viszont már első nekifutásra igen. A címvédő sportautó-világbajnok el van ragadtatva honfitársa, a szintén ausztrál pilóta eddigi teljesítménye láttán, és véleménye szerint a legszebb jövő vár rá, amennyiben így folytatja és jó kocsiba is kerül.

„Szerintem gyorsabb és jobb, mint én valaha is voltam” – jelentette ki Webber egy CNN-nek adott interjújában. „Nagyon jó kezekben van, értelemszerűen hihetetlenül gyors, és most már nagyon sok tapasztalata van – mondhatni az egyik legtapasztaltabb pilóta az élmezőnyben, aki győzelmekre és világbajnokságokra hajt. Egyértelműen a jövő egyik világbajnoka.”

Arra a sugallatra, hogy ehhez nem elég a domináns Mercedes árnyékában jól vezetni, hanem kerek-perec győznie kell, Webber elismerte, hogy a győztes technika elengedhetetlen feltétel.

„Szerintem, ha a körülmények is megfelelőek lesznek, akkor biztosan meg tudja csinálni. Ehhez egy jó kocsi is kelleni fog, ez nyilvánvaló, ezt mindenki tudja. Megint olyan helyzetbe kell hoznia magát, mint amilyenben néhány éve volt, és több mint képesnek tartom őt erre. Jó formában van, és jó eséllyel jól fog teljesíteni.”

A melbourne-i szezonnyitó hangulata

A kilencszeres Forma–1-es futamgyőztes nagy elragadtatással beszélt a hagyományosan – idén is – a szezon első versenyeként megrendezett évadnyitó Ausztrál Nagydíj sajátos hangulatáról is.

„A melbourne-i paddockban tulajdonképpen mindig nagyon kellemes a hangulat – ez az év első versenye, mindig ott vannak az új festések, a versenyzők mindig alig várják, hogy végre versenyezzenek. Ilyenkor büszkének érzem magam, hogy ausztrál vagyok” – mondta a 39 esztendős pilóta.

Webber rávilágított arra a kevésbé ismert tényre is, hogy az Ausztrál Nagydíj történelme egészen a hőskorig nyúlik vissza – amikor a hol Forma–1-es, hol más formaautós szabályok szerint zajló futam még nem számított bele a világbajnokságba. Ráadásul az 1950-es években néha már ekkor is az Albert Parkban zajlottak a küzdelmek, egy a maihoz nagyon hasonló vonalvezetésen – igaz, ellenkező irányban.

„Nekünk, ausztráloknak ez egy nagyon-nagyon híres verseny” – jegyezte meg Webber. „Már Sir Jack Brabham is versenyzett az Albert Parkban, aztán a ’60-as, ’70-es években Jim Clark, Jackie Stewart és Graham Hill is ott a versenyeken, ami fenomenális volt. És mindig rengeteg néző volt!”

A 2016-os Forma–1-es világbajnokság első futamára, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjra idén március 20-án, most vasárnap kerül sor, közép-európai idő szerint reggel 6 órai kezdettel.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

grabowsky78
#1 grabowsky78 2016. március 14. 12:29  

Daniel Riccardo az egyik ha nem a legszimpatikusabb pilóta a mezőnyben nekem, nagyon csípem a gyereket! Ügyes is bár szerintem még nincsen Hamilton, Vettel, Alonso szintjén, de tehetsége alapján lehet ott egyszer! A legfiatalabb generáció egyértelműen legjobbja! Kár, hogy a redbullnál van akiket meg nem igazán kedvelek.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta