Webber szerint Rosberg Hamilton hibái révén válhat világbajnokká

írta: M4Sport
2016. június 22. 16:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Távolról sem lefutott még a világbajnokság – véli Mark Webber. A Red Bull korábbi versenyzője szerint Nico Rosberg csak Lewis Hamilton újabb hibái esetén érezhetné magát nyeregben.

Miután korábban két verseny alatt 43-ról 9 pontra olvadt Lewis Hamilton hátránya a bajnokságban, alighanem hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy a brit bakui szenvedésével ismét 24 pontos távolságba került Nico Rosbergtől. Bár a pontelőny mellett a motorelőny is a német mellett szól (csapattársával szemben neki egyelőre nem kell tartania büntetéstől), Mark Webber amondó, egykori williamses csapattársa korántsem tekinthető még 2016 abszolút favoritjának.

Már csak azért sem, mert szerinte Hamilton egyértelműen gyorsabb nála. „Lewisnak még a kezében van a sorsa a bajnokságban. Nico meg tudja csinálni, de favoritokról nem beszélnék” – értékelte a mercedesesek helyzetét a Servus TV-nek. „Nico mindenáron akarja ezt. Tudja, hogy az egész hétvégéjét tökéletesen össze kell raknia ahhoz, hogy elérje célját. Lewis ugyanezt zsigerből csinálja, a gyorsaságával. Nagyon gyors és veszélyes, ha épp jó formában van.”

A Red Bull korábbi versenyzője úgy érzi, ha Rosberg világbajnokká akar válni, csapattársa hibáira kell építkeznie. „Amíg Nicónak nem kell túl gyakran találkoznia a ’valódi’ Lewis Hamiltonnal, addig van esélye. Ha viszont Lewis minden hétvégén azt mutatja, amit tud, akkor nagyon nehéz lesz neki.”

Webber abban nem hisz, hogy esetleg egy harmadik versenyző is beleszól kettejük csatájába. A riválisok kilátásairól is beszélt. „A Ferrari el-elkövet operatív hibákat. De jó lenne, ha erősek lennének. A Red Bullnak fekszenek a kanyargós pályák. A Red Bull Ring azonban nem éppen az ő terepük lesz a sok egyenes miatt. Ha viszont esne az eső, a jó karosszériájuk ismét sokat számítana” – tekintett előre a következő futamra.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Raikkönen
#1 Raikkönen 2016. június 23. 09:25  
karl:
Ezek nem Hamilton hibái,hanem a Mercedes csapaté.

Remélem le is cseszi a csapatot, amiért elfékezték Neki a boxból a gumikat, és nekimentek a falnak.És persze a rajtokat is Ők befolyásolják.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest