Webber Verstappen ráhúzásáról: Mint Schumacher 2000-ben

írta: M4Sport
2016. augusztus 29. 14:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Korábbi versenyzők sora állt be a Max Verstappent bírálók táborába. Van, akit Michael Schumacher megmozdulására emlékeztették a holland manőverei, míg mások az FIA hallgatását nem értik.

Furcsa kontrasztot alkotott a spái versenypályát szegélyező narancssárga tömeg az Ardennek sötétzöld erdejével – legalább olyan éleset, amilyet a lelátón szurkolók a paddockban mozgó emberekkel. Miközben előbbi csoport Max Verstappent éltette, utóbbi számára éppen a holland vált célponttá. Az okot ezúttal is az egyszeres futamgyőztes határokat feszegető/túllépő agresszivitása szolgáltatta.

De éles kontraszt jellemezte ezen megmozdulások megítélését is. Legalábbis furcsa, hogy miközben jelenlegi és korábbi versenyzők egymásra kontrázva hangoztatták, hogy Verstappen túllőtt a célon, stílusa pedig nemcsak szabálytalan volt, de veszélyes is, az FIA versenybírái eközben még csak a hivatalos vizsgálatnak sem látták okát. (Hozzá kell tenni, nem csak Verstappen ügyében voltak elnézőek: többek között Felipe Massa és Sergio Pérez koccanásos csatájába sem avatkoztak be.)

A versenyzőként és kommentátorként is sok nagy csatát megélt Martin Brundle már a Magyar Nagydíj után is élesen bírálta Verstappen védekezési módszerét, éretlennek nevezte azt. Szerinte a helyzet kezd aggasztóvá válni. „Ha ezt így folytatja, hamarosan a levegőbe repül valaki. Ez a vezetési stílus veszélyes” – hívta föl a figyelmet. „Verstappen kihívja maga ellen a sorsot. Keresni kell a megfelelő párharcokat, és nem kell mindig azonnal belemenni mindenbe. Én csodálom az ő tehetségét, már most egy győztes, és minden jel arra utal, hogy bajnokká válik. De ahhoz, hogy elérd ezt a célt, megfontoltan is kell versenyezned.”

A korábbi Red Bull-versenyző, Mark Webber is elfogadhatatlannak tartja, amit Verstappen Kimi Räikkönen ellen bemutatott a Kemmel egyenesben. Rámutatott azonban, hogy nem ez volt az első hasonló eset a sportág történetében. „Max egész idő alatt a visszapillantóját nézte. Csakis Kimire figyelt, arra várt, hogy mikor mozdul meg. Előbb hagyta magát középre sodródni, aztán amikor Kimi jobbra indult, Max betette elé az autóját. Ez szemtelen és veszélyes. Engem ez a húzás arra emlékeztet, amit Michael Schumacher 2000-ben mutatott be Mika Häkkinen ellen” – idézte fel a két bajnok csatáját, mely Häkkinen emlékezetes, Ricciardo Zontát kihasználó előzése előtt történt egy körrel. „És ez a húzás Max számára is rosszul sülhetett volna el. Ha Kimi csak egy kicsit is eltalálja a hátsó gumiját, vagy oldalra fordul, vagy felrobban a kereke.”

Jacques Villeneuve a maga szókimondó stílusában értékelte a vasárnap látottakat. Ő már az első kanyaros balesetet is a holland számlájára írta – a ferrarisokhoz hasonlóan. „Az első kanyarban a tapasztalatlanságon múlt. Maxnak sosem szabadott volna beszúrnia oda, ezzel okozta Vettel és Räikkönen ütközését” – vélekedett. „A későbbi manővere pedig egyszerűen nevetséges volt, de mindenekelőtt veszélyes.”

1997 bajnoka emellett a bírák hallgatását is furcsának, sőt gyanúsnak találta. „Mindent hagynak neki, mert a személyében a Forma–1 megtalálta a következő szupersztárját” – pedzegetett összeesküvést.

Nos, ami a bírákat illeti, a Danny Sullivannel kiegészült testület valójában megnézte mind a Kimi Räikkönen, mind a Sebastian Vettel, de a Sergio Pérez elleni csaták felvételeit is, de mindent szabályosnak talált. A versenyirányítás az Auto Motor und Sport kérdésére indokolta a vizsgálatok elmaradását. A Räikkönen előtti irányváltás kapcsán elmondták: „Az első irányváltás a védekezés volt, a második pedig az, amivel visszatért az ideális ívre. A szabályok ezt írják elő.” A Vettel elleni megmozdulásról úgy nyilatkoztak: „Kemény versenyzés volt, de a szabályok keretein belül maradt.” Míg Pérez Les Combes bukóterébe szorítása kapcsán azzal érveltek: „Ha Max elment volna, akkor visszaintettük volna. A megmozdulása a határon volt.”

FIA
Oszd meg!

206 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#206 cybergyerek 2016. szeptember 01. 00:29  
G0007:
"a teljes évet nézve nem volt fényesre nyalva a segge, csak alonso év végi mártírkodása miatt elfelejtik az év első felét, amikor sokkal inkább volt alonso kedvezményezett. (pl. melbourneben is úgy változtattak taktikát, hogy alonsot behozzák hamilton elé.) ez nyilván eleinte ésszerűnek tűnt, hiszen nem tudhatták mire lesz képes hamilton, úgy volt hogy inkább csak tanulni fog alonso mellett eleinte, aztán majd egyszer eljön az ideje. de miután látták hogy nem csak kis fellángolásról, meg csak szerencséről van szó, el kezdték őket egyenlően kezelni. a végén meg persze hogy már inkább hamiltont támogatták, főleg morálisan." hmmm lényegében egyetértek veled. max annyi finomítással / különbséggel hogy hamiltonon már néhány futam után látszott hogy lehet rá számítani és onnantól fogva már a házikedvenc lett az akit a mclaren tolt. alonso ezért volt kiakadva, nem csak azért mert lewis tehetséges hanem mert érezte hogy őt akarja a csapat igazán . ezért is húzott el onnan azonnal vagy rúgták ki ahogy jobban tetszik. (itt jegyezném meg kis adaléknak hogy én 06 végén kötöttem egy fogadást egyik ismerősöm apjával aki nagy alonsos volt arra, hogy ez az új srác, a feka aki alo csapattársa lesz az jobb lesz mint alonso. végül pontegyenlőség lett és senki se fizetett semmit, csak azér tmondom el hogy nehogy valaki azt gondolja én utálom lewist, nem ismerem a képességeit vagy bármi. tény hogy méltatlannak tartom arra hogy ilyen üzeneteket és értékrendszert képviselő fickó legyen az f1 arca, de tisztában vagyok a tehetségével, régen is tisztában voltam. más kérdés hpgy a tehetségét a helyén is kezelem és nem rakom egy modnatba sennával vagy mscvel. na de befogtam) ja hát komolyabban vehető irvinenál de attól még igaz hogy a 4 csapattársa közül kovalainen még irvinehoz képest se volt komolyan vehető akkora bénazsák volt h még másodpilótának is egy fos, rosberg top szintű versenyző, de köze nincs ahhoz hogy vb legyen mert ahhoz kevés , egy legjobb korban és top formában lévő hamilton pedig akkor keni kenyérre amikor akarja. emellett volt alonso akivel, döntetlen és button akitől ki is kapott én ezt nem tartom erős bandának, se erős teljesítménynek a csapattársakkal szemben amikor valaki azzal jön hogy úh lewisnak aztán kijutott. szaros 4 db ellenfele volt a lassan 10 éves pályafutása alatt csapaton belül és abból is max 2 az aki valóban veszélyes ellenfél ebből egy döntetlen, egy vereség. ezért is írtam hogy ha már ennyire a csapattársa kell verni a brét, akkor massa az aki ultraszopón van/volt mivel volt már schumacher mellett, alonso mellet, raikkönen mellett, villeneuve mellett. ezekből kettőt le is tudott győzni és összesen volt már 7 csapattársa. nálam ő az aki kemény párosításokat kapott csapaton belül nem egy hamilton ne röhögtessenek már azzal a 4 csapattárssal, kovalainen rosberg döntetlen és kikapással

na így kifejtve már sokkal korrektebben hangzik a véleményed, még ha talán nem is 100 százalékosan értek egyet most se. :)

NanoKutya
#205 NanoKutya 2016. augusztus 31. 19:15  
G0007:
erre való a hozzászólás lehetősége. ha meg érdekel a cikk hozzászólok, erre van kitalálva. jobb mintha havi egyszer benyögnék valamit ami faszt se érdekel...:) neked unfair és patkány, nekem meg szabályos és kőkemény. nem istenítem a srácot , de nem tudok elmenni amellett, hogy mit sejtet az ami benne van mivel már láttam a múltban ilyen spirituszt és jó sansz van rá, hogy azzá váljon akire szüksége van a sportnak. az ami benne van az nem tanulható és nem is lehet tenni ellene . számomra öröm ha végre valaki versenyez nem csak gombokat nyomkod . rápirítani lehet csak pont leszarja és közben még szabályos is amit csinál. én élvezettel nézem és örömmel tölt el, hogy van rá sansz, hogy valaki megmentse ezt a döglődő unalmas szar f1-et ahol a mennyiség lépett aminőség helyébe. sokan kell még tanulnia,fejlődnie, de ez természetes mivel még keresi a saját határait.

Nagyon más a képünk egy "nagy versenyzőről"!!! De az idő majd eldönti...

F1890
#204 F1890 2016. augusztus 30. 20:32  
G0007:
te totál összekuszálsz mindent mr urban és csak rizsázol. rosberget hasonlítottad összes schumacherrel és azt vetítetted mansell 92-es vb címe melle. erre reagáltam ezzel kapcsolatban írtam le azokat a dolgokat ami miatt összehasonlíthatatlan. de akkor megteszem mégegyszer hogy a gyengébbek is megértsék. egyik folyamatos versenyzéseben van vs másik kihagyott 3 évet egyik űrautóval versenyez vs másik 3.-4. erővel, méghozzá új csapattal egyik 39 éves vs másik 41 felett tért vissza egyik csapattársa 1 évvel fiatalabb vs másik csapattársa 16 évvel fiatalabb ez összehasonlíthatatlan. nem tudom ezen mit nem értesz meg :D azt meg ki mondta hogy mansell vb-je lószart sem ért? utolsó évében volt, örülök hogy úgyalakult legalább 1 összejött neki. ms amit tett a ferrarival valóban királyság ezt jól látod. az pedig hogy majdnem belehalt egy sérülésbe nem egyenlő egy törött lábbal, így nem is lehet hagyni. olyan sérülés volt ami maitt 09-ben vissza se tudott térni , így bárhogy is akarod nagy szó hogy ennek ellenére is visszajött és nem azt mondta hogy uh ez túl para végén még ottmaradok. moss-t jó hogy sztárolom. lehet egy antischumacheres megvénült fickó lett ma már , de 90 felé közeledve elnézi neki az ember . az pedig tény, hogy minden idők egyik legnagyobb vb nélküli versenyzője, 4x lett vb második és aki alapjaiban formálta át a sportot mivel ő volt az első profi autóversenyző. megkérte az árát a versenyzéséért, tudatosan készült a versenyekre, figyelme minden apró részletre kiterjedt. felismerte az autósportban rejlő reklámlehetőségeket, számos újsághírdetésben szerepet, könyvek jelentek meg rla, saját managere is volt aki számtalan vb-n kívüli futamon elindította , amcsiba is átvitte és gyorsasági világcsúcsot is futtatott vele 1957ben amikor 400-al ment. alapvető hiányosságaid vannak urban, erről a sportról ezt mindig elmondom. ezért csodálkozól rá dolgokra és nem értesz meg olyan dolgokat amiket írok neked mivel nem érted a miérteket....

az h nem tudott visszatérni 09-ben nem jelenti azt h nem volt tökéeltes állapotban 10-ben. ergó fölösleges ezt odasorolni. ez olyan minth valaki eltöri a lábát fociban majd kövi évben már tökéletes állapotban van a lába.

továbbá még mindig nem értem mi a különbség aközött h vki képes 39 évesen a futamokon nyerni űrhajóval minth aközött h vki ugyan nem lesz vb. de a futamok felében űrhajója van. ergó mikor nyer akkor biza űrhajója van. ja h a kettősmérce :)

G0007
#203 G0007 2016. augusztus 30. 19:39  
F1890:
szóval akkor vázolom: mansell 40 évesen vb lószart nem ér mert gyenge a csapattársa. msc vb űrhajóval mekkora királyság. egy barricselló mellett. hagyd már ezt a majdnem kitörte a nyakát. orvosilag bizonyított h teljesen rendbe jött. jó h nem az eltört lábával jössz h mekkora királyság h 11 év múlva még ott volt. moss korszakalkotó volt, de valójában egy örök második. őt kurvára sztárolod pedig semmivel sem jobb mint rózberg vagy a többi második.

te totál összekuszálsz mindent mr urban és csak rizsázol.

rosberget hasonlítottad összes schumacherrel és azt vetítetted mansell 92-es vb címe melle. erre reagáltam

ezzel kapcsolatban írtam le azokat a dolgokat ami miatt összehasonlíthatatlan. de akkor megteszem mégegyszer hogy a gyengébbek is megértsék.

egyik folyamatos versenyzéseben van vs másik kihagyott 3 évet
egyik űrautóval versenyez vs másik 3.-4. erővel, méghozzá új csapattal
egyik 39 éves vs másik 41 felett tért vissza
egyik csapattársa 1 évvel fiatalabb vs másik csapattársa 16 évvel fiatalabb

ez összehasonlíthatatlan. nem tudom ezen mit nem értesz meg :D

azt meg ki mondta hogy mansell vb-je lószart sem ért? utolsó évében volt, örülök hogy úgyalakult legalább 1 összejött neki.


ms amit tett a ferrarival valóban királyság ezt jól látod.


az pedig hogy majdnem belehalt egy sérülésbe nem egyenlő egy törött lábbal, így nem is lehet hagyni. olyan sérülés volt ami maitt 09-ben vissza se tudott térni , így bárhogy is akarod nagy szó hogy ennek ellenére is visszajött és nem azt mondta hogy uh ez túl para végén még ottmaradok.


moss-t jó hogy sztárolom. lehet egy antischumacheres megvénült fickó lett ma már , de 90 felé közeledve elnézi neki az ember . az pedig tény, hogy minden idők egyik legnagyobb vb nélküli versenyzője, 4x lett vb második és aki alapjaiban formálta át a sportot mivel ő volt az első profi autóversenyző.

megkérte az árát a versenyzéséért, tudatosan készült a versenyekre, figyelme minden apró részletre kiterjedt. felismerte az autósportban rejlő reklámlehetőségeket, számos újsághírdetésben szerepet, könyvek jelentek meg rla, saját managere is volt aki számtalan vb-n kívüli futamon elindította , amcsiba is átvitte és gyorsasági világcsúcsot is futtatott vele 1957ben amikor 400-al ment.


alapvető hiányosságaid vannak urban, erről a sportról ezt mindig elmondom. ezért csodálkozól rá dolgokra és nem értesz meg olyan dolgokat amiket írok neked mivel nem érted a miérteket....F1890
#202 F1890 2016. augusztus 30. 18:23  
G0007:
moss az korszakalkotó volt és minden idők egyik legnagyobb vb nélküli versenyzője. nem egy a tucat topszintű vb nélküli versenyző közül megverte a legnagyobbat ja jó vicc. a legnagyobb kihagyott 3 évet, előtte nem sokkal majdnem kitörte a nyakát, 41 évesen hozták vissza csapatot építeni és volt 16 év közte és nico között mansell ezzel szemben végig aktív volt nem hagyott ki semmit, nem 40 felett volt, az volt az utsó teljes f1es éve, newey féle űrautót vezetett, ott volt már a csapatnál az azt megelőző évben és előtte is hosszú éveken át, és egy vele egykorú (1 év korkülönbség) jóval gyengébb képességű versenyzőt kellett legyőznie csapaton belül . megint rizsázól

szóval akkor vázolom:
mansell 40 évesen vb lószart nem ér mert gyenge a csapattársa.
msc vb űrhajóval mekkora királyság. egy barricselló mellett.

hagyd már ezt a majdnem kitörte a nyakát. orvosilag bizonyított h teljesen rendbe jött. jó h nem az eltört lábával jössz h mekkora királyság h 11 év múlva még ott volt.

moss korszakalkotó volt, de valójában egy örök második. őt kurvára sztárolod pedig semmivel sem jobb mint rózberg vagy a többi második.

G0007
#201 G0007 2016. augusztus 30. 18:02  
cybergyerek:
a teljes évet nézve nem volt fényesre nyalva a segge, csak alonso év végi mártírkodása miatt elfelejtik az év első felét, amikor sokkal inkább volt alonso kedvezményezett. (pl. melbourneben is úgy változtattak taktikát, hogy alonsot behozzák hamilton elé.) ez nyilván eleinte ésszerűnek tűnt, hiszen nem tudhatták mire lesz képes hamilton, úgy volt hogy inkább csak tanulni fog alonso mellett eleinte, aztán majd egyszer eljön az ideje. de miután látták hogy nem csak kis fellángolásról, meg csak szerencséről van szó, el kezdték őket egyenlően kezelni. a végén meg persze hogy már inkább hamiltont támogatták, főleg morálisan. 2011-hez: azt nem tudtam hogy egy évet ragadtál csak ki. de ha már itt tartunk, button is azért komolyabban vehető irvinnál. :D

"a teljes évet nézve nem volt fényesre nyalva a segge, csak alonso év végi mártírkodása miatt elfelejtik az év első felét, amikor sokkal inkább volt alonso kedvezményezett. (pl. melbourneben is úgy változtattak taktikát, hogy alonsot behozzák hamilton elé.) ez nyilván eleinte ésszerűnek tűnt, hiszen nem tudhatták mire lesz képes hamilton, úgy volt hogy inkább csak tanulni fog alonso mellett eleinte, aztán majd egyszer eljön az ideje. de miután látták hogy nem csak kis fellángolásról, meg csak szerencséről van szó, el kezdték őket egyenlően kezelni. a végén meg persze hogy már inkább hamiltont támogatták, főleg morálisan."

hmmm lényegében egyetértek veled. max annyi finomítással / különbséggel hogy hamiltonon már néhány futam után látszott hogy lehet rá számítani és onnantól fogva már a házikedvenc lett az akit a mclaren tolt. alonso ezért volt kiakadva, nem csak azért mert lewis tehetséges hanem mert érezte hogy őt akarja a csapat igazán . ezért is húzott el onnan azonnal vagy rúgták ki ahogy jobban tetszik. (itt jegyezném meg kis adaléknak hogy én 06 végén kötöttem egy fogadást egyik ismerősöm apjával aki nagy alonsos volt arra, hogy ez az új srác, a feka aki alo csapattársa lesz az jobb lesz mint alonso. végül pontegyenlőség lett és senki se fizetett semmit, csak azér tmondom el hogy nehogy valaki azt gondolja én utálom lewist, nem ismerem a képességeit vagy bármi. tény hogy méltatlannak tartom arra hogy ilyen üzeneteket és értékrendszert képviselő fickó legyen az f1 arca, de tisztában vagyok a tehetségével, régen is tisztában voltam. más kérdés hpgy a tehetségét a helyén is kezelem és nem rakom egy modnatba sennával vagy mscvel. na de befogtam)


ja hát komolyabban vehető irvinenál de attól még igaz hogy a 4 csapattársa közül kovalainen még irvinehoz képest se volt komolyan vehető akkora bénazsák volt h még másodpilótának is egy fos, rosberg top szintű versenyző, de köze nincs ahhoz hogy vb legyen mert ahhoz kevés , egy legjobb korban és top formában lévő hamilton pedig akkor keni kenyérre amikor akarja. emellett volt alonso akivel, döntetlen és button akitől ki is kapott

én ezt nem tartom erős bandának, se erős teljesítménynek a csapattársakkal szemben amikor valaki azzal jön hogy úh lewisnak aztán kijutott. szaros 4 db ellenfele volt a lassan 10 éves pályafutása alatt csapaton belül és abból is max 2 az aki valóban veszélyes ellenfél ebből egy döntetlen, egy vereség.

ezért is írtam hogy ha már ennyire a csapattársa kell verni a brét, akkor massa az aki ultraszopón van/volt mivel volt már schumacher mellett, alonso mellet, raikkönen mellett, villeneuve mellett. ezekből kettőt le is tudott győzni és összesen volt már 7 csapattársa.

nálam ő az aki kemény párosításokat kapott csapaton belül nem egy hamilton ne röhögtessenek már azzal a 4 csapattárssal, kovalainen rosberg döntetlen és kikapással

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 18:09

G0007
#200 G0007 2016. augusztus 30. 17:50  
F1890:
Erdekes.mosst meg sztarolja h mekkora zauga pedig o is orokmasodik... Irvinenak hany poleha van ? Es rozbinal No comment irvinet ugyanolyan jonak tartani mint rozbit. Rozbi raadasul megverte a legnagyobbat tehat akkor a legnagyobb megsem akkora talentumm (mansell 39 eveaen lett vb )

moss az korszakalkotó volt és minden idők egyik legnagyobb vb nélküli versenyzője. nem egy a tucat topszintű vb nélküli versenyző közül


megverte a legnagyobbat ja jó vicc. a legnagyobb kihagyott 3 évet, előtte nem sokkal majdnem kitörte a nyakát, 41 évesen hozták vissza csapatot építeni és volt 16 év közte és nico között

mansell ezzel szemben végig aktív volt nem hagyott ki semmit, nem 40 felett volt, az volt az utsó teljes f1es éve, newey féle űrautót vezetett, ott volt már a csapatnál az azt megelőző évben és előtte is hosszú éveken át, és egy vele egykorú (1 év korkülönbség) jóval gyengébb képességű versenyzőt kellett legyőznie csapaton belül .megint rizsázól

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 17:50

cybergyerek
#199 cybergyerek 2016. augusztus 30. 17:33  
G0007:
nem tudom melyikbe mennyi tehetség szorult vb cím mégis 0 irvinenál és rosbergnél is. ha ezerszer több szorult volna bele akkor nem kéne már vbnek lennie? vb második helye volt eddinek is, rubensnek is, coulthardnak is, frentzennenk is, webbernek is oszt akkor mivan? vb egyik se lett. lehet ezen a ligán belül rosberg ügyesebb de végülis sokkal többet nem ér mint ezek a futamgyőztesek akikkel ugyan annyit tud felmutatni. én nem degraálom le irvine-t se nicot, mindegyik topversenyző, de egyik se vb szintű versenyző buttontól nem kapott ki és ez az antik ferdítése? miről beszélsz? 011-ben, button vb 2. lett míg hamilton csak vb 5. kinél mentő körülmény a tapasztalatlanság? egy olyan fickónál aki 11 éves kora óta mclaren neveltetés, mclaren logó van a seggén, dennis kis saját neveltetésű kedvence ? én nem mondom nem volt lehengerlő az első éve meg hogy a címvédővel ilyet meccselt, csak azt hogy nem verte le alonsot mivel pontegyenlőség lett, másik meg hogy abban az évben elég sok érdekes dolog volt a mclaren háza táján ami miatt alonso nem egyszer fel volt háborodva a csapaton belüli megkülönböztetés miatt. hamnek ott fényesre volt nyalva a valaga magyarul... de ez lényegtelen. a lényeg a pontegyenlőség. szóval melyik része a nevetséges? minden állításom igaz volt.

a teljes évet nézve nem volt fényesre nyalva a segge, csak alonso év végi mártírkodása miatt elfelejtik az év első felét, amikor sokkal inkább volt alonso kedvezményezett. (pl. melbourneben is úgy változtattak taktikát, hogy alonsot behozzák hamilton elé.) ez nyilván eleinte ésszerűnek tűnt, hiszen nem tudhatták mire lesz képes hamilton, úgy volt hogy inkább csak tanulni fog alonso mellett eleinte, aztán majd egyszer eljön az ideje. de miután látták hogy nem csak kis fellángolásról, meg csak szerencséről van szó, el kezdték őket egyenlően kezelni. a végén meg persze hogy már inkább hamiltont támogatták, főleg morálisan.

2011-hez: azt nem tudtam hogy egy évet ragadtál csak ki. de ha már itt tartunk, button is azért komolyabban vehető irvinnál. :D

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 17:36

F1890
#198 F1890 2016. augusztus 30. 17:22  

Erdekes.mosst meg sztarolja h mekkora zauga pedig o is orokmasodik...
Irvinenak hany poleha van ? Es rozbinal

No comment irvinet ugyanolyan jonak tartani mint rozbit.
Rozbi raadasul megverte a legnagyobbat tehat akkor a legnagyobb megsem akkora talentumm
(mansell 39 eveaen lett vb )

G0007
#197 G0007 2016. augusztus 30. 16:50  
cybergyerek:
legrizsább :D

válaszoltam normálisabban is azért :)

cybergyerek
#196 cybergyerek 2016. augusztus 30. 16:45  
G0007:
nem tudom melyikbe mennyi tehetség szorult vb cím mégis 0 irvinenál és rosbergnél is. ha ezerszer több szorult volna bele akkor nem kéne már vbnek lennie? vb második helye volt eddinek is, rubensnek is, coulthardnak is, frentzennenk is, webbernek is oszt akkor mivan? vb egyik se lett. lehet ezen a ligán belül rosberg ügyesebb de végülis sokkal többet nem ér mint ezek a futamgyőztesek akikkel ugyan annyit tud felmutatni. én nem degraálom le irvine-t se nicot, mindegyik topversenyző, de egyik se vb szintű versenyző buttontól nem kapott ki és ez az antik ferdítése? miről beszélsz? 011-ben, button vb 2. lett míg hamilton csak vb 5. kinél mentő körülmény a tapasztalatlanság? egy olyan fickónál aki 11 éves kora óta mclaren neveltetés, mclaren logó van a seggén, dennis kis saját neveltetésű kedvence ? én nem mondom nem volt lehengerlő az első éve meg hogy a címvédővel ilyet meccselt, csak azt hogy nem verte le alonsot mivel pontegyenlőség lett, másik meg hogy abban az évben elég sok érdekes dolog volt a mclaren háza táján ami miatt alonso nem egyszer fel volt háborodva a csapaton belüli megkülönböztetés miatt. hamnek ott fényesre volt nyalva a valaga magyarul... de ez lényegtelen. a lényeg a pontegyenlőség. szóval melyik része a nevetséges? minden állításom igaz volt.

legrizsább :D

G0007
#195 G0007 2016. augusztus 30. 16:43  
cybergyerek:
rosbergbe ezerszer több tehetség szorult, mint egy irvineba. nevetséges, hogy ezen egyáltalán el kell gondolkozni. buttontól nem kapott ki, ez csak az antik ferdítése. alonsoval meg újoncként végzett döntetlenre, de amíg másoknál a tapasztalatlanság mentő körülmény, addig nála nem az egy alonsoval szemben se. LOL azért nagy mestere tudsz te is lenni sokszor a ferdítésnek és a kettős mércének.

nem tudom melyikbe mennyi tehetség szorult vb cím mégis 0 irvinenál és rosbergnél is. ha ezerszer több szorult volna bele akkor nem kéne már vbnek lennie? vb második helye volt eddinek is, rubensnek is, coulthardnak is, frentzennenk is, webbernek is oszt akkor mivan? vb egyik se lett. lehet ezen a ligán belül rosberg ügyesebb de végülis sokkal többet nem ér mint ezek a futamgyőztesek akikkel ugyan annyit tud felmutatni. én nem degraálom le irvine-t se nicot, mindegyik topversenyző, de egyik se vb szintű versenyző

buttontól nem kapott ki és ez az antik ferdítése? miről beszélsz? 011-ben, button vb 2. lett míg hamilton csak vb 5.

kinél mentő körülmény a tapasztalatlanság? egy olyan fickónál aki 11 éves kora óta mclaren neveltetés, mclaren logó van a seggén, dennis kis saját neveltetésű kedvence ? én nem mondom nem volt lehengerlő az első éve meg hogy a címvédővel ilyet meccselt, csak azt hogy nem verte le alonsot mivel pontegyenlőség lett, másik meg hogy abban az évben elég sok érdekes dolog volt a mclaren háza táján ami miatt alonso nem egyszer fel volt háborodva a csapaton belüli megkülönböztetés miatt. hamnek ott fényesre volt nyalva a valaga magyarul... de ez lényegtelen. a lényeg a pontegyenlőség.


szóval melyik része a nevetséges? minden állításom igaz volt.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 17:00

cybergyerek
#194 cybergyerek 2016. augusztus 30. 16:26  
G0007:
gynegébb teljesítmény meg balfasz?:D haha annyira balfaszoskodott hogy minden statban ő vezetett abban az évben is és világbajnok is lett. hm wow micsoda balfasz tényleg ...:D hill eleve magason van, nem kell őt magasra emelni. "nemsokára hamiltonnak egymagának több lesz .és neki volt rendes csapattársa, nem csak ilyen irvine félék (irvine nevezetesen 0 poleal áll)" először is nyugtával dicsérd a napot. nincs ám mindig űrautó a popó alatt. nem mellékesen a poleért nem jár se győzelem se vb cím. harmadszor pedig ja nem irvine félék a csapttaársai hanem kovalainen félék, rosberg félék . alonsoval már csak döntetlenre futotta, buttontól meg ki is kapott aztán csak 2 pontot tudott ráverni és lelépett melőle. tyűha 4 db csapattárs ez már valami , miközbe msnek dupla ennyi volt még rosberg előtt is. ebből 1 másodpilótának is szar volt, 1 nem az ő szintje és nem tud vb lenni önerőből soha, 1et hátszéllel is csak döntetlenre tudott hozni, 1 meg le is verte ....wow ettől kell hanyatt esni? én inkább massától esek hanyatt akinek volt 2 maroknyi csapattársa közte egy villeneuve, egy kimi, egy alonso és egy schumacher és közülök 2őt el is tudott picsázni úgy hogy egyikük ellen sem ő volt az elsőszámú alapjáraton.

rosbergbe ezerszer több tehetség szorult, mint egy irvineba. nevetséges, hogy ezen egyáltalán el kell gondolkozni. buttontól nem kapott ki, ez csak az antik ferdítése. alonsoval meg újoncként végzett döntetlenre, de amíg másoknál a tapasztalatlanság mentő körülmény, addig nála nem az egy alonsoval szemben se. LOL
azért nagy mestere tudsz te is lenni sokszor a ferdítésnek és a kettős mércének.

BP05
#193 BP05 2016. augusztus 30. 15:40  
F1890:
pedig egyesek szerint nem középszerű, hanem egész jó...

Nem hiszem mert a szakács is egy fiatal gyerek és csak a tinigyerekek istenítik

G0007
#192 G0007 2016. augusztus 30. 15:39  
BP05:
Nem tudom, sose próbáltam mert féltem hogy középszerű a szakács :D

nem középszerű hanem középszar a szakács :D

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 15:39

G0007
#191 G0007 2016. augusztus 30. 15:38  
F1890:
itt jó a kaja vagy ez is csak egy urband legend?

van finom kávéjuk mese habbal

BP05
#190 BP05 2016. augusztus 30. 15:38  
F1890:
minőségi, évről évre fejlődik a visszajelzéseim alapján amiket a mérnökök sztárolnak :)

Akkor már nem csodálkozom hogy ilyen gagyi, ha a középszerű mérnökeid fejlesztették

G0007
#189 G0007 2016. augusztus 30. 15:38  
BP05:
Azért ez se semmi ami itt van Pozsonyban: http://www.urbanhouse.sk/

haha ez a nyári vityilója lehet

F1890
#188 F1890 2016. augusztus 30. 15:36  
BP05:
Nem tudom, sose próbáltam mert féltem hogy középszerű a szakács :D

pedig egyesek szerint nem középszerű, hanem egész jó...

F1890
#187 F1890 2016. augusztus 30. 15:36  
BP05:
Szerintem az a rizsapicsogód rossz lehet, mert már régen szét kellett volna robbania miattad :D

minőségi, évről évre fejlődik a visszajelzéseim alapján amiket a mérnökök sztárolnak :)

BP05
#186 BP05 2016. augusztus 30. 15:34  
F1890:
itt jó a kaja vagy ez is csak egy urband legend?

Nem tudom, sose próbáltam mert féltem hogy középszerű a szakács :D

BP05
#185 BP05 2016. augusztus 30. 15:33  
F1890:
bocs de a rizsacsipogóm megint jelzett h RIZSA

Szerintem az a rizsapicsogód rossz lehet, mert már régen szét kellett volna robbania miattad :D

F1890
#184 F1890 2016. augusztus 30. 15:31  
BP05:
Azért ez se semmi ami itt van Pozsonyban: http://www.urbanhouse.sk/

itt jó a kaja vagy ez is csak egy urband legend?

BP05
#183 BP05 2016. augusztus 30. 15:31  
G0007:
te meg igazi urban rizsa lettél, aki olyanokra használta a rizsát ami nem rizsa.

Inkább rizsfelfújt :D

F1890
#182 F1890 2016. augusztus 30. 15:30  
G0007:
te meg igazi urban rizsa lettél, aki olyanokra használta a rizsát ami nem rizsa.

bocs de a rizsacsipogóm megint jelzett h RIZSA

BP05
#181 BP05 2016. augusztus 30. 15:29  
G0007:
több mint fél évtizede hallgatom tőle . azóta már törzshelyét is megtaláltam a belvárosban http://kepfeltoltes.hu/160830/rizsa_presszo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Azért ez se semmi ami itt van Pozsonyban:
http://www.urbanhouse.sk/

G0007
#180 G0007 2016. augusztus 30. 15:26  
F1890:
mondjuk nem volt nehéz fejlődnie. mivel igazi rizsakirály volt eddig is

te meg igazi urban rizsa lettél, aki olyanokra használta a rizsát ami nem rizsa.

G0007
#179 G0007 2016. augusztus 30. 15:24  
BP05:
Hát volt min megedződnie, hisz annyit írtál belőle hogy még a fele is sok :D

több mint fél évtizede hallgatom tőle . azóta már törzshelyét is megtaláltam a belvárosban

http://kepfeltoltes.hu/160830/rizsa_presszo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 30. 15:25

F1890
#178 F1890 2016. augusztus 30. 15:19  
BP05:
Hát volt min megedződnie, hisz annyit írtál belőle hogy még a fele is sok :D

mondjuk nem volt nehéz fejlődnie. mivel igazi rizsakirály volt eddig is

BP05
#177 BP05 2016. augusztus 30. 15:17  
F1890:
látom felcsaptál rizsaszakértőnek

Hát volt min megedződnie, hisz annyit írtál belőle hogy még a fele is sok :D

F1890
#176 F1890 2016. augusztus 30. 15:15  
G0007:
igen. a rizsa rizsája

látom felcsaptál rizsaszakértőnek

G0007
#175 G0007 2016. augusztus 30. 15:12  
F1890:
az a kitalált rizsa? :D

igen. a rizsa rizsája

G0007
#174 G0007 2016. augusztus 30. 15:12  
F1890:
mese habbal

álomvilág

F1890
#173 F1890 2016. augusztus 30. 15:12  
G0007:
urban rizsa

az a kitalált rizsa? :D

BP05
#172 BP05 2016. augusztus 30. 15:12  
F1890:
mese habbal

nem rizsával?

F1890
#171 F1890 2016. augusztus 30. 15:11  
BP05:
Ja, rólad :D

mese habbal

G0007
#170 G0007 2016. augusztus 30. 15:10  
BP05:
Ja, rólad :D

lol :D

G0007
#169 G0007 2016. augusztus 30. 15:09  
F1890:
rizsa

urban rizsa

F1890
#168 F1890 2016. augusztus 30. 15:08  
G0007:
nem mondható el. -ha megfigyeled a felsorolásból kihagytam vettelt. nem véletlen. vettel és schumacher soha nem csatázott egymással a pályán , soha nem volt alkalma megmérettetni vele magát még csak egy futam erejéig se, vagy egy előzés erejéig sem. semmi soha nem volt közöttük sajnos, akkor technikai különbség volt. -alonsonak volt rá alkalma a múltban még a visszavonuló Schumacher ellen csatázni. nem is felejtette ám el, minden idők legnagyobb versenyzőjének tartja és imádott vele küzdeni. és aláírom volt annyi bravúr abban a fiatal alonsóban hogy az idős mentálisan fáradt schumachernek valóban komoly kihívást jelentett. sőt alonsonak volt olyan mázlija mivel ferrari nem volt egy csodajárgány hogy a 40 feletti schumacherrel is csatázzon néha . alo nagy zsuga , és nem is véletlen őt tartják a legtöbbre a mezőnyből. hamiltonnak pedig csak elvétve volt rá alkalma hogy összefusson schumacherrel a pályán és akkor is már csak a 40 felettivel nagy technikai különbségek mellett. canada, japán, kína, monaco az amikre emlékszem hogy ők egyáltalán találoztak a pályán . ezek közül általában schumacher volt a védekező fél . azért mondom általában mert pl monacoban megelőzte hamiltont a grand hotel kanyarban ahol az a pálmafa van. monzában védekezett és róluk szólt afutam hogy nem tud vele mit kezdeni lewis, kínában védekezett ahol a hosszú egyenesben végül elment lewis, canadában esőben levédekezte lewist más nem is rémlik hogy nekik közük lehetett volna egymáshoz a pályán am ja ők 3an egymással elszórakoztak néha hiszen ők a 3 legmeghatározóbb versenyzője a mai mezőnynek akik közül valamelyik az élen van valamelyik évben.

rizsa

BP05
#167 BP05 2016. augusztus 30. 15:07  
F1890:
pontosan, ugyanez elmondható egy másik emberről is akkor :)

Ja, rólad :D

F1890
#166 F1890 2016. augusztus 30. 15:05  
BP05:
urban legend

pontosan, ugyanez elmondható egy másik emberről is akkor :)

G0007
#165 G0007 2016. augusztus 30. 15:02  
BP05:
nem mese hanem urban legend :D

de szokta variálni :D

BP05
#164 BP05 2016. augusztus 30. 15:01  
G0007:
mese

nem mese hanem urban legend :D

G0007
#163 G0007 2016. augusztus 30. 15:01  
F1890:
csak egy haveri tanács. ne erőltesd ezt a szépirodalmi nyyelvet mert nagyon gagyi és kezdetleges. a kérdésemre választ még nem kaptam h mikor volt vb meccsben velük

urban mese rizzsel

BP05
#162 BP05 2016. augusztus 30. 15:01  
G0007:
haha ...jó egyszereű a rizs dobálás mi? mindenre rá lehet mondani ha nem tetszik :D én még haverkodom vele , mert túl szánalmas de majd elkezdem többet használni én is :D

Meg lehet szokni :D

G0007
#161 G0007 2016. augusztus 30. 15:01  
F1890:
szóval amit msc tett az ebből látszik h nem egyedi. ha egy közepes dc megtudja akkor őt is sztárolni kéne ... nem vagoyk hülye, csak nem emlékszem olyan évadra ahol prost vagy ő közte mansell vagy ő közte senna vagy ő közte dőlt volna el a vb. de lehet csak rosszul emlékszem

mese

G0007
#160 G0007 2016. augusztus 30. 15:00  

Bergel Maxről

"Jó látni, milyen reakciókat vált ki Max a mezőny elejéből. Engem nagyon Ayrton Senna és Michael Schuamcher pályafutásának kezdetére emlékeztet ez. Mindketten már nagyon az elején sok kritikát kaptak a kompromisszumot nem ismerő vezetési stílusuk miatt”"

én inkább már meg sem szólalok:D manapság úgyalakuil mindenki igazolja amiről épp beszélek

BP05
#159 BP05 2016. augusztus 30. 14:59  
F1890:
David Marshall Coulthard született Skócia, Nagy-Britannia, 1971. március 27én. 1994-ben a williamsnél kezdte meg a pályafutását mitn tesztpilóta. az akkori szabályváltozásokra nem sikerült eléggé felkészülnie a csapatnak ezért a kocsi egyszerre volt alul és túlkormányzott a kanyarokban. De DC csak rótta rótta a köröket, fejlesztette a kocsit, egyeztetett a mérnökökkel, naphosszat tesztelt és a kocsi elkezdett produkálható eredményeket hozni az évad második felében. Tapasztalatainak hála 95-ben is segédkezett az autó tökéletesítésében, de mire beérhetett volna a technika addigra eligazolt a mclarenhez. Így is meglátszik a keze nyoma hiszen 96-97-et behúzta a wilmos. Szakértelmének köszönhetően átcsábította többek között adryan neweyt, majd 3 éves csapatépítése után a mclaren sikereiben is hathatósan közrejátszott. 2 vb címet nyertek is . 2004-ben kissé motiválatlanná vált, majd átigazolt a rb-hoz és régi jó cimboráját neweyt átcsábította oda., leigazolták az ő javaslatára hornert, willist, majd szép sorjában elkezdték a kirakósokat a helyére passzintani.szüntelenül tesztelt, egyeztetett a mérnökökkel javaslatokat tett h mik a kocsi hiányosságai, valamint struktúrális problémákra hívta fel a figyelmet és az eredmény már kézzelfogható volt.Sajnos a sikereket már nem élte meg pilótaként de azt senkisem vitatja hogy ő volt az aki lefektette az alapokat és a rb nyert 4 vb címet általa. 2+2+4 8 vb címben volt benne DC mint csapatépítő mérnök, mint szennyvizes, mint tesztpilóta. továbbra sem kaptam választ h mikor harcolt a vb-t a nagyágyukkalszemben :D

urban legend

G0007
#158 G0007 2016. augusztus 30. 14:57  

na megy ez

G0007
#157 G0007 2016. augusztus 30. 14:57  
F1890:
ebből adódóan nem tudsz viszonyítani, nincs rálátásod a többi sportágra, más példákra. így eleve csak ez az egy eset lebeg a szemed előtt. így nehéz

rizsa

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa