Wehrlein felkészült rá, hogy már jövőre a Mercedesszel versenyezzen

írta: M4Sport
2016. május 18. 20:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pascal Wehrlein is felkészült az esetleges előléptetésre! A német a barcelonai teszt után elárulta, bármikor átvenné a német csapat egyik versenyzőjének helyét.

A Manor újonca csak kedd este értesült arról, hogy a mai napon is tesztelnie kell. Miközben kedden a Manorral rótta a köröket a katalán pályán, a Mercedes ma Esteban Ocon helyett őt választotta bizonyos változtatások tesztelésére. Elmondásuk szerint egy rutinosabb versenyzőre volt szükségük a megfelelő munkavégzéshez.

Fölvetődött ugyanakkor, hogy a napokban szárnyra kelt pletykák is közrejátszhattak a hirtelen programváltozásban: Nico Rosbergről egy olasz lap írta meg, hogy „flörtöl” a Ferrarival – és a német kedden nem cáfolta határozottan, hogy van esély a Mercedestől való távozására. Lehet, hogy a csapat erre a forgatókönyvre is fel akar készülni?

„Nem tudom igazán, mi volt a pontos ok” – nyilatkozta Wehrlein. „Tegnap nem tudták befejezni a tesztprogramot, ők pedig azt mondták, egy tapasztalt versenyzőre van szükségük. Ezért este, úgy 20 óra körül felhívtak, én visszamentem a pályára, megvolt az üléspróba. Úgy éjfél körül hagyhattam el a pályát, ma pedig én vezettem. De elégedett vagyok a nappal, jól éreztem magam az autóban.”

Wehrlein a kérdésre, kész lenne-e átülni a Mercedesbe akkor is, ha 2017-ben megürülne az egyik ülés, határozott igennel felelt. „Igen, készen állnék. Mindig készenlétben kell állnom, sosem engedhetek ki, vehetek vissza, sosem tudhatod, mi lesz jövőre vagy a távolabbi jövőben, ezért mindig keményen nyomod. Mindig hajtanod kell magad, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki az adódó lehetőségből.”

A DTM tavalyi bajnoka ugyanakkor jelezte, fogalma sincs, mik a Mercedes jövő évi tervei versenyzőfronton. „Nem tudom. Én keményen nyomom, amennyire csak tudom. Nyilván nem nyerhetek versenyeket idén. Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, de jelenleg az idei évi munkámra összpontosítok. Szeretnék a lehető legtöbbet tanulni, jó eredményeket elérni, mindent kihozni az autóból. A további döntések kapcsán pedig nem én vagyok a megfelelő személy, akit kérdezni kell” – fogalmazott.

Wehrleinnek az egyik Mercedes-versenyzőt egyébként már sikerült elütnie egy lehetőségtől – jóllehet, erről aligha ő tehet. Miután a szabályok kimondják, a négy évközi tesztnapból kettőn két F1 versenynél kevesebbet teljesítő résztvevőnek kell autóban töltenie, biztossá vált, hogy Lewis Hamiltonnak idén már nem jut tesztnap.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary