Wehrlein is örül a rekordhosszú idénynek

írta: M4Sport
2016. március 18. 19:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Manor újonca, Pascal Wehrlein számára kellemes meglepetés, hogy 2016-ban kéthetente futam lesz. A fiatal német saját bevallása szerint utoljára a gokartos időkben versenyezhetett ennyit.

A rendező országok sorához idén csatlakozó Azerbajdzsánnal valamint a visszatérő Német Nagydíjjal együtt a tavalyi 19-ről idén 21 futamosra bővül a száguldó cirkusz versenynaptára, ami rekordnak számít a Forma–1 hatvanhét éves történelmében. A Mercedes protezsáltja, a mindössze 21 esztendős újonc, Pascal Wehrlein pedig ennek módfelett örül, méghozzá nem mindennapi okból.

„Nagyon örülni fogok, ha ez megvalósul. Régebben mindig viszonylag sok idő eltelt a versenyeim között három, négy vagy öt hét is” – nyilatkozta a fiatal német, visszautalva ezzel a Német Túraautó-bajnokságban (DTM-ben) lezavart éveire. „Most viszont még egymás utáni hétvégéken is lesznek futamok, ami nagyon klassz dolog. Utoljára a gokartos időimben volt ez így.”

Wehrlein mezőnybeli kollégája, a tapasztalat és évek szempontjából is a lista ellenkező végén álló Jenson Button a napokban szintén lelkesen kommentálta a minél hosszabb idény tervét – legalábbis ami a saját nézőpontját illeti mint versenyző. A brit ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy a szerelőknek ez iszonyatos megterhelést jelent, és hogy miattuk mégis azt reméli, hogy a jövőben a 21 verseny lesz a maximum egy évben.

A királykategória leghosszabb szezonja ezt megelőzően a húszfutamos 2012-es világbajnokság volt.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary