Wehrlein már kiválasztotta rajtszámát

írta: M4Sport
2016. február 10. 16:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Manor frissen igazolt versenyzője, Pascal Wehrlein megerősítette, azzal a rajtszámmal vág neki elő Forma–1-es szezonjának, amit a Német Túraautó-bajnokság (DTM) megnyerésekor használt. A fiatal pilóta szerződéséről, céljairól és jövőbeli csapattársáról is beszélt.

A Mercedes védencének érkezéséről hosszú hetek óta cikkeztek már, a Manor azonban csak ma erősítette meg az ezzel kapcsolatos híreszteléseket. A bejelentés után a fiatal pilóta egy telefonos konferencia keretein belül válaszolt az újságírók kérdéseire; elmondta például, melyik rajtszámot használja F1-es pályafutása során és azt is, mikor kapta meg a vára-várt jó hírt.

„Ismét a 94-essel versenyzem majd, azzal a számmal, amit tavaly használtam a DTM-ben” – idézte szavait a Motorsport. A szóban forgó rajtszám egyébként nemcsak azért áll közel Wehrlein szívéhez, mert ezzel érte el pályafutása legszebb sikerét. „Azért választottam ezt, mert 1994-ben születtem” – tette hozzá a fiatal német, aki tavaly a 24-es (Mercedes) és a 34-es (Force India) számot használta, amikor tesztlehetőséget kapott a királykategóriában.

„Néhány nappal ezelőtt kaptam meg a hírt” – mondta első igazi Forma–1-es lehetőségéről. „Ma látogattam el először a főhadiszállásra. Hamarosan sort kerítünk az üléspróbára és találkozom a csapattagokkal is. Egyéves szerződést kötöttem a csapattal. Ebben az évben természetesen a tanuláson lesz a hangsúly, hiszen a csapattal együtt szeretnék fejlődni. Remélem, sikeresek leszünk és feljebb léphetünk a rangsorban. A Manor tavaly komoly hátrányban volt, most viszont – amennyire én meg tudom ítélni – rendkívül motiváltak a csapattagok” – tette hozzá lelkesen.

A Manor helyzete valóban sokkal biztatóbb, mint 12 hónappal ezelőtt, amikor a túlélésért küzdött, és azért, hogy a 2014-es autó módosított verziójával részt vehessen a bajnokságban. A Mercedestől és a Williamstől is technikai támogatást kapó alakulat most új géppel készül és mindkét teszten részt vesz. „Elég nagy a különbség, de úgy érzem, a csapat előreléphet. Azt persze nem tudom megmondani, mennyire lesz nagy ez a lépés. A Manor passzol hozzám, hiszen én is tanulni és fejlődni szeretnék a Forma-1-ben. Ki tudja, mire lehetünk képesek együtt. Bízom benne, hogy lefaragjuk a hátrányunkat, és versenyképesek leszünk” – beszélt céljairól és vágyairól.

A sereghajtó eddig csak Werhlein szerződtetéséről adott hírt, az tehát továbbra is kérdéses, ki lesz a csapat másik pilótája. A „győztes” minden valószínűség szerint Rio Haryanto, Alexander Rossi és Will Stevens hármasa közül kerül ki. A bejelentést követően a jövőbeli csapattárs is szóba került, Wehrleinnek azonban mindegy, kivel kell megküzdenie első F1-es szezonjában. „Remélem, erős csapattársat kapok. Nagyon jó lenne, ha a csapat folyamatosan fejlődhetne. Viszont tényleg nem érdekel, hogy tapasztalt pilóta lesz, vagy sem” – tette egyértelművé.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája