Williams: Bárcsak egy kicsit bátrabb lennék

írta: M4Sport
2016. január 29. 10:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams néha úgy érzi, ő a „kislány a szobában”, amikor a „Forma-1 titánjaival” kell tárgyalóasztalhoz ülnie. Ettől a gondolattól hamar meg akar szabadulni, hiszen sokkal bátrabban szeretne kiállni az istálló érdekeiért.

A 39 éves szakember negyedik Forma-1-es szezonjára készül a nagy múltú brit alakulat helyettes csapatvezetői posztján. Noha a gárdát továbbra is az alapító, Frank Williams irányítja, lánya egyre nagyobb szerephez jut; például a különböző megbeszéléseken is ő képviseli a csapatot. Ő is részt vesz tehát a Stratégiai Csoport ülésein, ahol a különböző testületek és a legnagyobb alakulatok vezetőivel kell „szembeszállnia”, ha érvényesíteni akarja a Williams akaratát.

Ő maga azonban úgy érzi, néha még nem tud úgy kiállni csapatáért, mint azok a tapasztalt menedzserek, akik vele szemben ülnek a tárgyalóasztalnál. „Ebben a sportban elég erős a férfiak jelenléte, sokszor én vagyok az egyetlen nő a teremben” – mondta az Associated Pressnek. „Olyan szakemberekkel ülök egy asztalnál, mint Bernie Ecclestone, Jean Todt, Christian Horner, vagy Toto Wolff. Hatalmas nevek ebben a sportban! Néha úgy érzem, én vagyok a kislány a szobában… ilyenkor azt kívánom, bárcsak egy kicsit bátrabb lennék, amikor ki kell állni a csapatomért” – teszi hozzá.

Amikor Williams megkapta a helyettes csapatvezetői posztot, az alakulatnak még a pontszerzésért is harcolnia kellett (2013-ban sokszor ezt a célt sem tudta teljesíteni), az előző években viszont sikerült visszatérnie az élmezőnybe: 2014-ben és 2015-ben is harmadik lett a gyártók bajnokságában. Sokan ennek ellenére még mindig esélytelenebbnek tartják a gyári csapatokkal szemben, Williams azonban le szeretné mosni ezt a jelzőt, amit érzése szerint érdemtelenül ragasztottak az istállóra.

„Utálom ezt a jelzőt! Esélytelenebbnek neveznek bennünket, pedig nem hiszem, hogy így kellene hivatkozni egy csapatra, ami eddig összesen 16 bajnoki címet nyert. Az egyik célom az, hogy lemossam magunkról ezt a jelzőt, hiszen úgy érzem, rossz hatással van azokra az emberekre, akik a csapattal dolgoznak. 550 alkalmazottunk van, nekem pedig motiválnom kell őket, hogy ha vérrel, verítékkel és könnyekkel is, de harcoljanak, hiszen csak így érhetünk el sikereket ebben a sportban” – magyarázta, majd végül hozzátette, az új jelző, amire vágynak nem más, mint a „győztes”.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

12016.10.22. 13:58

Wolff reagált Brawn kijelentésére

Nem haragszik a korábbi technikai igazgatóra

02016.10.22. 13:47

Vettelről lepereg a kritika

Montezemolo szerint a Ferrarinak nagyon is rá van szüksége